Ronai and Ronai
AMERIKAI

Gyurcsány leiskolázta Márfit 2012. március 3. szombat 18:09 | AN

  • Hozzászólások(203)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Gyurcsány leiskolázta Márfit

Budapest – Gyurcsány Ferenc udvarias, de világos levélben tette helyre Márfi Gyula veszprémi érsek hírhedt nyílt levelét, amelyben még az evangéliumi normákra is figyelmeztette a katolikus egyház egyik főpapját, arról ugyan megfeledkezve, hogy a katolikus vallás nem keresztény vallás, a bibliai keresztény hithez csak annyiban van köze, hogy az abban foglaltaknak éppen az ellenkezőjét állítja. Gyurcsány levele arra utal, hogy tisztában van a katolikus métellyel, amit a Vatikán terjeszt, és talán még a katolikus egyháznak a magyar jobboldal gyűlölködő ideológiájában játszott szerepével is. A Demokratikus Koalíció a millások zaklatása miatt kiadott sajtóközleményében “elmebetegnek” nevezi Orbánt, ami szintén kivételes tisztánlátásra és kellő határozottságra utal.

Gyurcsány Ferenc nyílt levélben válaszolt Márfinak a katolikus egyház szellemi sötétségét bemutató nyílt levelére. A levél ugyan nem említi, de vélelmezhető, hogy a volt miniszterelnök felismerte, hogy az Orbán-rendszer mögött, ahogyan a Horthy-rendszer mögött is, a politikai katolicizmus és a Vatikán világhatalmi törekvései állnak. A magyar társadalmat a katolikus egyház megosztó, gyűlölködő, az államhatalmat maga alá gyűrni szándékozó törekvése osztotta ketté, fordított egymással szemben családokat, és gerjeszti a zsidó-világösszeesküvésről szóló náci tanokat, ami ellen a pártja által teljes joggal “elmebetegnek” nevezett Orbán vívja “szabadságharcát”. A levél első lépésnek tekinthető a klerikálfasiszta diktatúra felszámolása felé tett úton.

Az Amerika Népszava üdvözli ezt a lépést, és továbbra is hangsúlyozza, hogy Magyarországon akkor lesz szabadság, akkor lesz nyugalom és béke, amikor a katolikus egyháznak az írmagját is kiirtják az államhatalomból, és valamennyi más egyházzal és vallással egyenlő rangon kezelve a civil szférába utalják a vallásgyakorlásukat, megfosztva az adófizetőktől elrabolt milliárdoktól. Magyarországon azé lesz a következő demokratikus hatalom, aki ezt tisztán látja, aki “eltiporja a gyalázatost”, aki visszaállítja a felvilágosodás polgári győzelmét a középkori feudalizmussal, a Vatikán szellemi elnyomásával és idológiai rabságával szemben.

Demokratikus forradalom akkor lesz Magyarországon, amikor a nép megérti, hogy megint a papok csapták be, fosztották ki, és akarták felhasználni aljas világuralmi céljaikra az országot. Aki ezt megérti, és ennek élére áll, az vívja meg Magyarország szabadságharcát, és az lesz a Magyar Köztársaság, a demokrácia és a jogállam helyreállítója. Minden más forgatókönyv tévútra, rosszabb esetben pusztulásba visz.

Az alábbiakban közöljük Gyurcsány Ferenc Márfinak írt levelét, amelyben gyakorlatilag megtérésre szólítja fel a keresztény bibliai hit alapján a pedofilokat termelő hamis vallás egyik főpapját. Utána pedig közöljük a Demokratikus Koalíció nyilatkozatát, amelyben a Fidesz ügynöktörvényben játszott szerepe kapcsán is “elmebetegnek” nevezik Orbánt. Olyannak, akin “egyre inkább az elmebetegség tünetei” jelennek meg. Akin az elmebetegség tünetei jelennek meg, az elmebeteg. Ez azt jelenti.

“Márfi Gyula érsek úrnak

Veszprém

Főtisztelendő érsek úr!

David Baer amerikai teológia- és filozófiaprofesszornak a magyar egyházakban lévő barátaihoz intézett levelére Ön hosszú nyílt levélben válaszolt. E válaszlevélhez fűznék néhány megjegyzést.

Ön válaszában azt állítja, hogy az alaptörvény  nem sérti  a  lelkiismereti  és  vallásszabadságot, mert az egyes egyházak elismerésének és nyilvántartásba vételének csak az egyházak anyagi természetű, állami támogatásával kapcsolatban van jelentősége. Ön téved. Az egyszerűség kedvéért hadd utaljak az Alkotmánybíróság 4/1993-as határozatára, amely kimondta: a lelkiismereti és vallásszabadsághoz hozzátartozik a jog a világnézetileg elkötelezett nevelésre. Ha tehát az állam megtagadja valamely egyház nyilvántartásba vételét, és az így kieső támogatás miatt az adott egyház által fenntartott iskola nem tud működni, akkor az adott vallási közösséghez tartozók vallásszabadsága csorbul az egyházként elismert közösség tagjaiéhoz képest.

Ön válaszában érthetőnek nevezi, hogy a Magyar Állam azokat a közösségeket részesíti előnyben, amelyek hazánk zivataros története folyamán jelentős mértékben hozzájárultak az ország fennmaradásához. Ezek szerint valamely vallási közösség mai státuszában a történelmi érdemeknek kell tükröződnie. Valami hasonlót gondolhatott az egykori magyar nemesség is, amely elődeik által a haza fegyveres védelmében hozott áldozatokra tekintettel követelte meg és évszázadokon keresztül élvezte az adómentesség kedvezményét. Ugyanakkor emlékeztetnem kell Önt arra, ezt a szemléletet és az ebből fakadó gyakorlatot az 1848-as polgári forradalom végérvényesen elsöpörte.

Ön válaszában azt állítja, hogy az állam azokat a vallási közösségeket is előnyben részesíti, és egyháznak ismeri el, amelyek tevékenysége társadalmilag kiemelten hasznos, például iskolákat, egészségügyi intézményeket tartanak fenn és karitatív tevékenységet folytatnak. Ha ez valóban így volna, akkor nem maradt volna el immár másodízben a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség egyházi nyilvántartásba vétele.

Ön válaszában azt állítja, hogy a független magyar igazságszolgáltatásban még ma is számos olyan ember dolgozik, aki a kommunista rendszer idején elkötelezett kiszolgálója volt a pártállami diktatúrának és tevékenyen részt vett egyházellenes, ún. koncepciós perekben. Halkan és alázattal jegyzem meg, hogy a pártállami diktatúra elkötelezett kiszolgálóinak ostorozása visszatetsző egy olyan egyházi méltóság részéről, akinek egyháza semmit nem tett annak érdekében, hogy feltárja a pártállami diktatúrával való együttműködés mai napig titkolt, leplezett világát, amely egyház nem kívánt szembe nézni azzal a ténnyel, hogy soraiban az egykori állambiztonsági rendszer által beszervezett, vele együttműködő ügynökök sora szolgált.

Ön válaszában azt állítja, hogy Iványi Gábor metodista lelkészt nálunk mindenki ismeri, sokkal inkább nagyhangú politikusként, mint igehirdetőként. Ha jól értem, Ön e mondatával arra utal, hogy aki Isten igéjét hirdeti, az tartózkodjék a napi politikai állásfoglalásoktól. Egykoron egyébként ezt Orbán Viktor is így gondolta, aki pártja pécsi kongresszusán az egyházakról szólva figyelmeztetett: „Amennyiben a politikai élet egyes szereplői közül egyeseket ellenségeknek, másokat meg szövetségesnek minősítenek, maguk is politikai szereplővé válnak. Márpedig ha valaki erre a porondra lép, akkor rá is érvényesek lesznek a politika gyakorta kegyetlen törvényei. Ezért mondjuk, hogy hibát követnek el, ha azok szolgálatába szegődnek, akik ideológiai átnevelőtábort akarnak csinálni Magyarországból” De hát éppen Ön politizál hivatkozott levelével: hűséget és szövetséget fogad a jelenlegi kormányerőknek, azok szolgálatába szegődik, akik ideológiai átnevelőtábort akarnak csinálni Magyarországból. Ha jól értem, Ön szerint Orbán Viktor politikájának egyházi támogatása Isten számára kedves tett, kritikája viszont ördögtől való cselekedet, ezért megbélyegzésért, talán még kiátkozásért is kiált.

Ön válaszában azt állítja, hogy Iványi Gábor közösségét a metodista világegyház sem ismeri el. Iványi Gábor közössége a világon létező számos, egymástól független metodista egyház egyikéből vált ki; ugyan miért ismernék el a metodista egyházak a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséget, és mi szüksége volna annak az elhagyott egyház elismerésére? Szíveskedjék csak visszaemlékezni, hogyan viselkedett a katolikus egyház a belőle kiszakadt vallási közösségekkel! Elismerte-e vajon a bogumilokat, az albigenseket, a huszitákat? Milyen sorsot kellett vállalniuk a lutheránusoknak és a kálvinistáknak, míg a katolikus egyház fogcsikorgatva kénytelen nem lett megtűrni létezésüket? Nem kellett-e több mint kilenc évszázadnak eltelnie, hogy VI. Pál pápa visszavonja az ortodoxok 1054-ben történt kiátkozását?

Ön válaszában azt állítja, hogy Európának túladagolják a szabadságot, amely – a túladagolt gyógyszerhez hasonlóan – már nem gyógyít, hanem mérgez. Gondolom, Ön saját magát és egyháza vezetőit tartja mérvadónak annak meghatározására, mennyi a helyes, és mennyi a túlzott adag a szabadságból. Európa népei azonban nem az Ön, hanem Pál apostol tanítását tartják mértékadónak a szabadságot illetően: „a szabadságban, melyre minket Krisztus megszabadított, álljatok meg, és ne kötelezzétek meg ismét magatokat szolgaságnak igájával.” (Gal 5,1)

Ön válaszában kárhoztatja az abortusz engedélyezését és a szabad szerelem tudomásul vételét. Ugyan milyen jogon várja el Ön, hogy a katolikus erkölcsi tanítás azon normáit, amelyeknek egyháza saját hívei körében sem képes maradéktalanul érvényt szerezni, az állam a törvény erejével kényszerítse rá minden polgárra? Kárhoztatja a leszbikusok és homoszexuálisok házasságának elismerését, holott a katolikus egyházat senki nem próbálja rákényszeríteni, hogy azonos neműek házasságát megáldja. Milyen jogon akarja akkor Ön megtiltani, hogy az állam a leszbikus és homoszexuális párok jogait a polgári házasságban élők jogaival azonosnak ismerje el? Kárhoztatja továbbá a gender-ideológia hirdetését, ami arról tanúskodik, hogy Ön úgy képzeli: a nők társadalomban elfoglalt helye a XXI. században is a háztartás, a gyermeknevelés és a templomjárás háromszögén belül jelölhető ki.

Ön válaszában azt állítja, hogy a világ legnagyobb diktátorának (Mao-Ce-tungnak) hívei oktatták az Európai Parlamentben a demokráciát. Ön föltételezhetően Jose Manuel Barrosora, az Európai Bizottság elnökére céloz, aki a Salazar-diktatúrát megdöntő portugál forradalom idején, 18 évesen egy maoista ifjúsági szervezet vezetője lett, ám tíz évvel később már a konzervatív portugál PDS, illetve az Európai Néppárt tagja volt. Ön szemlátomást nem tartja hitelesnek ezt a fordulatot, amihez természetesen joga van, de nehezen érthető, hogy akkor miként tarthatja hitelesnek a húsz éve még a parlamentben fölszólaló KDNP-s képviselőket (Andrásfalvy miniszter úr szíves közlése szerint) rendszeresen „Imához!” felkiáltással fogadó Orbán Viktor strasbourgi önvallomását, miszerint ő hívő keresztény.

Ön válaszában azt állítja, hogy egy közismert pedofil tanította móresre Orbán Viktort. Ebben a kijelentésben nem is az a legmeghökkentőbb, hogy azt a Daniel Cohn-Benditet vádolja a pedofília undorító bűnével, akiről már százszorosan bebizonyosodott, hogy ez az alantas rágalom minden alapot nélkülöz, hanem az, hogy ezt egy olyan egyház főpapjaként teszi, amelyet az elmúlt évtizedben gyökeréig ráztak meg papjainak kirobbant pedofil-botrányai. Hozzáteszem: nincs tudomásom arról, hogy Ön akár egyetlen egy alkalommal bánatát, sajnálatát, megrendülését fejezte volna ki a megalázott, zaklatott, tönkretett gyermekek ügyében, elismerte volna egyházának felelősségét e szégyenteljes bűn elkövetésében, eltusolásában, mentegetésében.

Ön válaszában megbélyegzésként használja a „kozmopolita” jelzőt. Teszi ezt egy olyan egyház főpapjaként, amely Pál apostol óta nemzetek fölötti volt, amely nevében hordozza a „katolikus” (azaz katholikosz, vagyis egyetemes) megjelölést, és amelynek apostolait Jézus föltámadása után arra szólította: „Nékem adatott minden hatalom mennyen és földön. Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket, megkeresztelvén őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Léleknek nevében, tanítván őket, hogy megtartsák mindazt, a mit én parancsoltam néktek.” (Mt. 28,18-20)

Ön válaszában azzal vádolja az említett kozmopolitákat, hogy megpróbálják befolyásolni a szabad választásokat. Illő tisztelettel érdeklődöm: vajon mi egyebet tesznek Krisztus egyházának azok a papjai, akik a választási kampány idején a Fidesz mellett prédikálnak, a szószékről kárhozattal fenyegetve azokat a híveket, akik baloldali vagy liberális pártokra kívánnak szavazni?

Ön válaszában szóvá teszi, közönséges diktatúrának nevezi, hogy a nemzetek felett álló Valutaalap magyarországi birtokai mindenféle ellenőrzés és szabályozás felett állnak. Elárulná, hogy az ugyancsak nemzetek fölött álló Római Katolikus Anyaszentegyház magyarországi birtokai fölött milyen ellenőrzést és szabályozást gyakorol a magyar állam? És ha netán semmilyet, akkor ez vajon miféle diktatúra?!

Főtisztelendő érsek úr!

Bizonyára emlékszik, mit mondott Jézus a gazdag ifjúnak: “Ha tökéletes akarsz lenni, eredj, add el vagyonodat, és oszd ki a szegényeknek; és kincsed lesz mennyben; és jer és kövess engem.” (Mt 19,21). Ez persze politikai programnak meglehetősen naiv lenne, tudta ezt Jézus nagyon jól, amint Pilátushoz intézett szavai is mutatják: “Az én országom nem e világból való.” (Jn 18,36). Nem is politikai programnak szánta, sokkal inkább olyan morális mércének, amelyhez a cselekedeteket mérni lehet.

Ha tehát Főtisztelendőséged állást kíván foglalni a két politikai oldal vitájában, akkor miért nem a fenti mércével méri a politikai erőket és programjaikat? Ha nem is felelhet meg neki maradéktalanul egyik sem, ugyan melyik áll hozzá közelebb? Az-e, amelyik az adójóváírás kivezetésével és az egykulcsos adóval kifosztja a szegényeket, hogy többet hagyhasson meg a jómódúaknál, vagy amelyik progresszív adórendszert sürget? Az-e, amelyik a családtámogatási rendszert az adókedvezményekre építi, kizárva a támogatásból az adót nem fizető legelesettebbeket, vagy az, amelyik a gyermekek számának megfelelően emelkedő családi pótlékra? Az-e, amelyik 23 ezer, vagy az, amelyik 28 ezer forinttal támogatja havonta az elhelyezkedni nem tudókat? Az-e amelyik a minimálbér felével kívánja honorálni a közmunkában résztvevőket, vagy amelyik legalább minimálbért fizet nekik? Az-e, amely hagyta a legjobban és legrosszabbul élő 10 százalék jövedelmi arányát 8,1 szeresre nőni, vagy az, amelyik kormányzása során ezt az arányt 6,5-re mérsékelte? Vajon melyik áll közelebb Jézus idézett tanításához?

Végezetül engedje meg, hogy levelének gyűlölettől áthatott hangnemét megjegyzés nélkül hagyva emlékezetébe idézzem Pál apostol halhatatlan sorait: „Ha embereknek vagy angyaloknak nyelvén szólok is, szeretet pedig nincsen én bennem, olyanná lettem, mint a zengő ércz vagy pengő czimbalom.

És ha jövendőt tudok is mondani, és minden titkot és minden tudományt ismerek is; és ha egész hitem van is, úgyannyira, hogy hegyeket mozdíthatok ki helyökről, szeretet pedig nincsen én bennem, semmi vagyok. És ha vagyonomat mind felétetem is, és ha testemet tűzre adom is, szeretet pedig nincsen én bennem, semmi hasznom abból.” (1Kor 13, 1-3)

Budapest, 2012. március 2.

Gyurcsány Ferenc”

A Demokratikus Koalíció sajtóirodájának közleménye, amely kitér Orbán elmeállapotára is:

“A Demokratikus Koalíció mélységesen felháborodott azon, hogy az orbáni hatalom úgy próbálja meg ellehetetleníteni az ellenzéki csoportok egyikét, hogy adóvizsgálatnak vetik őket alá, ráadásul alig pár nappal az általuk szervezett tüntetés előtt.
A kommunista ügynököket védelmező bóvlikormány hasonló módszerekkel él, mint amelyek miatt az ország 1989 előtt rendszerváltást akart. Orbán és csapata fenyegeti, zsarolja, vegzálja politikai ellenfeleit. Ha úgy gondolja, pöttyös múltú pribékeket nevez ki “elszámoltatásra”, ha úgy gondolja, elviteti az ellenzéki képviselőket a Kossuth térről. Az egyre inkább az elmebetegség tüneteit mutató kormányfőnek és környezetének immár semmi sem számít.

A DK kiáll a Milla-csoport mellett, és sok sikert kíván nekik a március 15-ei demonstrációjukhoz.”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (127 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +212 ( 240 szavazatból)
Gyurcsány leiskolázta Márfit, 4.8 out of 5 based on 127 ratings

Címkék:, , , , , , ,

  • Hozzászólások(203)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

203 Reader’s Comments

  1. “Az egyház szervezete arra épül, hogy ismerje környezetét és vegye figyelembe annak legkisebb rezzenését is. Pl annak idején némely pap többet tudott a marxizmusról, mint a párttitkár.”
    .
    Ideje lenne Gyurcsány(ék)nak a biblia után Hitler egyetlen közismert könyvével alaposan megismerkedni. Legalább akkorát ütne az is, mint ez a válaszlevél, ha Orbán hatékonyan alkalmazott szervezkedéseit, hasonlatait, szófordulatait a vonatkozó Hitler-idézetekkel támasztanák alá, bizonyítva, hogy nem újdonság az, amit Orbán mond és csinál!
    .
    Kapható valahol egyáltalán Hitler könyve? Valaki kikölcsönözhetné Gyurcsánynak, ha nem kapható. Sokat profitálna belőle Gyurcsány is, meg az ellenzék értelmesebbik fele is, mert javulna a tisztánlátásuk. Az lenne a Fidesznek, (közvetve a Jobbiknak is) a nagy érvágás, ha Orbán hitleri politikáját tételesen és nyíltan összehasonlítva leleplezné valaki, aki képes rá. Jelen viszonyok közepette Hitler könyvének kritikai feldolgozása és bizonyos részeinek összevetése a kormány tevékenységével, a baloldal számára nélkülözhetetlen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (19 szavazatból)
  2. A könyv címével nem jelenhetett meg a fenti komment., de bizonyára rájön az olvasó, mi a könyv címe. Okulásul – akár kivonatos – kritikai kiadásra ugyancsak megérett, tanulságként a politikai úttévesztés elkerülésére. (No-ban már dolgoznak rajta.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  3. (Mégis megjelent, de késleltetve. A 2012. március 5. hétfő
    00:22-es megérett a törlésre. Kösz.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  4. Kekec
    Avi – egy szóval sem mondtam, hogy én hiszek, csak azt, hogy másik hitét illik tiszteletben tartani.
    Mit jelent az , hogy mas hitet illik tiszteletben tartani. ez azt jelenti, hogy en nem mondhatom el a velemenyemet, amivel ezek szerint te is egyetertesz, hogy a biblia nem megtortent esemenyeken alapul? Tehat ha az ember valamit gondol, azt nem irhatja le? Kekec, Te hiszel a szolasszabadsagban? Ugyenez vonatkozik Balogh de nem balgara, aki engem csititani akarna. Nem, ezt rosszul gondoljatok. ez ugy van, hogy en elmondom, hogy a biblia miert mese (ezt fent kifejtettem), ti meg azt, hogy miert nem mese.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  5. makákó
    A cikk témája az, hogy mit válaszolt Gy.F. egy levélre. Amit tudunk Márfi úrról a levél írójáról az, hogy keresztény vezetői státusza van. A keresztény elvek meg a Bibliában olvashatóak, tehát ha ő ezzel ért egyet, az ő hitelvei alapján lehet megvizsgálni a tetteit. Ha hívőként szembe megy azokkal a normákkal, amiket (elvileg) elfogadott, az már jellemzi őt, és hiteltelenné teszi mindazt, amit mond. Ez a bajom egyébként a hivatalossá tett és Európa szerte hirdetett keresztény mivoltunkkal, hiszen a legalapvetőbb követelményeknek sem tesz eleget az a politikus, aki kioktatja erről az EU-t.
    Az, hogy te hívő vagy vagy nem hívő a saját „lelki” belügyed, nincs köze a fentiekhez. Elhiszem, hogy az ateizmus hirdetése rendkívül fontos számodra, ha megfigyeled ugyanúgy védelmezed, bizonygatod az igazad, mint a hívők az övéket, tehát a nemhited legalább olyan hit mint egy hívő hite.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  6. Nem hiszek a túlvilágban,így abban sem,hogy a túlvilágon büntetés vagy jutalom vár az emberekre. Szerintem ha létezik túlvilági hatalom,akkor az emberiséget játékszernek használja,egyeseknek lehetőséget ad mások elnyomására,másoknak elnyomotti szerepeket oszt. Amíg egyesek már csecsemőként éhenhalnak,másoknak annyi étel jut,hogy megcsömörlenek a jóllakottságtól. Talán létezik a katolikus isten,de hogy nem azonos a klérus által annyit emlegetett “igazságos isten” fogalmával,az bizonyos.
    Szerintem a biblia egy nevezetes,jelentős kultúrtörténeti emlék,amit a történelem során az aktuális hatalmak mindíg érdekeiknek megfelelően csiszoltattak és alkalmaztak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  7. Érdekes ez a Gyurcsány mizéria. Teljesen kizártanak tarto, hogy az amerikai közélet megtűrne egy bukott hazudozót akinek a szájában a demokrácia szó gyűlölködő bűzös posvány.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -47 (63 szavazatból)
  8. Tunde tűnj el innen – sekfej!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (34 szavazatból)
  9. Na végre! Gyurcsány is felismerte, ami már régen nyilvánvaló! A katolicizmus éppúgy, mint minden vallás a nacionalizmussal együtt a világ konfliktusainak okozója. Voltaire pontosan megértette, hogy a vallás minden haladásnak a kerékkötője, ezért az emberiség fejlődésének kerékkötője, csakúgy mint a magukat kereszténynek beállító pártok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (24 szavazatból)
  10. Janos
    Na végre! Gyurcsány is felismerte, ami már régen nyilvánvaló! A katolicizmus éppúgy, mint minden vallás a nacionalizmussal együtt a világ konfliktusainak okozója. Voltaire pontosan megértette, hogy a vallás minden haladásnak a kerékkötője, ezért az emberiség fejlődésének kerékkötője, csakúgy mint a magukat kereszténynek beállító pártok.
    AHA

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  11. Figyelo
    Az, hogy te hívő vagy vagy nem hívő a saját „lelki” belügyed, nincs köze a fentiekhez. Elhiszem, hogy az ateizmus hirdetése rendkívül fontos számodra, ha megfigyeled ugyanúgy védelmezed, bizonygatod az igazad, mint a hívők az övéket, tehát a nemhited legalább olyan hit mint egy hívő hite.
    /
    Nekem az a bajom ezzel (reszben), hogy o a hitelvei alapjan kirekeszto magatartast mutat.
    Science has therefore been charged with undermining morality, but the charge is unjust. A man’s ethical behaviour should be based effectually on sympathy, education, and social ties and needs; no religious basis is necessary. Man would indeed be in a poor way if he had to be restrained by fear of punishment and hope of reward after death. (Albert Einstein, 1930)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  12. Tünde,

    már ne haragudj de nagyon ostoba vagy gyüloletedet nézve még könnyen lehet, hogy álneved ellenére pap is vagy, katolikus.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (22 szavazatból)
  13. Márfi azt állítja, hogy liberális.
    Itt: http://www.168ora.hu/itthon/marfi-gyula-abortusz-anyasag-mindszenty-konferencia-92220.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  14. Hetus – vagy Handó. Kitelik tőle. Aki képes volt a Hagyó ügyet Kecskemétre rakni?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  15. Én magam hívő református embernek vallom magam, de ez tényleg az én személyes ügyem. Nem “jogosít” arra sem engem, sem más keresztény/keresztyén embert, hogy a “saját” hitét mások számára – akár a muszlimokra vagy az ateistákéra is – egyedül üdvözítőnek kiáltsa ki.
    Egyházammal nem egészen egyetértve azt hiszem, hogy amikor Jézus a törvény summájaként KÉT alapelvet fogalmazott meg, nevezetesen az Isten és az embertárs szeretetének a törvényét, ezzel új vallást alapított, amely SEMMIKÉPP nem fér össze semmiféle gyűlölködéssel és kirekesztéssel. Gyurcsány Ferenc a levelében pontosan hivatkozik Jézusnak arra a kijelentésére, hogy az ő országa messze Pilátuson túl van, de még a római császárén is túl. (Far beyond – ahogyan a Szupersztárban megfogalmazták.) Nem akart beleszólni az akkori római politikába (pedig a sajátjai is azt várták tőle) és már csak ebből is következik, hogy semelyik (hazai) egyháznak nem szabadna ezt tennie. Ha mégis megteszik, akkor pénzről és hatalomról van szó.
    Szeretem és tisztelem az Amerikai Népszavát (Bartus László “meredek” cikkeit is) és azt kérem, ha kérhetem Tőletek, hozzászólóktól, hogy NE FOLYTASSUNK HITVITÁT ezen a fórumon, viszont igenis bírálhatja mind a hívő, mind más a saját egyháza vezetőit, ha azok nem a hitelvek szerint működnek.
    Vajon miért nem kezdeményezte még egyetlen “kanonizált” egyház sem, hogy adakozással segítse fenntartani az Iványi Gábor vezette Magyar evangéliumi Testvérközösség valóban példamutatóan a szegényeket segítő intézményeit?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  16. neveletlen
    2012. március 5. hétfő
    20:04
    Márfi már a vitairatával lejáratta magát és főnökeit, ez a “liberális vagyok” féle marhaság már csak hab a tortán – úgysem tud már mélyebbre süllyedni. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  17. Így igaz, Gets! :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  18. Kétségbeejtően primitív és gyűlöletet tükröző, ahogyan némely internetes fórumokon a hozzászólók (trollok?) egymással és nem a fő témával vitatkoznak, nem azt véleményezik, hanem egymást és/vagy az alapcikk szerzőjét ócsárolják. Mintha igyekeznének a parlagi jelzők használatában túlszárnyalni egymást.
    Kérlek Benneteket, hogy ne zülleszük le ennek a fórumnak az értékét az ilyenfajta hozzászólásokkal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  19. neveletlen – igaza van! Szerinte neki mindent szabad, főleg másoknak megszabni, hogyan éljenek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  20. Gyurcsány és a DK reflexiója végre egy “vegytisztán” megfogalmazott állásfoglalás, amely arról tanúskodik, hogy szerinte sem folytatható tovább a “homokba bújás”, a tartalmatlan és támogatást kiváltani képtelen ellenzéki politika!
    Ez végre azt tanúsítja, hogy a bizonyítékok tetemes súlya alatt végre kétségtelenné vált a számára/számukra is az Orbáni hatalom igazi célja: a korhadt, Horthysta, félfeudális, irredenta társadalmi rendszer restaurációja, és vele együtt a lehetséges ellenzéki erők totális eltakarítása az útból!
    Vagyis, a visszavonhatatlanul baljóslatú magyar jövő rémképe.
    A hiteles baloldaliság pont ilyen egyértelműséggel és határozottsággal tehető vonzóvá más egyéb sorskérdésekkel kapcsolatos állásfoglalásokkal összefüggésben is, különösen akkor, ha az konzekvens tettekkel és következetes szövetségi politikával párosul, mellőzve az okoskodók és haszonlesők gáncsoskodását.
    Másodszor pedig, szükségtelen felülni a mínuszt osztogatók kisded játékainak. Ezek kifejező ereje a felvilágosul polgárok szemében legalább olyan pehelysúlyú, mint Orbánék szavai és tettei.
    Szomorú belegondolni is, de még arra is mérget vehetnénk, hogy valamiféle “sikerdíj” fejében teszik ezt egyesek a Jobbik és a Fidesz-KDMP pártkasszák kontójára. A Fidesz cégek és a Vatikán fizetőképes hátteret nyújtanak mindehhez.
    A lényeg viszont az, hogy a központilag cenzúrázott, az Orbáni kurzust leleplező írások, valamint a demokraták véleménye hangot kaphasson, mert az alattvalói hajlamok és a júdáspénz miatt behódolt magyar sajtó, néhány tisztességes szándékú hírportált kivéve, nem teljesíti a hívatását!
    Azt se felejtsük el, hogy a lelküket és becsületüket eladó emberek a humánus alapértékekkel és szellemiséggel nem rendelkezvén, csak a silányságot tudják eladni, hiszen, ha humanista értékeik lennének, akkor a demokraták sorait sokasítanák!
    Sőt, arról is meg vagyok győződve, hogy ezek az üresfejű, önálló gondolatra képtelen, megvezetett, általában tehetségtelen és sikertelen, gyakorta pedig gonosz belső világgal együtt élő emberek sem a “homo sapiens”, sem pedig a “humanizmus” fogalmak értelmét nem képesek felfogni, nemhogy azok igenlését, vagy megtestesítését!
    Az ilyen típusú emberszabásúak adták a nevüket és tetteiket a náci, a nyilas és a vörös terror megidézéséhez, életre hívásához és embertelenségeihez!
    Az alattvalói mentalitás felszámolását e fogalmak tartalmának a megértetésével kell majd elkezdeni, ha a demokratizmus hívei és képviselőik újból hatalmat kapnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  21. Kekec – szerinte. Így gondolkozik ov is, ahogy ez a pap. Meg a többi, aki felsőbbrendűnek hiszi magát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  22. Kedves Presbiter!
    Engem is reformátusnak kereszteltek, majd felnőttként itt tértem meg.
    De ez a református egyház megtagadta a reformátorokat, és szövetségre lépett a hatalombanmaradásért a katolikusokkal, (ökumené).
    Kúltúraápolással és magyarkodással foglalkozik, az Igehirdetés helyett.
    Elvesztette a közösséget a Szentlélekkel, Szentszellemmel, amikor nem rúgta ki a hegedűs lórántféléket. Azóta a sötét erők, ordas eszmék játékszere. Rasszisták, cigányozók, zsidózók, stb. Híveiket megtévesztették.Tisztelet az egy két kivételnek. Pl. Cseri Kálmán és kevesek. Forognak az elődök a sírjukban. Ez van.
    “Sanyibácsi”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  23. Gratulálok az AN-nek és Gyurcsány Ferencnek is a levélhez , valamint ismertetéséhez ! Ez az IGAZSÁG !!! Volt szerencsém kampány misét hallgatni kb, 5 percig !!!-Több volt az elégnél !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  24. A teljesség kedvéért azért elmondom, hogy eleget küzdöttem azért a gender ideológiával, valamint a homoszekszualitással, de kizárólag az evangélium és az ima ereje által, mint ahogy a fasiszta rasszista ezsmékkel. Aki nem szabályszerint kűzd nem áldatik meg. Ki kell mondani az igazságot. Pl.
    Aki Magyarországon született az magyar állampolgár és senki nem firtathatja a származását, mert az fasizmus. Ennek azt hiszem világosnak kell lennie. És pont. A többi gonoszság. Ha Orbán Viktor és Pintér Sándor nem tesz semmit,
    akkor az ő kezük is benne van, amiért a törvény rejénél fogva felelősségre kell vonni őket.
    “Sanyibácsi”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  25. A Mein Kampf beszerezhető Kecskeméten a piaci könyvárusnál, több más hasonló “irodalommal” együtt! A Mercedes gyár német dolgozói a piacon történő vásárlásaikkor gondolom “örömmel” látják e szennyet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  26. Osztom Bartus László lead-jében írt véleményét és üdvözlöm Gyurcsány Ferenc amolyan “gyurcsányosan” – megfogalmazott reflektálását.
    Ha nem teszünk mást, mint néhány száz évet visszaugrunk a történelemben, átgondoljuk a barokk kor ideológiáját, politikáját, a művészeten keresztül a tömegekre gyakorolt hatását, észre kell vegyük a hasonlatosságot, azt amint másként, más eszközökkel, de mintha egy új-barokk küszöbén állna kis hazánk.

    Ha ismerjük hozzá azt a tényt, hogy a katolikus egyház – állami támogatással, karitatív tevékenységet végez – felekezeti hovatartozástól függetlenül “házi gondozás” címen. A gondozott és gondozó is hálás “jótevőjének”, a törődésért, jó szóért, munkaviszonyért, minimálbérért – ó nem az államnak – hanem a katolikus egyháznak, a helyi papnak. Egy ilyen apró információ ismeretében is, máris másként értünk, értékelünk mikro- és makró történéseket, jelenségeket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  27. Prezsbiter,
    Szeretem és tisztelem az Amerikai Népszavát (Bartus László “meredek” cikkeit is) és azt kérem, ha kérhetem Tőletek, hozzászólóktól, hogy NE FOLYTASSUNK HITVITÁT ezen a fórumon, viszont igenis bírálhatja mind a hívő, mind más a saját egyháza vezetőit, ha azok nem a hitelvek szerint működnek.
    /
    Igazad van, nem kellene hitvitat folytatni. De. Az AN alapveto hozaallasa a dolgokhoz az, hogy a katolikus egyhaz rossz, es a tobbi meg elfogadhato. Ez a Gyurcsany level is azert kerult megvitatasra, mert a katolikus egyhaz egyik papjaval vitatkozik, maskulonben emlitest sem tett volna rola az AN. Tehat az AN a katolikus egyhazat kritizalja, a tobbit meg nem. Ha pedig ez az AN alapveto kiindulopontja, tehat, hogy az egyik egyhaz rossz, a tobbi pedig nem, akkor miert ne szolhatna mas is hozza a temahoz, esetleg mas szemszogbol. Peldaul en ateista vagyok, es nem ertem miert nem beszelhetnek az en meggyozodesemrol. Miert ne vethetnem ossze en az en velemenyemet a tobbi ertekrendszer kepviseloinek velemenyevel. Tudomasul kell venni, hogy a demokraciaban nincs tabu tema, tehat a vallas sem az. Akinek nem tetszik, nem kotelezo a kommenteket elolvasni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  28. makákó
    2012. március 5. hétfő
    13:22
    Nekem az a bajom ezzel (reszben), hogy o a hitelvei alapjan kirekeszto magatartast mutat.
    Bocs de ez az ő kire vonatkozik?
    Sajnos nem állok olyan jól az angol nyelvvel, hogy az idézett A. Einstein részt tökéletesen megértsem. :((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  29. Citizen 2012. március 5. hétfő 20:30
    Köszönöm ! Én is kb ezekre gondoltam. Sajnos eddig nem tudtam ilyen pontosan
    összefoglalni gondolataimat.
    Azt azonban szeretném kiemelni, hogy mi itt szólóban kommentálva vitatkozunk
    egymással. A másik oldal viszont CSAPATMUNKÁBAN dolgozik egy szólamra,
    melyet egy hivatásos szervezet irányit. Gyakran sugallatokkal, de ha kell
    elmennek a kiátkozásig is. Nem lehet eléggé vigyázni, mert ha ez a csapat
    ezután XY-ra száll rá, akkor akár leamortizálhatják őt is. De ahogy most OV
    melletti imaáradat kezdődött mintha anno előfordult ugyanez Horthy mellett is!
    Itt a csapatmunka korszerű megnyilvánulása.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  30. Gyárilag fasiszta fülű érsek elv/bajtársnak hallatlan marad a demokrata fuvolaszó.Ha mégsem, van az a pénz és nincs az a gerinc. Mindkettő gyilkosan mételyező.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  31. makákó
    - pedig nem vagy annyira hülye, hogy ne értenéd: arról beszélsz, amiről akarsz – kivéve, ha az mások érzékenységét szándékosan sérti. Sokan hisznek a Biblia szentségében, miért kell őket ebben a hitben megsérteni? Meg mernéd ugyanezt tenni egy mohamedán esetében a Koránnal? Azért ugyanis ölni szoktak.
    Egyébként meg egyedül a “katolikus” azaz egyetemes egyház törekszik kizárólagosságra és egyeduralomra. (már persze az iszlám mellett), ezért veszélyesebb a többinél.
    figyelő
    kirekeszteni a kirekesztőt – az helyes és pozitív magatartás. (minusz minusz -= plusz)
    és egy jó kis komment a NOL-ról az érsek újabb szerepléséről:
    http://nol.hu/belfold/a_fogamzasgatlas_az_ordogtol_valo_
    ruszt | 2012. március 6. | 10:29:50

    Remélem, az érsek úr még sok közszereplést vállal, ugyanis ezzel széles körben ismertté teszi azt az avitt ideológiát, amit képvisel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  32. makákó 2012. március 6. kedd 04:11
    Nem hiszem, hogy ártalmas lenne számodra, ha először elolvasnád,
    értenéd és megértenéd amihez hozzászólsz. pl a cikket, vagy amire
    Prezsbiter felhivta a figyelmet. Ugyanis nem minden cikk az AN-ről szól.
    Vagy mindenről az jut eszedbe ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  33. makákó
    - pedig nem vagy annyira hülye, hogy ne értenéd: arról beszélsz, amiről akarsz – kivéve, ha az mások érzékenységét szándékosan sérti.
    NE HARAGUDJ, DE HA MAS ERZEKENYSEGET SERTI, MAJD AZ A MAS SZOLNI FOG. EDDIG MEG SENKI NEM JELEZTE, HOGY SERTETTE VOLNA. CSAK TE KAVAROD A SZART.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  34. Nem hiszem, hogy ártalmas lenne számodra, ha először elolvasnád,
    értenéd és megértenéd amihez hozzászólsz. pl a cikket, vagy amire
    Prezsbiter felhivta a figyelmet. Ugyanis nem minden cikk az AN-ről szól.
    Vagy mindenről az jut eszedbe ?
    KI AZ A PREZSBITER?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  35. Aki tudni akarja, mi a különbség a nagyképűen fennhéjázó, tudatlan és arrogáns ájtatos manó és egy valódi keresztény között, az olvassa el a veszprémi érsek levelét és az Iványi Gáborral készült interjút.
    Máris kiderül a különbség az exkrementum és a somlói galuska között. Az érsek pedig szégyellje magát az Iványira tett ostoba és rágalmazó kijelentéséért!

    http://veszpremiersekseg.hu/valaszlevel-david-baer-teologia-es-filozofiaprofesszornak/

    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=527954

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  36. kekec
    Egyébként meg egyedül a “katolikus” azaz egyetemes egyház törekszik kizárólagosságra és egyeduralomra. (már persze az iszlám mellett), ezért veszélyesebb a többinél.
    TETSZIK, AHOGY A SAJAT ERVEDET ROGTON MEGCAFOLOD A KOVETKEZO MONDATODBAN

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  37. kekec
    Sokan hisznek a Biblia szentségében, miért kell őket ebben a hitben megsérteni? EN CSAK ELMONDOM, HOGY EN NEM HISZEK BENNE. HA EZEN MEGSERTODNEK, AKKOR ARROL EN NEM TEHETEK. Meg mernéd ugyanezt tenni egy mohamedán esetében a Koránnal? Azért ugyanis ölni szoktak. A FELELEM NAGYON ROSSZ TANACSADO.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  38. makákó – kezdek kételkedni az eddigi jóhiszemű minősítésemben. Ha csak annyit tettél volna, hogy elmondod: te nem hiszel benne az is más, és ha lemesekönyvezed – az is más. A világegyházak között az iszlámot legalább olyan veszélyesnek tartom, mint a katolikust, azonban nálunk elég jelentéktelen veszély még az előbbi. Ezért a NÁLUNK levő egyházak közül VESZÉLYESEBB a katolikus. Én ebben nem látok cáfolatot – az lett volna korlátolt, ha az iszlámot a hazai viszonyok általánosításával nem tartom veszélyesnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  39. Egyébként remélem tetszeni fog Gyurcsány legújabb blogja is – tovább megy az itt már megkezdett gondolatmenetben:
    http://forum.dkp.hu/viewtopic.php?f=18&t=1905&sid=e84ff98c62cb83fd346f344625eb47b0

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  40. kekec,
    A világegyházak között az iszlámot legalább olyan veszélyesnek tartom, mint a katolikust, azonban nálunk elég jelentéktelen veszély még az előbbi. Ezért a NÁLUNK levő egyházak közül VESZÉLYESEBB a katolikus.
    MEGINT KEVERED A VILAGEGYHAZAT MEG AMI NALUNK VAN. HIANYZIK A LOGIKA

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  41. kekec
    lemesekönyvezed
    SZERINTEM MESEKONYV.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  42. kekec,
    Magyarorszag nem resze a vilagnak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  43. Visszakézből

    Az egyházak – néhány speciális, valóban karitatív tevékenységet folytató formációt leszámítva – a legaljasabb üzleti vállalkozások. Papjai mindig is a legtanultabb, legképzettebb réteget képviselték a társadalmakban Perutól Egyiptomig, Kínától Oroszországig, pontosan tudják azt, hogy mitől döglik a légy. Vagyis, hogy a nyomorult, szorongó, a haláltól, elmúlástól rettegő kisembernek – persze jó pénzért – feltámadást, örök életet, örök boldogságot, örök fényességet, angyalok kórusát ígérni egy senki által nem látott, meg nem tapasztalt túlvilágon, nos ez az az üzleti fogás, amely egy normális világban ki kéne, hogy verje a biztosítékot a világ Fogyasztóvédő Hatóságainál. Olyan árut, szolgáltatást kínál az egyház adóért, ilyen-olyan perselyezésekért, gyűjtésekért cserébe, amit még senki nem látott és amit senki – akár több évtizedes fizetés után sem – még nem kapott meg.
    Sajnos az emberek tömeges lehúzásán, lenyúlásán alapszik egész világunk. Árvíz pusztít egy országban, a papok azt prédikálják a szószékről: adakozzatok! Adakozzatok a károsultaknak. Olvastatok már olyan hírt, hogy a nagy árvíz, földrengés, természeti csapás károsultjainak megsegítésére a világ leggazdagabb állama a Vatikán bármennyi összeget átutalt volna? Ugye, hogy nem. Én sem! Az a maximum, ami kitelik tőlük, hogy megígérik: imádkozni fognak az elhunytak lelki üdvéért.
    A világhálón olvasható hír, hogy a világ szerencsejátékainak kb. 60 százalékát, a prostitúció 70 százalékát a Vatikán szervezetei tartják a kezükben. A haszon a vatikáni kasszát hizlalja.
    A második világháború alatt és után is az ő szervezetük bújtatta a német és olasz fasisztákat, háborús bűnösöket, segítette őket hamis dokumentumokkal Dél-Amerikába szökni és új életet kezdeni.
    És nyugodtak lehetünk abban is, hogy az adófizetők rengeteg pénze fogja bánni a katolikus egyház Orbánnak ígért lelki és szellemi támogatását. Nem hiába a köreikből származik az elhíresült mondás, mely szerint Krisztus koporsóját sem őrizték ingyen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  44. Nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy a Vatikán egy ÖNÁLLÓ ÁLLAM. Az a katolikus egyház, amely azon ügyködik, hogy ennek a más államnak alávesse Magyarországot, az nem a magyar érdekeket szolgálja, csakis a saját önös érdekét. Tehát ha valaki komolyan hisz az ország szuverenitásában, az a Vatikántól való függetlenségben is hisz, és azon dolgozik.
    Nem lehetőségként kell tehát az ellenzéknek a vatikáni szerződés felbontását lebegtetni, hanem komoly fenyegetésként.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  45. Istenem barcsak ne lenne ennyire szemelyeskedo a stilusa. Olyan jo dolgokat mond, miert kell lemenni a FIdesz szinvonalara?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  46. BKRS- HOL személyeskedik? A SZÖVEGÉVEL foglalkozik. Ja, hogy “udvariasan de világosan” rámutat, hogy az miért nem felel meg a krisztusi elveknek? Az még nem személyeskedés. Az érseket a SAJÁT szövege minősíti.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  47. Kedvenc munkatársam mélyen katolikus vallású. Az ő kedvenc barátja a községi katolikus papja. Ismerem őt is. Mélyen humánus ember. Vagyis – a Katolikus Egyházban is van ilyen, meg olyan ember is. Aki olyan csúnya ember ott, az kapja csak meg a magáét! Aki jó ember, azt meg tiszteljük meg!
    Nem történt semmi különös. Egy csúnya szöveg kapott egy kokit Gyurcsánytól. Ilyen lesz a jövőben is, csak mindig más szereplőkkel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  48. makákó 2012. március 6. kedd 15:42
    “lemesekönyvezed
    SZERINTEM MESEKONYV.”
    .
    Javaslat: használj idézőjelet az idézett szövegrésznél, pl.: “szöveg”.
    A legfelső sorban megtalálod a macsakaköröm ” ” jelét, és utána nem kell nagybetûkkel ordítani a választ, mert az idézőjelbe tétel és utána új sor kezdés (enterrel), kellően elkülöníti a két szöveget. Kösz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  49. BKRS – lassan ébredt fel az ellenzék, hogy a Fideszt a saját fegyverével lehet csak bemutatni az embereknek! Ahogyan amortizálták Gyurcsány Ferencet, ahogyan besároztak, ellehetetlenítettek és tettek tönkre embereket csupán felmerült gyanúkkal, ahogyan “libajnaiztak” és pereket veszítettek, többek között Bayer – akinek perköltségeit Esztergom fizette – másként nem győzhetők le! A magyaroknak, ha valamit sokszor elmondanak az bevésődik a tudatukba – Őszöd vagy nem Őszöd, ez van! Sajnos le kell menni a Fidesz szintjére – másként nem fog menni az ébresztés. Sokan a fideszfanok közül mostanában felkapják a fejüket, hogy mi ez az Orbán takarodj! Amikor ezt Gyurcsányról zengett nagyon is tapsoltak! Az, hogy a fülkeforradalmárnak, mint az Operaház fantomjának, alagsoron keresztül kellett szerető népe elől elosonnia – na ezt is naponta kellene ismételni, mert fő a bátorság! Na ja, a fazékban!
    A hazug Gyurcsány, mert őszödi beszédéből ennyi maradt meg.
    De maradt meg az emberek tudatában, az amit Orbán mondott:
    “NE AZT FIGYELJÉK AMIT MONDOK (csak hülyítem a népem), HANEM ARRA AMIT TESZEK”!
    Vagy a másik:”HA MÓDODBAN ÁLL MEGÖLNI ELLENFELEDET, NEM GONDOLKOZOL, HANEM MEGTESZED!”
    Ezen mondatok Magyarország miniszterenökétől hangzottak el! Naponta kellene ismételni, hogy az emberek az őszödi beszédhez hasonlóan soha ne felejthessék el!
    De vannak még ilyen “tisztességes” szövegei a miniszterelnökünknek:
    Ne mi nyerjük a legtöbbet, jönnek a jogászaink, aztán majd megvédenek – oszt jónapot! Ezen mondatai szerint viszi az országot a mai napig is….
    Finomkodással – sajnos be kell látnunk – nem megyünk semmire!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  50. Még annyit, hogy Schmitt plágiuma sem szúrja a fanok szemét, de ha ez másik pártpreferálttal esett volna meg, már a Parlament előtti tér amortizálása folyamatban volna!
    Márfi úr, Schmitt úr, Bayer úr, Dautsch úr, Budai úr, Selmeczi Gabika, Szalay Annamária, Wittner Mária, stb., stb. Ők lennének a jövő gerenrációjának példaképei, miután kötelező lesz az erkölcs és a hittan oktatása az iskolákban?
    Ha lenne lelkierőm, kacagnék, de rólunk van szó, magyarokról és a jövő nemzedékéről – ilyen példaértékű lényekkel!
    Hofi Géza hiányzol!!!! – Attól, hogy még nem ment el az eszük, nem jelenti azt, hogy volt nekik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

A legbűnösebb egyház oktatna erkölcsöt 2012. december 5. szerda | AN-álláspont/Bartus László

Orbánnal tör Európa ellen a Vatikán 2012. november 19. hétfő | AN-álláspont

Katolikus hitvallás Bajnai alapítványánál 2012. november 15. csütörtök | AN

Az amerikanizálódástól retteg a Fidesz 2012. november 5. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos