Ronai and Ronai
AMERIKAI

Tarlós lehazugozta Rogánt 2012. január 31. kedd 11:29 | RR Forrás: AN

  • Hozzászólások(25)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Tarlós lehazugozta Rogánt

Budapest – „Ez hazugság”, reagált Tarlós István budapesti főpolgárnester egy tévéinterjúban elhangzott kérdésre, amely azzal szembesítette a kérdezettet, hogy Rogán Antal ötödik kerületi polgármester szerint Tarlós ötlete volt, hogy havi tízezer forinttal sarcolják meg a budapesti autósokat útdíj címén, és a pénzből finanszírozzák a BKV talpon maradását.

A tegnap az Index által kirobbantott botrány középpontjában egy több javaslatból álló csomag áll. A javaslatok mindegyike valamilyen forrást keres a BKV számára, de a legutolsó váltotta ki az országos felháborodást, lévén ez a legigazságtalanabb, ugyanakkor a gazdasági minisztérium mégis ebben lát fantáziát. Egyes budapesti sajtótalálgatások már arról szólnak, hogy a kormány készakarva meg akarja buktatni Tarlóst, akinek a helyére már megvan a jelölt Rogán Antal, jelenleg az ötödik kerület polgármestere személyében.

Cáfolhatatlan tény, hogy a javaslatcsomagot, benne a tízezer forintos útdíjjal, öt illetékes írta alá: Tarlós és Rogán mellett Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója, továbbá dr. Bagdy Gábor, dr. György István polgármester-helyettesek és Németh Zoltán, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője írták alá. Cáfolhatatlan tény – maga Tarlós is megerősítette –, hogy a gazdasági minisztériumban a nyolc javaslat közül épp az útdíjban látják a fantáziát, függetlenül attól, hogy az öt aláíró közül ki javasolta azt eredetileg, és ki ellenezte.

Tarlós kifejtette: az útdíj nem az ő ötlete volt, azt nem is támogatja, de miután nem ő találta ki, vissza sem vonhatja azt, mint Rogán javasolta. Rogán ugyancsak tagadja, hogy ő találta volna ki az útdíjat, Tarlós szerint „az egyik kerületi polgármester” volt az, márpedig Rogánon kívül más kerületi polgármester nem szerepel az aláírók között. Ugyancsak Rogánra utal, hogy a főpolgármester szerint az útadó azért került a javaslatok közé, mert az aláírók egyike ragaszkodott hozzá. Újságírói kérdésre válaszolva Tarlós burkoltan utalt arra, hogy Rogán azért nem szívleli őt, mert a helyére akar kerülni.

Eközben továbbra sincs hír arról, hogy a kormány fel kívánná oldani a BKV zárolt 32 milliárd forintját, így az sem kizárt, hogy az állam készakarva csődközelbe akarja sodorni Budapest tömegközlekedését, amivel egyértelműen Tarlós Istvánt lehetetlenítené el, kicsikarva azt, hogy a főpolgármester ajánlja fel a lemondását. A másik ok, hogy az állam azt akarja, a főváros előbb folyósítsa a BKV számára az e célra félretett kilencmilliárd forintot, amitől Tarlós azért vonakodik, mert ha ezt a pénzt is beleöli a tömegközlekedésbe, akkor Budapestnek egy fillér tartalékja sem marad.

Tarlós szemmel láthatóan próbál higgadt maradni, amikor kamerák előtt különféle tévéműsorokban rendre elmondja: az államnak is érdeke, hogy a BKV ne csődöljön be, és amennyiben a cég nem kap legalább 21 milliárdot állami forrásból, nagy baj történhet. A BKV közszolgáltatási szerződése április harmincadikán jár le; ha nem újítják meg, „május elsejétől egyetlen metró, hév, villamos vagy troli sem fog járni”, hangzik Tarlósnak az Orbán-kormány felé adott figyelmeztetése.

Nem zárható ki azonban, hogy a BKV ideiglenes leállása nem nagy ár a kormány szemében, ha ezzel elérhető közelségbe kerül Tarlós eltávolítása, kivált ha csakugyan Rogán foglalná el a megüresedő helyet.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (11 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +12 ( 16 szavazatból)
Tarlós lehazugozta Rogánt, 5.0 out of 5 based on 11 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(25)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

25 Reader’s Comments

  1. „Ez hazugság”
    Így igaz!
    Az elejétől a végéig, amit művelnek velünk a politikusok!
    Nekünk azért a cumit meghagyják, rágódjunk rajta!
    Rágódjunk rajta??
    Inkább köpjük ki, és adjuk az ők szájukba!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (29 szavazatból)
  2. Mert csak még BUDAPEST az ahol nem “igazi” fideszes van, tehát azt a posztot is “illik” megszerezni. (még jó, hogy ovi erre a tisztségre nem pályázik.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (34 szavazatból)
  3. Tóni főpolgi akart lenni, nem sikerült. – Tarlós szerint -
    Most az “egymást lejáratjuk” című műsor következik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (31 szavazatból)
  4. Nem szoktam Tarlós Istvánt dícsérni, de most tökéletesen igaza van. Rogán mindig egy sötét agyú, karrierista volt, lehetetlen elképzelésekkel. Remélem más is emlékszik rá amikor új alapokra akarta helyezni az igazságszolgáltatást, mondván a gyanusított bizonyítsa ártatlanságát. Ezért is nevezték Arogán Antalnak. Most ő akar lenni a főpolgármester, az eszközök nem számítanak, ha már a választáskor nem sikerült, majd most.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (37 szavazatból)
  5. Na és hazudott?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  6. Tarlós megkezdte önmaga leírását.
    Kicsi ő ahhoz, hogy ekkorákat rúgjon a felcsúti jobb kezébe.
    A baj az, hogy a főváros fogja ennek a kárát látni, ha csak utcára nem megy végre a Budapest lakossága.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (34 szavazatból)
  7. Nagy arogánsság a főpolgármesteri cimért. Ha kell a Tóni még a
    főpolgármesteri szervert is feltöri ezért és akár újra uszitgathatja
    a “magyar agár”-t is. (amiről már ismerjük)
    Számit-e a marakodás közben a fővárisi érdek?
    Már Hofi is megmondta: Tóni, te nem vagy valódi.
    No nem mintha a Pista valódi lenne, de legalább annak akar látszani.
    Aláirása vitathatóvá teszi szándékát. Most már magyarázkodhat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  8. Talán nem kéne Tarlóst a mennyekbe emelni, miközben a jobbikkal kokettál.
    Nehogy ez a baromság legyen a szikra, ami bedöntve a BKV-t “forradalmat” provokál és rendkívüli állapotot. :(((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (25 szavazatból)
  9. Azért az magáért beszél, hogy aláírták… Aki nem ért egyet, az nem ír alá.
    Ennyire egyszerű.. Hogy nem meri vállalni egyik aláíró sem ennek az ódiumát? Az jellemzi az aláírók jellemét…Nem kell a vaker! Ki ezért, ki azért kapar.Tegyük hozzá,hogy sikerrel.Eddig Tarlós nyugodtan zsarolhatott. Most???A Vitézy gyerekkel, meg Rogánnal szemben? Van egy olyan sejtésem, hogy itt ő lesz a vesztes…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (28 szavazatból)
  10. No és most ezért elkezdjük szeretni Tarlóst?
    Nehogy már egy ilyen sundámbundám színjátékot bevegyünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  11. Márpedig én a fotón két határozottan tévedhetetlen őszinte hazafit látok!
    Nem kéne ilyen súlyos rágalmakkal illetni őket!
    Még összeroppannak alatta!

    Ma Adys napom van, a “Disznófejű nagyurak” jutott róluk eszembe!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  12. Nem védeni akarom Tarlóst, de az aláírása nem jelenti azt, hogy egyetért az összes javaslattal. Ha ez együttes szülemény, akkor azt jelenti, hogy az aláírók előtt vagy között ezek a javaslatok merültek fel, és legalább néhányan, vagy legalább valamelyik nagyobb potentát közülük meggondolásra ajánlja. Ha csak olyan javaslatot lehetne meggondolásra felajánlani, amiben az aláírók egyetértenek, akkor nagy eséllyel egyetlen javaslat lenne, esetleg 2, legfeljebb 3.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  13. Tarlós lehazugozta Rogánt….
    Nos jól ismeri….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  14. Tarlós le…h..gozta Rogánt….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  15. Cserélik a kegyenceket ,- mostani adószedőinknek nagyobb a rokonsága és az étvágya -Kiéheztek nyócév alatt.A BKV csak űrűgy.Ehez támogatóik is vannak és vonnulgatnak “Édes szűlőfőldjűkőn ” meglapulnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  16. Egyik kutya, másik eb. Az biztos: Budapest főpolgármestere címére sem a mostani sudribunkó pasas, sem a kis alamuszi nyüzüge nem alkalmas.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  17. Valamit nagyon nem tud megbocsájtani Orbán a Pöstieknek.
    Ott veri el rajtuk a port, ahol tudja, mindegy milyen áron.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  18. Leslie Charteris

    A Fideszről símán elképzelhető, hogy a BKV kiszárításával érje el egy korábbi kegyenc elmozdítását és egy haver pozícióba ültetését. Az, hogy ezzel megbénulna Budapest, mellékes tényező. Ahol a fát vágják, ott hullik a forgács. Rohadt, cinikus politika ez, meg sem kell lepődni rajta. Olyan cinikus, mint Arrogán Békaszemű Tóni tekintete a képen, amint Tarlósra néz. Tarlós most meg elcsodálkozhat, hogy fideszes donokkal nem lehet ujjat húzni, mégha annak idején a Fidesz volt az, aki támogatta a főpolgármesterségét. A Fidesz is belehúzott Tarlóssal, azt hitték, majd olyan lesz, mint Sitt Pál, aki az anyja halálos ítéletét is aláírná, ha az orra alá tolják a papírt.
    ” Gondolj a szívedre, szavazz a Fideszre ! “

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  19. Orbán egész Magyarországnak nem tud megbocsájtani, hiszen ott üt rajta/rajtunk, ahol csak tud.
    Hogy a Nagyvezér szavait “palizáljam”: “Orbán Viktor, amikor csak erre lehetősége nyílott genetikusan rontott rá saját nemzetére…!”
    Mellesleg, ha Tarlóst lemondatnák, az még nem jelentené azonnal és feltétlenül Rogán utódlását. Ahhoz ui. meg köllene nyerni egy időközi főpolgármester-választást, ami a jelen állapotok szerint (a lopáson kívül semmi máshoz nem értenek, pláne nem a városüzemeltetéshez!) nem lenne egy egyszerű feladat – még “nemzeti konzultációval” felfrissített Kubatov-listák birtokában sem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  20. Bohém!
    Ne “politikusozz” úgy általában! Nevezd nevén az illetőt, v. illetőket!
    Ez a politikusok kifejezés úgy általánosít, hogy az emberek magát a politikát tekintik a fő ellenségnek. A politika a közélet része, hozzátartozik a társadalomhoz. Aki ezt tagadja, az tagadja társadalmi mozgás szükségszerűségét is, az demagóg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  21. Pedig megint megkapja ez a felcsúti bugris a pestiektől amiben már része volt egyszer.
    Igencsak nehéz lesz menet közben leváltani a Tarlóst, bár ami a “Fityiszt”illeti neki ez nem okozhat különleges nehézséget. Majd átnevezik a Főpolgármesteri Hivatalt és akkor mindenki előtt világossá válik, hogy új intézményhez új vezető dukál, akit csak Aláíró Pál nevezhet ki. Egyébként én úgy tudom, hogy Eltolcsynak
    végtelenül tetszett az autódíj bevezetése. Ebből is látszik elméjének egyre súlyosbodó állapota.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  22. málnaszőr,
    Természetesen igazad van, de talán nem véletlen, hogy Donald Kacsa is ezt rikácsolta, amikor úgy látta, hogy ellopták féltve őrzött kincseit:
    - Segítség! Tolvajok! Rablóóók!! Politikusooooook!!!!!…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  23. málnaszőr!
    Nincs vitánk!
    Demagóg vagyok??!!
    (népámító, lázító)
    A fenébe!
    Akkor lehetnék én is profi politikus!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  24. Jó a gyomrod?
    Milyen vastag a bőr az arcodon?
    Giró-szász átment a vizsgán az ATV-n. Ma ugyan mindenért bocsánatot kért.
    Egy szava sem állta meg a helyét….de volt(?) cége milliárdos megrendelést kapott….
    Kedves Bohém még midig úgy gondolod, hogy politikussá válhatsz?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  25. Dr.Tóth Elek!
    Üdvözöllek!
    Egy pillanat volt csak!
    Még sokáig szeretnék hagyományos módon borotválkozni!
    Tükörből!
    Nézz rá a manusra!
    Borotválkozni is elfejtett, tükörbe nem mer belenézni, és feledte, hogy valamikor hogyan is nézett ki!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Rogán a belvárosi korrupció császára 2012. november 11. vasárnap | AN

„Még nem döntöttem, folytatom-e” 2012. szeptember 25. kedd | AN

Rogán szerint menni fog egyedül is 2012. július 4. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos