Ronai and Ronai
AMERIKAI

Rodney Kinget holtan találták 2012. június 18. hétfő 9:30 | AN Forrás: ABC News

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Rodney Kinget holtan találták
Los Angeles – Nem sok kispályás utcai bűnöző tesz szert világhírnévre és küzdi fel magát egy lemezgyár igazgatójává. Ezt tette Rodney King, akinek 1991. évi megveretése nyomán kirobbant az L. A.-i feketék mai napig emlékezetes lázadása.
.
Az utóbbi időben  több médium is megkereste Rodney Kinget, aki a Los Angelestől 55 kilométerre lévő Rialtóban élt, és épp nősülni készült. A még ma is csak 47 éves férfinek az hozta meg huszonegy évvel ezelőtt a relatív szerencsét, hogy akkoriban már kellően elterjedtek voltak a kazettás kézi videokamerák, és épp működésbe lépett is egy, hogy rögzítse a Kinggel szemben foganatosított rendőri intézkedést.
.
Az 1991. március 3-i eseménysor meglehetősen eldurvult, később összeszámlálták, hogy a rendőrök nem érték be King megfékezésével, hanem összesen ötvenhat gumibot-ütést mértek rá. A lázadást az robbantotta ki, hogy a négy rendőr – Theodore Briseno, Laurence Powell, Timothy Wind és Stacey Koon – intézkedését az esküdtszék jogszerűnek ítélte meg és valamennyiüket felmentette.
.
Miután ebben számosan rasszizmust láttak – mind a négy rendőr fehér volt – és a média is annak minősítette úgy a verést, mint a rendőrök felmentését, elszabadult a pokol.  Az ezt követő faji zavargások lángba borították New Orleanst, az utcákon tomboló csürhe boltokat fosztogatott, autókat gyújtott fel, fehér embereket vert össze ok nélkül, és a rendőrség napokon át nem volt képes ezt megfékezni.
.
A millió dolláros sérülések és Rodney King megveretése. Haláláig narkós és piás maradt
.
Miközben sokakra szerencsétlenséget hozott az ügy, maga King, akinek múltját elfeledték, valóságos népi hőssé nemesült, jóllehet saját későbbi elmondása szerint ő maga egyáltalán nem volt erőszakos ember, és elborzadva nézte, mit tesz nevében a saját népe. Nyilvánosan is arra szólította fel a zavargás résztvevőit, hogy csillapodjanak le.
.
Ő maga a több milliós kiperelt kártérítésből sikeresen maga mögött hagyta múltját, lemezgyárat alapított és annak igazgatója lett, ámbár a brutális verés lelkileg megtörte, mivel az idén megjelent, The Riot Within címet viselő memoárjában azt írja, később rengeteget küszködött az alkoholproblémáival. A jelek szerint soha nem sikerült vele megbirkóznia, de régi szenvedélye, a kábítószer is megmaradt: épp megveretése 20. évfordulóján, 2011-ben vették őrizetbe ismét kábítószer-vádak miatt.
.
Kingnek augusztusban celeb-bokszmeccset kellett volna vívnia José Cansecóval, erre azonban már nem kerül sor: úszómedencéjében találták holtan. A rendőrségre hajnali fél hatkor futott be a hívás, egy átmulatott éjszaka után, melynek során King nyakló nélkül ivott, valamint marihuánát is fogyasztott menyasszonya, Cynthia Kelley szerint, aki úgy emlékszik, valamikor hajnali két óra tájban fekhettek le.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -1 ( 3 szavazatból)
Rodney Kinget holtan találták, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

3 Reader’s Comments

  1. Kinek van még úszómedencéje? Tessék vigyázni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (10 szavazatból)
  2. Kinek van még úszómedencéje? Tessék vigyázni! Semmi pia!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (8 szavazatból)
  3. Én is tudok valakit, aki huszonegykét éve csak egy simlis kis szarházi volt a csúti lápvidékről, akit nem vertek meg a rendőrök, viszont bizonyos Körökben nemzeti hőssé vált, aki régóta küzd az alkoholproblémával, és akinek mára biztosan van több úszómedencéje is. Csak nekünk nincs szerencsénk…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Nem vészes a Carmageddon 2 sem 2012. szeptember 30. vasárnap | AN

Óvatos legyen, aki Mexikóba tart 2012. június 15. péntek | Rákócza Richárd

Harc a mákföldekért 2012. május 21. hétfő | AN

„Jobban teszik, ha szárazon tartják a puskaport” 2012. április 15. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos