Ronai and Ronai
AMERIKAI

Lesz kire szavazni: Kuncze Gábor visszatér 2012. február 15. szerda 17:41 | AN Forrás: Origo

  • Hozzászólások(142)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Lesz kire szavazni: Kuncze Gábor visszatér

Budapest – A Szabadelvű Polgári Egyesület elnökeként tér vissza Kuncze Gábor a politikába, aki a demokraták egy szélesebb választói rétegének nyújt alternatívát a Fidesz önkényuralmával szemben. A fideszes pártlapok, mint a Heti Válasz, azzal próbálnak védekezni az új kezdeményezésekkel szemben, hogy mindenkit “egybeterelnek” Gyurcsány Ferenc mellé az általuk kitalált “olajfa-koalícióba”. Az összeesküvés-elméletek nagyiparosai egy idő után kontraproduktívak lesznek. Kuncze Gábor nemcsak az SZDSZ egykor volt szavazóira számíthat.

A Fidesz és a jobboldal amortizációs és karaktergyilkos politikája nem 2006-ban kezdődött, hanem szinte azonnal a rendszerváltás után. Ennek köszönhetően a magyar közéletből visszavonultak sokan, akikre nagy szükség lett volna, és nagy szükség lenne ma is. A politikai elit színvonala nagyot esett ennek következtében, és ennek is köszönhető, hogy egy populista demagóg vezetheti az országot, akinek szinte ellenfele sincs, mert kevesen vállalják azt, hogy a szélsőjobboldal gátlástalan lejárató kampányainak, támadásainak céltáblái legyenek. Kuncze Gábor egyike azoknak, akiket nem sikerült a karaktergyilkosoknak amortizálni, mert okos és szimpatikus megszólalásaival, humorával és szellemességével képes volt megvédeni saját integritását. A politikai életben való megjelenése, visszatérése, nagy nyeresége a demokratáknak és a demokrácia ügyének, és új fejezetet nyithat az ellenzék megerősödésében.

Annál is inkább, mert Kuncze Gábor és a Szabadelvű Polgári Egyesület nem az egykori SZDSZ reinkarnációja, hanem sokkal szélesebb réteg számára választható alternatíva. Az Origo szerint az egyesület célja a magyarországi demokrácia megőrzése, a célcsoportja pedig azok, “akik éltek a rendszerváltás előtt, és nem kérnek még egyszer egy autoriter rendszerből, illetve azok a fiatalok, akiknek ugyan nincsenek emlékeik az említett időszakból, de nem akarják elengedni a szabadságot”.

Arra a kérdésre, hogy az egyesület elsősorban az SZDSZ egykori szavazóit kívánja-e megszólítani, Kuncze Gábor azt mondta, hogy bár ennek a körnek ma valóban nincs megfelelő politikai képviselete Magyarországon, az egyesület nem szavazókban gondolkodik, hanem mindazokban, akik úgy gondolkodnak, hogy “az állam, a kormány hagyja élni őket”, ezek pedig állítása szerint jóval többen vannak, mint az SZDSZ valamikori szavazói.

A jelenlegi parlamenti pártokhoz való viszonyát firtató kérdésre Kuncze azt mondta, hogy a céljaik – az Orbán-kormány leváltása – mindenképpen közösek a demokratikus ellenzékhez tartozó pártokkal (a Jobbikot nem sorolta ide), a programjaik ugyan – mint mondta – eltérőek, de a jövő nagy kérdése, hogy hogyan lehet azokat közelíteni. Az SZPE esetleges párttá alakításáról Kuncze szerint “még idő előtti lamentálni”, de állítása szerint az nem is feltétlenül szükséges. Arra nem akart válaszolni, hogy a szervezet elnökségi tagjaiként feltüntetett egykori SZDSZ-ügyvivők - Sándor Klára, Wittinghof Tamás és Világosi Gábor – mellett számít-e még a párt több volt prominensére is. Az SZPE honlapján olvasható összegzés szerint az egyesület “a demokrácia rombolása, a jogállam leépítése, az elharapózó félelemkeltés, az erőszak és a gyűlölet ellen, a köztársaság jogi, szellemi, gazdasági újraépítése érdekében minden demokratával kész a szövetségre: mérsékelt konzervatívval és szociáldemokratával egyaránt”.

A honlapon Kunczénak a köztársaság napján, február 1-jén a Károlyi-szobornál mondott beszéde olvasható, amelyben arról ír, hogy “itt az idő, hogy ne csak újraépítsük a demokrácia intézményeit, hanem tényleges jogbiztonságot teremtsünk, ezért (…) mindannyiunknak, akik hiszünk a köztársaságban, a demokráciában, a közös álomban, most azt kell keresnünk, hogy mit tehetünk együtt. Ne a távolságot méricskéljük, ne arról beszéljünk, mit látunk másképp, mert eljön az az idő is, amikor a sokféleség képviselete lesz a fontos. De csak akkor jön el ez az idő, ha most megtaláljuk egymást.”

A Heti Válasz a Fidesz válaszát úgy jelenítette meg Kuncze Gábor visszatérésével kapcsolatban, hogy az általuk kitalált “olajfa-koalícióba” beépítette Kunczét is Gyurcsány mellé, azt állítva, hogy az SZDSZ volt elnöke egyeztetett a Demokratikus Koalícióval. Az őjabb összeesküvés-elmélet szerint közösen azt “határozták el”, hogy Kuncze Gábor és társai ne a Demokratikus Koalícióba lépjenek be, hanem külön formációt hozzanak létre, mert akkor az ellenzéki egyeztetések során saját jogon is lesz szavazati lehetőségük, és így Gyurcsány körének lesz még egy beépített támasza a kerekasztalnál. Kuncze Gábor cáfolta, hogy bejelentése előtt bárkivel is egyeztetett volna, vagy a Demokratikus Koalícióval bármilyen tárgyalásra sor került volna. Az Origo beszámolója alapján a DK fogadtatása inkább hűvösnek mondható.

Ennek oka lehet az is, hogy a két szervezet céljai és célközönsége majdnem egybeesnek. Kuncze Gábor nyilatkozatai erőteljesen a demokratikus erők összefogására irányul, és nem érezhető erre irányuló szándék, de a Szabadelvű Polgári Egyesület nemcsak a Fidesznek, hanem később a Demokratikus Koalíciónak is alternatívája lehet. A nyertes a demokraták széles tábora lehet, mert Kuncze Gábor visszatérésével és az egyesület színre lépésével a választók egy újabb rétege találhat “pártot” magának.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.4/5 (54 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +81 ( 115 szavazatból)
Lesz kire szavazni: Kuncze Gábor visszatér, 4.4 out of 5 based on 54 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(142)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

142 Reader’s Comments

  1. kekecs!
    Te még itt vagy?

    Tudod lehet nyafogni Trianon tragédiáján, de én azt mondom, hogy Trianon az egy következmény volt!
    Talán valami szent ügyért viselt háborút Magyarország? Vagy csak a győztesek az új rend felállása után így rendelkeztek!
    Soha semmiféle erő nem képes a Trianon előtti állapotot visszaállítani, mint ahogy a Trianon előtti történéseket sem tudja senki meg nem történtté tenni!
    De nem tanult a Magyar belőle, mert a 2. világháborúban is a rossz megoldást választotta!
    Tudod ez olyan dolog nagyban mint amit hülye Orbán csinál kicsibe, ha ugyan kicsibe! Megcsinálja a fülkeforradalmat (ma sem tudom hogy ez mit jelent, de jól hangzik!) aztán meghirdeti a gazdasági szabadságharcot, száműzi az IMF-et az országból, nekimegy a multiknak és a bankoknak (arra már nem figyel oda, hogy mindezek azonnal a lakosságra terhelődtek) Aztán hogy a hülyeség fokozható legyen az EU soros elnökeként nekimegy az EU-nak is, mondván nehogy már Brüsszel bármit is diktáljon!
    Mindezen okos ésszerű tettek mellett egy felpörgetett futószalagon semmit figyelembe nem véve hozott egy sor egypárti törvényt, átgázolva mindenkin, és megalkotta a világ csodáját, a 49-es alkotmánynál is vadabb őstörténelmi időkbe visszarántó totálisan egypárti diktátumát! Ezt akarja hogy idehaza és a világban mindenki méltassa és tisztelje!
    Amikor viszont rádöbbent, hogy az IMF nélkül nincs élet, és bizony szükség van Brüsszel támogatására is elképedve sopánkodik, hogy elmarasztalják, nem veszik komolyan, és a hülyeségei helyrehozására szólítják fel! Na persze ezt a lelkem úgy éli meg, hogy az országunkat érte támadás, és mindenki áruló, aki nem ért vele egyet!
    Nem is értem hogyan lehet egy ilyen nagyszerű emberrel ilyen méltatlanul bánni!?
    Na szóval barátom, ma a 21. század elején én sokkal inkább híve vagyok egy határtalan Európának, mint bármiféle történelmi restaurációnak!
    És ismét kérlek aggódj Te a Te szülőföldedért, ha már úgy hozta történelem és dolgozz azon hogy maradjatok és erősödjetek meg. Mi nem akarunk és nem is szólunk bele a Ti dolgaitokba, T se tegyétek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (14 szavazatból)
  2. bruckenbacker kapitány

    http://kanadaihirlap.com/2012/02/16/egykor-mi-is-ciganyok-voltunk/#more-4997

    Egy érdekes cikk.
    Elgondolkodtató ,ha már valaki előttem szóló hivatkozott erre az orgánumra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  3. Gusztavnagy—- kérlek szépen ne haragudjál mert én még nem irtam rolad egy árva szot,veszem észre hogy valami nagyonbánt ,a te véleményed jo de vitatkozni a véleményeken gondolom hogy meg engeded,tehát én nem irok rolad és nem kritizáltalak,ahogy olvasom az irásokat tőbb magadal valamiért ki keltetek magatokbol,nem irtam és rosszat senkiről csak a rendszerekről ki kivel szinpatizál,de hogy menyit vágtok a fejemre az már sok,megmondom hogy miért,nálunk senki se adna (ciánt) egy másik magyarnak ez nem helyén valo ,hogy tűnjek el az már nem tőled fűg,csak a moderátortol ha ki tőről,és akkor megint oda jutunk hogy hol a szolás szabadság,és a demokrácia,és még valami vagyok olyan magyar mint te szeretem magyarországot mert magyar vagyok,most űdv,és csak nem haragszok senkire jok vagytok ti kis magyarok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (11 szavazatból)
  4. kekecs – mert ti erdélyiek “Nagymagyarok” vagytok. Legyél egyszerűen csak magyarországi magyar – és élvezd, amit a fidesz művel! Ahogy nézem – megérdemelnéd!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (12 szavazatból)
  5. más téma:
    http://www.origo.hu/itthon/20120218-eltemettek-csurka-istvant.html
    Csurkát (aki nyilván jó drámaíró volt) és akinek valós köze nem volt 56-hoz, antiszemitizmusa és helybőség miatt az 56-os hősök parcellájában lett eltemetve, no és Lezsák szerint nem volt szélsőséges, csak radikális. Hogy egy durván antiszemita, kirekesztő embert radikálisnak, vagy szélsőségesnek állítanak be lényegtelen, viszont csodálkoznak is a jobbér “hazafiak”, hogy a demokratikus Európa kivet bennünket többek között mert kirekesztő, fajgyűlölő állatoknak állami pompával rendezett temetést rendeznek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (10 szavazatból)
  6. Kedves kekecs!

    Teljesen távol áll tőlem, hogy én rád haragudjak!
    Azt az egysíkú nézetedet, azt nem értem és harcolok ellene!
    Nem értem, hogy te milyen ciánról beszélsz? Aki Kunczét és az Ő humorát mentalitását ismeri, az az efféle beszólását is el tudja helyezni. Ha volt ilyen kijelentése(én nem hallottam) nem volt durvább, mint Kövér kötele, csakhogy a másik serpenyőbe is tegyünk valamit!
    Egy biztos hogy Kuncze Gábor erkölcsileg feddhetetlen ember, lehet hogy nem volt mindenki számára elfogadható a politikai látása, de az biztos hogy kikezdhetetlennek bizonyult még a “kristálytiszta” Fidesz számára is!
    Azt pedig hidd el nagy szó! Mert a te ajnározott Viktorod és a Fidesz az elvesztett 2002-es választások után, azt mondta a kormánynak, hogy a hideg leheletük, az folyton ott lesz a kormány nyakán! Ezt az ígéretüket be is tartották nyolc éven keresztül! Akit csak lehetett besároztak, feljelentettek, mindent elutasítottak, mindent tagadtak! Pedig a rendszerváltás után az Ő kormányuk volt az első és az egyetlen is, ahonnan a rendőrség kormánytagot (Szabadi) vasra verve vittek el!
    Aztán a te dicső Viktorod volt az, aki 2002-s veresége után évekig nem ment be a parlamentbe, mert az ő jogos miniszterelnöki székét más foglalta el! A képviselői fizetését költségtérítésestől viszont felvette! Derék egy ember!
    Ti most azt mondjátok hogy az a két parlamenti képviselőnk aki megszavazta Brüsszelbe Orbán elmarasztalását, hogy azok hazaárulók!
    Akkor az az Orbán Viktor mi volt amikor egész Európát átutazta azért hogy feljelentse A magyar kormányt, és követelte, hogy semmilyen Eus pénzzel ne támogassák Magyarországot! Talán akkor is ismerni kellet volna, ha tényleg keresztény beállításúak lettel volna, hogy “amilyen mértékkel mértek, olyan mértékkel mérnek néktek!” Na de hát ekkora látással nem rendelkezett!
    Aztán meg azt mondod, hogy Nem Orbánt, hanem a magyarokat bántották!
    Remélem el hiszed, hogy magyar vagyok, de nem érzem magam bántva, sőt támogatva érzem magam az Eutól, mert nyomást gyakorol a diktátor kormányunkra, azért, hogy vegye figyelembe az ország egészének érdekét és ne csak teljhatalma bebetonozásán dolgozzon! Azt hiszem, hogy a nemzetek épp ezért akartak az EU-ba egyesülni!
    De Orbánnak annyira kell az az átkozott hatalom, hogy képes ég az Eu-ból is kirántani az országot!
    Ezt Ti nem látjátok?!
    Aztán barátom én nem vitatom a magyarságodat, Te barátom a Román állam magyar nemzeti kisebbsége vagy! A szülőfölded hazád ma, történelmi és jogi tényként a Román nemzeti területéhez tartozó Erdély! Tiszteld és szeresd!
    Erre buzdítom a nászomat is! Tehát neked kötelességed a Román állam tisztelete, ahol egyre szélesebb körben zavartalanul, minden hátrány nélkül élheted magyarságodat!
    Egy megjegyzésedre még reagálok, mert azt én sértő beszólásnak vettem:
    Milyen kis magyarok vagyunk!? Te talán nagy magyar vagy!? Ha ezt te is kis Magyarország – nagy Magyarország formációból vezeted le, akkor nagyon torz a felfogásod! Ha így gondolod, akkor et ki kérem magamnak és az itt élők nevében is! Amíg ti és a többi területen élő magyarok a Trianoni sebeket akarjátok újra és újra feltépni, akkor ne csodáljátok ha hazátokba bizalmatlanul kezelnek! Ezen dolgok feszegetése csak ellenségeskedést szítt az egész Kárpát medencébe! Ahelyett, hogy ezen mennének a feszengések inkább egyre nagyobb lelkesedéssel dolgozzunk azon, hogy élvezzük a határtalan Európa adta kiváltságokat!
    Na és még egy Nekem elférsz ezen az oldalon már pont a szólás szabadság jegyében is, de tanácsolom, hogy kellőképpen igazságosan mérlegelj!
    Teljes jogod van másképp gondolkodnod, de hidd el az erények közé tartozik, ha az ember új tények ismeretében meri formálni a nézeteit!
    Hidd el, ha úgy hozza az élet én még nagy tisztelettel kezet is szorítanék veled, annak ellenére is hogy esetleg semmibe nem értünk egyet! Nekem ilyen a demokráciafelfogásom!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (16 szavazatból)
  7. Kuncze egy nagy komoly higgadt politikus.A többiek nyomába sem léphetnek.0 évig kormányoznak akkor sem érik el az emberség minimális szintjét.Ma sürűn jut eszembe nagyapám mondása::::
    Unokám aki hazudik, az lop is !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (13 szavazatból)
  8. Mivel féreértés van vagy (én irtam)roszul hogy kis magyarok,nem ugy értelmeztem,csak ugy gondoltam hogy kis magyarország,tehát bocsánat ha valakit ezért megsértetem,Gusztavnagy neharagudjál mert nem akkarlak megsérteni semiféle képen,————————————————————————-hogy válaszoljak Kekecnek bizony hogy itten is fizetek adot és még nem is keveset(magyarországon) ugy gogy érzem a zsebemen ,űdv minden kedves magyart.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  9. Nem tudom,hogy Kekecs Erdely melyik reszerol van, de ahogy letamadtatok, az mar az emberi meltosagot serti. Ne felejtsetek el, hogy Magyarorszag nem a volt NSZK !!!, hogy ti lennetek a gazdag NAGYTESTVER !!
    Ami a helyes magyar nyelvet illeti, akkor nezzetek szet a hazatok tajan. Pl. a ketto keruletbol erkeztem a het keruletbe,.. stb.
    Egy biztos: 10 ev utan visszaallitottatok az egypartrendszert.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (11 szavazatból)
  10. Balázska, beszéld meg kekecs komáddal, minket meg ne ******gassál.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (9 szavazatból)
  11. Csillagszemű Szarvaslány

    kekecs
    2012. február 18. szombat
    12:05
    .
    Élnek rokonaim Erdélyben is, ne aggódj! ÉS SOHA EGY SEM JÖTT IDE ÉLŐSKÖDNI!!! TOVÁBBRA IS NAGYVÁRADON, KOLOZSVÁRON ÉS MAROSVÁSÁRHELYEN ÉLNEK, DOLGOZNAK, ADÓZNAK!!!
    És képzeld ők is elképedtek azon, hogy miképp és milyen jogon jönnének ők ide szavazni.
    És a szüleim nem egyszer ültek kocsiba ezeknek a rokonoknak egy szavára a nyolcvanas években és vitték, amit kértek, innen Magyarországról, sokszor nagyon sokat kockáztatva.
    Úgyhogy elmehetsz a búsba, kedves pióca! Eredj Bukarestbe és tartsd ott a markodat. Ne gyere nekem itt a “Csauval”, mert itt is volt Rákosi, meg Gerő meg sok tahó, aki a magyar népen élősködött, a magyar népet nyomorgatta.
    Ezek a disznók évtizedek óta halottak. És Erdély pedig már lassan száz éve Romániához tartozik, tehát Ti már nem vagytok magyarok, csak magyarul beszélő román állampolgárok!!!
    És jól mondod, Magyarország nem NSZK, nem tud és nem is akar eltartani Benneteket!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (13 szavazatból)
  12. Csillagszemű Szarvaslány

    Bocs, NSZK-t Balázs mondta! De akkor is igaz! Magyarország NEM TUDJA ELTARTANI EZT A SOK TAHÓ ERDÉLYI ÉLŐSKÖDŐT ÉS NEM IS AKARJA!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (10 szavazatból)
  13. kekecs – egy jó kis hsz a varánuszról:
    aritus 2012.02.18. 19:22:37
    @a szív fészkei: Patrubányi még az első fidesz kormány idején kezdte a népszavazósdit a kettősállampolgárságról, akkor a fidesz nem támogatta a kettősállampolgárságot, hamvába is holt a kezdeményezés. Na de amikor ellenzékben (bár tudjuk, a haza nem lehet ellenzékben) voltak, na akkor meglátták a nagy lehetőséget benne! Ha csak ennyit csinált volna a fidesz, én már ezért is utálnám őket, ez volt ez egyik legaljasabb, legcinikusabb húzásuk, ezekkel az érzelmekkel, indulatokkal, fájdalmakkal, veszteségekkel játszani, csak azért, hogy ezen az áron megerősödjenek. Kurvára nem érdekli őket a HT-k sorsa, ez látszik abból is, amit most csinálnak. Csak azoknak a szervezeteknek, újságoknak, kulturális szervezeteknek adnak lóvét, akik a tenyerükből esznek és szót fogadnak. Minden tőlük független intézményt stb magukra hagynak, sikerült minden országban, ahol jelentős számú magyar él, megosztani őket, “ellen” pártokat grundolnak, akik ugyanúgy hazaárulóznak, mint itthon a fidesz.
    …..
    ehhez még tedd hozzá Mikola úr elszólását arról, hogy ha sikerül a népszavazás “azzal 20 évre bebetonozzák magukat” – akkor ne csodálkozz, hogy ERRE akinek esze volt – nem szavazott! Sokan voltunk! Mert még a TI nagy érzékenységetekre tekintettel sem akartunk volna magunknak ilyen rosszat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  14. A jobboldal kedvenc zsargonjával a judeobolsevik Aczél György az akinek a kezéből csurkapitya zabálta az „átkosban” a pászkát, és aki ha annyira szívatni akarta volna az állítólagos 56-os, “passzív” III/III-as besúgót, akkor nemhogy a drámáit nem tudta volna kiadatni, illetve színre vinni, de az alsóit sem tudta volna a patyolatig levinni! Csurka ahogy Kövér, Szűrös, Báyer Zsolt, Kondor és a többi a temetésén jelenlévő volt kádári seggnyaló tipikus kórrajza a hazai nemzetináci elitnek

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  15. jaj bocsi a fentieket nem ide akartam kommnetelni hanem Bartus legujabb remekére

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  16. EZEK NEM MAGYAROK, JANICSÁROK. BÁRHOL BEVETHETŐK.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  17. Csillagszemű?????—————már amenyire csillokhat a szemed,minek is hivatkozol az erdélyi magyaságodra,még hogy ott vanak rokonaid,akkor te minek eszed magyarban a kenyeret,ha a győkereid onat valok hát akkor te is onnan jőtél(vagy hoztak) nem érdemes vitatkozak mert nincsen igazad,még nem találkoztam olyan erdélyi magyaral hogy itt(magyarországon enné inygen a magyar kenyeret,mindenki rendesen dolgozik és fizeti az adot rendesen,bár olvasom hogy mennyien vannak nehéz helyzetbe a magyar lakoság kőzűl kitelepités,nincsen munkájuk és nincsen mibből fezesék a tartozásukat most ez a rablo kormány segiteni akkar rajtuk vajon igaz vagy tévedek,és még vallamit ingyen élők vannak mindenhol, de az már a kormányok dolga hogy menyire engedik őket hogy ne dolgozzanak csak a korupcioval foglalkozanak,meg csalással,űdv Csillagszemű megyűnk az Isten tiszteletére a temploban imátkozni a bűnős lelkekért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -9 (13 szavazatból)
  18. Az “űdv”, ha többször leírod akkor is üdv. marad. Pali bácsi a rokonod?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  19. Csillagszemű Szarvaslány

    Kekecs!
    Éppen mostanában volt nálam állásinterjún egy földid. Azzal kezdte, hogy ő most települt át, fél évig még támogatást kap a Magyar Államtól, ha addig nincs munkahelye és addig én ne is jelentsem be, hadd dolgozzon feketén és akkor azt a pénzt is kaphatja tovább. Hát erről beszélek Neked! Idejöttök, olyan támogatásokat kaptok, amiről a becsületes, valódi magyar állampolgárok még csak álmodni sem mernek és még be is csapjátok az államot. Ezt a kis élősködőt nem csak kidobtam az irodából, hanem fel is jelentettem.
    És ha éppen tudni akarod Németalföldről jöttek az apám ősei, vagy 150 éve, az anyám ősei meg már vagy 500 éve Szeged mellett éltek. Én és a szüleim itt születtünk, élünk, dolgozunk. Mi vagyunk a valódi állampolgárok. Igen kevesen tudják legalább ennyire, hogy honnan származnak. De rokonaim minden kontinensen élnek, olyanok is, akik már ott születtek. Nem is tartják már magyarnak magukat, csak magyar származásúnak.
    Nem vitatom a származásodat, de attól még, hogy a Fidesz állampolgárságot adott Neked meg a társaidnak, amivel a többségetek azonnal élt is, hogy megszerezze a szavazataitokat és 20 évre bebetonozza magát, csak azt értétek el, hogy már nem csak ellenszenvet, hanem gyűlöletet és megvetést érez irántatok a valódi magyar állampolgárok legtöbbje. Igen! Utálunk Benneteket, mert elegünk van Belőletek! Unjuk, hogy Miattatok folyton másodrendű állampolgárokká válunk. Pénzért jöttetek most is tüntetni egy olyan kormány mellett, amely elveszi a tisztességes munkába itt belerokkant emberek nyugdíját. Persze mit érdekel az Titeket, hogy már beledöglünk a járulékterhekbe, a Ti zsebetek tele, a többi, valódi magyar állampolgár meg pusztuljon! Menj Te a sunyiba!
    Azért nem tudtatok korábban állampolgársághoz jutni, mert éppen a nyelvvizsgán buktatok volna meg. Pedig rendesen megtanulni helyesen írni, az állítólagos anyanyelveden nem kerül semmibe, csak egy kis odafigyelés és olvasottság kell hozzá. Igaz, Orbán Viktor még nem fizet ezért, hát nem is tanult meg egyikőtök sem írni rendesen. Tudod mit gondolok? Lehet, hogy az itteni fórumtrolloskodásért is fizet már a Fidesz?
    Remélem jól megszivat majd Benneteket is a Román állam, amiért néhány lejért eláruljátok a szülőföldeteket!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  20. Kekecs vasarnap 09.34
    Nem tudom honnan irsz, en Szatmarnemetibol vagyok, Igazad van minden olyan tamadassal szemben ami teged ert.
    Nekem is ugy va rokonom Magyarorszagon, hogy az anyam testvere 1942-ben a pilisi banyaknoz kerult mint banyamernok.
    En nem vagyok az Orbanek hive, sot meg a reformatus puspokom Tokes Laszlo hive sem, mivel eladta magat Orbannak, de ne gondoljak mar a NAGY HONI MAGYAROK hogy ok tartanek el minket.
    En emlekszem ra, amikor a Mateszalka korzetebol innen vittek a futotesteket a 80-as evekben (en is segitettem legalabb 10 csaladnak) , es meg a mai napig is atjarnak mert sok minden olcsobb mint naluk (pl.benzin, cukor, etolaj, stb.)
    Megegyszer megismetlem, Magyarorszag nem a volt NSZK, es nem onnan tartanak el minket. Az ERDELYI MAGYAR SOHA NEM VOLT KOLDUS !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  21. Nem szeretem kekecs nézeteit, sőt harcolok ellene!
    De kekecs fogalmazása és helyesírása nem összevethető schmittpalkóéval!
    Egészen jól érzékelhető, hogy nem tökéletes a magyar tudása, vagyis több időt töltött idegen nyelvterületen, mint magyaron!
    Nagyon valószínű, hogy szeretnék én úgy beszélni románul, mint Ő magyarul!
    Ezt nekünk illik felismerni és csak azokért üljünk a gúnyolódók székébe, akik azt megérdemlik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  22. gusztavnagy
    2012. február 19. vasárnap
    12:46
    ++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  23. Csillagszemű Szarvaslány

    Kedves Gusztáv!
    A problémám elsősorban nem az ezzel a fórumtrollal, hogy nem tud magyarul írni, hanem idejön hazaárulózni, amikor semmi köze már ehhez a földhöz.
    Ha viszont annyira magyar állampolgár akar lenni, akkor kezdje azzal, hogy ide perkálja a közterheket, megtanul rendesen magyarul és leteszi az állampolgári vizsgát.
    De ha Erdélyben kíván maradni, akkor maradjon román állampolgár és ne merje beleütni az orrát a dolgainkba, szavazni meg pláne ne merészeljen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  24. köszönöm rupcsi!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  25. Csillagszemű Szarvaslány!

    Kíváncsi lennék, szelíd és tiszta-e csillagszemed ragyogása!?

    A másképp gondolkodót győzd meg, mutass neki jobbat, harcolj az elvei ellen, de ne tipord el!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  26. Csillagszemű Szarvaslány

    Sajnálom, de mint írtam, én az elmúlt 20 évben csak azt tapasztaltam, hogy a határon túlról jött állítólagos magyarok miatt, leggyakrabban erdélyiek miatt, másodrendűnek számítok a saját hazámban. Nap mint nap belebotlom ebbe a problémába.
    Ha igazán tisztességesek lennének nem fogadnák el a nekik felkínált állampolgárságot.
    Bár nem úgy tűnik a mostani írásaimból, többnyire toleráns ember vagyok. De ezzel a határon túl élő magyarok ügyével elő lehet hozni belőlem is a legszörnyűbb énemet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  27. Balázs
    Kőszőnőm hogy még vannak igazi erdélyi magyarok aki kiál a másikért,én Kolozsvárol irok de sokat vagyok magyaroszágon mert nekem is van kőzőm az ado odafizetésével,és hid el hogy rendesn fizeten az ottani adoságokat ami nem kevés,tehát el tudod kébzelni hogy nem a Csillagszemű hőlgy vagy (férfi)tart el minket,de vanak igaz sok csoro ember aki el csuszot az élete során,ez nem csak nálunk jelenkezik hanam itt(magyarországon)is van sokan belőlűk,le nem irom hogy azok a mukások akik nekűnk dolgoztak soha se adtak számlát semiről,főnőkűk talán be se jelentete őket de ez máslapra tartozik,Nem dicsekszek hogy mikor a skaság járt romániában hogy menyit segitetem nekik hogy olcso áruhoz jusanak mert ők nem ismerték a járást és nálunk aludtak csak ugy hogy magyar embernek tudtuk ,Csillagszemű nagyon raszista teremtés és még ő ir nekem a demokráciárol meg a joviselkedésről ,majd máskor ha még őssze futunk irok tőbbet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (7 szavazatból)
  28. Nekem csak 1 félelmem van!
    Kuncze ne vegyen be a csapatába olyan embereket, mint a Kókai, meg akik a hazugságuk, árulásuk miatt kiléptek az SZDSZ.-ből, lejáratták a pártot!
    Új arcok legyenek, akik büntetlenek és fedhetetlenek!!!!!
    (mert az Antall kormány idején szó volt az adósság egy részének elengedéséről, de az akkor ott nyilatkozók miatt, minden maradt változatlan)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  29. Talán az is lehet igazi magyar, aki nem erdélyi magyar!

    Mert ha így gondolod, akkor nagyon kevesen vannak a magyarok és vissza is
    térünk az eredeti problémához, hogy számotokra csak az lehet magyar aki veletek ért egyet!
    És erre a gondolatra, illetve nézetre semmi szükség, mert ez csak megosztást és ellenségeskedést szül! Ha pedig úgy gondolod, hogy a bölcsek köve nálad van akkor tartsd titokba nehogy valaki elvegye tőled!
    Egyszer hallanám tőled, hogy szereted Romániát!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  30. Bocsi az És-el kezdett mondatomért!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  31. Csillagszemű Szarvaslány

    gusztavnagy
    2012. február 19. vasárnap
    21:15
    .
    Ezt soha nem fogod Hallani Tőlük. De Magyarországot sem szeretik, csak a korlátlan lehetőségeket, amelyek rájuk várnak itt a mi adónkból.
    Nem koldusok, csak haszonlesők!
    Az elmúlt 20 évben ezt bebizonyították nekem. És nem hiszem, hogy valaha találkozom annyi erdélyi, magyar származású, román állampolgárral, hogy az ellenkezőjéről meggyőzzenek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  32. Csillagszemű Szarvaslány

    kekecs
    2012. február 19. vasárnap
    18:53
    .
    demokráciáról nem én írtam Neked…
    olvass utána…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  33. kekecs – mielőtt nagyon elfajul a vita: elhiszem, hogy Te személy szerint nem tartottad a markodat. Nem kaptál ösztöndíjat, nem vettél támogatott újságot. stb. De tény, hogy az ottani magyar szervezetek működését a magyar adóforintokból százmilliókkal támogatták, az áttelepülők is kapnak olyan támogatást, amelyet az itthoni magyarok nem. És nem értek egyet, aki szerint szeretned kell Romániát – elég, ha Erdélyt szereted – ami Románia része.
    De semmivel sem vagy magyarabb, mint akik itthon szenvednek a fidesz elnyomása alatt – és ha az erdélyiek annyira odavannak ezekért – akkor talán települjenek át. Egy idő után márt honosnak számítanak – aztán támogatások nélkül egy kissé megváltozna a nézőpontotok. De ez a rizikó nélküli belekotyogás nem fogadható el, és tényleg csak feszültséget kelt a hazaiak és a határon túliak között.
    Tedd össze a két kezed, hogy NORMÁLIS országban élhetsz, ahol nem építik a diktatúrát, nem azon dolgoznak, hogy anyagilag tönkre tegyenek egy szándékos államcsőddel, és kivágassanak a szabad mozgást lehetővé tevő Unióból.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  34. és kekecs – remélem nem tagadod, hogy KAPNAK az erdélyiek támogatást. Megy is rajta a marakodás:
    http://hirszerzo.hu/hirek/2012/2/19/20120219_rmdsz

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  35. Oké Kuncze, jöjjön, de ne hozza magával a here ex SZDSZ-es csürhét!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  36. Hajrá, Kuncze!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  37. Szerintem a Föld egészén mindenhol élnek becsületes és kevésbé becsületes emberek. Nagyon visszataszító, mikor valaki egy egész népcsoportot gyűlöl valamiért. Ti.nem érthetjük meg teljes mértékben egymást.
    Lehet gyűlölni az erdélyieket olyan előnyökért, melyek minket sérthetenek – de melyik magyarországi magyar cserélne velük helyet még így is? (Felvállalva az egész múltjukat.)
    Lehet szapulni a mo-i magyarokat, de tényleg jöjjön ide, és szenvedje meg akár a mostani rendszert is az erdélyi magyar.
    Egy juttatás hiába igazságtalan, amíg van és hivatalos, élni fognak vele: ez nemcsak erdélyi magyarokkal kapcsolatban igaz. Nézzünk szét saját házunk táján is.
    Az erdélyi magyar nem román: ezt kijelenteni korlátoltság. A fröcsögő gyűlöletet (akármire fogjuk) nem lenne szabad megengedni magunknak. Mellesleg semmi jó nem származik belőle. Gyűlöletből megbékélés nem származhat.
    Az értelmes párbeszédet hiányolom, de nagyon. És tök mindegy ilyen szempontból, hogy valaki hol áll.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  38. “Próféta leszel szívem.” Mit leszel? Te vagy a Vátesz ! Ó mondd nekünk! Mondom.
    Mit is kérdeztem az elején?
    Na most hallom Fodor Gábor interjúját a klub rádióban!
    Szóval Gábor mondja. Nincs kizárva, hogy újra politikai szerepet vállal.
    Szép jövő.
    Kóka most száll be a helikopterébe?
    Repülve jön egy madárka, szárnya hozza, integet,….. Ha ha ha !
    Most már értitek, miért akarnak sokan Szebb Jövőt?
    A “baloldal “mindent” elkövet, hogy a szélső jobb erősödjön
    Hajrá Kuncze, Hajrá Fodor !
    Kóka, Horn jobbra igazodj, lépés indulj!
    Szomorú röhej. :(((.
    :)))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  39. Végighallgattam.
    Ez a Fodor, egy másik Fodor. Ez a Fodor egy érett Fodor.
    Ami a régi, az a gyors beszédje, igaz, nagyon értelmes.
    De erre a Fodorra figyelni kell! Érdemes.
    Ha azt, amit mondott a Bajnai cikkel hasonlítom össze,
    hát utcahosszal veri Bajnait. Gyurcsányt országhosszal.
    Most megpróbálom a klubrádiónál még egyszer meghallgatni.
    Remélem, sikerül. Az azért már valami, ha én kétszer akarok
    meghallgatni valakit !!! :)))))
    Na, addig is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  40. Rika/2012. február 20. hétfő/10:15
    Tetszik vagy sem, a világon mindenütt, de elsősorban Ausztriában és Németországban az emberek egy jó része meg van győződve róla, hogy a magyarok mind áruházi tolvajok.
    Miért is?
    Mert a nyolcvanas évek közepén kiszabadult a magyar csürhe – értsd a magyarok egy kis rétege, aki nem fogta fel, hogy egy egész nemzetet minősítenek az ő viselkedése alapján – és loptak mindent a bécsi üzletekből, amit tudtak.
    Isten tudja, miért! Talán, mert nem tudta megvenni az a doboz csokit, talán mert jó bulinak tűnt.
    Felbontották a sört, megitták a sorok között és visszatették a dobozt a polcra.
    Még a kilencvenes évek közepén itt Hamburgban is ki volt írva MAGYARUL!!!, hogy kérjük a tisztelt vásárlókat csak a pénztártól való távozás után fogyasszák el az árut. Tiszta ciki volt akkoriban itt magyar “származásúnak” lenni.
    De kérdezem én. Tolvaj minden magyar? Ugye nem. De ezek az osztrák vagy német emberek, akik csak ilyen magyarokat ismernek, csak ilyenekkel találkoztak 10-20 éven át, elítélhetők azért, ha már a magyar szó hallatán feláll a szőr a hátukon? Ugye nem!
    Meg kell értenetek azokat a főként 40-es éveik elején járó, és általában felsőfokú végzettséggel rendelkező embereket, akik a rendszerváltás után lettek egyetemisták, minden támogatástól elestek, amit pár éve még simán kaptak az előttük járók. Lépten-nyomon azt látták, hogy nekik nincs, nekik nem jár, de az erdélyieknek jár, az erdélyieket támogatják. Jóllehet erről nem az erdélyiek tehetnek, de ezeket az embereket nem ítélhetitek el azért, mert haragszanak mindenkire, aki akkor kaptak támogatást.
    Mert hogyan nézne rád a gyermeked, ha azt mondanád neki a boltban: “Nem veszek neked csokit kisfiam, mert nincs pénzem.” De utána 10 perccel később egy nagy tábla csokit vinnél a szomszéd gyerekének. Ugyan mit gondolna rólad és a szomszéd gyerekéről a gyermeked?
    Ebből az aspektusból tessék végiggondolni ezt a határon túl élő magyarok dolgot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  41. Fodor Gábor mondott valami figyelemre méltót. (Többet is.)
    Észrevettétek? Azt mondta, hogy a Fideszen belülről nem fogják
    Orbánt leváltani,…..
    Ugye?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  42. Csillagszemű Szarvaslány

    Zorko
    2012. február 20. hétfő
    14:40
    .
    Elmondhatod százszor is, akkor sem fogják megérteni, mi a problémánk velük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Az Orbán-villa titkai 2012. április 19. csütörtök

A vérvád belefér az Orbán-rezsim ízlésébe 2012. április 5. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos