Ronai and Ronai
AMERIKAI

Szerbia kezességet vállal Seselj vajdáért 2012. március 28. szerda 12:35 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Szerbia kezességet vállal Seselj vajdáért
Belgrád – Szerbia kész kezességet vállalni ideiglenes szabadlábra helyezése esetére a háborús bűnökkel vádolt Vojislav Seseljért. Erről Rasim Ljajic, a hágai Nemzetközi Törvényszékkel folytatott együttműködésért felelős szerb állami szerv vezetője levélben tájékoztatta a törvényszéket – közölte szerdán a Politika című belgrádi lap internetes kiadása.
.
A Szerb Radikális Párt elnökének pere a múlt héten fejeződött be Hágában, s már csak az ítélethozatal van hátra. Vojislav Seselj szóban kérte, hogy ezt szabadlábon várhassa meg, de kérését a múlt pénteken elutasították. A törvényszék előírásai szerint a vádlottnak írásos kérelmet kell benyújtania, amit a szerb politikus nem tett meg. A szerb kormány – tekintettel Seselj megromlott egészségi állapotára – ezért ajánlotta fel írásban a bíróságnak a garanciát.
.
Vojislav Seseljt azzal vádolják, hogy 1991 és 1993 között Horvátországban, Bosznia-Hercegovinában és a Vajdaságban háborús bűnöket követett el, s ezért az ügyész 28 év börtönbüntetés kirovását kérte. A politikus 2003-ban került a Nemzetközi Törvényszék börtönébe, s a pere 2007 novemberében kezdődött.

Szerbia kezességet vállal Seselj vajdáért
A háborús bűnös kérését a múlt héten elutasították.
Belgrád – Szerbia kész kezességet vállalni ideiglenes szabadlábra helyezése esetére a háborús bűnökkel vádolt Vojislav Seseljért. Erről Rasim Ljajic, a hágai Nemzetközi Törvényszékkel folytatott együttműködésért felelős szerb állami szerv vezetője levélben tájékoztatta a törvényszéket – közölte szerdán a Politika című belgrádi lap internetes kiadása..A Szerb Radikális Párt elnökének pere a múlt héten fejeződött be Hágában, s már csak az ítélethozatal van hátra. Vojislav Seselj szóban kérte, hogy ezt szabadlábon várhassa meg, de kérését a múlt pénteken elutasították. A törvényszék előírásai szerint a vádlottnak írásos kérelmet kell benyújtania, amit a szerb politikus nem tett meg. A szerb kormány – tekintettel Seselj megromlott egészségi állapotára – ezért ajánlotta fel írásban a bíróságnak a garanciát.. Vojislav Seseljt azzal vádolják, hogy 1991 és 1993 között Horvátországban, Bosznia-Hercegovinában és a Vajdaságban háborús bűnöket követett el, s ezért az ügyész 28 év börtönbüntetés kirovását kérte. A politikus 2003-ban került a Nemzetközi Törvényszék börtönébe, s a pere 2007 novemberében kezdődött.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -1 ( 1 szavazás)

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

6 Reader’s Comments

  1. Ugye nem lesz mártír belőle? :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  2. Rohadjon meg az ilyen ember ott, ahol van!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  3. Ez az a Szerbia, amely EU tag akar lenni? Szerbia? Halványan elmosolyodtam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  4. Mindegyik megéri a pénzét. A horvátok egyik, Gotovina nevű háborús főbűnösüket még most is plakátokon népszerűsítik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  5. A gyilkosokat mostanaban mindehol felmentik ? (Kepiro)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  6. Gonoszka!
    Ez a Szerbia annak az EU-nak akar tagja lenni amely pénzzel és politikai támogatással támogatja az u.n. “palesztin” terroristákat. Mi a különbség?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Nácit kérhet ki Németország 2012. szeptember 24. hétfő | AN

Washington: Nem elsumákolni Csatáry ügyét! 2012. július 26. csütörtök | AN

Hagyták elillanni a kassai hóhért 2012. július 17. kedd | AN

Újabb háborús bűnöst találtak Pesten? 2012. július 15. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos