Schmitt nem doktor többé, csak elnök 2012. március 29. csütörtök 19:47 | AN Forrás: Origo

Schmitt nem doktor többé, csak elnök
Megérett az idő a távozásra
Budapest – A Semmelweis Egyetem szenátusa kora esre 33-4 arányban úgy döntött, hogy megfosztja doktori címétől Schmitt Pált, aki – mint az már régóta nyilvánvaló – ehhez a címhez köztörvényes bűncselekményt elkövetve, csalással, lopással jutott. Az államfő Dél-Koreából hazafelé tartva, a frankfurti repülőtéren szerzett tudomást a döntésről, de nem nyilatkozik.
.
Az indok: nem volt tudományos munka a doktori dolgozat mögött – jelentette be az egyetemi szenátus ülése után Tulassay Tivadar, az egyetem rektora, hozzátéve: a szenátus szerint a tudományos normák mindenki számára egyformán érvényesek, ezek megsértőit elítélik és szankcionálják. Schmitt dolgozatának vizsgálata során pedig arra a következtetésre jutottak, hogy az „a tudományos munka módszereinek alkalmazásával készített értekezés szakmai kritériumainak nem felelt meg”.
.
A rektor szerint a szenátus 33 igen és 4 nem szavazat mellett megállapította, hogy Schmitt dolgozata nagy terjedelmű szövegazonos fordításon alapult, így nem felelt meg a tudományos kritériumoknak. Tulassay azt mondta, hogy az egyetem nem csak a hatályos jogszabályok betartását, de a tudományetikai normák betartását is megköveteli a tudomány minden művelőjétől. „Az egyetem a tudományos normák megsértését a törvény adta lehetőségekkel élve szankcionálja”, mondta.
Kapcsolódó cikkek

Schmitt Pál már nem doktor 2013. május 16. csütörtök

Tolvaj az ország miniszterelnök-helyettese 2012. december 8. szombat | AN

Közlemény: Semjén egy szaktekintély 2012. november 18. vasárnap | AN


KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény
RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók