Ronai and Ronai
AMERIKAI

Perelik a rasszista pedagógust 2011. május 19. csütörtök 15:57 | AN Forrás: AP

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Perelik a rasszista pedagógust

Phildalephia – Négy fehér tanár perelte be a fekete iskolaigazgatót, aki elolvastatott velük egy cikket, miszerint a fehér pedagógusok alkalmatlanok arra, hogy afro-amerikai tanulókat oktassanak.

Fejenként százötvenezer dolláros nem vagyoni kártérítésre perelte be négy kollégája Charles Rayt,  a Thomas Mifflin általános iskola volt igazgatóját, valamint az intézmény szakmai felügyeletét ellátó philadelphiai iskolakerületet.

Ray megkövetelte, hogy a tanárok olvassanak el egy olyan írást, ami azt fejtegette, miért alkalmatlanok a fehérek a fekete gyerekek tanítására. A kereset szerint Ray más alkalmat is megragadott, hogy a fehér tanerőt lejárassa. A nem vagyoni kártérítésre az elszenvedett megaláztatások, az emiatt depresszió, valamint szakmai hírnevük tönkretétele miatt tartanak igényt.

A philadelphiai East Fallsban lévő Thomas Mifflinben jelenleg 232 diák tanul, 86 százalékuk fekete, noha a városrészben nagyjából egyenlő a feketék és a fehérek aránya. Ray igazgató 2009 júliusában távozott posztjáról, az iskolakerület azonban nem volt hajlandó nyilatkozni ennek okáról. A négy felperes továbbra is ott tanít.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)
Perelik a rasszista pedagógust, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , , , , , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos