Ronai and Ronai
AMERIKAI

Tarlós kislisszolt a büntetőadó mögül 2012. január 30. hétfő 14:56 | RR Forrás: AN

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Tarlós kislisszolt a büntetőadó mögül

Budapest – Egyelőre úgy tűnik, mégsem a fővárosi autósok megsarcolásával hosszabbítja meg a főváros és az állam a BKV agóniáját, így azonban nyitva marad a kérdés: mit akarnak tenni?

Egyértelmű nemmel felelt Tarlós István budapesti főpolgárnester a sajtó azon kérdésére, igaz-e, hogy a főváros a gazdasági minisztérium támogatásával útdíjnak nevezett büntetőadóval kívánja megsarcolni a budapestieket a totálisan kivéreztetett BKV életének meghosszabbítása érdekében. Az Origo szerint egymásra mutogatnak a fővárosban arról, kinek a pompás ötlete volt az útdíj.

Maga Tarlós annyit árult el, hogy az ötlet az egyik kerület polgármesterétől származott. A gyanú ettől legott Rogán Antalra, a Belváros elejére terelődött, aki azonnal közleményben tagadta, hogy bármi köze lenne a dologhoz. Tény azonban, hogy valaki kitalálta: havi tízezer forintot fizettessenek a budapesti autósokkal a semmiért, és ha csak minden második befizeti, abból már bőven futja a BKV fenntartására. Tény az is, hogy az ötletet támogatta a gazdasági minisztérium.

Az Index jelentése szerint szerdán tárgyalja a kormány a javaslatokat. A tízezer forintos autóssarc továbbra is terítéken van, hiába hátrált ki mögüle Tarlós. Az Index birtokába került dokumentum szerint az „úthasználati díjat” minden, a főváros közútjait használó gépkocsinak meg kell váltania papíralapú matrica formájában, a mostani parkolási engedélyekhez hasonlatos módon, havi tízezer forintért. A matrica meglétét a rendőrség ellenőrizné. „Az anyag emellett számol a kockázatokkal is: a dokumentum megemlíti, hogy az intézkedés ’jelentős felháborodást vált ki a közvéleményből’, és az ellenőrizhetetlenség miatt még az ötvenszázalékos fizetési hajlandóság is kétséges.”

Az Amerikai Népszavának egy név nélkül nyilatkozó városházi illetékes azt állította, meggyőződése szerint Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ  (BKK) elnöke találta azt ki, hogy minden budapesti autóssal próbálják megfizettetni egy havibérlet árát, bérletet azonban az autósok ne kapjanak érte cserébe. Ezt az információt erősítette meg Rogán Antal közlése is, miszerint a javaslat „a főpolgármester által a kormánynak megküldött nyolcpontos javaslatban szerepel, melynek minden elemét a Budapesti Közlekedési Központ dolgozta ki és foglalta írásba. A javaslatot aláírták az érintettek, beleértve a főpolgármestert is. Örömömre szolgál és támogatom, ha a főpolgármester úr az említett részt visszavonja, mert az általános útdíj helyett egy differenciált dugódíj bevezetése sokkal racionálisabb és igazságosabb megoldás lenne”.

Vitézy Dávid, a BKK elnöke

Mint az köztudott, Vitézy már tizenöt évesen alapítója volt a szélsőségesen autóellenes Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesületnek (VEKE). A jelenleg huszonhat éves, jó családi kapcsolatokkal rendelkező frissdiplomás közgazdászt (apja Vitézy László filmrendező, anyja Hankiss Ágnes) tavaly októberben Tarlós nevezte ki a BKK élére.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.0/5 (11 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -2 ( 20 szavazatból)
Tarlós kislisszolt a büntetőadó mögül, 3.0 out of 5 based on 11 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

2 Reader’s Comments

  1. Hát elég gerinctelen a lelkem, a többi aláíróval egyetemben. Úgy olvastam, hogy elvetették ezt a variációt. Szerintem személy szerint senki nem merte bevállalni, hogy a nevéhez kötődjön egy újabb sarc.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. Van követendő példa, a tervezettre, és már a meghozott intézkedések ellen!
    .
    “Csak lassan, óvatosan a lengyel utakon!”
    Lengyelországban szombaton 94 városban tüntettek egyszerre az autósok a magas benzinárak és a kormány jövedékiadó-politikája miatt. Voltak olyan helyek, ahol teljesen leblokkolták a forgalmat, másutt viszont annyira lelassították, hogy a városokon belül csak 20, az autópályákon 40 km/órás sebességgel lehetett haladni, emiatt gigantikus forgalmi dugók alakultak ki országszerte.”
    http://www.168ora.hu/globusz/a-kormany-szerint-az-autosok-hasznaljak-a-tomegkozlekedest-vagy-vegyenek-elektromos-kocsit-90172.html
    .
    Ez már szól!
    Itthon???
    Ideje lenne, mielőbb!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Tarlós lehazugozta Rogánt 2012. január 31. kedd | RR

Tarlós István iráni barátai 2012. január 20. péntek | Lázár György

Készakarva bedöntené a kormány a BKV-t? 2012. január 10. kedd | RR

Európai színházak Tarlós döntése ellen 2011. december 5. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos