Ronai and Ronai
AMERIKAI

Hajóbaleset a Dunán 2011. április 13. szerda 10:55 Forrás: FH

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Hajóbaleset a Dunán

Pozsony – Hajóbaleset történt szerdán hajnalban a Dunán, Somorjánál.  Egy osztrák sétahajó és egy német vontatóhajó ütközött össze.

Ivan Peťko kerületi tűzoltósági szóvivő elmondta, a baleset szerdán hajnalban történt, az egyik hajó egy üdülőhajó volt, százan utaztak rajta, a másik egy teherhajó, az utóbbit orral kapta el a sétahajó.

Az első híradások még arról szóltak, hogy nagy mennyiségű gázolaj ömlött a Dunába, ezt azonban a dunaszerdahelyi tűzoltóság mostanra megcáfolta. A tűzoltók a tolóhajóból már szivattyúzzák a gázolajat, majd a sétahajót leemelik az elejéről. Szerintük nincs szükség további óvintézkedésekre, a vízbe nem jutott gázolaj, a sétahajó rövidesen a baleset helyszínétől 9 kilométernyire levő pozsonyi kikötőbe manőverezhet, hogy ott tüzetesen átvizsgálják.

A mentéshez a dunaszerdahelyi és somorjai tűzoltókon kívül Nagyszombatból egy speciális egység érkezett a helyszínre, valamint riasztották a bősi Komplex Központi Mentőszolgálat egységeit is. Az ütközés helyszínére a szlovák belügyminiszter, Daniel Lipšic is ellátogatott.

A balesetben senki nem sérült meg, de egy utas rosszul lett az ijedtség miatt.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -1 ( 1 szavazás)

Címkék:,

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

  1. Mate, Ivan Tibor

    Biztosan nem hallgattak radiot. A vizallas jelentes minden ejjel figyelmeztetett: Hajovontak talalkozasa tilos. Vagy ezek sem ertenek magyarul?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Vers Áder Jánosnak a hazaszeretetről 2014. január 3. péntek

260 milliót ajánlott a Costa Concordia 2013. július 18. csütörtök | AN

Így gázolta el a vontató a kacsahajót 2012. április 22. vasárnap | AN

A Dunába fulladt egy fiatal Bécsnél 2011. augusztus 17. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos