Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán: arccal a Balkán felé 2012. március 19. hétfő 16:47 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(61)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán: arccal a Balkán felé
Budapest – A miniszterelnök szerint a közép-európai országok tudják, milyen a demokrácia, mert ismerik a diktatúrát. Orbán Viktor ezt azután mondta, hogy hétfőn Budapesten tárgyalt Sali Berisha albán kormányfővel, aki egyebek mellett arról beszélt, hogy erősíteni kell a két ország gazdasági és oktatási kapcsolatait.

A magyar miniszterelnök a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: mindig érdeklődve hallgatja a demokráciára tett megjegyezéseit azoknak, akik sosem éltek diktatúrában, neki azonban “a demokráciáról vallott gondolatok elsősorban azok szájából fontosak, akik végigélték a diktatúrát”. A fehér pontos jelentését csak az ismeri, aki tudja, milyen a fekete – példázta, hozzátéve: a közép-európai országok tudják, milyen a demokrácia, mert tudják, hogy milyen a diktatúra, “és ezen belül is az egyik legbrutálisabb diktatúrát éppen Albánia szenvedte el”. Ezért ha valakik tudják, milyen a demokrácia, a szabadság, akkor azok az albánok – mondta, majd Sali Berishához fordulva hozzáfűzte, nagyon örül, hogy egy elkötelezett szabadságharcost köszönthet Magyarországon.
Újságírói kérdésre válaszolva Orbán Viktor megjegyezte: az állandóan konszenzusokra, titkos alkukra épülő, de magát demokratikusnak mutató rendszerektől jobban tart, mint a nyílt vitáktól. Albánia minden demokratikus sztenderdnek megfelel, ami az uniós tagsághoz szükséges, ezért a demokrácia, a politikai viták helyzete Albániában semmilyen távolságtartása nem ad okot az EU-nak – jelentette ki.
Orbán Viktor egyúttal sürgette, hogy Albánia minél hamarabb az Európai Unió tagja legyen. Kifejtette: Albánia egy fontos ország, és a jövőben még fontosabb lesz, mint ma; egy növekvő államról van szó, amely az európai biztonsági stabilitás szempontjából az egyik legfontosabb régióban helyezkedik el. “A következő 15-20 év fel fogja értékelni Albánia jelentőségét mind az európai stabilitás, mind a gazdaság szempontjából” – vélekedett, hozzátéve, hogy Magyarország ezért Albániát és az egész Balkán térségét stratégiai partnernek tekinti.
Sali Berisha egyebek mellett arról beszélt, hogy erősíteni kell a két ország gazdasági és oktatási kapcsolatait, továbbá köszönetet mondott az országa NATO-tagságához nyújtott segítségért. Szavai szerint Albánia mindennap egyre erősebb, gazdasági klímája pedig egyre jobb. Példaként említette, hogy Albániában új autópályák épülnek, amely beruházásokhoz magyar cégeket is várnak. Kitért továbbá arra is: Orbán Viktor segítséget ígért abban, hogy több diák jöhessen tanulni Magyarországra, az albánok pedig szeretnék átvenni a magyar felsőoktatás-finanszírozási modellt.
Az albán kormányfő Orbán Viktor szavaira reagálva megerősítette: az albánok talán a legnehezebb diktatúrában éltek a többi államhoz képest.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (8 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +13 ( 19 szavazatból)
Orbán: arccal a Balkán felé, 4.5 out of 5 based on 8 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(61)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

61 Reader’s Comments

  1. Hungarian citizen!

    Akkor hívd meg az öreg Orbánt sörözni, mert ezt a mentalitást Ő verte hülye fiába!
    Ha meg már söröztök, akkor kérdezd meg tőle, nem járt volna szerencsésebben az emberiség ha Viktorka “Falra hányt borsó” lett volna!?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  2. Ó,ó! Szólt valaki Sali Berishanak, hogy Ok ha belép az EU-ba, de ha mégis keresztényi európa lesz (hála a magyar miniszterelnöknek), sajnos változtatnia kell a vallásán?
    Az albán egyetemisták tudják mennyibe kerülnek a magyar egyetemek, vagy csak ha itt lesznek ájulnak el a hírtől?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  3. ELJÖTT A SZÁMON KÉRÉS FELELŐSSÉGRE VONÁS IDEJE

    VÁLASZTÓ POLGÁR PETICIÓS LEVELE ÁPOLÁSI DÍJ ÜGY 8 ÓRA FŐ MUNKA IDŐ LEGYEN.

    ITT A IDŐ SZOCIÁLIS ÉS EMBERI JOGOM PETICIOS BIZOTTSÁG EURÓPAI PARLAMENT STRASBOURG . JOGI ÜGY KÖZPONTI KERÜLETI BÍRÓSÁG MARKÓ UTCA .25 PANASZ LEVÉL.
    ORBÁN VIKTOR MINISZTER ELNÖK ÚR RÉTHELYI MIKLÓS MATOLCSY GYÖRGY CZOMBA SÁNDOR ÉS FIDESZ-KDNP.ÁLLAM TITKÁRAIT. ERÖFORRÁS MISZTÉRIUM GAZDASÁGI MISZTÉRIUM. SZÁMÍTOK MTVA 1 ATV MTV 2 MÉDIA SEGÍTSÉGÉRE KÖSZÖNÖM. IS. MÉG MEG VÁROM SZABÓ MÁTÉ ombudsman PANASZ LEVELEM VÁLASZÁT

    SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS

    ORBÁN VIKTOR MINISZTER ELNÖK ÚR FIDESZ-KDNP MINISZTERI ÁLLAM TITKÁRI TEJES FIDESZ-KDNP ORSZÁGGYÜLÉSI KÉPVISELŐI TESTÜLETE. SZÉGYENE MAGÁT ÁPOLÁSI DÍJ ÜGYBE KÉT ÉVE 2010. ÁPRILIS 25 ÉN TÖL SEMMIT NEM TETTEK CSONTIG HATOLÓ FÁJDALMAS BETEGEKÉRT…T ÉS AZOKÉRT A CSALÁD TAGOKÉRT AKIK 24 ÓRÁBA ÁPOLJÁK ŐKET OTTHONI LAKÁSUKBA A SZERETET CSALÁDBA AMI MÁS MINT EGY KÓRHÁZ PERSZE AZ UTÁN MIKOR A DR ÚR NŐ HAZA ENGEDI.HOGY OTTHONÁBA GYÓGYULJON TOVÁBB . ORBÁN VIKTOR FIDESZ-KDNP 1 MILLIÓ MUNKAHELY TEREMTÉSI PROGRAMOT ÍGÉRT AMI AZ IS MARAD EZEN VÁLTOZTATNI KELL. HOGY LEGYEN 8 ÓRA FŐ MUNKA IDŐ A ÁPOLÁSI DÍJ DOLGOZHASSON 70 EZER EMBER 62EZER FT MINIMAL BÉRÉRT DE HOLNAP ELJÖN A IGAZSÁG PILLANATA

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  4. Ez az orbánc tényleg teljesen gyugyu!
    Ilyen összevissza beszédet csak súlyos pszichopatáktól hallani.
    Az albánokat meg volt szerencsém Németországban megismerni, akkor lássam őket, amikor a hátam közepét! Lusta, sunyi, bicskás, tolvaj népség, fujj! Még tán a románnál is alávalóbb szutyok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  5. “Orbán: arccal a Balkán felé”
    Rendben! Menjen, s vigye magával a bandáját! Minket meg hagyjon békén itt valahol Európában. Ha még ott vagyunk, mert szeretett vezetőnk és csahosai lassan kiírnak bennünket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  6. A,,zseb Napoleon” büdös, verejtekes izzadsag szaggal sikerült egy körmanyföt prezentalni, nem az elsösorbol. Fideszes ZOMBIKNAK demonstralni kell, hogy meg ,,valaki” szoba al vele.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  7. Következö kormanyföi latogatas Eszak Koreabol, Venezuelabol, vagy Feher Oroszorszagbol lesz?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  8. Alban egyetemistak tandijat a Magyar adofzetöknek kell fizetni?
    Muzulman Albanoknak felkel venni a kereszteny hitet?
    OV szervezi az uj tagokat abba az EU-ba,akivel szabadsagharcot viv, amiböl ki akar lepni, ajalja öket gyarmatositsra. Szedülök, rosszul vagyok pedig nem ittam,ringlisen sem ülök. Fidesz fanok ezt is beveszitek, joooooo, böööööö nyallal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  9. Magyar adofizetök fgjak az Alban diakok tandijat fizetni?
    Albanoknak megkell keresztelkedni, vagy OV eltudja intezni a papanal,hogy papirt kapjanak rola? Jo a cikk OV szervezi az Abanokat, gyarmatositasra.
    Ajalja öket az EU-ba, aki ellen szabadsagharcot viv es kiakar lepni.
    Szedülök, rosszul vagyok pedig nem ittam, ringlisen sem ülök.
    Fidesz fanok ezt is beveszitek, jooo, bööö nyallal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  10. Volt nekik is egy nagy vezirük ha jól tudom Nasredin Hodzsa.Ö ugyan azt csinálta mint ov és Kina kegyeit kereste.Muzulnánok vannak ott töbségben és a fanatísták.Erről sokat tudnának beszélni a Szerbek és aGörögök.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  11. bocs igazad van!a nagy mesemondóval tévesztettem össze de egyik sem messze egymástól

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Hogyan jut Fidesz-pénz az ATV tulajdonosához? 2013. november 21. csütörtök | AN

A Fidesz náci stílusú propagandát folytat 2013. november 16. szombat | AN

Tolvaj a magyar miniszterelnök veje 2013. szeptember 20. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos