Ronai and Ronai
AMERIKAI

Schmitt nem doktor többé, csak elnök 2012. március 29. csütörtök 19:47 | AN Forrás: Origo

  • Hozzászólások(106)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Schmitt nem doktor többé, csak elnök
Budapest – A Semmelweis Egyetem szenátusa kora esre 33-4 arányban úgy döntött, hogy megfosztja doktori címétől Schmitt Pált, aki – mint az már régóta nyilvánvaló – ehhez a címhez köztörvényes bűncselekményt elkövetve, csalással, lopással jutott. Az államfő Dél-Koreából hazafelé tartva, a frankfurti repülőtéren szerzett tudomást a döntésről, de nem nyilatkozik.
.
Az indok: nem volt tudományos munka a doktori dolgozat mögött – jelentette be az egyetemi szenátus ülése után Tulassay Tivadar, az egyetem rektora, hozzátéve: a szenátus szerint a tudományos normák mindenki számára egyformán érvényesek, ezek megsértőit elítélik és szankcionálják. Schmitt dolgozatának vizsgálata során pedig arra a következtetésre jutottak, hogy az „a tudományos munka módszereinek alkalmazásával készített értekezés szakmai kritériumainak nem felelt meg”.
.
A rektor szerint a szenátus 33 igen és 4 nem szavazat mellett megállapította, hogy Schmitt dolgozata nagy terjedelmű szövegazonos fordításon alapult, így nem felelt meg a tudományos kritériumoknak. Tulassay azt mondta, hogy az egyetem nem csak a hatályos jogszabályok betartását, de a tudományetikai normák betartását is megköveteli a tudomány minden művelőjétől. „Az egyetem a tudományos normák megsértését a törvény adta lehetőségekkel élve szankcionálja”, mondta.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (38 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +51 ( 55 szavazatból)
Schmitt nem doktor többé, csak elnök, 4.9 out of 5 based on 38 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(106)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

106 Reader’s Comments

  1. “sérthetetlen”
    “a/ Mint a királyi felség. Vagyis nem szabad távozásra felszólítani, nem szabad gúnyolni, mert az felségsértés, és komoly megtorlást von maga után.”
    .
    A sérthetetlenségi törvényt Orbán már magának alkotta, csak kicsit elkapkodta, mert az időzítés nem jött össze. Más élhet az előjoggal, emiatt Orbánra a saját önző csalafintasága máris visszaütött.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (26 szavazatból)
  2. Nana, várjatok csak, még le kell mondania ennek a f… szfejnek, aztán még el kell takarodnia a búsba… még nincs vége.

    Hogy az a mocskos orbánc melyik ótvar fitymesz- kitartottját ülteti a helyére, az meg újabb szégyen lesz, ebben biztos vagyok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  3. “Akkor ugye marad a PhD-je, merthogy ez eredetileg egy szin kituno kisdoktori volt, aminek alapjan evekkel kesobb kapott egy PhD-t, a kisdoktorit megvontak, de nincs hatalyos jogszabaly arra nezve mi tortenjen az ervenytelen kisdoktori alapjan kiosztott PhD-vel, szoval itt lesz meg egy menet szerintem.”
    .
    Hatalmas tévedés, mert Schmittnek soha nem volt PhD-je, amit maga is elismert, viszont az .eu-s oldalán azt szerepelteti, hogy PhD.
    Ez újabb csalás, immár nemzetközi szinten. Ideje lelépni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  4. Ki volt az a 4 szenátusi tag, aki a doktori cím visszavonása ellen szavazott? Ha volt nekik is, azonnal visszavonni! Tulassay is megéri a pénzét, két hónapig falazott egy titkos bizottságnak, melynek vezetője, Kovács Miklós dékán (állítólag szintén “zenész” -azaz doktor) közben a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke lett, amely Bizottság nyilvánvalóan még ma is az évtizedeken át ott uralkodott Schmitt hitbizománya. Nem kellene Kovácsot is leváltani, Tulassayt meg figyelmeztetni magyar doktorok?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  5. “A sérthetetlenségi törvényt Orbán már magának alkotta, csak kicsit elkapkodta, mert az időzítés nem jött össze. Más élhet az előjoggal, emiatt Orbánra a saját önző csalafintasága máris visszaütött.”
    .
    A bizonyíték Orbán üzenete, miheztartás végett:
    Petőfi népe: „Csütörtöki hír, hogy Schmitt Pál doktori címének visszavonását kezdeményezte a Semmelweis Egyetem doktori tanácsa (az interjú készítése óta vissza is vonta. a szerk.). Mi a véleménye a köztársasági elnök körüli ügyről, le kellene-e mondania Schmitt Pálnak?”
    .
    Orbán: „Nézze, már a negyedik köztársasági elnökkel dolgozom együtt. A magyar alaptörvény szerint a köztársasági elnök személye sérthetetlen, én pedig ehhez tartom magam.”
    .
    http://www.baon.hu/bacs-kiskun/kozelet/orban-a-koztarsasagi-elnok-szemelye-serthetetlen-435130

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  6. Ez tipikus orbánci válasz.

    - Annyi értelme van, mint fi…ngás után kezet mosni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  7. Viszonyítási alapként a szintén elnök, Joachim Gauck, német államfő első megnyilvánulása:
    .
    “Milyen legyen tehát az az ország, amelyre gyermekeink és unokáink azt mondják majd: a »mi országunk«? Azért legyen a »mi országunk«, mert a »mi országunk« ötvözi a társadalmi igazságosságot, részesedést és a felemelkedési lehetőségeket. Az idevezető utat nem a paternalista gondoskodó politika, hanem a jóléti állam jelenti, ami előre gondoskodik és feljogosít. Nem szabad eltűrnünk azt, hogy gyermekek ne bontakoztathassák ki tehetségüket, mert nincs esélyegyenlőség. Nem szabad eltűrnünk, hogy az embereknek az legyen a benyomásuk, már nem éri meg teljesíteniük, és még akkor sem emelkedhetnek fel, ha minden erejükkel igyekeznek. Nem szabad eltűrnünk, hogy az embereknek az legyen a benyomásuk, nem részei társadalmunknak, mert szegények vagy öregek, vagy fogyatékkal élnek.

    A szabadság az igazságosság szükséges feltétele. Hiszen azt, amit az igazságosság – a társadalmi igazságosság is – jelent, és amit annak érdekében kell tennünk, hogy megközelítsük, nem írható elő paternalista módon, hanem intenzív demokratikus vitában kell megvitatnunk és tisztáznunk. És fordítva: az igazságosságra való törekvés elengedhetetlen a szabadság megőrzéséhez. Ha növekszik azoknak a száma, akik úgy érzik, az államuk nem gondolja komolyan az igazságos társadalmi rendért való kiállást, akkor csökken a demokráciába vetett bizalom. A »mi országunknak« tehát egy olyan országnak kell lennie, amely a kettőt összeköti: a szabadságot, mint az igazságosság feltételét, és az igazságosságot, mint annak a feltételét, hogy megélhetővé tegyük a szabadságot és az önmegvalósítást.”
    http://mandiner.hu/cikk/20120329_joachim_gauck_az_elso_elnoki_beszed

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  8. ARISZTAAAAAAAAARKHOSZ Demarrha vagy :DDDDDDD heheheheheheheeheheheheeeehehehehehehehehehehe

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  9. Akkor most már ő Dr. Nemdoktor lett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  10. Doktor posztumusz Schmitt Pál

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  11. majdnem "dr." CommonSense

    Mieert nemnevezi neven a gyereket. Plagizalas, vagyis lopas tortent.
    Vajon mirre gondol az a negy aki melette voksolt ? Talan ok is igy lettek doktorok ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  12. Hungarian citizen

    A 4 nemmel szavazo senkihazi faszfej egyertelmuen el kell veszitse allasat, fokozatat es minden altaluk eddig elbiralt/minositett iratot felul kell vizsgalni az o koltsegukon, amit adokent kotelesek befizetni. Slusz pasz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  13. Jaj szegény Semmelweis Egyetemnek és az orvostanhallgatóknak. Nem lesz több orvosképzés Pesten, mint 3 fő, átteszik Debrecenbe, nem kap pénzt az egyetem, jön az orbáni bosszú.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  14. Kíváncsi vagyok a MOB-ra, megtartják-e, hiszen a nagyra tartott olimpiai eszméket vette semmibe. Nem beszélve arról, hogy a sportot használta információszerzés-továbbítás céljára, nem a doktori címet.
    Amortizált mindent ez az ügy.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  15. Még valamikor megválasztása után többen előadták, hogy maximum 2 évig lesz ő az elnök, utána jön piktor. Ennek a lépésnek az előkészítése folyik – csak nem pont így képzelte a gazda, nem számított ekkora ellenerőre. Mindenesetre most majd a népfenségre fog hivatkozni, ami az egyébként “sérthetetlen” elnöknél is magasabb szentség, így kénytelen lesz a goj ostolat kirúgni, és maga elfoglalni a magasztos posztot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  16. A Schmitt ügy kapcsán ne feledjünk el egy érdekes dolgot. Kövér László már 2010-ben megmondta, hogy Schmitt megválasztásával komoly gondok lehetnek.

    Kövér volt az, aki a legtovább kardoskodott Schmitt ellen, s az egyik legerősebb érve az volt, hogy Schmitt „túl kevés” az államfői poszt betöltéséhez, ugyanakkor „túl sok” is abban az értelemben, hogy a múltjában esetleg vannak megkérdőjelezhető momentumok. Népszabadság, 2010. június 12.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  17. Schmittnek már mindegy!
    A helyében nem mondanék le!
    Rákényszeríteném orbánt, hogy vigye végig azt a méltatlan munkát, amit elkezdett! Tudta, hogy kit és miért jelölt elnöknek. S.P. eleget tett a kívánalmainak, mindent aláírt, amit az orra elé tettek, soha nem volt ellenvéleménye.
    Akkor most tegyen az orbán társaság 180 fokos fordulatot, és csináljon ismét segget a szájából!
    (Ostobák!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  18. Az egész hercehurca, az összes megnyilvánulás, történés furcsa az ügyben.
    Felállt egy látszat vizsgálóbizottság 4 kollaboráns doktor, és egy még nem teljesen kollaboráló ügyvédből. Hoztak egy döntést, amivel adtak is, meg nem is, mondtak is, meg nem is. Mindenki várt, hogy mi fog történni, mi lesz a visszhangja. Arra esetleg számítottak, hogy a nemzetközi közvélemény felhördül, csak azt nem gondolták, hogy ennyire, de arra végképp nem számítottak, hogy itthon sem kollaboráns még mindenki. Az, hogy oktatók, diákok emelik fel szavukat a vérlázító döntés után meglepetés volt.
    Véleményem szerint a Semmelweis egyetem vezetése meg arra várt, hogy az 5 fős bizottság hoz olyan döntést, hogy az levegye az egyetem vezetőségének válláról a döntés terhét. Mivel ez nem jött be, sajnos nekik kellett kimondani a nyilvánvaló tényt: aki lopta a disszertációját, az nem lehet doktor.
    És még mindig nincs senki, aki azt ki merje jelenteni, hogy tolvaj nem képviselheti országunkat. Ezt egyedül Orbán monthatná ki, ugyanúgy, mint egyszemélyben ő is választotta ki a köztársasági elnöki posztra ezt a harmadosztályú olimpikont.
    Meghagyják, hogy az, aki sikertelenül akart disszidálni, ügynök volt a Kádár rendszerben, MSZMP lojalitása miatt lehetett MOB képviselője a Nemzetközi Olimpiai Bizottságban, plagizált diplomamunkával lett doktor, erős (fidesz) pártkötődése miatt lehetett köztársasági elnök, az majd a saját tisztességéből fakadóan önként mond le posztjáról.
    .
    Már bocsánatot kérek, de ez olyan, mintha Ambrus Attilának (Whiskeys) azt monták volna, hogy rá van bizonyítva az összes rablása, most övé a döntés, hogy szeretne-e börtönbe vonulni. Nem? Akkor viszontlátásra, mehet vissza rabolni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  19. Szégyenkezem!
    Bocsánatot kérek azoktól a SOTE egyetemistáktól, akik virrasztottak az egyetemen és ezzel nyomást gyakoroltak a döntéshozókra, ŐK a névtelen egyetemisták akikről nem sok szó esett eddig! Elnézést, kicsit megkésve….viszont annál nagyobb büszkeséggel tölt el, hogy van remény, mert ezeknek az egyetemistáknak fontos a becsülettel megszerzett tudás és a megszerzett dr-i cím is.
    A minuszolóknak pedig csak annyit, általatok még inkább felértékelődnek ezek az egyetemisták, ti pedig csak minuszoljatok….a sámán legyen veletek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  20. Kedves dr.Kné,
    Hozzátenném, hogy sajnos csak két tucatnyi egyetemista vállalta, hogy demonstráljon. Szeretném felértékelni tettüket, hogy ezernyi társukat képviselték, vállalva azt, hogy csak ők viselik a következményeket. Egyelőre úgy néz ki, hogy megúszták, de valahol már szerepelnek a rendszerellenesek feketelistáján.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  21. http://www.hir24.hu/belfold/2012/03/30/orban-schmittre-bizza-a-dontest/
    „Az, aki huszonvalahány év után vette a fáradtságot, és Isten tudja meddig járt azután, hogy Schmitt Pálnak kárt okozzon, az jobb ha arra is gondol, hogy az országnak több kárt okozott, mint Schmitt Pálnak” – jelentette ki Tarlós István az m1 Ma Reggel című műsorában pénteken.

    És még kettős mércéről beszél a Fidesz mikor saját maga is ezt követi, hiszen mikor Medgyessyről huszonvalahány év után valaki vette a fáradságot, hogy kiderítse a D-24-est vagy amikor a stupid Gyurcsány agyatlan öszödije kiderült akkor nem az országnak okoztak kárt csak most, hogy az ugyancsak vállalhatatlan plagizálás miatt a jobbér Schmitt stiklijére derült fény akkor viszont igen. Tudomásul kellene venni, hogy akinek vaj van a fején éppúgy Medgyessynek, vagy Schmittnek vagy bárkinek nem menjen ki a napra oszt ennyi, ha meg mégis akkor számoljon vele, hogy ügye nem marad titokban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  22. Kis lépés, nagy lépés – valami elkezdődött – valakik ellentmondtak és lett eredménye!
    Akármennyien voltunk a tüntetéseken nem sok eredménnyel járt, nekem most ez reményt adott, ne vegye el tőlem…egy-két napig látok egy kis fénysugárt. Úgy, mint amikor a Tákolmány ünneplése után a békés tüntetők elől úgy kellett alagúton át menekülniük, az is reményt adott!
    Arra biztosan felkészültek ezek az egyetemisták, hogy ez büntetlenül nem marad, na akkor jöhetnek majd a többiek, mert ez a pár fiatal értük is virrasztott!
    Mégegyszer köszönöm nekik ezt a bátor tettüket, hogy ebben a megfélemlített országban példát mutattak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  23. Örülök neki, hogy a tanács félretéve a pártpolitikai szempontokat, a tudomány és lelkiismereti szabadság nevében döntött. Tiszteletben tartva a doktori cím tudományos tekintélyét, az emberi gyarlóság és rosszindulat ellenére. Amennyiben ilyen bátran szavaznánk minden esetben az orbáni rémálom szertefoszlana!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  24. “Isten malmai lassan őrölnek” :((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  25. Az Orbán és a hozzátartozó bűnszövetkezet amely a baloldal alkalmatlansága és a középpártok szervezetlensége miatt átvehette a hatalmat hazánk felett, Orbán lelkülete és metodikája szerint működik. Ezt jelzi egészen pontosan a Schmitt Orbán által történ jelölése, és megválasztása is. Általában, ha valaki ebben a kormányban vagy a parlament jobboldalán bár milyen módon is került a helyére, egy biztos: Az Orbán maffiavezér támogatása nélkül még csak karbantartó, vagy WC –s néni sem lehet a parlamentben.
    Orbán saját arculatára formázta a magyar politikai rendszert, a magyar parlamentet, a magyar köztársaságot, a jogot, a törvényeket, mindent ami a saját és tettestársai érdekét szolgálta.

    Európában Hitler fasiszta rendszeréhez nagyon hasonló, ország és kultúrapusztító, hazug népvadító rendszerének méltó utódja a mai magyarországi helyzet. Természetesen világosan ismerik a Magyar Köztársaság valódi szolgálói az Orbánhoz kötődő kollaboránsok, bandatagok listáját, az eszpresszóból a népünkre szabadított felszolgáló Selmeczi Gabriellától kezdve egészen Kárász Róbertig, akik a bandatagok kedvezményeit elfogadták, és élvezik.

    Legyen mindenki meggyőződve arról, hogy a Magyar Köztársaság és a jogok lábbal tipróit, a Magyar Nép elleni összeesküvés elkövetőiként bíróság elé fognak kerülni!
    Közvetlenül Orbán bűne, hogy egy olyan személyt jelölt a köztársasági elnöki pozícióra, aki pincsikutyaként gazdája lábához feküdt, sőt, az is, hogy az amúgy is alkalmatlan senkiházi bukása után, egy még nála is alkalmatlanabb rongyember kerül majd a helyére! (Vörös katona nagypapával!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  26. Csak egy apró információ a 4 szenátusi tag kérdésköréhez:
    Az egyetemek szenátusában nem csak doktorok ülnek. Az az egyetem önkormányzata, tehát hallgatók, közalkalmazottak, szakszervezeti képviselők is vannak benne (és meghívottak). Éppen ezért vetődött fel az is, hogy egy ilyen kérdésben a doktori tanácsnak lenne illetékessége.
    .
    Azért az olimpikonságot idekeverni nem szerencsés, és harmadrangúnak nevezni egy kétszeres aranyérmest lejáratása minden más olimpikonnak is. Mondom ezt annak ellenére, hogy – sokakkal ellentétben – tisztában vagyok azzal, hogy csapatban nyert és még a konkrét körülményekről is vannak emlékeim…
    .
    Egy biztos: a becstelenség alól semmi nem mentesíthet senkit. Sem előző, sem elkövetkező tettei. Megbocsátani persze lehet, főleg akkor, ha érdemessé válik erre az illető. Ettől azonban esetünkben minden lépéssel egyre távolabb kerül “hősünk”.
    A kezdetek kezdetén lehetett volna még kimásznia ebből. Elismerni, hogy hibázott, amikor hiúságból doktor akart lenni, és ehhez felhasználta a rangját és befolyását. Bocsánatot kért volna, elmondva, hogy tulajdonképpen erre a meg nem érdemelt címre nem is volt szüksége semelyik funkciójának betöltéséhez (bár azt nem tudom, hogy a NOB alelnökség elnyerésében volt-e ennek szerepe).
    Hiszen aki elég idős hozzá, az tudhatja, hogy mentek ezek a dolgok. Szerintem úgy gondolta, hogy jobban mutatna a sportdiplomáciában a dr. És az akkori TF hogyan is utasíthatta volna vissza a MOB elnökét, a NOB tagját? Előszűrés sem volt, egy hónapon belül már bekötve kapták meg a disszertációt. “Berakjuk a könyvtárba, a kutya sem fog belenézni soha az életben, ott fog elporladni” – gondolhatták.
    Szerte a világban úgy megy ez (nálunk is megvan a lehetősége), hogy díszdoktori címet adnak az illetőnek. Mennyire egyszerű lett volna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  27. Országimázs: sámántánc, plágium-bukta, vannak akiket ez nem zavar és az MSZP-re mutogatnak (Tarlós pl.), hogy miattuk égünk, mert biztosan ők kutatták ki ezt a bulvárkacsát! Otthoni oldalakon erről megy a polémia, eléggé mocskos szavakkal, szinte fáj, hogy még mindíg vannak, akiket nem bánt, hogy egy megtépázott tekintély képviseli az országot. Nem szükségeltetik a dr-i cím, hogy ke. legyen valaki, de ha van(!) és használja, akkor az ne a más tollával ékesedjen.
    Olvastam: Orbánnak az életében ez lesz az egyetlen szabály, amit betart, mégpedig ami a ke. vonatkozik?
    Más: Ha ez a másik oldallal történt volna, már a békés tüntetők által lángolna a város. Így a csendes írkálásunk által (nem törünk, zúzunk) amennyit spórolunk, fordítsák a hiánycsökkentésére…
    Most, hogy nem akarunk egy ilyen ke-t, már MSZP-sek vagyunk?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  28. “A KDNP-s politikus, egykori újságíró, jelenlegi országgyűlési képviselő volt csütörtökön a győri Médiaklub vendége. Pálffy István arra az újságírói kérdésre, hogy mit szól az államfő botrányához Pálffy elmondta, hogy korábban soha nem foglalkoztak a sajtó munkatársai hasonlókkal. „Annak idején például Horn Gyulától sem kérdezte meg senki, hogy honnan, milyen eredménnyel és háttérrel szerezte meg oklevelét. Akkor nem volt fontos, most az, és ebben az újságírók is hibásak…” – fogalmazott” A jobboldal mocskot szór Horn Gyulára

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  29. T. Kuksi!
    Amikor elvállalta a köztársasági elnökséget dr. Schmitt Pál, mindent felvállalt, pedig csak emlékeznie kellett volna erre a mondásra: akinek vaj van a fején, ne menjen a napra! Feltette egész életének munkáját erre a megbizatásra, szépen hangzik – Magyarország közt. elnöke…
    Maradhatott volna egy tisztes, megbecsült, kedves nagypapa, most pedig Magyarország megtépázott, lopással, hazugsággal bukott köztársasági elnökévé vált, aki minden törényt gondolkodás nélkül aláírt és ezzel hozzájárult az ország amortizálásához, egy kontrollt nem igényelt! Bevonult a történelmünkbe….
    Körömszakadtáig kitartott a hazugsága mellett, még Szöulban is, azért ez alatt a szint alatt, már csak, ha a vakondok is érdeklődik! Túl magasra hágott, a sors pedig benyújtotta számlát.
    “Az is tolvaj, aki mások bizalmát meglopja” Móricz Zs.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  30. Undorito az egesz!
    az a szomoru az egeszbe,hogy ekkora balhe esten mår utcån lenne a fel orszåg, ha ezt Gyurcsanyek tettek volna!Hol van most az ellenzek, most kell az utcåra menni es onnan nem hazakonni! Tessek vadkempinget csinålni a Såndorpalota ele! Megyek oda egy harcåszati gulyåsågyuval!
    Teljesseggel szegyen magyarnak lenni!

    Remlik nekem, hogy koråbban mår volt balhe egy hamis nyelvizsga miatt is meg ållås vesztessel egyutt! Hol volt az ehhez kepest!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  31. Orbánnak sem lehet mindenben szerencséje.
    Schmitt Pál a SOTE minapi döntése után most pont annyira doktor, mint amennyire a jelenleg a Parlamentben látható, egyezményesen a „szent korona” néven ismert tárgy tényleg Szent István fején volt. Annak is egy múzeumban volna a helye, nem a parlamentben.
    A teremőrök pedig lehetnének pl. Schmitt és Orbán.
    Mint közfoglalkoztatottak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  32. A “bulvárkacsa” megsült, igaz kicsit meg is égett.
    Miniszterelnök úr, jó étvágyat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  33. Folyamatosan kerülget az undor, annyira bűzlik a hamisságtól az egész ember. Ki emlékszik még arra a sajtófotóra, amelyen Schmitt egy olyan melegítőfelsőben pózol, amelyre egy cselédkönyv méretű koronás címer volt hímezve? És olyan pojáca bedőléssel mutogatta magán? Efölött kerekedett is valami vita annak idején, hogy etikátlan a magyar sport-és olimpiai sikerek népszerűsítési potenciálját csak a jobboldal javára felmutatni és elhasználni. Érdekes kutatási téma volna kideríteni, hogy azok, akik abban a vitában Schmitt pártját fogták, azóta milyen erkölcsi karaktert formáltak meg magukról. És hol csoportosulnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  34. “Schmitt összeomlott?”
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=535661&referer_id=friss

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  35. Ubuntu (2012. március 30. péntek 10:00)
    Isten tartsa meg az üdítő naivitásodat. Bár én tudnék még ilyen lenni.
    Sajnos azt gondolom, hogy a SOTE — a minden szempontból kecsegtető szembehunyás dacára — azért döntött úgy, ahogy, mert ha másképp dönt, elvesztettet volna a fizetős hallgatók jórészét, amire a gatyája is ráment volna, és Orbántól bizonyítottan nem remélhet segítséget.
    Azért szerencsés, dolog, hogy egy tisztán érdek alapú kiállás kivételesen az erkölcsösség hamis benyomását kelti. Hátha lesz, aki elhiszi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  36. Ez most már nem bulvárkacsa, csak bulgárkacsa – olvastam ezt a sziporkát!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  37. Kedves dr. Kné!
    Tökéletesen egyetértek.
    Ráadásul elég sok vaj volt a fején már az “átkosban” is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  38. “Schmitt nem doktor többé…”

    Eddig sem volt doktor, csak áldoktor. Egy uborkafára felkapaszkodott sudribunkó, aki 70 év alatt képtelen volt a saját anyanyelvét tisztességesen megtanulni.
    Remélem, örökre eltakarodik a közéletből ez a pojáca kesztyűbáb! Kotródjon az is, aki mozgatta! Vigye az összes (navra)csicskáját is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  39. Ez az index. hu egyre fideszistább módon fogalmaz. Nekiáll komcsizni, szídja a Népszavát és az Amerikai Népszavát. Kapjanak már észbe, mert az ember azt találja gondolni, hogy nem is igazi ellenzéki lap. A sítlusa egyre nyeglébb. Tesseék megnézni az alábbi förmedvényt.
    Remélem Admin reagál majd ezekre:
    -
    “Kedves kommunista olvasók, meg lehet nyugodni!
    márc. 30. 15:31
    Szily László

    Irtó sok levelet kaptam ugyanazzal a kérdéssel, miszerint nem érvénytelen-e az új alaptörvény meg egy rakás olyan jogszabály, amit a címétől most megfosztott elnök Dr Schmittként írt alá annak idején. Miklósi riporter több jogászt is megkeresett, íme a szintetizált szakvélemény:
    Miután egyre több olvasónk kérdi, hogy a köztársasági elnök által dr. Schmitt Pál-ként aláírt törvények hatályosságán változtat-e bármit a doktori cím visszavonása, kicsit utánakérdeztünk a helyzetnek. A megkeresett jogászok egyöntetű véleménye szerint Schmitt az aláírások idején jogosult volt a dr-előnév használatára, de az államfői szignó érvényessége amúgy is csak akkor válna kétessé, ha Schmittről utólag kiderülne, hogy nem felelt meg a köztársasági elnökkel szemben támasztott alkotmányos feltételeknek: nem múlt el 35 éves, és nem magyar állampolgár.”
    -
    ÉS a másik:
    -
    “A nap híre eddig feltétlenül az, hogy a Népszava szerkesztősége rendszerváltó hangulatba került
    márc. 30. 11:52
    Szily László

    és szabályszerű négerpuccsot vízionál a Sándor-palotába. Bizony, bizony, kedves Amerikai Népszava, ki hitte volna, hogy pont hazai pályán, összeesküvéses paranoiában fogtok ilyen csúnyán lemaradni a hazai kistervértől!

    Információink szerint a köztársasági elnök lényegében a legegyszerűbb kérdésekben is döntésképtelenné vált, tegnap este óta a Terrorelhárítási Központ (TEK) szakemberei irányítják az államfő lépéseit.”
    -
    Lehet, hogy az Amerikai Népszavának is kellene rapelő-táncoló riportereket küldenie az Országházba ahhoz, hogy a kedves Index barátságosabban viszonyuljon hozzá…?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  40. Az elöbbieket az alábbi “percről-percre” linken lehet megtalálni:
    http://index.hu/belfold/2012/03/29/a_szenatus_dont_schmittrol/?p=0

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  41. A fiú felkiáltott: A KIRÁLY MEZTELEN !!!!!
    Gratulálok! Hogy ezt eddig nem akartuk észrevenni:
    .
    “ez az egész a sajtó hatalmas győzelme”
    .
    Ott is egy, csakis egy legény volt a talpán.
    AKI MERTE ELINDITANI AZ ÜGYET !!!!!!!!!
    Micsoda hatalmas teljesitmény volt
    1. felfedezni
    2. részleteit kibontani
    3. először közzétenni
    .
    Szégyelhetjük magunkat, miért nem ismerjük ezt a demokratát.
    Ezért valami különleges elismerést érdemelne tőlünk és mi eddig
    észre sem vettük, hogy ez az ügy nem magától, hanem egy bátor
    ember hatalmas kitartó munkája során jutott idáig.
    HOL VAN AZ ELLENZÉKI PÁRTOK ELISMERÉSE ?
    Hol van a demokrata közösségek elismerése e bátor ember tettéért ?
    Vigyázzunk rá és támogassuk.
    Azt hiszem a fideSS maffiától és támogatóiktól nem lesz nyugta ezután.
    Véleményem szerint ez az ügy nem záródott le. A FIDESZ-KDNP koaliicó
    első nagy vereségét szenvedte el. Látható részükről a megzavarodás.
    Most kell aktivizálódni. Miért hagytuk magára azt a néhány egyetemistát,
    akik tudták mi a teendő ilyenkor és a következményekkel nem törődve
    tüntetést szerveztek, dolgoztak, kiálltak az ügy mellett? Hol volt az ellenzék?
    Jó ez a politika? FOGJUK MEG ÉS VIGYÉTEK ! A duma az persze ment.
    Ha ezt az ellenzék nem tudja kihasználni valóban az országhatár lesz a
    Lipótmező keritése!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  42. GyF a ma esti egyenes beszédben reagál SP M1 beli nyilatkozatára. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  43. Még kedden beszélt Radnóti Sándor az ATV-n arról, hogy mivel Schmitt diszgráfiás, nem is írhatta maga a disszertációját, hanem mások lopták össze helyette.
    Tehát ő tényként kezeli a betegségét. Ha ez valóban így van, akkor nem szép dolog (tőlem sem), hogy szemére vetettük az írásképességének hiányát.

    Azt meg azt hiszem, Kéri mondta, hogy “azt mégsem mondhatja, hogy hát főnök voltam; szóltam, hogy Icuka, Jucika, kell nekem egy doktori, nézzenek utána, hogy szokták ezt intézni; aztán az apparátus ment és elintézte.”
    Nos, nekem is régóta ez a gyanúm, hogy csak akkor látta ezt a művet, amikor elé tették kötve-fűzve, hogy írja alá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  44. Már nagyon várom mindkettőt :)
    Obersovszkyra kíváncsi leszek. Én őt olyannak ismertem akinek fontos az igazság, és nem szereti a felszínes dolgokat. /mivel nem nézek mtvt-t, ezt csak egy régebbi könyvéből, az előadásából, és személyes beszélgetésünkből szűrtem le/. Most majd kiderül, hogy olyan -e amilyennek én ismertem.
    Ha nem hódol be, és keményen rámegy, akkor olyan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  45. Kuksi írta (2012. március 30. péntek 17:22):
    “Ha ez valóban így van, akkor nem szép dolog (tőlem sem), hogy szemére vetettük az írásképességének hiányát.”
    .
    Ez nem így van.
    Egy átlagembert cikizni érte valóban disznóság lenne.
    De basszuskulcs, ez az ember az ország legmagasabb méltóságát tölti be!
    Az írni-olvasni tudás olyan külön le sem írt alapelvárás, mint például az, hogy ne legyen vastüdőn, ne legyen analfabéta és ne piszkítson maga alá. Ebből a háromból a másodikbabn és áttételesen a harmadikban Schmitt siralmassan megbukott. Egy behunyt szemmel kiválasztott Gipsz Jakab is alkalmasabb és szinte bitztosan tisztességesebb lett volna nála.
    Van egy szint, ami fölött nincs mentség.
    Ahogyan egyébként Orbánnak sincs — nincs az a kór, ami felmenthetné a nemzetvesztés vádja alól.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  46. Többszörös rinocérosz bőre van ennek a bábunak!!!!
    Az ellenzék nem használta ki a lehetőséget, hogy összezárjon.
    kárr….káárr….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  47. “Schmitt nem mond le

    A köztársasági elnök időt kért, amit Orbán Viktor – a jelek szerint – megadott neki. Az államfő új dolgozatot ír.

    Véget vetett a találgatásoknak az államfő, amikor a köztévében sugárzott – előre felvett – interjúban bejelentette, nem mond le posztjáról. “Nincs összefüggés véleményem szerint, bár sokan így értelmezik” – válaszolt Schmitt Pál a közmédiának pénteken adott interjúban arra a kérdésre, megfordult-e a fejében, hogy miután megfosztották kisdoktori címéről, lemond. Előzőleg egész nap az volt a kérdés, mit lép az államfő, hiszen lemondta összes péntekre bejelentett programját. Az exkluzívnak ígért interjúban az államfő megismételte korábbi – Szöulban is hangoztatott – érveit, amelyek szerint mostani posztjának nincs köze 20 évvel ezelőtt kisdoktorijához. “legjobb tudása szerint” alkotta meg értekezését. Az államfő megismételte azt is, hogy szerinte nincs kettős mérce.

    Annak idején egyszerű hallgatóként, becsületesen, a korabeli szabályoknak minden ponton megfelelve írta meg kisdoktori dolgozatát, konzulensei, opponensei azonban – jóhiszeműen – elmulasztották figyelmeztetni a formai elvárásokra – mondta az államfő. Schmitt Pál megerősítette: nem kívánta senki szellemi termékét eltulajdonítani, lelkiismerete tiszta, dolgozatában mindenkit feltüntetett, úgy érezte, ezzel eleget tett kötelezettségeinek. Úgy értékelte, bolgár kollégája dolgozata közkincs, amelyet felhasználva gazdagítani tudja a magyar sportkultúrát. Az államfő azt mondta, “nem esett jól” neki, hogy a Semmelweis Egyetem szenátusa úgy fosztotta meg húsz évvel ezelőtt szerzett kisdoktori címétől, hogy őt meg sem kérdezte.

    Schmitt kijelentette:van benne még kitartás, és be fogja bizonyítani, hogy képes egy PhD dolgozatot írni, és így is megszerzi a doktori címet. Az elnök közölte, hogy „maximálisan kiállok magamért és az igazságért”.

    Előzőleg ugyanakkor abban voltaképpen mindenki egyetértett, hogy a döntés Orbán Viktoré, hiába fogalmazott úgy a kormányfő reggeli rádióinterjújában úgy: a köztársasági elnök sérthetetlen, ő határoz saját sorsáról. Ezt sokan úgy értelmezték, a kormányfő elengedte Schmitt Pál kezét, míg mások éppen arra hívták fel a figyelmet, hogy a miniszterelnök ezt eddig egyik emberével sem tette meg (Matolcsy, Hoffmann) a közvélemény nyomására.

    A Hír24 kormányhoz közelálló forrása napközben is jelezte, hogy a sajtó csak találgat, amikor a koalíciós politikusok megszólalásai alapján próbálják megelőlegezni a döntést. A nagy bizonytalanság ellenére az ugyanakkor már estére körvonalazódni látszott, hogy Schmitt Pál – noha a kormánypárti politikusok szerint is – tarthatatlanná vált a helyzete, nem mond le.

    Orbán Viktor kvázi megelőlegezve ezt, már délután azt mondta: az államfői döntést lehet bírálni, de személye “e fölött áll”, sérthetetlen, és az a legfontosabb, hogy az országnak mindig legyen ilyen vezetője. A kormányfő éppen ezért – az alaptörvényből fakadó immunitási szabály miatt nem tartja indokolt kérdésnek, csalt-e Schmitt Pál.

    A Hír24 által megkérdezett, neve elhallgatását kérő politikai elemző ugyanakkor azt mondta: mostani döntésével az államfő a 22-es csapdájába lavírozta magát. Ezek után hosszabb távon az egyetlen esélye, ha orvosi indokokra hivatkozva távozik majd, de mindenki őrültnek nézi majd, miközben tudja, nem lehet őrült, ha menekül a frontvonalból.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  48. Tudtam , hogy ez lesz az ő területük a háború ami összetartja őket.Ne számítsatok semmi jóra , handabandáék nem adják a hatalmat még akkor sem amikor már vér fog folyni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  49. Nemhogy nem mond le a hülyéje, de még egy doktorit akar irni…… Plaginak most a Phd-re faj a foga… Persze irni azt nem tud, de ez a részlet nem szamit neki… Bolondok haza van itt! De egyébként is érdekel is engem, hogy lemond-e vagy sem ez a paprikajancsi, az egész kormanynak mennie kell. Kûlönben nem ér semmit az egész. Ez most szinhazi felvonas, hogy a lényegröl elvonjak a figyelmet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  50. http://hvg.hu/itthon/20120330_anonymous_keh_schmitt

    Anonymous: “Palika oldalát küldjük pihenni”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Schmitt Pál már nem doktor 2013. május 16. csütörtök

Tolvaj az ország miniszterelnök-helyettese 2012. december 8. szombat | AN

Közlemény: Semjén egy szaktekintély 2012. november 18. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos