Ronai and Ronai
AMERIKAI

A politikai rendőrség szerint Orbán antiszemita 2012. március 6. kedd 20:58 | AN

  • Hozzászólások(129)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A politikai rendőrség szerint Orbán antiszemita

Budapest – Számos érdekes állambiztonsági dokumentumot közölt a kuruc.info nevű szélsőjobboldali portál. Ha a kommentároktól eltekintünk, a dokumentumoknak komoly értékük, amelynek nyomán a portál azt kutatja, a Fidesz vajon miért zárkózott el az állambiztonsági iratok nyilvánosságától. A kuruc.info ezzel kapcsolatban Orbán személyére koncentrál, és felveti az oxfordi külföldi beszervezésének lehetőségét, továbbá a katonai elhárítással való kapcsolatát. A dokumentumok közül a szolnoki állambiztonsági szervek jelentését emeljük ki, amelyből az derül ki, hogy Orbán Viktor antiszemita volt.

Az iratok egyike azt írja, hogy a másodszor is bevonultatott Orbán (akit már korábban is beszervezésre alklamasnak tartott és javasolt a kommunista pártállam katonai elhárítása) “beszélt” az elhárító tisztnek, “mindent elmond magáról, a Fideszről és a terveiről”. Érdekes módon számos állambiztonsági környezettanulmány készült a jó kommunistának bemutatott Orbán Győző családjáról, fiáról és környezetéről, nem kifejezetten azért, mert a rendszer ellensége lett volna. Ezekben pontos jellemzést ad a politikai rendőrség Orbán Viktorról, akinek jellemét pontosan úgy írja le, ahogyan ma ismerjük.

“A dokumentumok között található egy nagyon érdekes jelentés, amelyben az szerepel, hogy Orbán utálta Varga Tamást, “mert zsidó”. Fellegi Tamást, aki Marxról tartott szemináriumot akkor neki, viszont nem utálta, mert azzal mentegette, hogy Fellegi is zsidó, de kikeresztelkedett. Régi vita, hogy Orbán antiszemita-e, miután a pártja a szélsőjobboldal felé nyitott, és Orbán maga is beszélt “Magyar Magyarországról”, továbbá a pénzvilággal folytatott szabadságharc ideológiája részben antiszemita alapokon áll. Az általános vélekedés eddig az volt, hogy Orbán csak számításból és szavazatszerzés céljából használja fel az antiszemitákat. A Fidesz SZDSZ-el kapcsolatos viszonya is számos alkalommal felvetette az antiszemita indíték gyanúját. Ezt a képet most tovább árnyalhatja az alábbi dokumentum szövege:

A Szolnok megyei politikai rendőrség már hivatkozott 1987-es jelentése Orbán sajátos vonására is rámutat Fellegi Tamással kapcsolatban. A Török Sándor r. alezredes, a főkapitány állambiztonsági helyettese, Jankovics Pál r. őrnagy, osztályvezető és Fenyvesi József r. hadnagy, operatív tiszt által aláírt értékelésben a szoba lehallgatás eredményeképp összegyűlt információk között a következő olvasható:
„Orbánnak és Ráder (helyesen Áder) Jánosnak súlyos problémáik vannak Varga Tamással, akit mindenki jellemtelennek tart a Fellegivel kapcsolatos ügye miatt. Orbán gyűlöli, mert zsidó a származása és a viselkedése egyaránt. Igaz, – mondja Orbán-, hogy Fellegi is zsidó, kikeresztelkedett, de tartja a zsidó identitást. Fellegi átengedte valamilyen kiadvány első és második számának szerkesztését Gyurgyáknak és Vargának, azzal a céllal, hogy a háttérből ők ketten, Orbán és Fellegi irányítja a lapot. Fellegi vitt is ki Amerikába ezekből, de szerinte a harmadik számnak, már a történetiségen túl, a jelenlegi magyar társadalom problémáit kell tükröznie, nyitni kell a világ felé, Varga nem nyugszik ebbe bele és bojkottálni próbálja a lapot.”
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (39 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +43 ( 61 szavazatból)
A politikai rendőrség szerint Orbán antiszemita, 4.7 out of 5 based on 39 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(129)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

129 Reader’s Comments

  1. Ne legyen igazam. Ezt a mai magyar valóság showh-t senki más nem tudja leváltani, csakis a Jobbik. Keményen dolgoznak rajta. Nekem már mindegy csak ez a gnóm húzna el.-a holdudvarral együtt. Be van szarva?? Legyen is . Mindegy, hogy jobbról balról, de tűnjön el.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (15 szavazatból)
  2. Orbán Vonától fél, meg a magyar néptől is.(Lsd. TEK) Orbán felelőtlenül kiengedte a szellemet a palackból, ma már nem tudja visszagyömöszölni.
    Mi lesz ennek a vége? A jó gyógypedagógus édesanyját….!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  3. Kedves Admin,

    Köszönöm a válaszát, én is gondoltam, hogy a legegyszerűbb megkérdezni, bár közben itt többen együtt mégis találgatásokba bonyolódtunk.

    Üdv

    Eagle

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  4. A kép önmagáért beszél . Tessenek megnézni az arcéleket, a SZEMEKET, mi az ami nyitott.És a sötét elborult szemek???
    A Cinege utcába nem lehet behajtani, le van zárva (TEK) aztán a gyermekek, hol is tanulnak,,,?Mármint az Orbán gyerekei- akik- csak úgy jöttek- mondá Orbán, Anikó
    asszony meg egy hülye, csak (moderálva) és szült. Hát persze, a gyerekek csakúgy jönnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  5. Kedves Eagle,

    mindig a legnormalisabb, legkezenfekvobb lehetőségre gondoljanak. :)) Es ha barmi van, csak kerdezzenek. Meg egyszer elnezest, remélem, már minden rendben. Admin

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  6. Kedves neveletlen,
    Orbán már 1986-ban megmondta kollégiumi szobájában, hogy egypárt rendszert akar, csak épp a saját pártjával. 2009-ben mit mondott Kötcsén, az már csak korábbi állításának megerősítése.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  7. A képen látható féregnyúlványokat, akkor kellett volna agyon ütni, nem fajultak volna a dolgok idáig

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  8. Tibor 2012. március 8. csütörtök 08:40
    Mit mondott egy kis senki 1986-ban társai előtt, kit érdekelt akkor.
    Hiszen szamárbőgés, kutyaugatás nem hallatszik az égig. Mások
    is mondtak hasonlót, sőt még egyebet is. Némelyik le is lett jegyezve.
    De Kötcsén egy un Miniszterelnök beszélt szándékáról, vagyis
    arról mit fog ezután tenni a demokrácia helyett és velünk és erről
    jegyzőkönyv is készült.
    .
    Nem mindegy, hogy mi mit akarunk tenni !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  9. Bocs’, folytatva szda. 15,55-ös kommentemet,
    még arra utalnék, hogy a fenti fejlemények ti., most hogy Orbánról végleg bebizonyosodott, hogy tudatos – nem csupán ösztönös – antiszemita, egyben igazságot szolgáltat a sok-sok vitát kiváltott; “A zsidó fideszes…” című dokufilmnek, amelynek probléma fölvetését, sokan túlzónak bélyegezték. A film alapvetően arról szól, hogy a Fidesz {hátterében Orbánnal} antiszemita e, vagy csak egy jobboldali nacionalista pártalakulat e. Kettészakadt családok, régi barátságok és társaságok tanúsítják, hogy igenis mind a kettő együtt, mely tényen nem segít az sem, hogy néhány díszpinttyel megtűzdelték a csapatot, hogy őrizzék a látszatot. Hisz’ nem kell messzire menni, csak rá kell nézni az általa szintén a látszat megőrzésére szolgáló Jobbik nevű, valójában nyilas pártra, amelyet a vezér kénytelen kelletlen hozott létre, 1. kifelé azért, hogy az ő pártja szalonképesnek látsszon, 2. befelé azért, hogy legyen, aki parlamentben helyette is kimondja a számára kimondhatatlant (amit nap mint nap tapasztalunk is). Egyébként azt a maszlagot, hogy a jobbik ellenzéki párt csak a primitív emberek veszik be. A tegnapelőtti, Vonával lezajlott álcsörtéjük során a Vezér elszólta magát, amikor azt mondta, “Én eddig azt hittem, hogy a Jobbik minket támogat”. – Hát persze, ő “a támogató ellenzék”…
    Megjegyzés:
    Olvastam, az ellenzéki LMP népszavazási körlevelét. Érdekesnek tartom, hogy ezeket az álkérdéseket mennyire színesen tálalják, ám az általuk szóban fölvetett ügynöktörvény, ügynöklista kérdésköréről egy rohadt szót, annyit nem ejtenek a népszavazásra “buzdító levélben”. Ezt csak azért jegyeztem meg, mert az LMP is Orbán agyszüleménye…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  10. Azt hiszem nem állok messze az igazságtól ha kijelentem, ma Magyarországon semmi sem az aminek a sajtósegédmunkások láttatni szeretnék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  11. Ja, és
    Valaki írja, hogy “Orbán Vonától fél”.
    Ne légy naiv. Dehogyis fél, miért is félne a szövetségesétől? Vona az ő leghűbb zsaroló behajtója: “Választhattok, vagy ő, vagy én” alapon. Általa pendíti meg mindig a fasiszta diktatúra alternatíváját és láthatatlan kötelékeken féken tartva hagyja is tombolni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  12. Egy átlagos nap a nemzeti kocsmában:
    http://fn.hir24.hu/itthon/2012/03/06/gaudi-nagy-takaroggya%E2%80%99-ki!/

    Megjegyezném, Lezsák nevű volt benzinkút tulajdonos jelenleg a Fidesz alkalmazásában áll mint frakcióvezető helyettes és mint a parlament alelnöke.Bár neki sosem volt gond az egypárti rendszerek kiszolgálása, a Kádári érában is megtalálta a jól fizető helyét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  13. admin
    2012. március 8. csütörtök
    06:52

    Kedves Admin,
    Igen, köszönöm minden O.K.

    Eagle

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  14. Túlavasúti,
    Azért nem mindegy, hogy mit mondott 1986-ban, mert azóta hazudik a választóinak a célja elérése érdekében. Ő az igazi hazudozó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  15. Tibor!

    Nagyon is nem mindegy, ha a legnagyobb hazug a történelemben egyszer igazazat mond, akkor mi volt az, és ha éppen egy olyan tényező a nézetrendszerében, amit nem létezik, hogy a környezete sose hallott tőle, akkor levonhatjuk a végső konzekvenciát nem csak róla, de azokról is akik körül veszik. Akik nap mint nap hízelegnek, hazudnak neki, akik végső soron fenntartják a zsarnokban azt a . lá t s z a t o t, hogy ő egy tehetség és hogy egyáltalán egy emberszámba vehető valaki…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  16. málnaszőr, nem megkavarni akarlak, de szerintem Orban az tehetseges, nem azzal van baj, hogy van-e neki tehetsege, hanem, hogy mire hasznalja. Ketszer valasztast nyert, kemenyen osszetart egy politikai partot, ez nem megy tehetseg nelkul, akarki nem tudja ezt megcsinalni, szerintem legalabb olyan tehetseges, mint Nixon volt. Es aki azt hiszi, hogy konnyu lesz kicsavarni a hatalmat a kezebol, hiszen ez egy hulye, az nagyon teved. Ravasz es tapasztalt politikus Orban. Kemeny ellenfele barmelyik magyar politikusnak. Raadasul pillanatnyilag van egy 2/3-os tobbseg is az arzenaljaban, es az az igazsag nagyon tudja hogy kell a celjai erdekeben hasznalni. Ez itt nem az MDF, nem politikailag eretlen intellektuelek gyulekezete, nem fog osszerogyni a takolmany az elso szellotol, de meg vihartol se. En tartom a velemenyemet, hogy 20 evet kapott az orszag. Majd a kovetkezo generacio politikusai helyrehozzak a dolgot, addig a pofazason kivul mast nem fogunk tudni csinalni. Egyszeruen nincs realitasa sem egy demokratikus atalakitasnak, sem egy fegyveres felkelesnek. A dolgok meg sokaig sokkal rosszabbak lesznek mint most mielott elkezdenenek jobbak lenni. Es hiaba az egyetlen dolog amit tenni lehet az az, hogy beszelunk rola, ami olyan mintha “csak a szankat jaratnank”. Szo nelkul hagyni arulas lenne az orszaggal szemben, a demokraciaval szemben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  17. BKRS
    Légy szíves ne terjeszd a véleményed, mert a reményt is elveszed a demokráciában hívőktől és ezzel is a csutit támogatod.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  18. Tehetséges(?), ravasz és velejéig gonosz!
    Gyűlöli és megalázza a népet!
    Bosszúja azemútnyócévért, mert két választást elbukott ezáltal a nép által.
    5 millió embernek dolgoznia kell – ma is erről hablatyolt! És nincs egy riporter aki megkérdezné, hogy vekkeres úr, de hol????????? 10 meghírdetett állásra több százan jelentkeztek, tanári diplomával is, csirkecsomagolás szalag mellett, Pécsen!
    Ha tehetségesés pláne igazi politikus lenne, hagyta volna az előző kormánynak a reformokat véghez vinni, abba úgyis belebuktak volna, akkor neki csak bele kellett volna ülnie a készbe!
    Hát ennyit a tehetségről! Mint politikus – kokit, sallert osztogat?
    A gőg, a pökhendiség, és a kisebbségi érzés már teljesen hazavágta, ezáltal ő meg a hazánkat teszi taccsra!
    Két hónapja ül és várja az IMF-t, mondja, meg azt, hogy a EU-s vezetők egy vidéki kócerájt sem tudnának elvezetni!
    Ez a tehetségeslény, aki 10 millió ember életéért felelős, NEM EURÓPAI, nem egy országot, egy üzeletet nem bíznék rá!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  19. gets, nem vagyok remenyvesztett, csak nem hiszem, hogy rovid tavon megoldhato a problema.
    A magyar politikai elet az mindig is nyitott volt ilyen “helyretevos, saller osztogatos” vezetok iranyaba. Csak ido kerdese volt, hogy baj tortenjen. A baj meg sokkal nehezebben orvosolhato mint ahogy megtortenik. Te is tudod, hogy levaltani Orbant nem lehet, eroszakhoz meg csak utolso eszkozkent fognak tisztesseges emberek nyulni. Egypartrendszer epul, es nem a valaszto polgarok, hanem a megvalasztott ketharmados tobbseg hozza a torvenyeket, alakitja a valasztasi procedurat a kedvere. Meg ha nem bundaznak meg a valasztasokat, akkor is kemeny kuzdelem lenne, mert ellentetben az ellenzekkel, a fityesz szavazok ELMENNEK SZAVAZNI.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  20. *
    Nem akarok minden lében kanalazni, de “hugi” kedves olvtársuk JAVASLATÁNAK MINDENKI TEGYEN ELEGET ÉS KAPCSOLJON AZ
    *** O R B Á N – É L E T R A J Z R A,***
    MELY UTÁN MINDEN MIDEN M E G V I L Á G O S O D I K.
    *
    *
    Objektív megjegyzésem: az országra és ránk nézve katasztrofális… LÁSD: ott!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  21. Ady,Kertész Ákos,Petőfi Sándor,mind,mind jól ismerte meg a magyar nép karakterét,tulajdonságát.Csupán egy kis történelmi ismeretre van szükség,tárgyilagosan megvizsgálni múltunkat.900 évig bizonyos vallási politikai belső erők érdeke volt,hogy alattvalóikat a por népet sötétségben,babonaságban,butaságban tartsák.A király s annak szűk pereputtya,a földesurak,valamint a katolikus egyház érdeke volt a nép butítása.Ma napjainkban ugyan az történik azzal a kis különbséggel,hogy a király helyét Orbán és hold udvara foglalja el,a római egyház mint intézmény megőrizte középkorból átmentett mérges kígyó természetét,az új földesúri osztályt pedig különösebben azt gondolom nem kell bemutatnom.Magyarországon egy átok ül.Ez átokért valójában egyetlen hatalom a fő felelős.Ez a hatalom a katolikus egyház.Az egész Fidesz politikát a magyar püspöki kar kreálja,A Fideszben Semjén az úr,Orbán csak végrehajtó.Csodálkozom a politikai elemzőkön akik mindíg csak Orbánoznak meg fideszeznek,azt gondolom ezzel csak a dolgok felszínét kapargatják.A katolikus egyház mindíg antiszemita volt van és lesz.Az egyház kebel barátja a fasizmus,kedvenc társadalmi rendje pedig a diktatórikus tőkés kapitalizmus,de megteszi neki a feudalizmus is.Gondolataimat egy Petőfi vers idézettel zárnám.1845.A magyar nemzet. ” Ó ne mondjátok nekem,hogy hajnalik hazánk felett, Látom én az ő számára sző a sors szemfödelet. Kérni Istent nem merem,hogy nemzetem gyógyítsa fel,Mert e nemzet elhiggyétek életet nem érdemel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  22. http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/03/08/orban_a_komoly_feladatok_egy_reszet_meg_el_sem_kezdtuk/

    Orbán az IMF-ről: „én két hónapja ott ülök a tárgyalóasztalnál, csak nem jönnek”.
    Ez is a sajátosan bigott szimpatizánsi körnek szól miközben az egész színtiszta hazugság, hiszen az IMF-hez vezető köztes út Brüsszel akinek még egy feltételét sem teljesítette a magyar kormány mert időhúzás az is, hogy a három vitatott jogszabályból még egyikre sem volt jogszabály módosításra akár egy darab konkrét lépés beadvány, előterjesztés.

    Orbánnak a Barrosoéknak címzett dumája „ezzel a mentalitással egy vidéki kócerájt sem lehetne elvezetni” nemcsak egy sértődött ember aljas hazugsága, hanem diplomáciailag is különösen udvariatlan. És hát Orbánnak e szövegét sem fogják elfelejteni Brüsszelben mikor pusztán jóindulaton múlik, valamilyen döntés Magyarországgal kapcsolatban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  23. Nem ide kapcsolódik, de kíváncsi lennék rá:
    .
    http://index.hu/belfold/2012/03/08/hazkutatas_a_szalai_annamariat_gyalazo_bloggernel/
    .
    1. Milyen jogon adta ki a regisztráló adatait a szolgáltató? Érdekes, a kuruc.info-t nem kapcsolják le.
    .
    2. Milyen jogon kapta meg a domaint az NMHH?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  24. Az utóbbi 1 évben kevés dolog volt, amivel növelni tudták volna népszerűségüket Mo-on. Ez pl olyan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  25. Ez az őrült tehetséges lenne? Egy dologban volt az! A hatalom megszerzésében és megtartásában. A megtartásában-on azt értem, hogy tehetségesen (és seggnyaló hűbéreseinek segítségével) olyan törvényeket hozott, amik miatt demokratikus úriemberi módon nem lehet tőle megszabadulni, csakis erőszakos módon. Ez viszont sokáig nem fog bekövetkezni, mert egyrészt a magyar addig nem megy ilyesmibe bele, amíg van valami a hasában nap mint nap. ( a megfelelő értelmi színvonalon levők többségének még van = csak szét kell nézni az utakon (kocsi kocsi hátán), meg a hipermarketekben (dugig vásárlókkal)), másrészt nincs olyan karizmatikus ember a láthatáron akit követnének ebben.
    Viszatérve a tehetségre: Tehetséges lenne az, aki ilyen téves gazdaságpolitikával bóvlivá tette az országot? Tehetséges lenne az az őrült, aki ilyen ordenáré, primitív módon sértegeti azokat, akiktől függ tulajdonképpen az országunk jövője? nem kérem, ez nem tehetség, hanem a teljes őrültség. Az elmebaj jele az is, hogy eltökélte, ha ő veszik, vesszen Magyarország is, vesszen a nemzet, aki hagyta őt elveszni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  26. Nap mint nap, azt látom, hogy a középső arcán semmi értelem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  27. BKRS!
    .
    Anno, az úri becsület alapján még az – amúgy primitív – párbaj intézményének is volt szigorú szabályzata. Tehetségesnek mondanád e azt az “uriembert”, aki tegyük fel a ranglétrán elfoglalt helyével visszaélve úgy győzné le (lőné főbe) ellenfelét, hogy közben – állami hatalmánál fogva – megváltoztatná a párbaj szabályt úgy, hogy 10 lépés helyett másnap reggeltől már 5 lépésről lehet a fegyvert elsütni és erről őt nem is értesítenék… ?
    Gondolom, hogy nem tehetségesnek, hanem mocskos gazembernek tartanád…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  28. .
    Emlékeztetnék arra, hogy ez a “tehetség” egy két évvel ez előtt – a legnagyobb ellenségének kikiáltott Kommunista Munkáspárttal összefogva – még sikeres hajtóvadászatot folytatott egy Gyöngyösön telepítendő indiai gumigyár ellen, ma pedig – a kínai, szaúdi, stb. fiaskók után – ott kuncsorog India kapui előtt valamiféle együttműködés reményében. Nem mondom, van bőr a pofáján, hát ehhez is tehetség kell – bizonyos értelemben…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  29. Kötődések, kapcsolatok.

    Mohammad Reza Pahlavi Perzsa (Iráni) sah 1941 évben az Perzsa, most Iráni hatalom élére került. A sah és családja nyugati iskolázottsággal rendelkezve minden erejével azon volt, hogy országában a tanítás és nevelés távolodjon a vallástól és hittől, – és legalább közelítsen a többé kevésbé – független pragmatikus oktatáshoz. Hatalomra jutása elején egyértelművé igyekezett tenni, hogy országában az elmaradottságot a korszerű oktatás hiánya, és szinte csak a szakrális területre kiterjedő iszlám tanítás folyamatosan újratermeli.
    A családi utódlást követően is következetesen kitartott Pahlavi az eredeti törekvésük mellett, hogy mind az oktatást, mind az ipar vezetését, mind a katonai erők vezetését a tudományosan képzett, tanult kezekbe kell helyezni.
    Az iszlám, és más elsősorban vallási szervezetek vezetésével az „iráni nép” segítségével véres események közepette fosztották meg hatalmától 1979 januárjában. (Komeini ajatollah) Iránban azóta is egyházi és iszlám alapú hatalom van.

    Jordániai Királyság felismerve ugyan azokat a fejlődést és haladást nehezítő körülményeket amelyek Iránban olyan tragikus véget vetettek a Pahlavi dinasztiának, a hasonló folyamatokat és sorsot elkerülendő a Jordán Hasemita Királyságban nem erőszakolt és nem is propagált egyházi oktatás ellenes tevékenységet. Miután Jordániában is döntő többségben vannak az iszlám vallás követői, az ország vezetése arra törekedett és törekszik ma is, hogy leginkább a katonaságának, rendőrségének, és a magasabb állami vezetőknek a kinevezése köttessék legalább többé kevésbé nyugati iskolázottsághoz, de mindenképpen magas szakképesítéshez.

    Mind ezt kifejezetten annak a folyamatnak a megértéséhez írtam, amely kiválóan jellemzi az igazságot, miszerint a folyamatok és az események közelkelten kísértetiesen hasonló, ha nem is egészen azonos okokból és módon zajlanak máshol is. Még talán nálunk is? Elég egy mentálisan beteg mini diktátor? Azonnal talál szövetségest az egyházakban?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Megvédte Orbánt a norvég tömeggyilkos 2012. április 19. csütörtök

Rogán lehet a Fidesz ökle 2012. április 17. kedd

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos