Ronai and Ronai
AMERIKAI

A G8 figyelmezteti a páriaállamokat 2012. április 13. péntek 15:55 | AN Forrás: Reuters

  • Hozzászólások(11)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A G8 figyelmezteti a páriaállamokat
Washington – A világ vezető iparosodott demokráciái követelik, hogy Szíria haladéktalanul tegyen eleget az ENSZ béketervében foglaltaknak, és vessen véget az immár több mint egy éve tartó népirtásnak. A G8 figyelmeztette Észak-Koreát és Iránt is: hagyjon fel a nemzetközi közösség provokálásával.
.
A G8 minél gyorsabb megoldásokat sürgetett a három páriaállam ügyében, amelyek közül Észak-Koreának nem sikerült földkörüli pályára állítania saját gyártmányú ballisztikus rakétával első mesterséges holdját az államalapító Kim Ir Szen 100. évfordulóján, sőt, maga a rakéta is ártalmatlanul hullott a tengerbe. A nyolcak annak dacára fenyegető, a regionális békét és stabilitást aláásó lépésként értékelték a rakéta kilövését, hogy Észak-Korea polgári célokról beszélt, és példátlan módon engedélyezte, hogy újságírók látogassák meg a létesítményt. A nyolcak arra hívták fel Phenjan figyelmét, hogy a további, ballisztikus technológiát tartalmazó rakéták kilövésektől tartózkodjon.
.
A nyolcak üdvözölték a törékenynek ígérkező szíriai tűzszünetet, de kijelentették, ezt csak az első lépésnek tekintik a válság befejezése felé vezető úton. Hillary Rodham Clinton amerikai külügyminiszter, aki szerint a tűzszünet „pillanatnyilag legalábbis” kitart, szóvá tette, hogy Básár Asszad szíriai diktátor nem veszi komolyan a Kofi Annan volt ENSZ-főtitkár által az erőszak megfékezésére beterjesztett tervet, amely szerinte nem lehetőségeket sorol fel, hanem annak valamennyi pontját maradéktalanul teljesítenie kell az alavita rezsimnek.
.
Irántól elvárják, hogy komolyan vegye az ország atomprogramjáról a hét végén folytatandó tárgyalásokat, amelyekre az ENSZ Biztonsági Tanácsának öt tagja és Németország küldöttei jelenlétében kerül sor. Clinton utalt Irán korábbi kijelentéseire, miszerint az atomprogram békés célokat szolgál, és azt állította, ha így van, az országnak nincs takargatnivalója atomlétesítményeiben, különösen azután, hogy a legfőbb vallási vezető fatvát is adott ki az atomfegyver birtoklása ellen. „Azt akarjuk, demonstrálják egyértelműen a javaslataikkal, hogy valóban leszámoltak az atomfegyver birtoklásával kapcsolatos ambícióikkal”, mondta az Egyesült Államok külügyminisztere.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 5 szavazatból)
A G8 figyelmezteti a páriaállamokat, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(11)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

11 Reader’s Comments

  1. A rakétakísérlet balsikere szerencsére hűti az iráni urak vágyait is. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  2. Pedig ma a legolcsóbbak az orosz fellövések.
    ( És megbízhatóak.)
    USA is odajár ha világűrbe akar kijuttatni valamit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  3. Cáfoljanak meg, ha nincs igazam, de szerintem ballisztikus rakétával nem lehet műholdat – tehát föld körül keringő mesterséges égitestet – pályára állítani, ehhez definíciószerűen orbitális rakéta kell. Csak a rend kedvéért. Egyébként Irán, Szíria és Észak-Korea közös levélben válaszolt Amerikának: Kedves Hillary! Nektek meg Magyarország a szövetségesetek! Na?! Üdvözlettel: A Három Páriák

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  4. Emigrant:
    Alapvetően minden rakéta ballisztikus . Felmegy jó magasra hajtóművel , onnan meg visszaesik valhová , függöen a fellövés hajlásszögétől , a rakéta sebességétől és a hajtóanyag mennyiségétől. Minnél gyorsabban képes haladni minél több ideig , annál magasabbra jut. Ez persze függ a ” hasznos ” tehertől is !
    És itt a lényeg.
    Ha egy rakéta képes 50 kiló ” fizetőteherrel ” kijutni orbitális pályára , akkor a teher Föld körüli pályára áll. Viszont ha ugyanerre a rakétára feltesznek egy negyedtonnás robbanófejet , az vissza fog esni egynehány-ezer kilóméterrel odébb. Attól függően mennyire meredek szög alatt lövik fel. Ha függőlegesen lövik ( és később nem módosítják a pályáját ) , akkor a fejükre esik vissza.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  5. Ezeket a nagy marha rakétákat azért kell függőleges helyzetből fellőni és aztán repülés közben kissé megdönteni őket , mert ferde helyzetbe állítva eltörnének középen , a saját súlyuk miatt , mint egy gyárkémény amit ferdére akarnának építeni valami szürrealisták.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  6. Geyza: Egyetértek, én is ilyesmin tűnődtem, persze, hogy a rakétafokozatok nem kerülnek orbitális pályára, csak a hasznos teher, mondjuk műhold, de a szovjeteknek volt először olyan atomfegyverük, melynek robbanófejét (fejeit) orbitális pályáról tudtak volna célba juttatni. Nyilván azóta van ilyen az Egyesült Államoknak is. Egy hagyományos “interkontinentális” rakéta nem juttatja orbitális pályára a robbanófejet, hanem az is többé-kevésbé ballisztikus pályán ér célba. Emlékeim szerint a hadászatban az ilyen fegyvereket hívják “interkontinentális ballisztikus” rakétáknak. A műhold fellövésére való rakétákat felesleges ballisztikusnak nevezni, hiszen ahogy elhangzott, valójában minden rakéta “ballisztikus”, hiszen a gyorsítófokozatok visszaesnek a földre. Most aztán jól belementünk a nevezéktani kérdésekbe (mindig fontos, hogy egy nyelven beszéljünk), de miről is volt szó eredetileg?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  7. emigrant
    -
    Jól látod. Ballisztikus pályán nem lehet müholdat földkörüli pályára állitani. Ha a hordozó rakéta nem éri el a szökési sebességet, akkor a rajta levö mühold sem fogja. A mühold csak süket duma buta TV nézöknek.
    Amit viszont lehet vele, nukleáris tölteteket dobni más kontinensre. Feltéve ha a batyú odaér mielött levadásszák és persze müködik a hordozó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  8. Dr. Wittner Máriát Elnoknek. Punktum.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  9. Most figyelmeztetik őket ….több tucatszor…..
    Eddig nagyon hatékonynak bizonyultak…..
    A választások előtt, alatt és után………
    Félelmetes H. Clinton is itt fent….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  10. Biztos nagyon remeghet a szír zsarnok térde H. Clinton beszéde nyomán. De most komolyan; Tetteket és nem szavakat várunk! Bombázzák szarrá a rezsim népirtó hadseregét és kész a fegyverszünet!

    É-Korea és Irán is kapjon valami szeretetcsomagon akár Izraeltől, akár Amerikától, hogy tudják ezek a népnyomorítók, hol a helyük!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  11. Szövetségesünket tanácsoltuk, de nem használlt. Folytassuk az IMF hitel halogatását és az unios szabájok további vizsgálatait. Nem lehet külön utakon járni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Orbán küldöttsége Észak-Koreában 2014. április 9. szerda

Iránban kivégeztek egy ellenzéki költőt 2014. február 14. péntek | AN

Terrorfenyegetés Magyarországról 2014. február 12. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos