Ronai and Ronai
AMERIKAI

Médiaszakértőt kért fel a Vatikán 2012. június 24. vasárnap 11:04 | AN Forrás: Reuters

  • Hozzászólások(13)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Médiaszakértőt kért fel a Vatikán
New York/Vatikánváros – A pápai állam, amely nem tud mit kezdeni a sorozatos kommunikációs bakik következményeivel, ráadásul nyakig van egy kiszivárogtatási botrányban, Greg Burke-öt, a Fox News emberét kérte fel: segítsen megjavítani a katolikus egyházfőről és környezetéről a sajtóban kialakuló összképet.
.
Greg Burke – aki egyébként az ultrakonzervatív Opus Dei csoport tagja – és a Vatikán szombaton jelentették be az együttműködést, amiről már korábban is szóltak sajtótalálgatások. Burke – aki a Fox TV európai és közel-keleti tudósítójaként Rómában dolgozik, „kommunikációs főtanácsadói” állást tölt be mostantól az Államtitkárságon, ami a Vatikán központosított államgépezetének szíve, a legfontosabb „minisztérium”, ahol sok egyéb mellett a külügyeket is intézik.
.
Az 52 éves újságíró a missouri St. Louisból származik, és már tíz éve van a Foxnál. Itáliát jól ismeri, mivel a megelőző tíz év alatt a Time magazinnak dolgozott Rómában. Karrierje kezdetén megint csak az olasz fővárosban működött mint a Reuters embere, számos könyvet írt, egyet egy olasz focicsapatról.
.
Alkalmazása a Reuters kommentárja szerint egyértelműen a vatikáni kommunikációs struktúra forradalmasítását jelenti. Burke jelentéseit közvetlenül Angelo Beccio bíboros, helyettes államtitkárnak teszi meg, aki a vatikáni hierarchiában jelenleg a hármas számú ember. Szóvivőként továbbra is Federico Lombardi atyát alkalmazzák.
.
Burke a Reutersnek azt mondta, jelenleg el sem tudna képzelni a maga számára ennél izgalmasabb kihívást, különös tekintettel arra, hogy a vatikáni tájékoztatási struktúrában ő lesz az egyetlen, akinek komoly tapasztalata van a nyomtatott és az elektronikus sajtóban, valamint ugyancsak az egyetlen, aki nem a katolikus médián belülről érkezett.
.
Greg Burke. Kommunikációs katasztrófasorozat nyomait kell eltakarítania
.
Az utolsó „outsider”, aki komolyabb szerephez jutott a katolikus propagandagépezetben, Joaquin Navarro-Valls volt; ő egy spanyol lapnak tudósított sok éven át, mielőtt II. János Pál pápa arra kérte fel, legyen szóvivő. Burke-höz hasonlóan Navarro-Valls is az Opus Dei tagja volt.
.
Tarcisio Bertone bíboros, a Vatikán kettes számú embere egy héttel ezelőtt azzal vádolta a médiát, hogy a vatikáni kiszivárogtatásokkal „Dan Brownt utánozza”. A kijelentés híven tükrözte azt, hogy Bertonénak még csak fogalma sincs arról, milyen eszközökkel kezelendő a mai média, és jó adag tehetetlenség is érződött a vádból. Mint arról beszámoltunk, az olasz sajtóban a vatikáni korrupciót és más elfogadhatatlan viszonyokat leleplező dokumentumok láttak napvilágot, és egy botránykönyv is megjelent; a Vatikán reakcióképp letartóztatta XVI. Benedek komornyikját, akinek bejárása volt a pápa lakosztályába és hozzáférhetett bizonyos iratokhoz, jóllehet nyilvánvaló, hogy a háttérben hatalmi harc zajlik. Bertone ennek dacára „szánalmasnak és hazugnak” nevezte a sajtót, ami nyilvánvalóan olaj lesz a tűzre.
.
A Vatikán kommunikációs katasztrófája azonban nem most vette kezdetét. Már II. János Pál pápaságát beárnyékolta, hogy bár az egyházfő elődeinél többet tett a zsidókkal való megbékélésért, nem volt hajlandó hozzájárulni a Holokauszt alatt hatalmon volt XII. Piusz ellentmondásos szerepének tisztázásához. 2009-ben pápai döntés született egy tradicionalista püspök kitagadásának visszavonásáról, akiről később kiderült, hogy zusammen az egész Holokauszt megtörténtét tagadja. De kisebbfajta PR-lidércnyomásként érte meg az egyházi állam azt is, hogy 2006-ban XVI. Benedeket regensburgi beszéde miatt iszlámellenesnek kiáltották ki. A Vatikán az ilyen és ehhez hasonló ballépések elkerülése végett szerződtette a Fox News és az Opus Dei emberét.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +4 ( 4 szavazatból)
Médiaszakértőt kért fel a Vatikán, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, , , , , , ,

  • Hozzászólások(13)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

13 Reader’s Comments

  1. Vatikánnak is el fog bukni az utolsó időben. A fenevadon üllő parázna…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  2. A Vatikán még ovival való kapcsolatában is banánhéjra léphet. :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  3. Josef Ratzinger az utolsó előtti pápa. Majdnem mindegy mit csinál, ha a következő pápa is ilyen kriptaszökevény lesz, igen hamar megérhetjük a pápaság és – vele együtt talán – a kereszténység végét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  4. bonhomme
    2012. június 24. vasárnap
    20:11
    Akkor mi lesz a 8000 mrd€ vagyonnal, ami felér az EU össz. GDP-jével?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  5. Ki hitte volna. Már a Vatikánnak is szakértő kell a hazudozáshoz.
    Hol vannak, akik ezt csinálták eddig? Jó pap is holtig tanul!
    Igaz. Mi is államtitkársággá minősitettük a külföldi kapcsolattartást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  6. Jézus azt mondta a 12 apostolnak, amikor kiválasztotta
    öket, nem szoszerint, de igy hangzott :
    Menjetek, és hirdessétek az igazat.
    Ne vigyetek magatokkal semmit.
    Sem pénzt, sem tarisznyát.

    Na. Ehez képest a vatikán, a katolikus egyháznak titulált
    pénzéhes, befolyásra törekvö társulat két dolgot
    tudott eddig bebizoyitani.
    Jézushoz, a hithez az égvilágon köze nincs,
    és hogy a hitet aljas modszerekkel a saját meggazdagodására
    használta fel.
    Mindig az elnyomok oldalán állt, pénzért cserébe.
    Lásdd ma is Magyarországon mit müvel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  7. Kisztus szavait 2000. év-után sem értik az emberek:-(( Isten Egyháza a “SZIV”
    a szeretet” a Föld tengelye, aminélkül nem müködik a VILÀG !!! A Vatikán azt kapja amit már régota kiérdemelt!!!!!! A Vatikán nem Isten Háza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    PL. a Weinrauh amit a füstölöbe tesznek kábitoszer hatásu, igy könnyebb a hiveket félre vezetni!!!!!! Erröl ennyit!!!!!!:-((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  8. Greg Burke pontosan ugyan úgy el fogja veszteni a hitelét mint a Pápa most működő adminisztrációja! Életének a legrosszabb döntése hogy nyíltan elvállal egy folyamatos hazudozást! Olyan ügyeket kell hazudozással megmentenie, amelyek a történelmi tények tömegére támaszkodnak, bizonyítható banki átutalásokat kell meghazudtolni, széfek tartalmát kell lehazudnia, nemzetközi okmányokat letagadnia, Interpol és Europol anyagokat megsemmisíteni, és legalább 100 nemzet titkosszolgálatának bizalmas jelentéseit hazugnak minősíteni. Át kell kutatnia a Vatikán teljes könyvelését, bizalmas irattárát, a nácik mentésének
    anyagát, megismerni a kincstárakban tárolt értékek származását, a papok és főpapok kihágásait, és a velük kapcsolatos jelentéseket és hazugságokat, nem beszélve az egyház pénzügyi tranzakcióiról, bizalmas szerződéseiről, stb.stb.
    Itt a Vatikán olyan információk kiadására kényszerül, amely meg fogja döbbenteni a katolikus hívők világát, mert az évszázadok óta rejtegetett titkokat, bűnöket, itt már nem egymásnak gyónják meg a papok, itt a feloldozást vagy büntetést nem házon belülről várhatják, hanem a évszázadok óta bolondított és megszédített hívőktől. Sőt, előbb utóbb a különböző államok hatóságaitól is várhatnak ítéleteket.
    Azt hiszem Greg Burke úr maga is megtévesztett hívő, és fogalma sincs arról, hogy mire vállalkozott!
    Ha a múltról nem lesz köteles korrekciókat kitalálni, csak abban bízhatunk, hogy a jövő intézkedései és javaslatai között az első kell legyen, hogy a Pápa Őszentsége ne szennyezze be az egyházat olyan kapcsolatokkal mint Orbán Viktor!
    Egy biztos! Burke úrnak nagyon meg kell gondolnia hogy mit mond egy olyan üzletről amely neki megbízást ad, sok pénzért, de az üzletnek nincsen bizonyíthatóan megfogható áruja! Csak beszél róla!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  9. Nem meglepő, hogy ilyen hátterű médiaszakemberrel dolgozik együtt a Vatikán. Tőle egyáltalán nem várható el, hogy valaha is szóvá tegye zavaros pénzügyeit, hatalmi játékait és pedofiljaik rejtegetéseit. Jól kifogják egészíteni egymást, az biztos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  10. Attól nem kell félni, hogy Vatikán állam jelenlegi és a pápai keresztény katolikus hatalom sok évszázados visszaélései, a hatalomért elkövetett gyilkosságai, a kínzókamráikban elkövetett kegyetlenkedései örökké titokban maradhatnak. Az elkövetett újkori gazdasági és egyéb csalásaikkal egyetemben. A tömegmészárlás amit a keresztesek követtek el, az erőszakos, vérrel fegyverrel erőszakolt térítéseik – amellyel például a szerencsétlen népünket is „megtérítették” – az összesküvések, cselszövések a hatalomért, a pénzért nem maradtak és nem maradnak titokban.
    Ahogy mások évezredes gaztettei is napfényre kerültek, vagy a fasizmus és a kommunizmus bűntettei is ismertek lettek, úgy más hazug diktatúrák is le fognak lepleződni.

    Vatikán a lehető legrosszabb hattyúdalba kezdett, pedig sok lehetősége volt egy tisztességesebb, egy megérthetőbb és elfogadhatóbb visszavonulásra. A jó szándékú és befolyásolható híveik biztosan megértették volna, hogy elmúlt az „öröktől való és mind örökké tartó” varázslatok ideje. Sokan belátták volna, – sőt magam is belátom – hogy nem a dogmák hazugsága az isten hatalma, – hanem a történelemben egy időben hatalmas lépés volt az emberi együttélés módjának megtalálására a kereszténység és vele a pápaság, a tíz parancsolat.
    De sajnos most is ragaszkodnak a több ezer éves dogmáikhoz, és képtelenek tudomásul venni hogy reformok feszítik a korhadt és valótlan feltételezésekre épülő világukat. 1000 évvel ez előtt még nagy tudású eminens emberek sem tudták elfogadhatóan megcáfolni a jó, vagy rozsszándékú valótlanságokat, de ma egy egyszerű gimnáziumi tanuló is zavarba hozza az egyházi tudósokat is.
    Valamit valóban tenniük kell, hogy legalább a híveik egy részét megtarthassák. De a legrosszabb megoldást választották, egy világszerte ismert „kimagyarázót” egy profi hazudozót.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  11. Ez nagyon furcsa.
    A Vatikán a kommunikáció legtapasztaltabb, legnevesebb szakértője. Ezt gyakorolja másfél évezrede. Az egész papi képzésnek ez a lényege.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  12. Kedves Girbegurba!
    A Vatikán – most inkább az egyházra használnám egy egyházi állam megnevezését – a kommunikációját évezredeken keresztül stupid, „mindenre vevő” tudatlan tömegek számára folytatta. Miután a történelmi idők viszonylatában valódi tudás szinte egyáltalában nem létezett, különösen a minket megelőző, és a jelenükben tapasztalt természeti jelenségre semmiféle magyarázatot nem találtak, nyitottak voltak mindenféle mesékre, feltételezésekre, és egyre inkább dogmákká váló történetekre. Igen sokáig azaz időszámításunktól számítva szinte csak a biblia alapját adó mesék, dogmák, kitalált és valóságos történetek sajátos értelmezése szolgált magyarázatul a megmagyarázhatatlan dolgokra.
    Aztán a geocentrikus világ helyébe a valódi megfigyelésen alapuló tudás, a heliocentrikus világképet állította fel az egyház dogmáival szemben, és győzött!
    Ekkor kellett volna az egyházak ideológiai vezéreinek változtatni dogmáikon, elrejteni legalább a bibliai szövegek közzé, a tudomány és az ismeretek várható fejlődésének megfelelő lehetőséget, jól lehet az akkori keresztény tanításokkal foglalkozók valódi világismerete szinte egyenlő volt a nullával.
    És jött a felvilágosodás, egyre bővült az általános tudás, a könyvnyomtatás, és az iskolák és tanáraik fejlődése. Megjelentek egyetemek, és a szaktudományok tömege jelent meg önállóan.
    A papok és pápák már nem az interdiszciplináris tudományokról tartottak előadásokat – amiről sem tudásuk, sem információjuk nem volt, – hanem egyedül saját dogmáikról hitükről. Ezeknek néhány ezer év múltra volt alkalmuk visszatekinteni, míg a föld és az élet kialakulása 14 – 20 milliárd évre tekinthet vissza.

    Tehát a kérdésedre az egyszerű a válasz. A propaganda, a tanítás és a hit kialakítása nem csak a tanároktól, papoktól vagy az igét hirdetőktől függ, hanem a befogadók szellemi képességeitől, az ismereteiktől is. Ma már az egyszerű ember is – gondolom – tudja, hogy egy háború kirobbanása nem Mars haragja miatt történik, és nem bűneink miatt, büntetésül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  13. Keresztes S.,
    A kommunikációs szakértő alkalmazása sokkal inkább konkrétan az “információs társadalom”, illetve az elektronikus tömegkommunikáció és informatika robbanásszerű fejlődésének következménye. A Vatikán belátta, hogy ezzel (nem technikailag, hanem az alkalmazás szintjén) nem tudott lépést tartani, vagy alábecsülte jelentőségét a hagyományos kapcsolattartás mellett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Nem biztos, hogy jön a pápa Magyarországra 2013. szeptember 25. szerda

Orbánnal tör Európa ellen a Vatikán 2012. november 19. hétfő | AN-álláspont

Katolikus hitvallás Bajnai alapítványánál 2012. november 15. csütörtök | AN

Az amerikanizálódástól retteg a Fidesz 2012. november 5. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos