Ronai and Ronai
AMERIKAI

Blagojevich bevonult a börtönbe 2012. március 16. péntek 15:25 | AN Forrás: Reuters

  • Hozzászólások(4)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Blagojevich bevonult a börtönbe
Littleton, Colorado – Véget ért az éveken át tartó jogi harc: Rod Blagojevich, Illinois állam dicstelenül megbukott kormányzója bevonult egy coloradói büntetőintézetbe, hogy ott megkezdje a rá korrupció miatt kirótt tizennégy esztendei fegyházbüntetés letöltését. A politikus az utolsó pillanatig ártatlanságát bizonygatta.

Az egykor karizmatikus politikus bizarr valóságshowra emlékeztető büntetőeljárást követően, 55 évesen jutott el odáig, hogy hatalmas médiafelhajtás közepette bekerüljön a Denver külvárosában lévő Englewood Szövetségi Büntetés-végrehajtó Intézet komor falai mögé. Blagojevich fekete városi terepjárón érkezett, tévés közvetítőkocsik és helikopterek kíséretében; útközben még elköltötte hosszú időre utolsó szabad ebédjét Freddy’s Frozen Custard and Steakburgersében, telefonált egyet, majd jelentkezett a börtönben.
Blagojevichet három évvel ezelőtt tartóztatták le otthona előtt, a mostanihoz hasonló erős médiajelenléttel. Most nem kísérte el felesége, Patti, aki egy nappal korábban könnyek közt nyilatkozott a sajtónak. A volt kormányzó kijelentette: „Nehéz szívvel, tiszta lelkiismerettel és a jövőre nézve nagy-nagy reményekkel távozom.” Ő lett Illinois második bebörtönzött kormányzója George Ryan után, aki szintén korrupció miatt került rács mögé. Munkára fogják, először valószínűleg vécét takarít, órabére 12 cent lesz, és reménykedik benne, hogy elkerüli az erőszakhoz vezető hibákat, például nem néz egy-két másodpercnél hosszabban rabtársaira, akik azt kihívásnak értelmezhetik.
Blagojevichnek odabenn valamennyi személyes tárgyát le kellett adnia, egyedüli kivételt a jegygyűrűje képezett. Száma a 40892-24 lett. Négyszemélyes cellában nyert elhelyezést. Rabtársai közt van több magasról jött svindler, köztük Jeff Skilling, az Enron volt elnök-vezérigazgatója, aki huszonnégy évet kapott csalásért és egyéb bűncselekményekért. A mintegy ezer bentlakó zöme azonban kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt ül.
Blagojevich nagyon hosszú idő elé néz. A szövetségi törvények értelmében legelőször 12 év után kérheti feltételes szabadlábra helyezését, jóllehet elvben van arra lehetőség, hogy előbb is kijöjjön, ha sikeresen felvételt nyer egy rehabilitációs programba, amit ügyvédje máris kért, és amit a bíró is ajánlott.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 2 szavazatból)

Címkék:,

  • Hozzászólások(4)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

4 Reader’s Comments

  1. Ez a működő, valós demokrácia, ahol a bűn elkövető nem bújhat ki rangja, vagy politikai, gazdasági összeköttetései, kapcsolatai miatt az igazságszolgáltatás, és az ítélet alól. A hatalmi ágak ténylegesen függetlenül működnek. Nincs összejátszás a háttérben. Legalábbis döntő mértékben ez legalább úgy néz ki, elmondható. Nálunk nem így van. Az Orbán és holdudvara minden bűncselekményt elkövethet. Van egy “házi” főügyészük, aki minden feljelentést elmeszel, aztán vannak ügyvédeik, és Főbíró, akik majd mindenre megadják a felmentést, “oszt jó napot !” És ha a szélsőjobb garázdálkodik, akkor felmentést kapnak, rosszabb esetben 30.000,- Ft pénzbírsággal megússzák, “oszt jó napot !” Na ezért gyarapszik a korrupció, és a politikai- és gazdasági hátterű bűnözés, mert ebben az “utó dzsentri” világban vannak mindig kivételezettek, akikre a törvények és a jog nem vonatkozik, vagy ha igen, akkor kimentik alóla. Ez tehát, ami nálunk van, az NEM DEMOKRÁCIA, hanem államhatalmi MAFFIA !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  2. Ha ma Magyarországon minden korrupt és bűnöző politikust és a kezük alá dolgozó maffiózót le akarnánk csukni, a fél Hortobágyot elkeríthetnénk börtönnek. Talán egyszerűbb lenne bérelni egy lakatlan szigeten a Csendes-óceánon, távol mindentől és odaszállítani őket, aztán egyék meg egymást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  3. Mikor láthatjuk Orballinit és “munkjatársait” hosszútávon egy ilyen “intézetben”?
    Persze szeretnénk még Szálasi-Vona-Zazriveczt és az egész u.n. “jobbik” kép-
    viselõ frakcióját is bennt tudni. Ott aztán Orballini és Szálasi-Vona versenyezhet-
    nének WC pucolásban. Remélhetõleg sok évig….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  4. Azert az USA-ban se tartoztatnak le mindenkit, foleg egy bizonyos szint felett(pl. Nixon). Ez a kormanyzo csak a “helyi Zuschlag/ Hagyo Miklos stb.” Amugy is szovetsegi szinten tartoztattak le.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Megvédi forrásait az olasz újságíró 2012. június 2. szombat | AN

Beindul az államegyházi úthenger 2012. február 22. szerda | AN

Al Capone halott, a korrupció azonban él 2012. február 16. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos