Ronai and Ronai
AMERIKAI

Para-Kovács Imre: Ez a csávó kész van 2012. január 3. kedd 4:54

  • Hozzászólások(92)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Para-Kovács Imre: Ez a csávó kész van

Nem tudom osztani azt a lelkesedést, amivel sors- és nemzettársaim tüzelik a magyar népet, hogy ébredjen már fel, legyen önálló, legyen egyéniség (mármint nem egyben, hanem külön-külön), vegye kezébe a sorsát, védje meg a demokráciát, meg ilyesmik. Teljesen felesleges és hatástalan elfoglaltság, ráadásul megy vele az idő, amit alvásra vagy fafaragásra lehetne használni.

Kétségtelen azonban, ha jól lecsesszük a népet, amiért eltűri a demokrácia lebontását, jogainak csorbítását, szabadságának ledarálását, máris úgy érezhetjük, mintha tettünk volna valamit, miközben persze semmit, de a lélek megnyugszik, mint a gyomor agyagevés után.

A valóság ezzel szemben az, hogy a magyar nép nem fogja leváltani Orbán Viktort, mert nem erről híres, hanem szépen megvárja a következő választásokat, aztán vagy a Fideszre szavaz, vagy nem. Fogalmam sincs, hogyan fogja a lakosság lereagálni ezt a furcsa helyzetet.

Ugyancsak felesleges az ellenzékre várni, mert ellenzék ugyan van, de egy része deklaráltan arra játszik, hogy majd a mérleg nyelve lesz (mintha lenne mérleg, ugyan, nem lesz itt semmiféle olyan többpólusú erőtér, amiben balanszírozni lehetne), más része akarja ugyan a hatalmat, de vagy nyilas testvérek gyülekezete, vagy gyöngécske alternatíva terhelt múlttal és soványka jelennel a puttonyban.

Ma éppen (hétfő van) az ellenzék kimegy az Operaház elé, és minden bizonnyal énekel valamit. Szép dolog ez, hatása minimális, de tesztelni lehet a kormány bunkóságát és idegességét: odavág-e vagy nem vág oda.

Azonban nyilvánvaló, hogy csak a Fidesz veheti le a tábláról Orbán Viktort, mert bizony le kell venni, mindenkinek kínos, mint egy részeg örömapa az esküvőn, nem róla szól a buli, de el akarja vinni a műsort mindenki elől, közben mások fizetik az egész lakodalmat.

Le kell venni a tábláról, mert ez a csávó kész van, látják ezt alvezérei, beosztottai is, és családj remélhetőleg szintén. Nem csodálkoznék, ha felesége minden este azzal az imával hajtaná álomra a fejét, hogy bukjon már meg az én szerelmetes férjem, mert akkor visszakapja a család, a gyermekeknek apjuk lesz, és talán nem szirénázó mentőautó viszi el egy nyugodt helyre, ahol fáradt kormányfőket pihentetnek.

Pörög az ötletgyár, és ne tévesszen meg senkit, hogy Lázár János a nyílt kérdésre hazudik valamit, mert annyira még ő sem hülye, hogy belemondja a kamerába: dolgozunk Orbán leváltásán, de ez egyelőre még titok, amennyiben lesznek konkrétumok, majd szólunk.

Azt mondja, hogy Orbán az idők végezetéig miniszterelnök lesz, talán még azután is, majd egy mauzóleumból irányítja a magyarok kimenetelét, 2075 a nadrágszíj összehúzásának éve, de 2076 az emelkedésé, és akkor mindenki tapsol.

Három okból tagadják a fideszesek, hogy Orbánnak mennie kell.

Az első csoport őszintén elhiszi, amit a vezér mond, mert annyira idióták, hogy képtelenek felfogni a valóságot, Orbán lázálmában élnek, az nekik a közegük, és lázálom nélkül nem is léteznének, nyilvánvaló tehát, hogy erősítik, ápolgatják a téveszmebirodalmat, fennmaradásuk a tét, nem fognak kijózanodni, mert akkor végük.

A második harmad a cinikus technológusoké, akik csak bólintottak, amikor liberális pártból nemzeti operettpárt lettek, megnézték, hogy a fizetés marad-e, és amikor maradt, örömmel öltöttek olimpiai formaruhát, nemzeti színeket és kucsmát, amit éppen előírt az aktuális helyzet.

A Fidesz jól fizet, és ki tudja, ha valami értelmes vezető kerül az élére, lesz-e szükség rájuk (nem lesz, mert akárki veszi át a pártot, a saját debiljeivel akarja majd feltölteni, nem cipeli magával a múlt árnyékszékét).

Engem csak a harmadig szegmens érdekel, azok, akik csöndben számolgatnak, mérlegelnek, és pontosan tisztában vannak Orbán vállalhatatlanságával. Várják a pillanatot, figyelnek, próbálják kitalálni, hogy a többiek mit gondolnak, mi vár rájuk, ha felvetik a puccs lehetőségét.

Nincsenek könnyű helyzetben.

Ha túl korán (istenem, nincs túl korán, túl késő van, ez egyértelmű, de nekem könnyű, nem egy párttól kapom a fizetésemet) előbukkannak a hatalom ködéből, akkor jobb esetben egy külterület polgármesteri székében találják magukat, rosszabb esetben pedig egy tanársegédi állásban, és kezdhetik írni az emlékirataikat.

Nem bízhatnak senkiben, sem a párton kívül, sem belül, így aztán gyomorfekélyt növesztenek, és rettegnek, hogy lemaradnak a pillanatról.

A legfontosabb azonban, hogy ne sürgessük őket, mert akkor begörcsölnek, saját érdekeik ellenében cselekszenek, és maradnak Orbán mögött, mert királygyilkosnak lenni meredek foglalkozás, kudarc esetén brutális a megtorlás, siker esetén pedig hirtelen nyomasztó mennyiségű munka zuhanna rájuk.

Orbán tisztában van ezzel.

Minden este benéz az ágya alá, minden megnyilatkozásban jeleket keres, és mivel elkapta a paranoiát Kövér doktortól, feljegyzi az összes olyan ki- és beszólást, amit ellenségesnek vagy veszélyesnek gondol, hogy alkalomadtán megbosszulja.

Nem lennék a Külügyminisztérium helyében a legutóbbi óvatos, de egyértelmű állásfoglalás után, miszerint, talán nem kéne teljesen baromnak lenni, amikor Európával tárgyalunk, mert arrafelé érzékenyek a finomságokra, és nem szeretik a taplókat a vacsoraasztalnál.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (96 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +118 ( 156 szavazatból)
Para-Kovács Imre: Ez a csávó kész van, 4.7 out of 5 based on 96 ratings

  • Hozzászólások(92)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

92 Reader’s Comments

  1. Remélem, mindenki hallgatja a Klubrádiót:
    Para-Kovács Imre éppen kifejti, hogy véresen komolyan gondolta ezt a sunyi, mocskos cikkét.
    Humorszakértők, olvassátok?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -16 (38 szavazatból)
  2. Ego, te úgy látom az első csoportba tartozol!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  3. Kedves Ego!
    Végül is olvashatunk mást is. Például 323.40 Ft-os eurónál ez egy főcím a mai magyar sajtóban.: Nem adtak nyugtát a szilveszteri dudaárusok a revizoroknak…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  4. Hallgattam a Klubrádióban Neumann Gábor beszélgetését Para-Kovács Imrével. A Klubrádió honlapján meghallgatható. Ajánlom, hogy hallgassák meg mindazok, akik Ego véleményével nem értenek egyet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  5. Nem tudom,ez az ember hol jár…talán a Marson?Mi változna,ha csak Orbánt váltanák le?Ha a Fidesz-tagok nem értenének egyet az irányvonallal,már nem lennének a pártban! Tehát vagy helyeslik,vagy érdekemberek.Becsületes,demokrata gondolkodású ember nem szavazta volna meg a jogállam lebontását!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  6. “Az elején a defetista szöveg meg arra jó, hogy cukormázként lejuttatja a jobbosok torkán is az üzenetet, viszont a balos olvasót is jól felhúzza.”

    Lehet. De a jobberek nem fognak Para-Kovácsot olvasni. Kb. fenn van a halállistájukon. Az érvelés pedig nem jó, gazembereknek gazember a vezére. A Fidesz egy központosított rendszer, Orbán a feje. Már bocs a párhuzamért de a németeknek sem sikerült leváltaniuk Hitlert. Akik megpróbálták pár órával később már húskampókon himbálóztak.

    Orbáné a hatalom és ő viszi el a balhét. Ez a lényeg. Ha leváltják, akkor a sok kis útonálló viseli majd a koronát. Nem viselnék el, beleroppannának.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  7. Még egy ajánlott olvasmány:

    75 ezer forintból éltek ketten, vonat alá vetették magukat a kilátástalanság miatt
    Egy idős nő és fia a vonat alá feküdt. Nem bírták tovább a pénztelenséget.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  8. Véleményem szerint a “belső” palotaforradalom leválthatja a vezért, de a második sor egyéniségei messze elmaradnak a vezér formátumától. Orbán elmenetele után a párt szétszakad, és a belső vetélkedések rommá verik a fideszt. Ez volt az MDF, majd az SZDSZ sorsa is. Jelenleg a szocialisták is próbálgatják a megfelelő széthúzással a teljes szétmorzsolódást. A cikk igazsága sajnos abban rejlik, hogy az egész mozgolódás, demonstrációk, tüntetések nem fognak a választások előtt kormányt dönteni. Többen jósolták az előre hozott választásokat, illetve a vezér (köz)társasági kormányfővé való előmenetelét is. A választások óta eltelt időszak alatt minden időszaki választást messze nyertek a fideszesek. Az előrehozott választásoknál is sajnos ők állnak még nyerésre. Ha viktátorunk köztársasági elnök lesz, akkor meg pláne nagy ganajban leszünk, mivel destruktív hozzáállásával minden jogalkotási folyamatot megakadályozhat. Reális esélyét a kormányváltásnak csak a normál választások idején tudnám jelenleg elképzelni, de addigra kishazánk már alulról fogja szagolni a bányászbékát. Nagyon sajnálom, ezt a rettenetesen pesszimista hozzáállást, de semmi reményt nem látok jelenleg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  9. Hatakko fogadjunk!
    Ki fogad arra, hogy Selmeczi Gabriella és Németh Laszloné levaltja a mini-szterelnököt?? (én nem…)
    Csak ne tolakodjatok annyian!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  10. Ja, ha lehet akkò ne nagyon zavarjuk Selmeczi Gabikat a kifli evésben, mer akko nem tud koncentraln a viktator levaltasara…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  11. Miért nem hagyjátok kibontakozni a Kormányt! Tudsz ennél jobbat? Hisz tudjátok a multat, valamint a közeli országok jelenlegi gazdasági válságát is. Nincs munka, tultermelés mindenből, ami a gépesitések következménye lett. Vissza a kaptafához és akkor mindenkinek barkácsolni muszály, s nem lesz időd, pénzed tüntetésre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -15 (15 szavazatból)
  12. @Ubuntu (2012. január 5. csütörtök 15:03)
    Az a heylzet, hogy Orbán TELJES garnitúráját le kell váltani és felelősségre kell vonni.
    Ha megalkudnánk Orbán leváltásában, az csak nekik segítene: LEHETETLENNÉ tenné a későbbi felelősségre vonást és igazságszolgáltatást.
    Ezért az MSZP-s Szanyi is igen rosSzul teszi, hogy a munka könnyebbik végét akarja megfogni és a fideszesekkel akarja leváltatni Orbánt.
    HA A FIDESZRE BÍZZUK AZT, AMIT NEKÜNK KÉNE ELVÉGEZNÜNK, EZZEL BIZTOSÍTJUK AZ ORBÁNIZMUS TÚLÉLÉSÉT.
    Ne menjen már el az eszünk az első kis reménysugártól. ITt az esély, most végre megdolgozhatunk azért, amit akarunk. NA LAZSÁLJUK EL!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  13. Helyesen: NE LAZSÁLJUK EL.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  14. Rogán, Deutsch, Szijjártó és a többi appartcsik biztos nem váltja le. Egyedüli alternatívája talán Varga Mihály esetleg Kósa Lehetne. Akik afféle erős emberek a maguk posztján. Kérdéses akarják-e, tudják-e.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  15. Senki, ebben az országban, nem kísérte figyelemmel OV rendszerváltás óta történő viselkedését, parlamenti munkáját? Ezekből a hozzászólásokból, majdnem ez tűnik ki! Aki egy kicsit odafigyelt, hogy mit csinált Antall Jóskával, Horn Gyulával, annak látnia kellett, hogy szimpla orvosi esetről van szó, és meg kellene gyógyíttatni, nem miniszterelnökké választani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  16. No de kedves olvtársak. Illene némileg disztingválni. Akármilyen hazudozással és átveréssel: de törvényes választáson kerültek hatalomra. Mielőtt rendkívüli eszközöket vennénk igénybe, ki kell próbálni az összes demokrata által elfogadható törvényes eszközt. Beleértve azt is, hogy a fidesz hatalom maradhat, ha Orbánt beáldozza és értelmes politikát kezd el folytatni. EZT üzente meg Clintonné, erre utalnak az Unióban. Van erre egy egyre rövidebb terminusuk – a mai “fekete szerda” után már rövidebb, mint korábban.
    Nem kell neki örülni, de reálisan kell nézni.
    HA a fidesz-pretoriánusok megpuccsolják az Orbánt – vagy akár katonai puccsot hajtanak ellene végre – és az SIKERES: bírni fogja a támogatásukat.
    Para és mások cikkei erre buzdítják-bátorítják az érdekelteket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (10 szavazatból)
  17. Isten ments, hogy az ellenségeim szabadítsanak meg az ellenségeim vezérétől, és ennek fejében talpon maradhassanak.
    Hát soha semmiből nem tanulunk?
    Akkor jön 1989 v2.0 a nagy kiegyezéssel, és minden kezdődik elölről.
    Pedig már kurvára unom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  18. Lázár szerint nem fogják megpuccsolni Orbánt, mert ő az egyetlen, aki össze tudja tartani a fideszt “a balszéltől a jobbszélig” – amin sokan értetlenkednek, főleg a “balszél”en. Pedig eccerű, mint a faék: Balszél: LMP, Jobbszél Jobbik.
    Ugye nem hittétek el, hogy ezek ÖNÁLLÓ pártok?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  19. Kedves irén! Azért még ebben a gépesített világban sincs mindenből túltermelés.Több mint hárommillió ember például nélkülözi a létbiztonságot, közülük sokan a mindennapi étkezést, önálló lakást, fűtést a téli hidegben és még sok mindent, ami az emberi élethez nélkülözhetetlenül szükséges. Amivel ezeket előállíthatjuk azt nem profitot termelő gépnek, hanem munkának nevezzük. Lángeszű politikusaink ezt a fogalmat úgy látszik nem ismerik, mert következetesen csak munkahelyről beszélnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  20. Éppen ez kis hazánk legnagyobb problémája most! Azaz, hogy Orbánnak menni kell, de mi lehet az után?? Egy olyan Fi(de)sz többség, amely ezt az “orbáni politikát” skrupulus nélkül megszavazta, ezután ennek az ellenkezőjét is képes lehet megszavazni??? És ki vagy kik azok a személyek, akik képesek egy alapvető politikai fordulatot végrehajtani??? Azok a Fi(de)sz-es képviselők, akik ott tapsikoltak Orbánnak! Sőt! Segédkeztek ehhez az “öngyilkos politikához”! És minden valamirevaló, megfontolásra ajánlott javaslatot kiröhögtek és lesöpörtek! Aki állandóan óriási sikerekről rebegtek! ARCVESZTÉS nélkül ebből a slamasztikából nem lehet kilábalni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  21. nem értem, hogy miért ne lehetne véleménye a cikkírónak? tetszhet, vagy nem tetszhet, de ő azt írja, amit ő akar, ezért felesleges a véleményeket ismételgetni! Amit viszont nem látnak, mert a szemüveg eltakarja a legtöbb kommentelő szeme elől a valóságot. o.v. valóban beteg és kártékony, de nem ő a fő gonosz, hanem az a csoport, amelyik őt mozgatja. Hogy a helyzethez hasonuljak, nb-II-es focista ritkán dönt el válogatott meccset. Elméletileg talán lehet, de gyakorlatban nem! Az a sok pénz, amit a mi zsebünkből kivesz annak valahol zsebbe be kell áramlania!
    Karthagonak pedig buknia kell! Milyen szerencse, hogy Karthago mindent meg is tesz ezért. Lehet, hogy így akar szabadulni azok rabságából, akiket szolgál?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  22. Ma raggel, Klubrádió: Schiffer azt nyilatkozza, hogy bárkivel kész tárgyalni az ellenzéki összefogás érdekében, és ehhez jelenleg elsősorban az MSZP-t és — figyi, figyi!! — a Fidesz egyes politikusait tartja partnernek.
    Tehát neki inkább tárgyalópartner egy fideszes, aki részt vett az őrjöngésben, üvöltve éltette a führert és megszavazta az ország megnyomorítását, mint a Demokratikus Koalíció, amelynke a neve el sem hangzzott, ahogyan .a Szolidaritásé vagy a többi szervezeté sem.
    Schiffer egy gazember, aki Gyurcsány-fóbiája és Fidesz-hűsége miatt még most is taktikázik és az ellenzék egymásnak ugrasztásán dolgozik. Nem más ő, mnint a Fidesz falova.
    Ha az LMP nem tud megválni ettől az árulótól, akkor az LMP nélkül kell megvalósítani az ellenzéki összefogást.
    Nőjön össze, ami összetartozik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  23. Paradear,
    ennyitől minden tisztességes ember kész lenne.

    De alanyunk nem az, tehát rá nem vonatkoznak a megítélésbeli normák.
    Nincs kész a csávó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  24. Nem tudom hová írjam, de a maga írásait szeretem – tehát ide.

    Orbánt nekünk kell a hatalmától megfosztani. Ha a külföld teszi, akkor értéktelenek maradunk, és hiteltelenek. Ha más, mások jelentkeznek be a feladatra, köszönjük meg és utasítsuk vissza. Ekkora lekötelezettséget egy nép nem vállalhat. A szánalom és megvetés igen közel van egymáshoz. A becsületünk nem lehet alamizsna, amit tarisznyánkba vetnek.

    Ez a dolog nem fog másként menni, mint szót érteni a fidesz-szavazókkal. A legjobb kommunikátorainkat kell bevetni, s a mondandó alapjának az “egy vérből valók vagyunk”-ra (Kipling) kell épülnie. Semmi lebaszás, semmi kiröhögés, semmi triumfálás (mire is lenne?) semmi fölényeskedés, semmi igazságbirtoklás. Felelős magyar polgárokhoz kell felelős polgárként szólnunk. Hittel mindannyiunkban és meggyőződéses tisztelettel.
    A mi legfontosabb partnereink a fidesz értelmes tagjai. Muszáj, hogy utat találjunk hozzájuk. A baloldal szélesre tárta kaput Orbán előtt. Ezt a kaput csak a jobboldal zárhatja be. Magyarország erejének nagy része ők. Ha a csónakban csak egy oldalon akarnak húzni – forogni fog, az előrejutás esélye nélkül.
    Kellene egy értelmes higgadt, erkölcsös és szeretetteljes kiáltvány.
    Nem látok más – elfogadható – kiutat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  25. kekec!
    A híradás szerint ez a mondat hangzott el:
    “Szavai szerint a Fidesz összetartására ma egyetlen ember képes: Orbán Viktor. “Nincs más integráló és vezetőképes személyiség, akit a párt jobb- és balszéle is elfogadna.”
    Dolgozni, csak pontosan, szépen, ahogy csillag megy az égen… :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  26. ariastides: tartom! A párton BELÜL nincs bal- és jobbszél: kizárólag az Orbánnak alávetett egyencsorda van! A széleken az Lmp és a Jobbik található.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  27. UBUNTU meglátásában látom meg a szomorú valóságot.
    Hacsak az Egyesült Európa nem veri agyon most őket.
    -
    Ubuntu : amúgy szintén Linux ? :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  28. Ego:
    Sajnos csak lépéről lépére lehet haladni.
    Ha a Fidesz maga váltja le vezérét , akkor roppantul meg gyengül.
    Akkor viszont megerősödhetne az ellenzék .
    Lehet hogy baromság amit írok , lehet széjjelcincálni ezt a véleményemet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  29. irén:
    A Kormány már kibontakozott.
    De itt a tél !
    Mostmár igazán lesazáradhatna…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  30. kekec, oké, de sokkal izgalmasabb, ha a Lázár-féle kijelentést elemezzük! Milyen lehet a fidesz-bal? Miben tér el a véleményük a fidesz-jobbtól? Mivel azonosítja magát ez a bal? Tudni kéne, mert ezekkel (az egésszel) együtt kell dolgozni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  31. aristeides,
    Képes vagy Lázár enpluszegyedik hazug mondatára komplett várat építeni?
    Ha egy farkasfalka minden tagja véres pofával tépi az áldozatot, szerinted melyik a bal széle? Amelyik éppen rágási szünetet tart? Szerinted melyik felével kéne “együtt dolgozni”?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  32. Stumpné Bekes Margit

    Orbánnak mennie kell!!! Mennél tovább marad,annál nagyobb a veszély,hogy az országot teljes egészében romba dönti.Elég volt a dilettáns döntéseiből,a forint zuhanásából,.az ország teljes leértékeléséből,az értékek vesztéséből,a munkahelyek megszünéséből,a fizetések csökkenéséből!!! Soroljam még?! Egy szakértői kormánynak kell jönnie,de mielőbb!!! A nyugati demokráciáknak igenis ki kell kényszeriteni a diktátor távozását!!! Mert ha feltételek nélkül pénzt kap,megint elszabadul a hajó ágyu és térdre-imára magyarok!!! Mennie kell!!!De már a mai nap,mert minden perc csak romokat növel maga után!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  33. Aristeides:
    Lázár elemzését csakis apránként , mikrószkóp alatt..
    Éles szikével.
    Nagy munka de megéri.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  34. Először is Lázárt éppen a jellemhibái jelölik ki tárgyalófélnek. Pozíciója van, erkölcse alig. Ideális. Nem csak élni akar, de túlélni is. Taktikailag pont az ilyenekre van szükség. Emlékezzetek csak, a halvány distinkciók csak tőle (és Vargától, Pokornitól) jönnek. Varga egy lépést se fog tenni. Sem ellene, sem érte. Pokorni romantikus, az első sorban fog kidőlni.
    Lázárra a jobboldalnak van szüksége, nekünk a jobboldalra. Ha A=B és B=C, akkor A=C. Mint köztudott.
    Másodszor. A csávó nincs kész. A soron levő feladat nem az Orbán-buktatás, hanem a zavargás elkerülése. Ami közöttünk és Jobbikosok között robbanna ki, hiszen OV gyáva, alattomos, nem hadvezér, csak ócska szájhős. Tömeget fog erőfitogtatásra az utcára vinni – és megindul a Kubatov-listák felhasználása.
    Amint kirúgtak minket az EU-ból és a NATO-ból, indulhat a buli.
    Van még valaki, aki emlékszik az iskolai törikönyveink egyik kedvenc fordulatára: ” a forradalom elől a háborúba menekültek?”
    Mutatis mutandis: a bukás elől a belháborúba akar majd menekülni.
    Ezért írtam, hogy muszáj (és sürgető) a Fidesz-baloldal felkutatása.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  35. aristeides (2012. január 8. vasárnap 02:01),
    Túl a “Fidesz-baloldal felkutatása” bizarrságán:
    Lehet, hogy az lesz, amit mondasz, de ettől én hányni fogok.
    Megint egy meg nem értett és meg nem tanult lecke, megint egy gusztustalan kiegyezés, megint egy “hagyjuk tisztázatlanul, majd elmúlik” gennyesség.
    Az egyenes, gerinces kiállás vérbe kerül, de legalább tisztáz és felemel, nem pedig még mélyebbre csúsztat a takonygerincűek nyüzsgő gödrébe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  36. Így jár annak az országnak a népe ahol 22 éve bevezették a ” gyakorlati történelemhamisítás ” tudományát a tanárképzőkben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  37. Sajnos nagy léptekkel haladunk a polgárháború felé.
    Nehéz munka volt , de nyolc év alatt csak sikerült egy békés ország békés lakosságából dühödt fenevadakat fabrikálni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  38. Nem gyűlölni kell (ez olyan luxus, amit most nem engedhetünk meg magunknak ), hanem olvasni és gondolkodni, majd tervezni és tenni.

    „A versenyképtelen argentin gazdaság 141 milliárd dolláros adósság súlya alatt roppant meg végleg 2002 februárjában. Akkor a kormány és a jegybank végérvényesen eltekintett a peso árfolyamát a dollárhoz 1:1 arányban rögzítő valutatáblától, és szabadon engedte az argentin deviza árfolyamát. A válság napokon belül drámaivá fokozódott: egy dollárért az addigi egy helyett 2,5 pesót adtak – mintha most egy euró 600 forintot érne.(Nem ismerős?) A kormány akkor úgy rendelkezett, hogy a banki megtakarításokat a pénzintézeteknek 1–1,4-es árfolyamon kell pesóra váltaniuk.(Nem ismerős?), vagyis a peso összeomlásából eredő veszteséget megosztották a betétesek és a bankok között. .(Nem ismerős?) A kitört pánik mértékére jellemző, hogy a rendőrség megszállta a jegybankot, miután az a pletyka terjedt el Buenos Airesben, hogy külföldre akarják csempészni az ország devizatartalékait. .(Nem ismerős?)

    A valutaválság azonnal romba döntötte a gazdaságot: a behozatal drágulása nyomán 2002 első negyedévében hivatalosan tízszázalékos volt az infláció, de fogyasztóvédők szerint a háztartások költségei éves összevetésben 60 százalékkal emelkedtek, miután a keresetek természetesen a korábbi szinten maradtak. Százezer üzlet zárt be, 22 százalékosra nőtt a munkanélküliség, és a lakosság 45 százaléka a hivatalos szegénységi küszöbnél kevesebb pénzből élt. A káoszt növelte, hogy a kormány a közalkalmazottak fizetését a pénzjegynyomda beindításával finanszírozta. A sztrájkok és zavargások mindennapossá váltak, volt olyan összetűzés, amelyik 25 halálos áldozatot követelt.”
    /http://www.borsonline.hu/news.php?megszallta-a-jegybankot-a-rend-rseg&hid=51539/

    Vagyis. Orbánnak elsősorban az inflációpolitika uralása és az emisszió (pénzkibocsátás) feletti közvetlen rendelkezési jog kell (és emiatt nem vagyunk még mindig eurózónás), és csak ezután (persze ez időben egybe eshet, sőt !) a devizatartalék.
    Továbbá: A Rendőrség módszeres kiiktatása a rendszervédelmi feladatokból s ebbe a folyamatba tartozik. (A katona parancs-végrehajtásra élete árán is köteles. A rendőr nem.)
    Továbbá: vegyük elő kitanult képességünket a sorok közötti olvasásában, a dekódolásban és értsük meg mit jelent a nagykövet „naccsága” beszéde!
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=508218
    Jusson eszünkbe, hogy politikai intézmények tucatjaiban, szakértők százai elemzik a helyzetünket. Ők tudják, de nem mondhatják, hogy Orbán ki fogja oldozni Aiolosz tömlőit.(Odüsszeia. X. 1 – 64. A mi ellenállásunk legfontosabb napi teendője, hogy tessék előkeresni és OLVASNI)

    Orbán pontosan tudja és érti: az USA és az EU nem tehet semmit ellene. Amit tehetnek: bennünket olyan helyzetbe hozni, hogy cselekvési kényszerünk legyen.

    Orbán felfogta az antalli mondat lényegét: forradalmat erőszakol ránk. (Mi is a forradalom leglényege? Megszünteti a jogfolytonosságot! Minden jogét, minden értelemben! Ez nem „fülkeforradalom” Ez „sarkalatos” forradalom. Orbán végzettsége nem jogász – arra tökéletesen alkalmatlan –, hanem államtudományt végzett szakember. Mi is az ELTE karának a neve? Állam- és jogtudományi kar! A jog az államhoz vezető és uraló eszköz. Vegyük már tudomásul. A jog nem gömb /”a közös középponttól mindenki egyenlő távolságban…”/, hanem kardpenge. Vajon miért pallos van Justitia kezében? )
    Majd összecsapnak a „szélsőségesek” (mi és a Jobbik-söpredék) aztán majd ő fellép és rendet teremt, békét. Kell-e kérdezni, kire és milyet?
    Érdekelne, hogy 1956. X. 23, XI.4, XII.6 részletes elemzése mellett miért nem teszik ezt meg 1957 V.1 eseményére? Ahogy milliók nem értik ’56 október 23-át, ugyanennyien nem értik ’57 május elsejét sem.

    Pedig nekünk ma legalább annyira ijesztő esemény lehet. (Nem írt ki véletlenül pályázatot a kormány 400 millióért rendezvényszervezésre: 2012 május elsejei nagygyűlésre? Mintha igen…)

    Ha otthon eldugult a budi, neki kell térdelni és kitakarítani, nem fintorogni, rühellni, felháborodni és várni valamilyen naccságára, hogy az takarítson helyettünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  39. Ego!
    Te is tudod: nagyon nem mindegy, hogy mit hány az ember.
    Bablevest, füstölt csülökkel és 4 üveg Gösserrel, vagy vért…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  40. aristides – a napnál is világosabb, hogy Orbán a rendkívüli állapotra, és az államelnökségre hajt. Csakis egy kesztyűbáb mellett merhette meghozni azokat a rendelkezéseket, amelyek az államelnöknek a Katonai Tanács elnökeként olyan korlátlan hatalmat adnak. Nem akar választást, még az általuk torzított választási rendben sem és nem akar kockáztatni: ő választások nélkül akar zavartalanul uralkodni az élete végéig. Nekem sem tetszik, hogy ennyire kezd elborulni a balos kommentelők agya, mert félő, hogy előbb-utóbb felülnek egy provokációnak.
    A 2-i tüntetés legbiztatóbb momentuma volt, hogy az angyalföldi proligyerek Szanyi, (aki nem a verekedéstől félt) képes volt percekig kitárt karral visszatartani a sajátjait is. Most megláttam benne valamit abból, amiért az angyalföldiek egyéniben újraválasztották.
    Egyébként igazad van a katonasággal – viszont elég sok puccsot a katonák hajtottak végre szerte a világban! A mostani profi katonaságot ezért előbb fel akarnák tölteni a kubatov listák alapján “megbízható” tagokkal. Viszont ami örvendetes: annyira hülyék a gazdasághoz, hogy időzavarba kerültek. Ők ezt csak a II. félévben tervezték (akkor jár le Schmitt 2 éve)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  41. Nem olvastam még ilyen jól “odatett” hattyúdalt !
    Remekül összefoglalja ami ránk vár – és az odavezető utat is.
    http://hungarisztan.blog.hu/2012/01/03/go_west_10
    …Miről kéne vitáznom, és kivel? Miért?

    Az ország agyhalott. Alapvetően nem a politikusaival van baj, bármennyire is gazemberek, bármennyire is rászolgáltak a lámpavasra egytől egyig. Azokkal van baj, akik mindezt megszavazták, akik mindehhez asszisztálnak, akik mindezt védik vagy egyenesen dicsőítik, és akik még csak a valagukat sem képesek felemelni, ha valaki más legalább szervez egy tüntetést, vagy történetesen elindul egy időközi választáson. Aki egy pillanatig is kollaborált ezekkel, az bűnös.
    …Jó lenne, ha valaki egyszer elmagyarázná ezeknek az embereknek, hogy az államcsőd az nem egy elvont fogalom.

    Az bizony kurvára azt jelenti, hogy nincs tovább. Az nem megszorítás, hanem az maga a fizetésképtelenség. Instant vereség egy olyan háborúban, amit országhatáron belül vívtunk, és csak magunknak köszönhetünk. Éhínség, betegségek, bűnözés, polgárháború, tömeges halálozások – nagyjából ez a menetrend.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  42. kekec, ha még nem unod, egy utolsó bejegyzést tennék.

    A “hattyúdal” két részből áll: azon mondatok gyűjteménye, amit hellyel-közzel mindannyiunk ismer, és mondogat. Sok-sok igazság, megalapozott harag.
    Szinte semmire sem megyünk vele.
    Szóval semmi bajom nem lenne vele, ha a szög a zsákból nem bújna ki: a második rész mindössze egy mondatából:
    “Első lépésben a pénz mentése, másodikban saját magunké.”
    Ez az ember hasznavehetetlen.
    Ilyen ne mondja rám, hogy agyhalott vagyok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos