Ronai and Ronai
AMERIKAI

Tizenhárom halott, milliók áram nélkül a vihar után 2011. november 1. kedd 14:31 | RR Forrás: AN

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Tizenhárom halott, milliók áram nélkül a vihar után

Boston – Ritka erejű és halálos hóviharral köszönt be a keleti partvidéken a tél. Az ítéletidőnek számos halottja van, több százezer otthon maradt villany nélkül, az iskolákban szünetel a tanítás, sok helyütt a kidőlt fák akadályozzák a forgalmat.

Kegyetlen viharral búcsúzott az ősz Nyugat-Virginia és Maine között szombaton és vasárnap. A halloweeni mulatságokat sok helyütt törölni kellett a szokatlan időjárás miatt, amely a massachusettsi Peruban rekord vastagságú, harminckét hüvelykes hótakarót eredményezett.

Számos út még kedden is járhatatlan volt a kidőlt fáktól; sok helyen a leszakadt elektromos vezetékek miatt kellett lezárni a környéket. Az ítéletidő megviselte az Occupy Wall Street hat hete egy manhattani parkban táborozó tüntetőit is, akiktől a rendőrség a tűzoltóság figyelmeztetését követően, balesetvédelmi okokból, elkobozta a gázgenerátorokat, amelyekkel fűteni tudtak volna.

Napokba telhet, míg Massachusetts, Connecticut, New Jersey és a többi érintett állam valamennyi részén helyre tudják állítani az áramszolgáltatást. Hétfőn, noha szép idő köszöntött a környékre, több vonatjárat nem tudott elindulni New Jerseyből New Yorkba.

Minden bizonnyal Connecticut szenvedte el a legnagyobb károkat. Dannel Malloy kormányzó bejelentése szerint száz állami utat kellett teljesen, további kétszázat részlegesen lezárni, az áramkimaradások kiterjedésére pedig még nem volt példa az állam történelmében. Az állam valamennyi szállodájában teltház van, az áram és fűtés nélkül maradt lakosok egy része ugyanis szobákat vett ki a saját generátorokkal rendelkező hotelekben.

Az áramszünet Connecticutban 750 ezer előfizetőt érint, míg New Jerseyben 390 ezren, Pennsylvaniában 350 ezren, New Yorkban 60 ezren, Massachusettsben 46 ezren, Maine-ben pedig 14 ezren maradtak villany nélkül.

A havazás miatt tanítási szünetet rendeltek el az északkeleti országrész számos oktatási intézményében.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
Tizenhárom halott, milliók áram nélkül a vihar után, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, ,

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

  1. Az utóbbi évek időjárása szinte az egész világon nagyon pusztitóvá vált.
    Ez.nem vigasz senkinek. Kivánom, hogy mielőbb helyre tudják állitani a károkat, ne szenvedjenek ott sem az emberek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Eddig nem okozott nagyobb gondot a hideg 2012. február 5. vasárnap | AN

Ítéletidő várható hétvégétől 2012. február 1. szerda | AN

Massachusetts felméri a tornádókárokat 2011. június 2. csütörtök | AN

Joplinban még mindig százak hiányoznak 2011. május 27. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos