Ronai and Ronai
AMERIKAI

Saller-lázban az Európai Unió 2012. március 13. kedd 19:13 | AN Forrás: MTI, Reuters

  • Hozzászólások(74)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Saller-lázban az Európai Unió
Brüsszel/Budapest – Nem úszta meg az Orbán-kormány, noha cselédsajtója egész nap abban reménykedett, hogy az uniós pénzügyminiszteri értekezlet mégsem függeszti fel a jövő évi kohéziós forrásokat, mert a spanyoloknak is megkegyelmeztek. Magyarországnak azonban végre kell hajtani a kért kiigazításokat, azaz idén fél százalékos pótlólagos költségvetési intézkedéscsomagot, jövőre pedig további intézkedéseket annak érdekében, hogy az elvárt 3 százalékos szint alá csökkenjen a költségvetés hiánya.

Olli Rehn, az EU pénzügyminisztere elmondta: ha a kormány meggyőző intézkedéseket fogad el, akkor júniusban automatikusan visszavonják a szankciót – a csaknem félmilliárd euró (145 milliárd forint) kohéziós támogatást 2013-tól, miután az ország 2004 óta nem tudja a GDP 3 százaléka alá vinni az éves költségvetési hiányát. Jóllehet a döntés Damoklész kardjaként lebeg majd az elkövetkezendő hónapokban a magyar gazdaság feje felett, Matolcsy György gazdasági miniszter a vereséget természetesen győzelemként kommunikálta, mondván, a magyar nemzeti értékeknek megfelelő döntés született Brüsszelben.
A döntést megelőzően hétfőn az euróövezeti pénzügyminiszterek megengedték, hogy a spanyol költségvetés hiánya majdnem egy százalékponttal magasabb legyen a tervezettnél. Madrid a GDP 4,4 százalékában meghatározott deficit helyett így a hiány 5,3 százalékot is elérhet, igaz, a spanyol kormány 5,8 százalékot prognosztizál, és nem mellékes az a körülmény sem, hogy Spanyolországban nem verték szét furkósbottal a demokratikus társadalmi berendezkedést.
Nem véletlenül Magyarország lett az első uniós tagállam, amelyet a költségvetési fegyelmezetlensége miatt ilyen büntetésben részesítenek, holott szinte nem volt tagállam, ami ne engedett meg volna magának kisebb vagy nagyobb szabálytalanságot (a huszonhétből huszonhárman nem voltak képesek arra, hogy a hiányt három százalék alatt tartsák). Az Orbán-kormány azonban mindent elkövetett eddigi regnálása során, hogy önmagát és a magyar nevet megutáltassa Európával, sőt, a világ gazdaságilag fejlett országaival általában.
Immár az OECD is páriaként tekint Magyarországra, és durva recessziót jósol az idei évre az ország tízmillió lakosának. A döntés nem könnyíti meg a Budapest és a Nemzetközi Valutaalap közti tárgyalásokat sem, amelyek – Fellegi Tamás tárca nélküli miniszter múlt heti, az IMF által azóta kiigazított hazudozásaival szemben – egyelőre még napirenden sincsenek.
Hangsúlyozandó: józan politikával és kemény munkával az országnak elvileg még van arra lehetősége, hogy végrehajtsa a kért változtatásokat. Maria Fekter osztrák pénzügyminiszter is úgy nyilatkozott, jobb lett volna, ha több időt hagynak Budapestnek ahhoz, hogy visszatérjen a normál kerékvágásba; hogy nem kapta meg, az minden bizonnyal Orbán Viktor, Kósa Lajos, Kövér László és mások Unió-ellenes kijelentéseinek köszönhetők, és csak kevéssé annak, hogy a magyar hiány az Unió elemzői szerint a GDP 3,6 %-a körül alakul, szemben Budapest várakozásaival.
Az OECD – a harmincnál több iparosodott országot tömörítő szervezet – erre az évre 0,6, a 2013-ra peeig 1,1 százalékos növekedést jósol Magyarországnak; emellett a Brüsszel által megkövetelt hiánycélok tartása csak rendkívüli megszorítások útján lehetséges. További összegeket emésztene fel a szétvert demokratikus társadalmi berendezkedés újjáépítése, aminek több eleme pedig előfeltétele annak, hogy az IMF szóba álljon az Orbán-kormánnyal, és folyósítsa a napi túléléshez szükséges hiteleket.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (30 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +39 ( 49 szavazatból)
Saller-lázban az Európai Unió , 4.5 out of 5 based on 30 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(74)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

74 Reader’s Comments

  1. Érdekes gondolat hangzott el tegnap a Klubrádióban :
    ” Most még csak a regnáló kormányt ítélik el Európa szerte és az USA.-ban.
    De ha -neadjisten- a következő választáson is többséget szereznek , akkor SENKI NEM MOSSA LE A MAGYAROKRÓL A VILÁG ELŐTT hogy EZT akarják , rasszisták , fasizmusban kívánnak élni és mereven demokrácia ellenesek. Az maga lenne a vég. Beláthatatlan következményei lennének. ”
    Hát pedig sajnos…közel vagyunk ehhez !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +46 (50 szavazatból)
  2. bmk!
    csak kijavítanálak, mert biztos elírtad, a hajdani taxis blokád nem 200 ft.os benzin miatt volt, hanem 60-65% benzin áremelés miatt, így volt anno 60-65 ft a benzint eredményezett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  3. Geyza!
    ezzel teljesen egyet értek, ha ez bekövetkezne, akkor tényleg , batyu, hamuba sült pogi, csizma felakasztva a botra, és húzás, mert akkor ennek a gödörben levő kócerájnak meszeltek.
    Csak az a baj, hogy Kanada már betelt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  4. Geyza
    2012. március 14. szerda
    12:08

    Sajnos ehhez nem kell megvárni a következő választást, már most is felmerülhet ez a gyanú a magyarokkal szemben, ha ölbe tett kézzel várják a gyarmatosító EU tól a Fidesz megnevelését a mi jólétünk érdekében.

    A demokráciát minden népnek magának kell felépíteni, mert ha más építi fel nekünk, azaz legyömöszöli a torkunkon a demokráciát az önmagában is parancs , és mivel nem belülről fakad, gyökértelen és elhal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  5. hamond -a nép eddig sem kapott egy fityinget sem az Uniós forrásokból, de azt jól látod, hogyha kevesebbet lehet lopni, akkor még jobban meg fogják nyúzni a lakosságot. De tudod mit: azt kell mondom, hogy megérdemlik! Ha egy nép eltűr egy diktátort – az a nép g. alattvaló! Egyébként is most (még) megmaradt a források 2/3-a – gondolom a következő lépésben majd azt fagyasztják be. Én különösen nem bánom: Simicska kevesebbet lop, Mr 20 % kevesebb visszaosztást kap. Na bumm!
    Egyébként meg nincs egyetlen MÁS ország sem, amelyik a belépése óta egyetlen évben sem tudta teljesíteni a követelményeket. Csak Magyarország – tehát jogos a bünti.
    Arra egyébként nem gondoltál, hogyha Orbánt bele akarják csalogatni egy előre hozott választásba – ahhoz pont ez a “gyenge és szétesett baloldal” kép kell? Én erősen remélem, hogy a háttérben már készül a “B” terv!
    Mindenki csak a maga magatartásáért felelhet. MI legalább elmegyünk minden tüntetésre – ha semmi más eredménye nincs, legalább az önbecsülésünk megmarad!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (25 szavazatból)
  6. –>Geyza | 2012. március 14. szerda | 12:08
    Ha valaki megnézi a közvélemény-kutatásokat, ahol vezet a Fidesz, 2-3 helyen áll az MSZP meg a Jobbik, majd LMP és DK, akkor nyugodtan megállapíthatjuk, hogy a magyar választók többsége EZT akarja. Felesleges ezt azzal mentegetni, hogy a választók nagy része nem menne el, mert akinek nem tetszik a Fidesz-rendszer az ne üljön otthon hanem menjen el és válasszon. Felesleges ezt azzal mentegetni, hogy csalódtak az MSZP kormányban, mert az utolsó MSZP kormány is ezerszerezerrel volt demokratikusabb és szolidárisabb minta a Fidesz. Továbbá felesleges ezt azzal magyarázni, hogy a választó tájékozatlan, mert ez csak annak a szinonimája, hogy a választó tájékozatlanságával támogatja a Fideszt.

    Lehet azzal bírálni az EU-t meg az USA-t, hogy elég lagymatag a fellépésük 0rbánnal szemben, de kit/mit támogassanak, ha itthon nincs semmilyen ellenállás?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  7. kekec!
    nekem tulajdon képen azzal van bajom, írtam is ne csak minket kellene büntetni, hanem mások is olyan cipőben járnak mint mi, tehát legyünk következetesek, és ne a beugatás miatt szívassuk a jó népet, ha egy adott ország nem az uniós elvárásoknak meg felelően jár el, büntessék meg, de akkor mindet, ha jobban teljesít a többinél, (gdp arányosan) akkor mint a hülye gyereket dicsérjék meg, de az egyiket megsimogatják, a másikba bele rúgnak kettő, ez nem fer, tudom, ez a második rúgás, a viktoritisz miatt van, de az EU ne játsszon óvodásdit, legyen pártatlan.
    http://nol.hu/gazdasag/hosszu_vita_magyarorszagrol__negy_orszag_nem_ert_egyet_budapest_megbuntetesevel#

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (9 szavazatból)
  8. Az őszödi beszéd tovább él : ezt elkuuu…tuk, de rendesen !!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  9. Kekec:
    Hámá hogyafenébe ne kapna az Úniós pénzekből a Nép ?
    Szerinted mi a fenéből építenek helyi csatorna hálózatokat meg Metrót satöbbiket ?
    Azért mert abból a pénzből nem lehet krokibőr bríftasnit venni , ( amit jól megnéznek a többiek a Pub.-ban ) , attól még az a pénz a lakosság érdekeit szolgálja. És pont amiatt lett kirúgva az IMF mert az ő pénzeiket nem lehet lenyúlni. Be kell nyűjtani az üzleti tervet és ha elfogadják a Kormány tervét , szorosan ellenőrzik is azt.
    Az állampapíros pénzeket meg tetszésük szerint használhatják – a saját érdekeik szerint.
    Ez itt a problem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  10. Hamond! A kohéziós források részbeni elvonása,nem a 3% alatti teljesítésről szól CSAK AZ AZ OK!Ezt látni kell! Arról szól,hogy a FIDESZ-KDMP politikája és szellemisége,szöges ellentétben áll a XXI.század Európájával,de legfőképp az EU szellemiségével!Az összes többi hablaty és szájtépés! Az EU csak úgy tud megtámogatni bennünket,és Európát,hogy megállítja azt a fertőt,amit a mai magyar jobboldal áraszt,mert ha ezt nem állítja meg,futótűzként fog terjedni a kór,és az senkinek sem hiányzik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  11. Fürtös,azért kúrtuk el,mert hagytuk,hogy demagóg szövegekkel megetessenek!Ó ilyet nem szabad mondani,hogy hazudtunk………….stb!Micsoda dolog,hazudni nem szabad,pedig mindenki tudja,hogy a politikusok bizony,hazudnak reggel,délben és este!Igazán ezalatt a két év alatt tudhattuk meg!Azért kúrtuk el,mert elhittük,hogy az igazság,hazugság,és most kénytelenek vagyunk azt látni,hogy a hazugság az igazság! Ezt tényleg jól elkúrtuk!Így jártunk!A legnagyobb baj az,hogy ez az ország,ugyanazt csinálja,mint Orbán!Tudjuk,hogy szarban vagyunk,de azt kommunikáljuk,hogy minden jó,és mivel azt kommunikáljuk,hogy minden jó,Orbánék ebbeli örömükben,még jobban beledagonyáznak minket a sárba!Orbánék,biztos tudják,hogy szarba vannak,de azt kommunikálják,hogy minden rendben,közben szervezkednek ( békemenet ),hogy azt a látszatot is keltsék,hogy minden rendben! Hazudunk itt mindannyian,de leginkább önmagunknak! Orbánék a hatalomért nekünk! Mi pedig azért,mert gyávák és megosztottak vagyunk! Szóval,hagytuk,hogy így legyen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  12. Nem kell megszorítás,ha mindenki elmegy gombát szedni és szorgalmasan feji a kecskét akor a nagyarányú gazdasági növekedés várható.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  13. megmondom őszintén én szgyelem maga a cikkben megemlitett fideszes agyfőnokok miatt.Nem érte,hogy miért akarják ezt a szegény iországot a szakadékba lokni..Ha nem változtatnak magatartásoukon nagyon nehéz idők jönnek az egyszerü emberekre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  14. Ateista,a borzasztó az,hogy amikor ez elhangzott,bizony nem viccként mondták!Te már irónikusan mondod.Ez a mi humorunk.Még szerencsénk,hogy legalább ezt nem tudják elvenni tőlünk,de ettől ez még nem vicces!Kőkemény,komoly játék ez,csak bele ne pusztuljunk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  15. Ateista:
    Nefeledkezzünk meg a népi kohókról se.
    A bucivasnak ugyan nincs jó ára , de majd a szittyák mégis átveszik jó magyar nyílhegy házi kovácsolásához.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  16. Topi Mackó /2012. március 14. szerda 11:20/, egyetértünk.
    Nem bántó szándékkal írtam, amit írtam. Üdv.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  17. Kedves
    Geyza,
    2012. március 14. szerda
    14:19

    Már éppen reagálni készültem Kekec hozzászólására,mikor elolvastam amit írtál.
    Igen,ez így van,és ráadásul a zátlagember itt ezen az istenverte MO-on annyira ostoba,vak , süket és teljesen tájékozatlan,hogy nem tudja azt sem,hogy az EU közel négyszer annyi pénzt ad hazánk fejlesztésére,működtetésére,mint amennyit mi teszünk a kasszába.
    Milyen cudar világ lenne itt,ha a “jobbik” akarata érvényesülhetne, azaz kilépnénk az EU-ból.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  18. Pirx pilóta: “Csak azt a statisztikát fogadom el,amit én hamisítok!” Régi,de nem elavult idézet. Az átlagkereset is jól mutat,az infláció sem katasztrofális,ha nem bontjuk elemeire. A véleménykutatók szerény életem folyamán nem találták meg még az ismerőseim ismerőseit sem soha. A nagy számok törvénye alapján nem kéne egynek legalább lenni?De nyomozhattok ti is,hátha…Ehhez hozzáveszem,hogy a mai Magyarországon mennyien merik kimondani nyíltan a véleményüket,és rögtön kész az eredmény. Attól ez nem válik ténnyé,csak a választáson,ha lesz még egyáltalán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  19. Sikerült úgy belekeveredniük ebbe az egészbe, hogy a Matolcsy mondataira, már végkép nem rímel, amit Orbán, Kövér és Kósa mondott. Vagy fordítva. Egy picinyke problémám van, hogy nem hiszek abban, hogy ez a kiigazítás sikerülne, így aztán valóban elköszönhetünk az IMF-től. Ettől függetlenül módfelett kíváncsi vagyok milyen megszorításokkal jönnek elő, vagy éppen milyen kiadáscsökkentésekkel. Én eddig még csak az egyre szaporodó kiadásokat látom, pláne kormányzati körökben. Másfelől a teljesítési határidő is elég rövid, úgy hogy mindent egybevetve én szkeptikus vagyok a dolgok jóra fordulása iránt.Félek lesz még ebben egy kanyar.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  20. Geyza maga elvan tevedve csatornat a lakosag anyagi hozzajarulasaval epitik. Polgarmesteri hivatalok elotti terkovezesek unios penzbol valoban vannak .De mi ebbol a haszna a lakossagnak? Meg a rokant aki idaig a kapuig parkolhatot most 100 -200 m vonszolhatja magat a hivatalig.Jo mert igy elmegy a kedve a szocpoltol igy is lehet gondolkodni, az eu egy buznyakot nem tesz az polgar zsebe. KEKEC HOZZASZOLONAK ABSZULUT IGAZA VAN EBBEN A KERDESBEN IS!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  21. Neveletlen, nem is vettem annak!

    topi mackó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  22. Matolcsiról és Orbánról- vannak még néhányan -a ” Valahol Európában ” című film szállóigévé vált kiszólása jut eszembe: ” Könyörgöm, akasszuk fel”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  23. Kerpács Winnetou

    Egy másik cikknél már megírtam:- Azt nem értem, hogy a kormány melletti szimpátia tüntetésen résztvevő több tíz-ezer ember nem gondolt még arra, hogy:
    1./ mi lesz akkor az országgal, ha nem kapja meg a hitelt?
    2./ a hitelért még milyen áldozatokat, életszínvonal esést kell megérni a lakosságnak?
    Olvastam az OECD ajánlását, ami a BKV és .MÁV. aztán az egészségügy rendbetételét javasolja, továbbá a nyugdíjak megadóztatását, rokk.nyugdíjak eltörlését, elektromos útdíj bevezetését, esetleges külön adók kiírását, stb.
    Nagyon jellemtelen, gyenge és aljas az a hatalom, aki a legvédtelenebb réteget fossza ki.
    (Tudom New Yorkban is megszavazták a nyugdíjak megadóztatását, csak ott az elmúlt 10 évben 650 %-os nyugdíjemelés volt !)
    A járási rendszer eltörlése éppen az ügyek egyszerűsítése, a felesleges adminisztratív állások felszámolása miatt lett eltörölve. /nem kellett egy ügyhöz járás, város, megye/
    Most, hogy kisebb lesz a parlamenti létszám, ide lesznek ültetve a fideszes kiesett képviselők, meg az uram-bátyámék unokaöccsei?? Az Alkotmány Bíróságot is nyugodtan fel kell osztani, hiszen semmi értelme a létének!
    Akkor a fenti megszorítás, népnyúzás megint nem ér semmit, mert ezeknek az állások javadalmaztatására fog elmenni??
    Ráadásul a járási rendszerben, minden középszintű ügyben a városhoz kellett fordulni, mert a járásnak nem volt döntési kompetenciája!! Ezért kár visszahozni!!!
    Házszabály módosításhoz!!
    Azt miért nem szavazzák meg, ha valaki az ország politikai, gazdasági hátrányára dönt, vagy magatartásával egy nemzet lejáratását akár megkísérli, vagy képviselői, miniszteri esküjétől bizonyíthatóan eltér, illetve szándékosan ellenkezőleg cselekszik, azt mandátumától fosszák meg és ellene büntetőeljárás induljon??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  24. vory:
    Kétségtelen.
    Én is láttam annó a TV.-ben az úniós pénzekből felépített kilátót , ami mintegy húsz ( 20 ) centi magas volt !
    Ebből is látszik hogy próbálnak , próbálgatnak abból le-le csippenteni itt-ott.
    De azért a nagyja infrastruktúrára megy el. Ez nem lehet kétséges.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Nem akar megállapodást a budapesti rezsim 2012. április 19. csütörtök | AN

Orbán tovább várhat a tárgyalóasztalnál 2012. március 21. szerda | AN

Kínának nem tetszik az uniós széndioxid-adó 2012. március 1. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos