Ronai and Ronai
AMERIKAI

Gyerekektől tagadtak meg élelmiszerjegyet 2012. február 8. szerda 11:47 | AN Forrás: Reuters

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Gyerekektől tagadtak meg élelmiszerjegyet

Birmingham, Alabama – Richard Cohen, a déli államok szegénységét vizsgáló Southern Poverty Law Center elnöke szerint Alabama állam új, illegális bevándorlókkal kapcsolatos törvénye miatt nem tudtak szociálisan gondoskodni olyan gyermekekről, akik már az Egyesült Államok területén születtek.

A szervezet alabamai központját öt ember hívta fel, akik azt állították, azért tagadták meg tőlük az élelmiszerjegyet, mert nem tudták bebizonyítani, hogy legálisan tartózkodnak az Egyesült Államok területén, és hiába érveltek azzal, hogy a jegyeket a gyermekeik számára kérik, akik velük szemben állampolgárok.

Cohen szerint a jogvédő csoport, amely eddig két alkalommal perelte be az új törvényt, nagy valószínűséggel most fogja ezt harmadjára is megtenni az élelmiszerjegyek körül kialakult mizéria miatt.

A törvény értelmében bűncselekményt követ el az az állami alkalmazott, aki illegális bevándorlóval bármilyen üzleti tranzakciót bonyolít le. Ezt egyes állami alkalmazottak önvédelemből igen szélesen értelmezik, volt már olyan illegális, akinek nem hagyták, hogy befizesse a közmű-díjakat vagy az adókat, mert ez is „üzleti tranzakcióként” értékelhető.

Egy fellebbviteli bíróság ideiglenesen felfüggesztette a törvény bizonyos rendekezéseit, míg megállapítják, azok alkotmányellenesek vagy sem. Az illegálisok nem vehetik igénybe a legtöbb jóléti juttatást, így nem kaphatnak élelmiszerjegyet, és azonnali elsősegélyen kívül a Medicaidet sem vehetik igénybe. Gyermekeik viszont – ha Amerikában születtek – állampolgárokként hozzáférhetnek ezekhez a szolgáltatásokhoz. Becslések szerint 4,5 millió olyan, 18 éven aluli amerikai állampolgár lehet, akinek legalább egyik szülője nem tudja dokumentálni, hogy legálisan tartózkodik az országban.

Kansas a múlt hónapban ezernél több vegyes státuszú családot fosztott meg élelmiszerjegy-programjában való részvételtől.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

6 Reader’s Comments

  1. De azt se lehet hogy barki besetalhat – ILLEGALISSAN(!) Kalifornia-ba kipottyant a par gyereket es akkor barmi allami szolgaltatast elvarhat!! Ez az allam (CA) mar gorogorszaghoz hasonlit!

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  2. Allampolgarkent nincs egeszsegugyi biztositasom – es sokunknak , vagy akinek van, igen magas osszeget kell fizetni erte. Nagyon helytelen, hogy barki idejon – esetleg mar terhesen – itt szuli meg a gyermeket es azonnal amerikai allampolgar lesz. Ez termeszets, hogy ellenszenvet valt ki az emberek kozott, jogosan. A gyerekszulesbol uzletet csinalnak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  3. Miota kell az illegaliskonak befizetni kozdijat vagy adokat ? Csusztatast erzek az cikkben.

    Persze fontos dolog a humanitarizmus, de az sem jarja hogy az illegalis bevandorlok ( ami ugyen bunteny, es eigy ezek bunozok) eloskodjenek az amerikai allamplgarok adoin.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  4. Csillagszemű Szarvaslány

    CommonSense
    2012. február 9. csütörtök
    01:03
    .
    És ha tudnád, hogy Magyarországon még a “Tákolmányba” is belefoglalták, hogy mindenkinek aki bekamuzza, hogy ő magyar származású, akkor állampolgár azonnal, mindent élvezhet és persze rögtön szavazhat is a Fityiszre. Látom az elmebaj ragadós! Még az óceán sem állíthatja meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  5. Sajnos napi tapasztalatom van, hogy magyarorszagrol nap mint nap azzal a szandekkal jonnek /nem ciganyok/, hogy illegaliskent itt dolgozzonak, majd az adozatlan jovedelmuket haza juttassak! Itt pedig jelentkeznek a korhaznal ahol kapnak egy kartyat amely igyenes ellatasra jogosit. Persze amikor jelentkezik az ingyenes lehetosegre kitolt egy papirt, amelyben azt allitja, hogy nincs rendszeres jovedelme, egy joakaroja, aki usa allampolgar ad szamara szallast es etkezes.
    Sajnos az amerikai hatosagok nagyon elnezoek az illegalisokkal! Pedig tobbseguknek otthon magyarorszagon hazuk, kocsijuk es egyebb vagyontargyaik vannak! Sot ismerek olyanokat is akik kulonbozo kedvezmenyes nyugdijbol es egyeb forrasbol jovedelemmel rendelkeznek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  6. Talan nem kellene mindenkit egy kalap ala venni,hany olyan “amerikai ” van aki nem fizet adot nincs semmilyen biztositasa meg a kotelezo auto se, nem fizet kozuzemi dijjakat es segelyekert kilincsel pedig ha elmennel megnezni a lakasat, autojat stb igencsak meglepodnel, mert jobban el mint az atlag. Es vannak olyan “illegalisok akik azert fizetnek adot mert abban biznak, hogy egyszer majd igy konnyebben kapnak papirokat, es lehet hogy nekik M.o-n nincs semmilyuk mert a remek rendszer mar reg bekebelezte.
    Talan nem mindenki akarja atverni a hatosagokat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Arizona nyert a Legfelsőbb Bíróságon 2012. június 25. hétfő | AN

Rubio: „Én is beszöknék az Államokba” 2012. június 19. kedd | AN

Több az ázsiai bevándorló, mint a hispán 2012. június 19. kedd | AN

Obama feladta Romneynak a bevándorlási leckét 2012. június 18. hétfő | Rákócza Richárd

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos