Ronai and Ronai
AMERIKAI

George Zimmerman ismét őrizetben 2012. June 4. Monday 11:03 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
George Zimmerman ismét őrizetben
Washington – Önként visszatért a börtönbe és ismét őrizetben van George Zimmerman, aki februárban a floridai Sanford önkéntes polgárőreként lelőtte a rá támadó, 17 éves afroamerikai Trayvon Martint, közölte vasárnap a vádlott ügyvédje.
.
Zimmermant korábban óvadék fejében feltételesen szabadlábra helyezték, de az illetékes bíró pénteken megvonta tőle ezt lehetőségét. Kenneth Lester bíró szerint ugyanis a vádlott az óvadék összegének megállapításakor hamisan vallott az anyagi helyzetéről.
.
A rendőrség szerint Zimmerman a börtönbe való visszatérésekor nyugodt volt és együttműködő. A védő megpróbál ugyan egy újabb óvadéki meghallgatást kieszközölni ügyfele számára, de megfigyelők szerint a bíró bizalma megingott a vádlottban.
.
Zimmermant vasárnapi visszatérése után biztonsági okokból magánzárkában fogják őrizni. A 28 éves férfi ellen a büntetőpert a várakozások szerint jövőre folytatják le. Az ügyben, amellyel kapcsolatban felmerült az eljáró hatóságok rasszista elfogultságának lehetősége, Zimmermant hirtelen felindulásból elkövetett emberöléssel vádolják. Az önkéntes ártatlannak vallotta magát.
.
Martin halála országszerte heves indulatokat váltott ki, mert a fehér és latin-amerikai felmenőktől származó Zimmerman ellen, aki önvédelemre hivatkozott, több mint másfél hónapig nem indult eljárás. Jogvédő csoportok szerint a hatóságok rasszista részrehajlás miatt hagyták hetekig futni a vádlottat, aki saját bevallása miatt ugyancsak faji előítélete miatt találta gyanúsnak Martint.
.
Zimmermant életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélhetik, ha bűnösnek találják. A vádlottat a börtönből történt elbocsátása után a hatóságok folyamatos GPS-megfigyelés alatt tartották.
.
A vádlottnak a rá kiszabott 150 ezer dolláros óvadék mindössze 10 százalékát kellett letétbe helyeznie, mert nem fedte fel el a bírónak, hogy egy általa létrehozott weboldalon keresztül a vele rokonszenvezők 200 ezer dollárt ajánlottak fel a számára. Az összegből 135 ezer dollár már az óvadék kiszabásakor is rendelkezésre állt.
.
A floridai állami ügyészek szerint Zimmermannak emellett van egy olyan útlevele is, amelyről nem számolt be a hatóságoknak.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)
George Zimmerman ismét őrizetben, 3.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék: , ,

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

3 Reader’s Comments

  1. Én hiszek Zimmermann önvédelmi teóriájában. Szomorú viszont az, hogy megingatta a bíró bizalmát.
    De az is, hogy egy önkéntest ennyire meghurcolhatnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  2. Mate, Ivan Tibor

    Az ugyesz a bevadlasnal torvenysertoen, politikai motivaciok alapjan szortirozta a tenyeket, bizonyosakat kihangsulyozva, masokat elhallgatva, a “teljes igazsag, csak az igazsag, es semmi mas, mint az igazsag” elvet felrugva, populista motivacioval. Sajat bejelentese alapjan: igazsagot keres Trayvon Martinnak. Az ugyesz kotelessege a teljes igazsag kideritese, tenyek alapjan, partossag es szemelyes preferenciak nelkul.
    A biro, aki valasztott es ujravalaszthato hivatalnok, retteg a fekete boru allampolgarok ellenszenvetol es esetleges aktivista kampanyatol. Az utlevel problema fel sem merult, es ha tema lesz, akkor Zimmerman egyuttmukodesenek lehetne a bizonyiteka. Zimmerman komoly hibat vetett, amikor “konspiralt” a felesegevel a rendelkezesere allo osszeg nagysagat illetoen, es a fekete aktivistak mar azt hirdetik, hogy ha nem volt oszinte az osszeg megnevezeseben, akkor hazudott az incidens korulmenyeirol is. Ugyanezek a szervezetek mar kezdetben “sajat igazsagszolgaltatassal” – lincselessel fenyegettek Zimmermant.
    A targyalas kimenetelet mar eleve befolyasolja a resztvevok szemelyes erdeke, es ez az ugy feltehetoen negativan hat majd a kovetkezo evek fekete-feher faji viszonylataira az Egyesult Allamokban, az itelettol fuggetlenul.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  3. Ha valaki rám támad a floridi törvények értelmében halálos sérülést okozva is megvédhetem magam. Inkább ő mint én alapon. Ennek a kivizsgálása még nem történt meg ez a Bíróság igazi feladata. Akkor majd kiderül hogy bűnös vagy ártatlan, addig az ártatlanság velelme van érvénybe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Zimmerman óvadék ellenében szabadlábon 2012. April 23. Monday | AN

Amerika kiáll az önvédelem joga mellett 2012. April 13. Friday | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos