Ronai and Ronai
AMERIKAI

Joplinban még mindig százak hiányoznak 2011. május 27. péntek 11:47 | AN Forrás: AP

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Joplinban még mindig százak hiányoznak

Joplin, Missouri – A Vöröskereszt segélyhelyein, rádióüzenetekben és minden módon keresik szeretteiket a túlélők, napokkal a várost szinte a földdel egyenlővé tévő tornádó pusztítása után.

Több százan vannak, akiket még az eltűntek között tartanak nyilván; a hozzátartozók reménykednek, hogy élve kerülnek elő a romok alól.

Megfeszített munkát folytattak a mentőalakulatok az utóbbi három napban az ötvenezres városban, amely a történelmi 66-os út mentén található.

Az Egyesült Államokban hat és fél évtizede nem pusztított akkora forgószél, mint a héten: a halottak száma csütörtökön késő este százhuszonhat volt, a kórházban ápoltaké ennek többszöröse.

Ami az eltűnteket illeti, hivatalosan kétszázharminckét ember nincs meg, ez a szám azonban nőhet, miután egyre többen jelentkeznek, akik nem találják rokonukat, barátaikat, ismerőseiket. A helyi rádióállomások folyamatosan közlik a beérkező üzeneteket; a Vöröskereszt által vezetett „Biztonságban és jól van” listára ezernyolcszáz nevet vettek fel, ezek közül azonban már sokan előkerültek.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

3 Reader’s Comments

  1. 66-os út mellett 6 évtizede, valaki de szereti ezt a hatos számot…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. Nem volt ilyen még soha.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  3. Mindig is csodáltam az amerikaiak istenfélelmét – vagy inkább vak bizakodásukat Isten kegyelmében. Egyéb okát ugyanis nem találom, amiért hurrikán és tornádó-veszélyes övezetekben lényegében staflifákból és gipszkartonokból építenek “házakat”, amit naná, persze földig tarolnak a forgószelek. Előbb, vagy utóbb – de holtbiztosan. A képen is látszik, hogy több emelet magas mezőgazdasági tárolóépület BETONBÓL – rendületlenül áll, míg a (lényegében) deszkabódék a földdel egyenlőek. Kevésbé istenfélő országokban már régen megváltoztatták volna az építési előírásokat, és csak vályogból, vagy betonból engednének ilyen övezetekben házat építeni. Hőszigetelő zsaluelemekből akár passzívház is építhető beton maggal, ami ráadásul jó hatással lenne az energiafelhasználásra. Pl nyáron nem kell hűteni. De legalább kötelezően előírnának minden házhoz egy óvóhelyet (földben, betonból).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Eddig nem okozott nagyobb gondot a hideg 2012. február 5. vasárnap | AN

Ítéletidő várható hétvégétől 2012. február 1. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos