Ronai and Ronai
AMERIKAI

Zimmerman óvadék ellenében szabadlábon 2012. április 23. hétfő 11:45 | AN Forrás: Reuters

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Zimmerman óvadék ellenében szabadlábon
Sanford, Florida –Szabadlábon védekezhet a 17 éves Trayvon Martin meggyilkolásával vádolt George Zimmerman, akit 150 ezer dolláros óvadék ellenében helyeztek szabadlábra a Seminole megyei John E. Polk börtönből.
.
Hétfőn, a kora hajnali órákban hagyhatta el a fegyintézetet az utóbbi hetekben világhírnévre szert tett polgárőr, aki hosszú ideig bujkálni kényszerült egy fekete tinédzser február 26-i halála miatt, míg végül magát adta fel. Az ügy körülményei ellentmondásosak. Zimmerman és védelme azt állítja, jogos védelemről volt szó, és a rendőrség is helyesen cselekedett, amikor nem volt hajlandó letartóztatni a polgárőrt. Trayvon Martin rokonsága és általában az afro-amerikai közösség túlnyomó többsége viszont vitatja, hogy az áldozat valóban a polgárőrre támadt volna, és úgy véli, Zimmermant csak azért nem akarták letartóztatni, mert fehér, míg az áldozata fekete volt.
.
A 28 éves Zimmerman a testére csatolt GPS-szel hagyta el a börtönt, ami lehetővé teszi, hogy a hatóságok folyamatosan figyelemmel kísérjék a mozgását és esetleges szökési kísérletét meghiúsítsák.
.
Az óvadéki tárgyaláson Kenneth Lester bíró egyetértett azzal, hogy a másodfokú emberöléssel vádolt fiatalember 150 ezer dollár letétbe helyezése esetén szabadlábon védekezhessen. Az ügyészség szerette volna megakadályozni a szabadlábra helyezést, vagy legalább azt elérni, hogy az óvadékot egymillió dollárban állapítsák meg.
.
Zimmerman az óvadéki tárgyalást arra is felhasználta, hogy nyilvánosan bocsánatot kérjen Trayvon Martin jelen lévő szüleitől. „Sajnálom, hogy elveszítették a fiukat. Nem tudtam, mennyi idős. Azt hittem, csak nem sokkal fiatalabb nálam. Nem tudtam, van-e fegyvere, vagy nincs.”
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)

Címkék:, ,

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

  1. Honnan van ennek 150000 dollárja ???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

„Jobban teszik, ha szárazon tartják a puskaport” 2012. április 15. vasárnap | AN

Amerika kiáll az önvédelem joga mellett 2012. április 13. péntek | AN

„Nem bűnösnek” vallotta magát Zimmerman 2012. április 13. péntek | AN

Emberölés a vád a Trayvon Martin ügyben 2012. április 12. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos