Ronai and Ronai
AMERIKAI

Izrael: rakétatűz alatt a déli országrész 2012. március 10. szombat 22:10 | Rákócza Richárd Forrás: Jediot Achronot

  • Hozzászólások(76)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Izrael: rakétatűz alatt a déli országrész

Gázaváros/Jeruzsálem – Noha sikeres volt számos terrorvezér célzott megsemmisítése, többen még életben lehetnek, így további merényletekre adhatnak parancsot követőiknek, jelentette be az izraeli hadsereg szóvivője azt követően, hogy a zsidó állam légiereje tizenöt palesztin terroristával végzett a hétvégi megtorló csapások során, és katonai objektumokat semmisített meg. A hatóságok úgy tudják, több terrorista próbálkozik azzal, hogy Egyiptom felől az ország területére beszivárogva kövessen el öngyilkos merényletet.

A Vaskupola rakéta-elhárító rendszer Ehud Bárák védelmi miniszter szerint 90 %-os hatásfokkal működik

Érdekesség, hogy míg maga az ENSZ is elítélte az Izrael ellen minden ok nélkül végrehajtott palesztin terrortámadásokat – igaz, óvatosan fogalmazva, csak az elkövetőket említve, és vigyázva arra, hogy magát a Hamasz vezette gázai terror-entitást ne ítélje el –, az Európai Unió különféle megnyilvánulásai riadalomról, valamint arról árulkodtak, hogy gyakorlatilag mindkét felet felelősnek tartják a 2008-2009 fordulóján zajlott Öntött Ólom hadművelet óta nem látott intenzitású villongás miatt. Az Unió a „feleket” szólította fel önmérsékletre, a „konfliktus kiterjedésének megakadályozására” és „a nyugalom helyreállítására”; Catherine Ashton uniós külügyminiszter egyúttal sajnálkozását fejezte ki a halálos áldozatok miatt, és kijelentette: az Unió „aggodalommal figyeli az erőszak legújabb fellángolását a Gázai övezetben és Izrael déli részén”.

Palesztin terrorrakéta találkozása izraeli elhárító rakétával

Az ellenségeskedés kiújulásáért az Iszlám Dzsihád, valamint a gázai Népi Ellenállási Bizottságok terrorszervezet felelős, amely péntek óta száznál több rakétát lőtt ki Izrael déli területeire. Ezek nagy része lakatlan területre zuhant és kárt nem okozott, feltűnő azonban a még fejlesztés alatt álló izraeli rakétavédelmi rendszer, a Vaskupola szereplése, amely összesen huszonhét rakétát tudott a levegőben felrobbantani – igaz, az elfogott rakéták zöme városokra hullott volna, míg az el nem fogottak robbantak lakatlan területeken. Ehud Bárák védelmi miniszter és Ido Nehusztán vezérkari főnök, akik működés közben látogatták meg a Vaskupola egyik ütegét, kijelentették, hogy a létesítmény hatékonysága kilencven százalékos, miután harminckét rakétából harmincat sikerült kilőni vele. A Dzsihád főként a negyven kilométert meghaladó hatósugarú lövedékekért volt felelős, míg a NEB az ennél kisebbekért.

Az izraeli légierő célzottan likvidálja a Népi Ellenállás embereit

A terroristák különböző kilövőállásokról különböző településeket vettek célba, így Gáza északi részéből Asdod és Askelon városokat, a középső területről Beér Sevát és Ofakimot, az Övezethez közeli mezőgazdasági településekre pedig Dél-Gázából hullott rakétazápor; utóbbi megsebesített négy, a mezőn dolgozó thaiföldi vendégmunkást. Egyiküket még kórházban ápolják.

Az izraeli légierő válaszában tíz különböző kilövőálláson tizenöt terroristával végzett; köztük van a NEB főtitkára, Zuhir al-Kájszi és az Iszlám Dzsihád két vezetője. Kájszi tervelte ki a tavaly augusztusi eiláti terrortámadást, amelynek célpontja egy polgári autóbusz volt. A mostani izraeli viszontcsapásokban sikerült elkerülni, hogy palesztin polgári személyek sebesüljenek meg.

Utolsó útjára kísérik Zuhir al-Kájszit, a Népi Ellenállási Bizottságok főtitkárát

A Népi Ellenállási Bizottság, csakúgy, mint más, kisebb gázai terrorcsoportok a Mubarak-rendszer bukása után a Sínai-félszigeten kialakult káoszt használják ki. A tavalyi egyiptomi éhséglázadás óta a kairói központi hatalom csak kis mértékben ellenőrzi a félszigeten folyó tevékenységet, így Izrael addigi egyik legnyugodtabb és legbiztonságosabb határa a libanonihoz hasonlóan neuralgikus ponttá vált. A Népi Ellenállás ilyen körülmények között könnyen használja fel a nomád életmódot folytató, senki által nem ellenőrzött beduinokat támadások elkövetésére, általában pénzért vagy más előnyökért. Arra azonban mostanáig ügyeltek, hogy a támadásokat ne a Gázai-övezet területéről hajtsák végre, mert tisztában voltak azzal, hogy így kiválthatják az izraeliek válaszcsapását, esetleg egy újabb Öntött Ólom hadműveletet, amely katonailag katasztrófát jelent számukra, és politikailag is egyre kevesebbet hoz a konyhára. Ezért közvetlenül az Övezetből igyekeztek nem provokálni a zsidó államot.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (7 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +12 ( 12 szavazatból)
Izrael: rakétatűz alatt a déli országrész, 5.0 out of 5 based on 7 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(76)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

76 Reader’s Comments

  1. Hány rakéta kell még egy komolyabb dorgáláshoz? :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  2. Ötven ágyút felállítani a Gázai határhoz ! Fel szólítani a Gázai terrorszervezeteket hogyha még egy rakétát ki lőnek azonnal ágyútűz a válasz de vagy ötven agyúból kB öt napon keresztül lőni ! Biztos hogy utána nyugalmuk lenne az Izraelieknek Gazából!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  3. lehar: bye

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  4. Gets, szerintem már minimum kettővel több volt eddig mint ami elég lenne hozzá..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  5. Ez most tűzszünet?

    http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4202030,00.htm

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  6. A “tűzszünet” egyébként tipikusan palesztin logikára épül. Életbelépése után egy órával már robbant is a soron következő, majd még két rakéta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  7. –Spokesman Daoud Shehab said Tuesday that his organization will respect the Egypt-brokered ceasefire if “Israel ends its aggression.”– ezt a gusztustalan, szánalmas és álszent hazugságot….
    Gondolom ők még lőhetnek jó néhány rakétát, Izrael meg lapítson, és akkor jó fiú lesz, meg ENSZ konform…. :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  8. Véleményem továbbra is: nem cicózni, letarolni utána sóval behinteni. Aztán majd ráérünk magyarázkodni, hogy bocs de rossz gombot nyomtunk meg :)))))))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  9. Avi, végül is… hiszen Izrael ebben a helyzetben jó nem lehet. Ha megvédi magát azért, ha hagyná elpusztítani magát azért mert nem hagyta már korábban…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  10. Mivel a “tűzszünet” életbe lépése óta hat rakéta landolt izraeli területen, a parlamenti képviselők nagyobb erejű választ sürgetnek.
    A vezérkari főnök is oda nyilatkozott, hogy addig van Gázában nyugalom, amíg nyugalom van az izraeli településeken is. Csöndért-csöndet, támadásért-támadást kapnak cserébe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  11. Na, ez már határozott kijelentés. Remélem a gázai muftik megfontolják. Bár nekik a nyugalom szerintem nem céljuk…de legalább tegyék meg az ENSZ örömére…had mondhassák: “lám, ezek a derék terroristák valójában pacifisták.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  12. Ez már régóta álló-háború. Izrael vezetése tudja mikor jön el a válaszcsapás ideje.
    Addig pszichológiai hadviselés, kissebb visszaütésekkel. Ne pánikoljatok!
    A pánik árt az egészségnek. Nem voltatok katonák?
    “Sanyibácsi”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  13. Haladunk a “világbéke” felé. :((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  14. Ezt olvassátok, megszólalt a sértett kakadu.

    http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4202477,00.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  15. Nem akarják elhinni, hogy aki muzulmán az mind sötét bunkó! Pedig ez a cikk is jó példa rá!
    Erdogán is foglalkozhatna a kurdjaival, van ott mészárlás ügyileg mit tennie.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  16. Vajon a “szomszédaink” is így cselekednének?

    http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/153739#.T2A0NMUaMzI

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  17. lehar!
    Persze, majd ha felépül a kölyök akkor megy a derekára kötött dinamittal meglátogatni a Suk Carmelt.:(((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  18. Szír logika (v. pofátlanság)!

    Szíria határozottan elítéli a palesztin nép elleni folyamatos izraeli agressziót. Azonnali intézkedések megtételére szólítja fel a nemzetközi közösségeket, mert az ilyen cselekményeknek azonnal véget kell vetni, a felelősöket meg kell büntetni.
    A szír külügyminisztérium támogatásáról biztosítja a gázai övezet lakosságát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  19. ” Szíria: a rendszerellenes tüntetőkre a legkegyetlenebb kínzások várnak
    A legkegyetlenebb kínzásoknak vetik alá Szíriában az őrizetbe vett rendszerellenes felkelőket – derül ki az Amnesty International jelentéséből. ”
    Na ezek pofáznak!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  20. Naná, hogy pofázik. Egyrészt mert közös ellenségének nagy barátja, másrészt abban reménykedik, hogy az Amnesty helyette majd Izraellel fog foglalkozni.
    Hogy hullana ki a bajsza!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  21. Bocsi- a közös ellenség ellensége az nagy barát-ezt akartam mondai. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  22. Nofene: Az ENSZ humanitárius szervezete hamisított fényképpel próbálta bizonyítani az izraeliek kegyetlenkedését a “palesztin” gyermekekkel szemben!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  23. Egy 2006-ban a körhintáról leesett palesztin kislány véres testét ábrázoló Reuters fényképpel próbálták igazolni az izraeli vérengzést.
    Azt hiszem talán ennyit az ENSZ pártatlanságáról!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  24. Nem tartozik szorosan ide, de mégis a témába vág:

    http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4203323,00.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Amerikai magyarok határolódjanak el Orbántól 2012. december 4. kedd | Lázár György

Izraeli légicsapás Szudánra? 2012. október 24. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos