Ronai and Ronai
AMERIKAI

Így gázolta el a vontató a kacsahajót 2012. április 22. vasárnap 17:46 | AN Forrás: Ronai and Ronai

  • Hozzászólások(4)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Így gázolta el a vontató a kacsahajót
Philadelphia – Mint arról többször beszámoltunk, két évvel ezelőtt ritka hajóbaleset következtében életét veszítette két, Amerikában turistáskodó magyar tinédzser. A Youtube-on az áldozatok családtagjait képviselő New York-i ügyvédi iroda, a Ronai and Ronai tette közzé a katasztrófáról készült megrázó felvételt, amelyen egy életben maradt utas is nyilatkozik. A dráma megtekinthető ide kattintva.
.
.

A 13 fős magyar diákcsoport és két kísérőtanár a Delaware folyón kétéltű járművön, úgynevezett kacsahajón utazott, amelynek egy uszály ütközött. A baleset 2010. július 7-én történt. A kacsahajó mind a harminchét utasa a folyóba esett az ütközéskor, nem sikerült azonban kimenteni két magyar cserediákot, a 16 éves Schwendtner Dórát és a 20 éves Prém Szabolcsot. Mindketten a mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnázium diákjai voltak.
.
Az Országos Közlekedésbiztonsági Hivataltól származó jelentés állítása szerint Matt Devlin, a vontató másodkapitánya a baleset előtti két és fél órában huszonegy mobiltelefon-hívást kezdeményezett, illetve fogadott. E hívások egyike öt perccel azelőtt vette kezdetét, hogy a vontató egy uszályt tolt a kétéltűbe, és a hívás még egy perccel a baleset után is folytatódott: Devlin annyira el volt foglalva, hogy először észre sem vette, hogy legázolt egy másik járművet.
.
Haláluk és a történtek miatt Devlin a per folyamán, augusztusban bűnösnek vallotta magát. Mentségére felhozta, hogy nem sokkal a baleset előtt szerzett tudomást arról, hogy ötéves fia esetében, aki szemműtéten ment épp keresztül, súlyos komplikációk merültek fel. A 35 éves férfi úgy nyilatkozott: ha vissza tudná pörgetni a múltat, ma másképp cselekedne.
.
Az áldozatok családját a kártérítési perekben a New York-i Ronai and Ronai Ügyvédi Iroda képviseli. Holly Ronai és férje, a magyar származású Peter Ronai korábban elmondta, hogy a családokat ért veszteséget nem lehet pótolni, a per során a céljuk az, hogy hasonló balesetek a jövőben ne fordulhassanak elő.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 3 szavazatból)
Így gázolta el a vontató a kacsahajót , 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(4)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

4 Reader’s Comments

  1. Nagyon durva! :((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. A filmet nezve olyan,mintha direkt a kis hajonak lenne kormányozva!Eselyuk sem lehetett a menekulesre az elöl ulöknekTenyleg nagyon durva!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  3. miert is egy forgalmas kikotoben “kacsaztak”…?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  4. Megrázó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Perelik a rasszista pedagógust 2011. május 19. csütörtök | AN

Hajóbaleset a Dunán 2011. április 13. szerda

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos