Ronai and Ronai
AMERIKAI

Izrael: rakétatűz alatt a déli országrész 2012. március 10. szombat 22:10 | Rákócza Richárd Forrás: Jediot Achronot

  • Hozzászólások(72)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Izrael: rakétatűz alatt a déli országrész

Gázaváros/Jeruzsálem – Noha sikeres volt számos terrorvezér célzott megsemmisítése, többen még életben lehetnek, így további merényletekre adhatnak parancsot követőiknek, jelentette be az izraeli hadsereg szóvivője azt követően, hogy a zsidó állam légiereje tizenöt palesztin terroristával végzett a hétvégi megtorló csapások során, és katonai objektumokat semmisített meg. A hatóságok úgy tudják, több terrorista próbálkozik azzal, hogy Egyiptom felől az ország területére beszivárogva kövessen el öngyilkos merényletet.

A Vaskupola rakéta-elhárító rendszer Ehud Bárák védelmi miniszter szerint 90 %-os hatásfokkal működik

Érdekesség, hogy míg maga az ENSZ is elítélte az Izrael ellen minden ok nélkül végrehajtott palesztin terrortámadásokat – igaz, óvatosan fogalmazva, csak az elkövetőket említve, és vigyázva arra, hogy magát a Hamasz vezette gázai terror-entitást ne ítélje el –, az Európai Unió különféle megnyilvánulásai riadalomról, valamint arról árulkodtak, hogy gyakorlatilag mindkét felet felelősnek tartják a 2008-2009 fordulóján zajlott Öntött Ólom hadművelet óta nem látott intenzitású villongás miatt. Az Unió a „feleket” szólította fel önmérsékletre, a „konfliktus kiterjedésének megakadályozására” és „a nyugalom helyreállítására”; Catherine Ashton uniós külügyminiszter egyúttal sajnálkozását fejezte ki a halálos áldozatok miatt, és kijelentette: az Unió „aggodalommal figyeli az erőszak legújabb fellángolását a Gázai övezetben és Izrael déli részén”.

Palesztin terrorrakéta találkozása izraeli elhárító rakétával

Az ellenségeskedés kiújulásáért az Iszlám Dzsihád, valamint a gázai Népi Ellenállási Bizottságok terrorszervezet felelős, amely péntek óta száznál több rakétát lőtt ki Izrael déli területeire. Ezek nagy része lakatlan területre zuhant és kárt nem okozott, feltűnő azonban a még fejlesztés alatt álló izraeli rakétavédelmi rendszer, a Vaskupola szereplése, amely összesen huszonhét rakétát tudott a levegőben felrobbantani – igaz, az elfogott rakéták zöme városokra hullott volna, míg az el nem fogottak robbantak lakatlan területeken. Ehud Bárák védelmi miniszter és Ido Nehusztán vezérkari főnök, akik működés közben látogatták meg a Vaskupola egyik ütegét, kijelentették, hogy a létesítmény hatékonysága kilencven százalékos, miután harminckét rakétából harmincat sikerült kilőni vele. A Dzsihád főként a negyven kilométert meghaladó hatósugarú lövedékekért volt felelős, míg a NEB az ennél kisebbekért.

Az izraeli légierő célzottan likvidálja a Népi Ellenállás embereit

A terroristák különböző kilövőállásokról különböző településeket vettek célba, így Gáza északi részéből Asdod és Askelon városokat, a középső területről Beér Sevát és Ofakimot, az Övezethez közeli mezőgazdasági településekre pedig Dél-Gázából hullott rakétazápor; utóbbi megsebesített négy, a mezőn dolgozó thaiföldi vendégmunkást. Egyiküket még kórházban ápolják.

Az izraeli légierő válaszában tíz különböző kilövőálláson tizenöt terroristával végzett; köztük van a NEB főtitkára, Zuhir al-Kájszi és az Iszlám Dzsihád két vezetője. Kájszi tervelte ki a tavaly augusztusi eiláti terrortámadást, amelynek célpontja egy polgári autóbusz volt. A mostani izraeli viszontcsapásokban sikerült elkerülni, hogy palesztin polgári személyek sebesüljenek meg.

Utolsó útjára kísérik Zuhir al-Kájszit, a Népi Ellenállási Bizottságok főtitkárát

A Népi Ellenállási Bizottság, csakúgy, mint más, kisebb gázai terrorcsoportok a Mubarak-rendszer bukása után a Sínai-félszigeten kialakult káoszt használják ki. A tavalyi egyiptomi éhséglázadás óta a kairói központi hatalom csak kis mértékben ellenőrzi a félszigeten folyó tevékenységet, így Izrael addigi egyik legnyugodtabb és legbiztonságosabb határa a libanonihoz hasonlóan neuralgikus ponttá vált. A Népi Ellenállás ilyen körülmények között könnyen használja fel a nomád életmódot folytató, senki által nem ellenőrzött beduinokat támadások elkövetésére, általában pénzért vagy más előnyökért. Arra azonban mostanáig ügyeltek, hogy a támadásokat ne a Gázai-övezet területéről hajtsák végre, mert tisztában voltak azzal, hogy így kiválthatják az izraeliek válaszcsapását, esetleg egy újabb Öntött Ólom hadműveletet, amely katonailag katasztrófát jelent számukra, és politikailag is egyre kevesebbet hoz a konyhára. Ezért közvetlenül az Övezetből igyekeztek nem provokálni a zsidó államot.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (7 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +12 ( 12 szavazatból)
Izrael: rakétatűz alatt a déli országrész, 5.0 out of 5 based on 7 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(72)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

72 Reader’s Comments

  1. A 90% nagyon jó elhárítási arány edzésen – Irán felől ennél is jobb kell! :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  2. Ahogy egy rablás esetén nem lehet azonosan felelőssé tenni a rablót és a károsultat, mondván: mindkettő hibás, ugyan így nem tehető egyformán felelősség egy fegyveres konfliktusban a támadó és megtámadott. Akinek a hazáját megtámadják, annak nem lehet elvitatni a jogát a védekezésre, a haza védelmére, ami a háborús etika szerint az ellencsapást is magában foglalja. Így hát az EU külügyminiszter felhívása valóban rendkívül álságos! Egyetértek a cikk írójával!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  3. Szia gets! Irán esetében max. egy hajtóműhibás F15-ös eshet le. Ennyi benne van a pakliban. Egy pár db. Amram kell, aztán mehet a neheze. Van az az Amram, az ok. de kellene ,egy orbancram is ,vagy nem!?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  4. Az EU láthatólag azt várja el Izraeltől, hogy az mint “fél” legyen “mértékletes”, ne védekezzen, és ne akarjon fennmaradni — azaz kövessen el öngyikosságot. Felháborító az EU álszentsége.
    Úgy tűnik, 2012 háborús év lesz.
    .
    Ellensúlyként egy kis vidítás: a mai (március 8-i) magyar Népszava papírkiadásában az Népi Ellenállás “Népszerű Ellenállás”-ként szerepel. Szép kis újságírók…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  5. Izraelnek egy kicsi szigorúbbnak kell lennie! Az EU az ENSZ akkor is más mércével mér, ha csokitortával dobálnák meg a palesztinokat, akkor is egyformán ítélnék el a történtek miatt. Illene már befogni a szájukat újra! Másból nem értenek. Csak az erőből! Hát kapják meg amit kiprovokálnak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  6. Ego:
    Méghogy ” felek ”
    Mióta számít ” fél” nek egy terrorista szervezet ??
    Más.
    Úgytűnik a Vaskupola számító-nyomkövető rendszere kikalkulálja a rakéták várható célbaérkezési helyét és ha lakatlan területre esik , nem foglakozik vele a továbbiakban. Ezzel csak az a baj ha bakteriológiai töltet van bennük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  7. Megjobbított Úszókészülék

    Kajsziból lekvár lett?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  8. Ideje lenne már az új keményebb Öntött Ólomnak! Nem kell foglalkozni az EU álságos dumájával. Azokéval akik évente dollár százmilliókkal járulnak hozzá a “palesztinok” felfegyverzéséhez.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  9. Minden a régi, megszokott forgatókönyv szerint. Egy darabig próbálkoznak egy-öt rakétával, majd össztűz. Megkapják a választ és szaladnak tűzszünetet kieszközölni. (Most éppen egyiptomi közvetítéssel próbálják elérni, miközben a rakéták folyamatosan jönnek.)
    Hát, hogy finom legyek, az anyukájukat. Asthon asszonynak is, meg úgy általában mindenkinek, aki mérsékletre int.
    Több, mint 100 rakéta, a déli rész bunkerokban töltötte a szombatot és ma 200.000 különböző korosztályba tartozó diák tanulás helyett otthon ül.

    Az már a saját véleményem, hogy nincs okunk semmiféle önmérsékletre és remélem a jelenlegi katonai vezetés is így gondolja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  10. Izrael bravúros teljesítménye nagyszerű reklám az idióta szomszédok fiatal generációjának, akik csak hamis elbeszélések alapján hallottak az izraeli csapatok „szerencsés véletlen” győzelméről.
    Most az aktuális visszavágásukkal kaptak a varangyok egy kis emlékeztetőt, nehogy elfelejtsék kivel állnak szemben a terrorista rakétatámadásukkal. Bámulatos teljesítményüket
    – mint mindig –, a világ csodálja. (Az ENSZ, az EU és az UNESCO gittegylet nagy bánatára, akik milliókkal támogatják a szedett-vedett csőcseléket.)
    .
    SOK SZERENCSÉT A TOVÁBBI SIKERES – KEMÉNYEBB – AKCIÓTOKHOZ, IZRAEL!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  11. A terroristak batoritast nyernek es tamogatast latnak Obama elnok kozombos es baratsagtalan Izraellel kapcsolatos viselkedesebol. Obama elvarja Izraeltol, hogy “rendezze” a viszonyt Torokorszaggal, pedig Erdogan egyertelmuen a terrorista provokacios flottillat tamogatta, es utana meg pofatlanul Izraeltol vart bocsanatkerest. Obama felsorakozott az Izraelt, az aldozatot elitelo, es a provokatorokat es terroristakat favorizalo kepmutatok hatalmas taborahoz.
    Netanyahu a latogatasakor Obama sulyos hallgatasabol azt a valaszt kapta, Izrael fenntarthatja az onvedelemhez a jogat, de ha cselekszik csak onmagara szamithat.
    Obama elnok nem a gyengeseg es gerinctelenseg poziciojabol vallalja ezt a szerepet (amivel sokan vadoljak), egyszeruen nem tudja megtagadni a muzlim vilag iranti rokonszenvet es elkotelezettseget. Az Obama remenyeit megtestesito “arab tavasz” a Moszlem Testveriseg es az irani befolyas eloretoreset jelenti az arab vilagban, a libiai onkentesek mar a raketaikkal lovik Izraelt es Sziriaban is az eddig visszaszoritott vallasos erok jutnak szohoz. Latszolag ezek a fejlemenyek egyaltalan nem zavarjak Obama elnokot.
    Hamanok minden korban teremtek, ha most Obama vallalta a dicstelen szerepet, jobb ha elolvassa Ruth Konyvet, amit Netanyahutol kapott eppen ajandekba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  12. Az ENSZ és az Európai Unió közös felelősége, ez a pártatlannak tűnő, de valójában az agresszort takargató és mentegető magatartás. „Mindkét felet” mérsékletre intik, akkor, amikor Izraeli Állam területére folyamatosan lőnek ki rakétákat, hajtanak végre öngyilkos merényleteket és a békés Izraeli népet gyilkolják. Elegendő, ha a terroristák vezetőit érik Izraeli támadások azért hogy megállítsák az Izrael biztonságát veszélyeztető akciókat, és máris mind két felet intik mérsékletre.
    Tartok tőle, hogy az ENSZ és az Unió hatalmas felelőséget vesz magára, ha egyenlőségjelet tesz a két fél magatartása közé, és ennek egy igen kemény, sok áldozattal járó vége lesz! Mert az biztos, hogy ha nem garantálják a nemzetközi testületek Izrael Állam biztonságát, akkor előbb utóbb ezt maga Izrael Állam fogja megoldani! Még akkor is, ha Izraelt elmarasztalják majd „az önmérséklet elmaradása” miatt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  13. Az ENSZ, az EU nem más, mint sóhivatal. De az USA prominens személyiségei is “aggodalmukat” fejezik ki és szokás szerint mindkét felet mérsékletre intik.

    http://atv.hu/kulfold/20120311_60_masodpercem_volt_jott_a_raketa_magyar_diak_izraelbol

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  14. Mavet le terorisstim,, eljen Izrael, csak igy tovabb ,, Izrael nep el,, az ENSZ es az EU csak hablatyolnak meg becsicskulnak ,, sok mindenbol ok ki is maradnak,,

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  15. “A náci holokauszt borzalmai miatt a szövetségesek lelkiismereti okokból támogatták a zsidó állam létrejöttét, és az újonnan alakult ENSZ-re hárult a feladat, hogy ezt kidolgozza. Az 1947-es ENSZ javaslat a területet izraeli és palesztin részre osztotta fel.”
    A 2 terület meg van határozva,mindenki legyen ott,ami ki lett neki osztva és jólvan.
    De sem az egyik,sem a másik fél nem hajlandó elfogadni,elviselni,úgyhogy az egyik 19 a másik majdnem 20…lehet mosdatni az egyik és a másik oldalt,de akkoris az van,hogy halnak az emberek,többé-kevésbé az ártatlanok,mint minden háborúban.Ez a nagy baj!
    Az egyik fél küzd,hol terroristának címezve,hol támadónak,alacsony szintű és amatőr fegyverzettel,a másik meg csúcskategóriás fegyverzettel felszerelve,mert ő mindent megkap amit követel.Éljen vele,csak zárják le a dolgot.
    De könyörgöm,van ereje,fegyverzete…oldja már meg a kérdést végre…rohanja le, “irtsa ki” az ellenállókat..de 60 éve csak tötyörögnek,alkudoznak.
    Lehet mondani ,a palesztinokat szidni,izraelieket szidni,áldani,éltetni…de egyik sem jobb a másiknál akárki,akármit mond…tesz.
    Az ártatlanok akik szenvednek,meghalnak…azok sehol nem számítanak…csak veszteség..és jólvan!!!
    Szép napot és nyugodt vasárnapot kívánok mindenkinek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -9 (17 szavazatból)
  16. Peter1977:

    “…A 2 terület meg van határozva,mindenki legyen ott,ami ki lett neki osztva és jólvan….”

    - Igaz.

    Csak Izraelen kívül ezt senki más nem gondolja így az érintettek közül.
    Nézd meg, kik fogadták el a 181. UNO határozatot, és kik nem, és mi történt azután.

    Aztán nézd meg, miféle holdkóros jelszavakkal őrjítik az iszlamista népvezérek népeiket már 70 éve (eltörlöm- kiirtom- leradírozom- nincs joga létezni- stb).

    Mikor volt ez izraeli álláspont, ezzel ellentétben?

    “…sem az egyik,sem a másik fél nem hajlandó elfogadni,elviselni…”

    - Téves, nagyon téves.

    1, Megint csak megkérlek, ellenőrizd, kik hogy fogadták a 181- est 1947 októberében.
    2, Nézd meg, kik ordítanak folyamatosan évtizedek óta, hogy “kiirtom- legyilkolom- stb”.
    3, Kik adták vissza 1984- ben az 1967- ben teljesen jogosan elfoglalt Sinait kinek?
    4, Izrael hadereje bőven elég lenne, hogy legyaluljon mindenkit, úgy 2000 kilométeres körzetben, nem teszi mégsem. Azért ez sem kimondottan “területi igényre” utaló magatartás…

    “…másik meg csúcskategóriás fegyverzettel felszerelve,mert ő mindent megkap amit követel…”

    - Mi van?

    Mondd csak, mennyire vagy te tisztában az izraeli hadiiparral, annak termékeivel, és hogy a különféle izraeli haderőnemek felszereltsége mennyi százalékban izraeli, és mennyi százalékban egyéb eredetű?

    Szerintem semennyire, másképp nem írtál volna ilyen bődületes hülyeséget- már elnézést, de ez az volt.

    Korábban, hetvenes évekig nagyrészt valóban külföldi eszközeik voltak, de napjainkra már elérték azt a szintet, hogy a szárazföldi haderejük kb. 90%- a hazai gyártmány, a légierő esetében pedig az amerikai gépeknél többnyire legfeljebb a kasztli eredeti, semmi egyéb. A Hi Tech eszközök pl. majdnem mind izraeli csúcstermékek.

    És mi az, hogy “követel”?

    Legfeljebb a saját hadiiparától “követelhet”, amiket meg külföldről szereznek be, azokért keményen fizetnek, vagy valamilyen egyéb technológiacsere keretein belül jutnak hozzá. Ez nem “követelés”, ez teljesen legális nemzetközi üzleti tevékenység.

    “…de 60 éve csak tötyörögnek,alkudoznak….”

    - Igaz, de magad írtad meg a választ (helyesen), hogy miért:

    “…oldja már meg a kérdést végre…rohanja le, “irtsa ki” az ellenállókat…”

    - Na, ezért.

    Ami kevesebb, mint a 17. századi hadviselés módszerei, az csak “tötyögés”.

    “…egyik sem jobb a másiknál akárki,akármit mond…tesz….”

    - Téves, nagyon téves ez is.

    Izrael soha nem akart senkit kiirtani, eltörölni, senki ellen soha nem vetett be ABV fegyvereket, Izrael egy parlamentáris, liberális demokrácia, egy Hi Tech civilizáció.

    Az iszlámnácik viszont… na jó, nézd meg az iszlámnácizmus immár 83 éves történetét, Kezdve Hadzs amin husszeini tevékenységével, a hebroni mészárlásokkal (1929), az iraki, egyiptomi, szír, palesztinai iszlámnácik történetével a II. VH előtt, közben, és után. Nézd meg, ki, és hogy szervezte meg az egyik leggyilkosabb SS hadosztályt a Balkánon a II. VH idején (Handzsár hadosztály).
    Ha tudsz angolul, nézz jó sok DEBKA, Palestinian Media Watch, Second Draft, Gates of Vienna, Fjordman’s Blog, MEMRI TV adást. neten elérhető mind, ezernyi videó, cikk, tanulmány.

    Magyar kapcsolódó anyagok:

    http://cikkek.soti.ca/

    http://www.dzsihadfigyelo.com/

    Tényszerű, kitűnő anyagok tömege.

    Aztán nem ártana megismerkedned a Muslim Brotherhood Projecttel, annak céljaival, és hogy hol, mennyi valósult meg belőle…

    OK, ha mindezt megnézted, aztán gyere vissza, és mondd, hogy “ez sem különb”.

    Jaj, és nézd már meg, mit művelnek egymással az iszlamista haderők világszerte… csak becslés van, de az iszlamista önnépirtásnak a II. VH vége óta kb. 5- 10 millió halálos áldozata van, azért ez nem kevés. És ebbe a tömeggyilkos nemzetközi iszlám terror áldozatai nincsenek benne.

    Nnna, jónapot, és ezeket kérlek, vedd figyelembe.

    És ne írj olyan marhaságot, hogy “ez se jobb”.

    Ha valóban “nem lenne jobb”, akkor már rég nem létezne sem iszlámnácizmus, sem iszlamista nemzetközi terror, sem palesztin őrjöngés, de még iszlamista terrordiktatúrák, sőt, már alighanem iszlám sem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  17. ” Az 1947-es ENSZ javaslat a területet izraeli és palesztin részre osztotta fel.”
    A 2 terület meg van határozva,mindenki legyen ott,ami ki lett neki osztva és jólvan.
    De sem az egyik,sem a másik fél nem hajlandó elfogadni,elviselni,úgyhogy az egyik 19 a másik majdnem 20…”
    Na itt kezdődik a probléma.
    Izrael elfogadta. A többit ajánlom, hogy nézzen utána.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  18. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/153632#.T1y-8YEaOgM

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  19. Ideje lesz Gázát kisöpörni radikálisan és az EU széplelkeit is a picsába küldeni. Vigyázni, mert Gáza azonnal hátba támadja Izraelt, ha komoly helyzet adódik.
    Irán előtt Gázát, de nagyon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  20. Peter1977 2012. március 11. vasárnap 15:35

    “A 2 terület meg van határozva,mindenki legyen ott,ami ki lett neki osztva és jólvan.
    De sem az egyik,sem a másik fél nem hajlandó elfogadni,elviselni,úgyhogy az egyik 19 a másik majdnem 20…”

    Ez – tényszerűen nem igaz!
    Amint Izrael állam 1948 – ban létrejött a számára megszavazott területen, másnap 6 (hat) arab ország reguláris hadserege támadta meg az egynapos országot!!!
    Csakhogy, amire senki nem számított: úgy vágták ki őket Izraelből, mint a macskát sz…ni! Nos akkor vált világossá a zsidó közösség számára, hogy VÉDHETŐ határokra van szüksége, ha életben akar maradni!
    Persze, ez már – akarva, nem akarva – háború volt, és ahol fát vágnak: ott repked a forgács!
    Minden, ami Izrael és a palesztinok között azóta történt (sokezer kötetnyi irodalma van), az már a fentiekből következett és következik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  21. Peter1977:

    “…A 2 terület meg van határozva,mindenki legyen ott,ami ki lett neki osztva és jólvan….”

    - Igaz.

    Csak Izraelen kívül ezt senki más nem gondolja így az érintettek közül.
    Nézd meg, kik fogadták el a 181. UNO határozatot, és kik nem, és mi történt azután.

    Aztán nézd meg, miféle holdkóros jelszavakkal őrjítik az iszlamista népvezérek népeiket már 70 éve (eltörlöm- kiirtom- leradírozom- nincs joga létezni- stb).

    Mikor volt ez izraeli álláspont, ezzel ellentétben?

    “…sem az egyik,sem a másik fél nem hajlandó elfogadni,elviselni…”

    - Téves, nagyon téves.

    1, Megint csak megkérlek, ellenőrizd, kik hogy fogadták a 181- est 1947 októberében.
    2, Nézd meg, kik ordítanak folyamatosan évtizedek óta, hogy “kiirtom- legyilkolom- stb”.
    3, Kik adták vissza 1984- ben az 1967- ben teljesen jogosan elfoglalt Sinait kinek?
    4, Izrael hadereje bőven elég lenne, hogy legyaluljon mindenkit, úgy 2000 kilométeres körzetben, nem teszi mégsem. Azért ez sem kimondottan “területi igényre” utaló magatartás…

    “…másik meg csúcskategóriás fegyverzettel felszerelve,mert ő mindent megkap amit követel…”

    - Mi van?

    Mondd csak, mennyire vagy te tisztában az izraeli hadiiparral, annak termékeivel, és hogy a különféle izraeli haderőnemek felszereltsége mennyi százalékban izraeli, és mennyi százalékban egyéb eredetű?

    Szerintem semennyire, másképp nem írtál volna ilyen bődületes hülyeséget- már elnézést, de ez az volt.

    Korábban, hetvenes évekig nagyrészt valóban külföldi eszközeik voltak, de napjainkra már elérték azt a szintet, hogy a szárazföldi haderejük kb. 90%- a hazai gyártmány, a légierő esetében pedig az amerikai gépeknél többnyire legfeljebb a kasztli eredeti, semmi egyéb. A Hi Tech eszközök pl. majdnem mind izraeli csúcstermékek.

    És mi az, hogy “követel”?

    Legfeljebb a saját hadiiparától “követelhet”, amiket meg külföldről szereznek be, azokért keményen fizetnek, vagy valamilyen egyéb technológiacsere keretein belül jutnak hozzá. Ez nem “követelés”, ez teljesen legális nemzetközi üzleti tevékenység.

    “…de 60 éve csak tötyörögnek,alkudoznak….”

    - Igaz, de magad írtad meg a választ (helyesen), hogy miért:

    “…oldja már meg a kérdést végre…rohanja le, “irtsa ki” az ellenállókat…”

    - Na, ezért.

    Ami kevesebb, mint a 17. századi hadviselés módszerei, az csak “tötyögés”.

    “…egyik sem jobb a másiknál akárki,akármit mond…tesz….”

    - Téves, nagyon téves ez is.

    Izrael soha nem akart senkit kiirtani, eltörölni, senki ellen soha nem vetett be ABV fegyvereket, Izrael egy parlamentáris, liberális demokrácia, egy Hi Tech civilizáció.

    Az iszlámnácik viszont… na jó, nézd meg az iszlámnácizmus immár 83 éves történetét, Kezdve Hadzs amin husszeini tevékenységével, a hebroni mészárlásokkal (1929), az iraki, egyiptomi, szír, palesztinai iszlámnácik történetével a II. VH előtt, közben, és után. Nézd meg, ki, és hogy szervezte meg az egyik leggyilkosabb SS hadosztályt a Balkánon a II. VH idején (Handzsár hadosztály).
    Ha tudsz angolul, nézz jó sok DEBKA, Palestinian Media Watch, Second Draft, Gates of Vienna, Fjordman’s Blog, MEMRI TV adást. neten elérhető mind, ezernyi videó, cikk, tanulmány.

    Magyar kapcsolódó anyagok:

    hátétépé://cikkek.soti.ca/

    hátétépé://www.dzsihadfigyelo.com/

    Tényszerű, kitűnő anyagok tömege.

    Aztán nem ártana megismerkedned a Muslim Brotherhood Projecttel, annak céljaival, és hogy hol, mennyi valósult meg belőle…

    OK, ha mindezt megnézted, aztán gyere vissza, és mondd, hogy “ez sem különb”.

    Jaj, és nézd már meg, mit művelnek egymással az iszlamista haderők világszerte… csak becslés van, de az iszlamista önnépirtásnak a II. VH vége óta kb. 5- 10 millió halálos áldozata van, azért ez nem kevés. És ebbe a tömeggyilkos nemzetközi iszlám terror áldozatai nincsenek benne.

    Nnna, jónapot, és ezeket kérlek, vedd figyelembe.

    És ne írj olyan marhaságot, hogy “ez se jobb”.

    Ha valóban “nem lenne jobb”, akkor már rég nem létezne sem iszlámnácizmus, sem iszlamista nemzetközi terror, sem palesztin őrjöngés, de még iszlamista terrordiktatúrák, sőt, már alighanem iszlám sem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  22. Peter-izéke
    Tudsz óvasni ?
    Tudsz..
    Előtted az Internet ?
    Előtted..
    Akkómeg miért nem nézel utána hogyisvanez?
    Tájékozódj mielőtt felkészült embereknek próbálsz kiselőadást tartani a nem teljesen szélső , deazzé eléggé obbos vélemény-gyűjteményből jó ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  23. Örüljetek, hogy Peter1977 egyáltalán elismeri Izraelt. Egy dologban azonban igaza van SZÖRNYŰ hogy ártatlanok fizetnek az életükkel.
    De csöndesen meg kell jegyeznem, egy izraeli „terroristáról” sem hallottam, aki felrobbantotta magát pl. piacon vagy csecsemőt hajigált volna vissza egy égő buszba, iskola mellé telepített volna rakétakilövő állomást. Szóval lehet gondolkozni kedves Peter1977 ki miatt halnak az ártatlanok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  24. Egy kis mosoly ma estére:
    .
    A 20 éves Jákob először viszi haza bemutatni új transzvesztita barátnőjét
    a családnak. A család egy össznépi vacsorát szervez odahaza a tiszteletükre.
    Zajlik a vacsora nagy csendben, egyszer csak Kohn apuka odaszól a fiához hangosan:
    - És mondd Jákob, hogy hívják a kedves kis barátnődet?
    - Lacinak.
    Na erre az egész családi pereputty szájában megáll a falat, összenéznek. Mire Kohn apuka:
    - Hát nem egy tipikus zsidó név, az biztos!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  25. Peter1977 ! Izrael legyozte az arabokat tobbszor is, es utana visszaadta az elfoglalt teruleteket. Ezeket a teruleteket aztan ujra el kellett foglalni, mert ujjabb tamadas erte az orszagot. Aztan ujra visszaadtak. Nincs meg egy olyan nemzet, aki ennyire torekedne a bekere mint Izreael. Ha magyarorszag tehetne (Fidesz-Jobbik) es meglenne az ereje hozza, mar regen “visszacsatolta volna Erdelyt-Szlovakiat stb stb.
    Izrealt ugyanugy megitelni mint a “palesztin” arabokat nagyfoku tajekozatlansagra utal, vagy nagy adag rosszindulatra. Az elsot lehet korigalni egy kis olvasassal, a masodikhoz lelkesz, pszichológus, vagy egy kis arabok (muszlimok) kozott valo eles kell.

    Aki fegyverrel tamad valakire viselnie kell a kockazatot hogy esetleg seggbe rugjak. Ez mar sokszor megtortent de eddig meg nem tanultak belole. Iran a hatterbol penzeli, bujtogattja a terros szervezeteket, mar varom a napot hogy elinduljanak az Izreaeli gepek. Amikor a szo nem segit, a fegyverek beszelnek.
    Aki nem latja hogy Izrel mennyire turrelmes volt az egy agymosott ostoba , hazug, diszno.

    Az ENsz meg egy toketlen nevetseges sz@r. Fell kellene mar oszlatni, ugyis csak azert tud fen allni mert az amerikai adofizetok penzebol erre is telik. Ha az a gyulolt amerika nem lenne, ehen halna egy csomo muszlim. Obama tokolodik, de az annyiszor lehulyezett Bush, 100x tokosebb volt nala.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  26. Obama egy afféle se hal se hús alkat.
    Félő hogy saját ambícióinak érdekében képes bármit odadobni , ha úgy ítéli hogy az NEKI hasznos.
    Még szerencse hogy nem egyedül ő dönt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  27. “Érdekesség, hogy míg maga az ENSZ is elítélte az Izrael ellen minden ok nélkül végrehajtott palesztin terrortámadásokat ”

    Néha ök is tévedhetnek,.. hát nem? A sóhivatalban valaki nem figyelt oda és elirta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  28. Az ENSZ nemcsakhogy sohivatal, hanem egy kifejezetten antiszemita intezmeny. Ez szemelyes tapasztalatom is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  29. Ha mar a vegtelen izraeli-palesztin vitanal tartunk,
    erdemes elolvasni Massab Hassan Yousuf konyvet
    “Son of Hamas” {megjelent magyarul is 2011-ben}.
    Fentnevezett az izraeli hirkozlo szervekkel mukodott egyutt,
    ma Amerikaban el. Apja a Hamasz egyik alapitoja.
    Az iro , aki elso kezbol, mint palesztin gyermek es felnott
    ismeri a valosagot, azt allitja, hogy “Izrael nem a problema, hanem a megoldas”
    Velemenye megtekintheto a You Tube-on
    Frankfurt am Main
    den 23.10.2011
    http://www.Israel Kongress de
    Erdekel,mit szoltok hozza.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  30. Igen “Palesztina” fel lett osztva, kétszer is. Először amikor (azt mondták, hogy létrehoznak egy arab meg egy zsidó államot) Kelet-”Palesztinából” kirugdosták a zsidókat, oda többet nem is költözhettek. Így hozták létre a mai Jordániát. Ami “Palesztina” (ősi Izrael) 2/3-ából (ez teszi ki Jordánia 80 %-át) meg némi plusz területből áll.
    A maradék 1/3 “Palesztinából” kellett volna létrehozni a zsidó államot. De a dolgok másképp alakultak. Kitalálták, hogy ezt is kettéosztják, és lesz egy arab meg egy zsidó állam ezen az 1/3-ad területen is.
    A zsidók beleegyeztek, az arabok (akik még akkor nem voltak “palesztinok”) meg nem. De legfőképpen nem azok az arabok ellenezték, akik ott laktak, hanem az egyiptomiak, a szírek, a libanoniak, az irakiak, a jordániaiak, a szaudiak.
    Azóta az ENSZ folyamatosan mérsékletre szólítja fel a feleket, akkor is ha a abroszfejű dzsihádisták rakéták százait lövik ki civil településekre-nem katonai célpontokra. Ez mit is jelent? Talán azt, hogy Izrael ne csináljon semmit.
    Még mindig a brit mandátum szellemében mennek a dolgok, csak annyi a különbség, hogy most nem fegyverezhetik le a Zahal katonáit, és nem börtönözhetik be a vezetőséget, csak azért mert válaszolni mertek egy támadásra.
    A mérsékletre intés helyett, inkább mondanák azt, hogy “Hamasz, Jihad meg a többi takarodj, terroristák fegyvereket, rakétákat leadni, támadásokat beszüntetni, nemzetközi erőket Gázába beengedni, igazi választásokat kiírni, Izraelt elismerni, és onnan tárgyalhatunk”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  31. Van meg egy fontos teny, amit szeretnek elhallgatni.
    A zsido allam megszavazasa talan kovetkezmenye a masodik
    vilaghaboruban elkovetett holocaustnak {a nepek lelkiismerete????}
    is.
    Nem kevesbbe fontos es igaz teny, 760.000 ZSIDO KIUZESE
    AZ ISZLAM ORSZAGAIBOL.
    Tehat,a problema sokkal osszetettebb.
    Lehetne allitani, hogy itt lakossagcsere tortent, ugy,mint Lengyelorszag
    es Nemetorszag, Csehszlovakia es Nemetorszag, Torokorszag es
    Gorogorszag kozott.
    A fiatal Izrael amely alig allt talpra a Fuggetlensegi Haboru utan,
    befogadta polgarait, az arabok MEGOROKITETTEK a MENEKULT PROBLEMAT annak ellenere hogy pl.ahogy Jimbo is emlitette,
    Jordanianak {.. nem csak terulete} lakossaga 70%a “palesztin”.
    Haj Amin el Husseininek aki sokaig elvezte Hitler vendegszeretet,
    sikerult a zsido “palesztin” kerdest pan-arab problamava tenni,
    az egyetlen amely osszefogja a vallasilag,torzsileg, erdekekben
    megosztott arab vilagot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  32. Igen, a menekült probléma az egy érdekes kérdés. Az arab fél szereti elsumákolni. Egyrészt, leginkább a támadó arab csapatok biztatták a helyi arab lakosságot, hogy menjenek el, és majd visszajönnek, ha a zsidókat már mind a tengerbe hányták, másrészt a lakosság menekült félelmében is, mert az arab propaganda mindenféle rémhíreket terjesztett. Arról persze nem szólt a propaganda, hogy az arab fegyveresek miket csináltak az elfogott vagy a megölt katonákkal, kibucnyikokkal.
    A propaganda csak az arab /most palesztinnak hívják őket/ menekültekről szól, de mi van az Izraeli által említett közel 800 ezer zsidóval, akik arab országokból kényszerültek menekülni? Mi van az ő visszatérési jogukkal? Nem mintha élni akarnának vele, de ez elvi kérdés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  33. Már 240 rakétát lőttek ki ezek a tetvek. Tel Aviv közelébe is elérnek már. Bibi! Mi a f@rkamat csinál már a Tzahal?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  34. Már odáig? :(
    Ez nagyon nem jó…. Ez a palesztin önmérséklet? Ebből cast lead 2 lesz…
    Most már oda kéne csapni, precízen, pontosan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  35. Húzogatják ezek a szar Irán-bérenc tetvek a tigris bajszát…
    De feltételezem , jól jött most Izráelnek ez a tömeges támadás.
    Végre valós helyzetben ellenőrizhetik a Vaskupola rendszereit.
    Ráadásul az idióta arabok pénzén !
    ( Azért nem olcsó mulatság kilőni a robbanó töltet nélküli cél-rakétákat sem, a rendszer-tesztelésekhez.. )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  36. A probléma csak ott van vele hogy nem tudható : melyik szarban van iráni atimeröművi hulladék. Aminek kimondottan jót tesz ha már a levegőben apró darabkákra szaggatják az izraeli ellen-rakéták ! Mert akkor nagyobb területre szóródik széjjel a sugárzó hulladék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  37. Persze Irán EZT nem merné megkockáztatni : nevezetesen hogy atomerőművi hulladékkal betöltött rakétákat adjon kitartottainak.
    Megmondom miért :
    Bármi , ami atomerőműből származik , magánviseli annak a helynek a gyártási sajátosságait , ahol készült. Tehát ki lehet elemezni hogy honnan származik. Orosz , amerikai netán Francia vagy más erőműben keletkezett e és hogy pontosan melyikben.Pusztán a vegyi összetétele alapján.
    Namármost ha Irán nem adna mintákat az erőművi termékeiből , akkor rajtaragadna a vád hogy tömegpusztítási célzatból játszotta át az amúgy tömegpusztításra nem alkalmas sugárzó vegyületeket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  38. Avi, Jimbo!

    Tel-Aviv még mindig nem érti az érintett területek félelmét – nem baj, ha kapnak egy kis ízelítőt!

    A tzahal pillanatnyilag válaszol, de már hallottam olyan hangokat is, hogy szárazföldi lépések sem elképzelhetetlenek. – Ezt nem tartom jónak, mert Gázába bemenni könnyű, de kijönni kérdéses. Ésszerűbb a légi támadás, bár ha ilyen intenzitással folytatják a rakétázást, előbb-utóbb elkerülhetetlen lesz, hogy megint a polgári lakosságuk is sérüljön. Bár a likvidálásra eddig mindig éjszaka került sor – amikor azt hitték, hogy ha ők nem látnak, őket sem látják.
    Jelenleg nem a Hamasz a fő tettes, hanem a dzsihád ha-islami – iráni támogatással (fegyverzet-lelki erősítés).
    A palesztinok önmérséklete odáig terjed, hogy az ENSZ-hez fordultak – fékezze meg a terrorista Izraelt.
    Egyik részük tűzszünetet emleget – feltéve, ha abbahagyjuk a terrorista vezetőik likvidálását, másik részük (dzsihád) hallani sem akar tűzszünetről.

    Egyébként az egész folyománya a Shalit ügynek. Azt hitték vicc, hogy a szabadon engedettek, amennyiben visszatérnek a terrorizmushoz, busásan fizetnek. Közülük hatan-nyolcan már ismét börtönben vannak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  39. Drága Lehar!
    Én nagy ívben tojok az ő “civil” lakosságukra. Nekünk miért kell mint a hímes tojás bánni a terroristákkal mikor ők bátran az ENSZ és EU burkolt egyetértésével lövik a városainkat. Karthágó jó példa lehetne, hogyan kell elbánni velük. Sz@rrá kell bombázni őket és a maradékot beledöngölni a sivatagba. Utána jöhet a só!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  40. Geyza
    2012. március 12. hétfő
    20:10

    A vaskupola a lehető legjobban működik, de a “végeredménye” nem éri el a 100%-ot (90%). A maradék 10%-ból egy jutott egy óvódára, egy lakóházak közé (15 ház sérült), egy parkoló autókra, részben üzlethelyiségre…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  41. Lehar, ha a dzsihád csinálja, és a Hamasz nem ért vele egyet, miért nem kapcsolják le őket? Ők Gáza teljhatalmú urai. Történhet ott bármi is a tudtuk és beleegyezésük nélkül? Milyen köztük a viszony?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  42. Az a 10% elég sok annak aki ebbe beleesik :(
    Remélem 110% lesz rövid időn belül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  43. Avi
    2012. március 12. hétfő
    20:36

    Szoktál te máshol is kommenteket olvasni? Nem tudod, hogy így is a miénk a felelősség, hiszen mi kezdtük azzal, hogy még pénteken likvidáltunk két terror-vezért?
    Egyébként ma már én is ott tartok, hogy senkinek semmi köze hozzá, milyen módon védjük meg magunkat.
    (Azt azért észrevettem, – nem tudom, meddig tart – hogy mintha az ENSZ is és az EU is kissé visszafogottabb lenne irányunkban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  44. Persze, hogy tudom mit mondanak. A véleményem az, hogy jogunk van magunkat megvédeni és nagy ívben tojni mások véleményére. Azt kívánom azoknak az országoknak és szervezeteknek akik minket ítélnek el és mérsékelt válaszcsapásokra szólítanak fel, hogy tapasztalják meg a saját országukban milyen lehet élni ilyen körülmények között. Na aztán pofázzanak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  45. Jimbó,

    nem tudom mennyire fejleszthető tovább a vaskupola, azt mondják, hogy ez is csodás eredmény.

    Gázában hivatalosan a Hamasz az úr, de a dzsihád egyre nagyobb számban van jelen és (ezt pár perce olvastam) állítólag Irán már legalább két éve nem számol a Hamasszal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  46. A 110%-ot a hatékonyságra értettem. Remélem érthető volt :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  47. Lehar, szerinted esélyes egy polgárháború Gázában? Gondolom a Hamasz nem adná át könnyen a vezetést.
    Le kell rendezni ezt a dolgot a gázai csoportokkal, mielőtt Iránnal bármilyen konfliktus lenne. A többfrontos háború sosem jó…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  48. Jimbo,

    persze, hogy érthető, én is ebben reménykedem.:)

    Igaza van Avinak, hogy akik most (meg általában) mérsékletre intenek, megtapasztalhatnák, hogy milyen folyamatosan úgy élni, hogy állandóan számba veszed a családtagokat, ki, hol lehet éppen, kell-e aggódnod…
    És ezek még azt is a szemünkre hányják, hogy “bezzeg nálatok nincsenek halottak”. Mintha ez a palesztinokon múlna és nem a mi felkészültségünkön.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  49. Jimbo
    2012. március 12. hétfő
    20:53

    Polgárháború Gázában? Nem hiszem. Megértik ők egymást, a Hamasz csak azért beszél “finomabban”, mert állítólag Egyiptom üzemanyagot ígért nekik a tűzszünetért cserébe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  50. Fiúk, nekem most el kell mennem, csak reggel leszek.
    Jó éjt mindenkinek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Díszes ókori sisakot tártak fel a Haifai-öbölben 2012. március 1. csütörtök | AN

Az új BT nem olyan jó a palesztinoknak 2012. január 25. szerda | RR

Magyar válság, magyar valóság Izraelből 2012. január 20. péntek | Herb Keinon / RR

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos