Ronai and Ronai
AMERIKAI

Eddig nem okozott nagyobb gondot a hideg 2012. február 5. vasárnap 12:18 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Eddig nem okozott nagyobb gondot a hideg

Budapest/Bécs – Komárom-Esztergom megyében minden út járható, a Lábatlan és Bajót közötti útra azonban személyautóval nem ajánlják a behajtást, mondta a közútkezelő esztergomi üzemmérnökségének diszpécsere vasárnap az MTI-nek. Kreitner Ákos tájékoztatása szerint az útszakaszt vasárnap délutánig megtisztítják. Elakadt autóról, vagy beavatkozást igénylő balesetről délelőttig sem a közútkezelőhöz, sem a megyei katasztrófavédelemhez nem érkezett bejelentés.

Újra megközelíthető a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Girincs – közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője vasárnap délelőtt az MTI-vel. Rinyu Zsuzsanna elmondta, hogy Girincs irányába a Kiscsécs felőli út már járható, a Magyar Közút Zrt. megyei igazgatósága munkatársainak sikerült felszabadítaniuk a hótorlaszoktól az utat. Köröm irányából is takarítják az utat, így hamarosan onnan is meg lehet közelíteni a falut.

A közútkezelő korábbi tájékoztatása szerint újra megnyitották a Mezőcsát-Hejőkürt, a Gibárt-Abaújkér és a Vilmány-Hejce közötti szakaszt, valamint a 2624-es számú út egy részét a kányi bekötőúttól, illetve a 37-es számú főút Gesztely és a bekecsi bekötőút közötti részét. Tucatnyi útszakasz viszont továbbra is csak félpályán járható, több út pedig még mindig a hó fogságában van.

A megyei igazgatóság arról számolt be, hogy a megyében még mindig több helyen havazik, vagy szállingózik a hó. A szél gyenge vagy közepes erősségű. A friss hóréteg vastagsága 3-10 centiméteres, az út melletti hóréteg 4-14 centiméter. A főutak havasak, hókásásak, a mellékutak havasak.

Eddig ketten vesztették életüket kihűlés következtében Ausztriában, Salzburgban pedig több mint tízezer háztartás fél napra áram nélkül maradt az Európát markában tartó hideghullám közepén. A dél-ausztriai Stájerországban a hét végén egy 66 éves férfi megfagyott, miután elesett hétvégi háza közelében. A férfi az autójából kiszállva a házig hátralévő mintegy ötvenméteres jeges, havas útszakaszon elesett és nem tudott felkelni. Hasonló balesetben vesztette életét néhány nappal korábban, ugyancsak Stájerországban egy 50 éves férfi, aki egy iskolaudvaron esett el a lakása közelében.

Több mint tízezer háztartás maradt mintegy fél napra fűtés és meleg víz nélkül Salzburgban, miután szombatra virradóra meghibásodás miatt leállt a város egyik hőerőműve. A távhőszolgáltató közlése szerint anyaghiba miatt leállt az egyik gázturbina, és a nagy hideg miatt a szükséges javítás elvégzése után is csak lassan tudták újraindítani az erőművet. A leállás az év addigi leghidegebb napján érte a Salzburgiakat, megközelítőleg 17 Celsius-fokot mértek fagypont alatt Mozart városában.

A legnagyobb hideget a tiroli Seefeldben és a Magas-Tauernben, a 3100 méter magas Sonnblick hegycsúcson mérték, mindkét helyen mínusz 28 Celsius-fok alá csökkent a hőmérséklet.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
Eddig nem okozott nagyobb gondot a hideg, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

8 Reader’s Comments

  1. Gyurcsányahibás, elmúttnyócév!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  2. Na, ezért nem fogunk semmire sem jutni!
    https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/417101_318288441540219_100000771975752_802308_919054151_n.jpg

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  3. *
    “Eddig nem okozott nagyobb gondot a hideg”, mégis pártunk és kormányunk mindent megtesz a pánikkeltés érdekében, hogy ezzel elterelje a figyelmet a sokkal súlyosabb, hosszútávú gondokról, a hülye gazdaágpolitikáról, a Malév csődjéről és más ezerféle a zembereket sujtó törvénykezésről. Az összes létező jobbolldal közeli fórumon ömlik az időjárással összefüggő mellébeszélés.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  4. aki nem szívesen nyit meg idegen linket: a képen a japán utak láthatók 2 méteres hóban – és a magyar 20 cm-esben. NAGYON tanulságos!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  5. Persze gondolhattam volna,hogy az MTI adta ki ezt a tájékoztatást.Hazánkról
    20 sor Ausztriáról 16 sor.Na ja fő a békés egymás melett élés!
    De legjobb a Közútkezelő szőke sajtósa, aki magyarból valószinű többször bukott,
    mert hadilábon áll a ragozással.Mindig többes szám első személyben beszél.
    -megtisztítotuk, eltakarítottuk stb.-Mit csináltál drága gyermekem?
    Azt viszont ma nem tudta megmondani,hogy az éjszakai hómunkások mennyi
    bért kapnak,(ma de.Kossuth rádió) és még Ő a szóvivő? Legalább tanulna a
    Miss Kiflicsücsöktől!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  6. Budapesten a Közterület Fenntartó Zrt. szerint a főutakat a havazás kezdete után 24, a mellék utakat további 24 órán belül takarítrják le. Ezt ki hogy tapasztalja?
    Miután egy teljes hétig ment a rettegés, hogy jön a havazás, a takarításra senki nem volt felkészülve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  7. Egy kicsit elszoktunk a téltől. Ennyi hó egy rendes évben, mint pl. 1980-ban december közepétől volt. Pesten teherautóval hordták a havat a Dunába és a dunai kikötő pontonokat tél előtt összeszedték mert a Dunán jégzajlás volt várható, amit a 3 vagy 4 jégtörőhajó felügyelt.
    A klímaváltozás hatása, hogy az utolsó ilyen kemény tél, 26 éve, 1986-87 telén volt, azóta a legtöbb téli szünet hó nélkül telt el.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  8. “Eddig ketten vesztették életüket kihűlés következtében Ausztriában…”
    Azért Ausztriában az ország domborzata tagoltabb mint Mo.-on, A 15-30 fokos hideg és a hó azért gyakoribb.
    Nálunk kevesebb a hegy,de több a szegény ember aki, ha van, saját lakásában hűl ki. Tavaly 400 volt, idén minden napra jut egy-két szerencsétlen akit vagy sikerül megmenteni vagy nem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Ítéletidő várható hétvégétől 2012. február 1. szerda | AN

Massachusetts felméri a tornádókárokat 2011. június 2. csütörtök | AN

Joplinban még mindig százak hiányoznak 2011. május 27. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos