Ronai and Ronai
AMERIKAI

Börtön vár a kacsahajót legázoló vontató kormányosára 2011. november 1. kedd 14:08 | RR Forrás: AN

  • Hozzászólások(14)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Börtön vár a kacsahajót legázoló vontató kormányosára

Philadelphia – Több mint három évi szabadságvesztés-büntetést mondtak ki a 35 éves Matthew R. Devlin ügyében. Mint a vizsgálat kiderítette, Devlin mobiltelefonjával volt elfoglalva, ezért nem tudta megelőzni az ütközést, amelyben két magyar diák életét vesztette.

Az Országos Közlekedésbiztonsági Hivataltól származó jelentés állítása szerint Matt Devlin, a Caribbean Sea vontató másodkapitánya a baleset előtti két és fél órában huszonegy mobiltelefon-hívást kezdeményezett, illetve fogadott.

E hívások egyike öt perccel azelőtt vette kezdetét, hogy a vontató egy uszályt tolt a kétéltűbe, és a hívás még egy perccel a baleset után is folytatódott: Devlin annyira el volt foglalva, hogy először észre sem vette, hogy elgázolt egy másik vízijárművet

A baleset 2010. július 7-én történt. A kacsahajó mind a harminchét utasa a folyóba esett az ütközés miatt, nem sikerült azonban kimenteni két magyar cserediákot, a 16 éves Schwendtner Dórát és a 20 éves Prém Szabolcsot.

Haláluk és a történtek miatt Devlin a per folyamán, augusztusban bűnösnek vallotta magát. Mentségére felhozta, hogy nem sokkal a baleset előtt szerzett tudomást arról, hogy ötéves fia esetében, aki szemműtéten ment épp keresztül, súlyos komplikációk merültek fel. A 35 éves catskille-i (New York) férfi úgy nyilatkozott: ha vissza tudná pörgetni a múltat, ma másképp cselekedne.

Az áldozatok családját a kártérítési perekben a New York-i Ronai and Ronai Ügyvédi Iroda képviseli. Holly Ronai és férje, a magyar származású Peter Ronai korábban elmondta, hogy a családokat ért veszteséget nem lehet pótolni, a per során a céljuk az, hogy hasonló balesetek a jövőben ne fordulhassanak elő. A Ronai and Ronai Ügyvédi Iroda az egyik legsikeresebb New York-i cég a kártérítési ügyekben.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
Börtön vár a kacsahajót legázoló vontató kormányosára, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(14)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

14 Reader’s Comments

  1. Most ez egy hir, vagy a Ronai ugyvedi iroda reklamja?
    Nekem az a gyanum hogy az utobbi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  2. Ha olyan nagyon önreklám lenne,akkor nem azt kommunikálnák hogy hasonló esetek ne forduljanak elő, pedig mindig erre és nem a pénzre helyezték a hangsúlyt amikor erről beszéltek a médiában.Hogy megnyerik a pert nem kétséges.Az anyagiakra kíváncsi leszek mert az ügyvédek szerint számíthat az hogy magyaroknak lesz a kártérítés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  3. Es az utolso mondat?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  4. Az utolsó mondat inkább biztatás a kárpótlásban érdekeltek számára.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  5. Ezt hivjak reklamnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  6. Majd az ügyvédek elmondják miért ennyi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  7. 3 év, két ember haláláért?
    Gondatlanságból elkövetett emberölés volt.
    Nincs mentség rá!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  8. Teljesen hasonlo eset amikor az autot vezetok hasznaljak a mobiljukat.
    Megertem a kormanyost is amiert a kisfiaert aggodott, de ilyen helyzetben masnak kellett volna atvenni az iranyitast.
    Magyarorszagon persze az sem szamit ha meghall valaki. “fuves” Elodke meg a halalra gazolt rendor esete.
    Meghalt Matyas, oda az Igazsag ? Fenet ! Sohasem volt igazsag MO-n.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  9. Vannak ujsagok amelyek arrol irnak, hogy csupan egy evet kapott a kapitany! A penzehes Ronaiekat megsem emlitik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  10. Kedves Admin, egy izben mar kifogasoltam a tragediaval kapcsolatos reklamot. De megismetlodott. Az idezet szo szerint az ujsagban is a Ronai ugyvedi iroda szlogenje. Gusztustalannak tartom osszevonni az iteletet kozlo cikkel. Persze hogy kell a reklam, de a cikkiro azert ne adja el magat ennyire a Ronai reklamjanak. Megjegyzem, hogy tobb balesetet szenvedotol hallottam negativ velemenyt is az ugyvedi irodarol.
    A reklamnak nem itt ebben a cikkben van a helye!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  11. Az igazi vétek az volt, hogy evvel a 40 éves ( vagy csak 25?) járgánnyal, ami egy úszóképes teherautó, elindultak az az öböl méretű tölcsér torkolatba az igazi nagy hajók közé és még utasokat is vittek magukkal. Egy ilyen nem folyamatos hajózásra hanem folyami átkelésre való. A végzetes baleset csak idő kérdése volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  12. Nemtom ki volt az információforrás, de nem néhány újság, hanem MINDEN MÁS újság megírta, h egy év egy napot kapott. Egész véletlenül az én fiam ott volt a hajón és mi már nagyon örülnénk neki, ha az egész ügy lezárulna és nem kellene állandóan felkavarni a gyerekeket, ha (moderálva) (bocs!) Mi is el tudtuk világraszóló csindadratta nélkül intézni a kártérítést, igaz rajtunk nem is szakítottak az ügyvédek akkorát! :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  13. Tisztelt Majki,

    itt van az eredeti hír, mi az AP-t elég megbízható hírforrásnak tartjuk.
    http://www.google.com/hostednews/ap/article/ALeqM5ihurPoC7ozDSs8LUBrnn8CXUp1uA?docId=8f1be33f14b34e7f97ec6164b74d2a44
    Mivel a magyar sajtó általában egy hírből dolgozik, ami osztódással szaporodik, az az egy hír lehetett téves, amit minden más magyar újság átvett. Kizártnak tartjuk, hogy az AP tévedjen. Ez a hír volt a mi forrásunk. Megértjük az Önök fájdalmát, de azt nem lehet megakadályozni, hogy ennek az ügynek a végkifejletéről a sajtó ne írjon. Admin

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Bűnösnek vallotta magát a kormányos 2011. augusztus 2. kedd | RR

Kacsahajó tragédia: katasztrófa a mobiltelefon miatt 2011. március 8. kedd | Miriam Hill, Joseph A. Gambardello és Kia Gregory

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos