Ronai and Ronai
AMERIKAI

Rendreutasították Orbánt, írja a Financial Times 2012. január 25. szerda 16:04 | Joshua Chaffin / RR

  • Hozzászólások(58)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Rendreutasították Orbánt, írja a Financial Times

Brüsszel – Magyarország miniszterelnöke azért találkozott kedden az európai uniós vezetőkkel, hogy megkísérelje a feszültségek csökkentését, és újra kezdje a tárgyalásokat a válság sújtotta ország számára nyújtandó hitelcsomagról. Orbán Viktort azonban ehelyett rendreutasították, amiért nem erősítette meg országa pénzügyeit, írja a világ vezető gazdasági szaklapjában Joshua Chaffin.

A kedvezőtlen fejlemények a jelek szerint szétzúzták Orbán úr abbéli reményeit, hogy egy-kettőre megnyerheti az EU támogatását a Nemzetközi Valutaalap által folyósítandó hitelhez, amire Budapestnek azért van szüksége, mert a pénzpiaci kölcsönzési díjak a magasba szöktek.

Orbán úr széles körű ellenállással találta magát szemben az EU-ban. José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke „lényeginek” nevezte, hogy az uniós jog „betűjét és szellemét teljes mértékben tartsa tiszteletben Magyarország.” Hozzátette: „Szélesebb körűek azok a politikai aggodalmak, amelyeket a magyar kormánynak muszáj lesz eloszlatnia.”

Neelie Kroes, médiaügyekért felelős európai biztos találkozott annak az ellenzéki rádióállomásnak a vezetőivel, amelyet órákkal azelőtt fosztottak meg sugárzási frekvenciáitól, hogy Orbán úr Barroso úrral találkozott. [Az Amerikai Népszava kiegészítése: Neelie Kroes ezt osztotta meg 33 ezer 876 követőjével: „Most találkoztam a Klubrádió, Magyarország egy hihetetlen mértékben zsugorodó, 2011-ben nyolc frekvenciát vesztett rádióállomása vezérigazgatójával. A ford.]

Neelie Kroes, a médiaügyek biztosa

Az EU illetékesei szerint Olli Rehn, a gazdasági ügyek európai biztosa vizsgálni kezdte annak lehetőségét, hogy visszatartsa az EU fejlesztési alapjaiból Budapestnek szánt 1,7 milliárd eurós összeg egy részét. E lépésre a jövő év elején kerülhet sor, amennyiben Orbán úr Brüsszel pénzügyi átalakításra vonatkozó követelményeinek nem tesz eleget.

Matolcsy György magyar gazdasági miniszter arra tett kísérletet, hogy a nézeteltéréseket jelentéktelennek tüntesse fel.

„Nagyon közel állunk egymáshoz”, mondta Matolcsy úr riportereknek az EU pénzügyminisztereinek találkozója után, kijelentve: Magyarország „valamennyi szükséges döntést” meghozza annak érdekében, hogy költségvetési deficitjét a jövő év végéig három százalék alá szorítsa. A Bizottság előjelzése szerint a deficit a 3,7 százalékot is elérheti.

Matolcsy úr az Orbán és Barroso urak közti megegyezés jelentőségét is kisebbítette, mondván, Budapest nem vár azonnali áttörést. A gazdasági miniszter várakozása szerint a mentőcsomagról szóló tárgyalások heteken belül megkezdődhetnek, a megállapodás pedig hónapokra van. A csomag nagyságát nem határozta meg pontosabban.

A két vezető közti megbeszélés célja az volt, hogy megoldja a Barroso úr szerint az uniós normákat sértő három, decemberben hatályba lépett magyar törvény feletti nézetkülönbségeket. A jogszabályok egyike, amely Barroso úr szerint a központi magyar jegybank függetlenségét fenyegeti, a legfőbb gátja az IMF-fel folytatandó új tárgyalásoknak.

Magyarországot költségvetése miatt is megrótták a pénzügyminiszterek találkozóján, akik egyetértettek Rehn úr azon megállapításával, miszerint Magyarország nem korrigálta régóta tartó pénzügyi deficitjét.

„Lényeges, hogy Magyarország fiskális politikája a jövőben fenntartható maradjon”, mondta Rehn úr.

A miniszterek egyetértettek abban, hogy Magyarországnak csak egyszeri stiklikkel, köztük a magán nyugdíjalapok államosításával sikerült a GDP uniós jog által megkövetelt három százaléka alatt tartani deficitjét. E stiklik nélkül a deficit a GDP hat százalékára nőtt volna, jelentették ki.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (43 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +65 ( 73 szavazatból)
Rendreutasították Orbánt, írja a Financial Times, 4.8 out of 5 based on 43 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(58)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

58 Reader’s Comments

  1. Hajcihő, csak 1-1 pluszt adhattam, pedig többet is adtam volna. Most itt pótolnám ki. +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    Meggyőződésem, hogy ov nem érti az udvarias diplomáciai nyelvezetet. Nem érti. Szájon kell vágni, képen kell törölni, erőteljesen – azt érti. Csak azt. Így szocializálódott.

    Eltolcsi meg? Érdemes elolvasni:
    http://www.168ora.hu/buxa/matolcsy-tovabb-folytatja-90022.html – a kommenteket is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  2. Gumidominó,csingilingi Matolcsy ápolt… nemsokára jön a főorvosi vizit és kapsz egy nyugtató injekciót!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  3. Hajcihő
    2012. január 26. csütörtök
    13:24

    EZ nagy IGAZSÁG!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  4. carey200
    2012. január 27. péntek
    08:05

    SAJNOS nem jön, MÉG LEGALÁBB 2 évig!
    ÁMDE akkor is, még mindig csak reménykedni lehet(ne), hogy a NÉP megfelelő számban ELMEGY SZAVAZNI, hogy úgy elküldje, ezt az ostoba narancsvezíííííírt, oda ahová való, hogy soha többé vissza se m e r é s z k e d h e s s e n !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  5. neveletlen
    2012. január 26. csütörtök
    21:53

    Tessék? Nem É R T I?? Háááát, EZ, nagyon enyhe kifejezés! ! :-(((
    Gőze s i n c s róla és a nagypofájú azt képzeli, hogy NEKI mindent szabad!!!! Sajnos, ezt látták az EU-s tárgyalófelek eddig is és csak nevettek rajta, de elnézték neki, mert “jól alkalmazta” velük, az egyébként, számára ugyanúgy semmi sem jelentő jobboldali “retorikát”, mint annak IDEJÉN, az SZDSZ árnyékában a, neki szintén semmit sem jelentő, liberálist!!! Pusztán arra kell(ett) “neki”mindkettő, hogy
    1./ felkapaszkodjon, most pedig hogy
    2./ átejtse a nyugatot!
    Akár csak, egy bizonyos kisbajusszos!!!!
    Most kezdenek “észbe kapni”, de már késő !!!
    Ugyan már! A disznóólban ilyet nem TANÍTANAK!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  6. Lehet, hogy Orbán annyira hülye, hogy nem érti a diplomácia “nyelvét”!!! De ott van Martonyi és mások, akik azért nem “mai gyerekek”! Én azt hiszem, hogy értik ők, csak hazudoznak és a problémákat a köz véleménye előtt akarják elfedni! Hazudozhatnak, mert sajnos ITTHON a köz véleménye olyan, hogy “fogékony az Orbán demagógiájára”!!!És tájékozatlanok a nyugati véleményekről! Azaz a demokratikus közvélemény előtt! Itthon pedig gyenge a média, amely szélesebb és igazságosabb tájékoztatást adjon!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  7. Ego, Hajcihő@ Mondják, az Szdsz inkább a szélső balhoz (volt) sorolható, sőt, többen akasztják rájuk a “bolsevik” jelzőt. Mindettől függetlenül, s attól is, hogy saját maguk sem tudták eldönteni, kik ők, harcoltak egymással, olyan gyakorlati kérdésekben (is), mint a szólásszabadság. Nem akarták felismerni azok, akik a harcban felülkerekedtek, hogy a saját sírjukat ássák, mert a demokrácia nem attól függ, mindenki kinyilváníthatja-e a véleményét. Nem mondta meg nekik senki, hogy demokrácia akkor lehetséges, ha a szabályokat, törvényeket betartjuk és betartatjuk. De nem csak miattuk nyerhetett a Fideszkdmpjobbik, hanem mindenki miatt a rendszer(gengszter)váltás után, mert mindegyik kormány azzal támogatta őket, hogy óvatosan félrefordultak, szemük elé tették a kezüket, s nem figyeltek. Se “belülre”, se kívülre. Kényelmesebb volt így. Mondták, hogy: “dehátottvannakatörvényekmiértnemlehethasználni!?” Hát azért, mert nem egyértelmű törvények voltak. Mert nem tőmondatokban, egyszerűen és világosan fogalmazták meg azokat. Mert a “lehet, de nem szabad megtenni” már erkölcsi kategória. És erkölcse sajnos egyetlen politikusnak sincs.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  8. Ja, és Fodor Gábornak ezután még van mondata zsarnokságról…….

    Kiss Sándor@ a média pont nem gyenge, hanem erősen azt harsogja, amit orbán akar, hogy harsogjon. A média pont azon az erkölcsi szinten van, ahol a politikusok. Van néhánymédiamunkás, akik igyekeznek kissé, de alapvetően a nulláról kellene kezdeni építeni a tájékoztatást is. Mindenkitől elvenni a frekvenciát, mindenki, aki a médiában akar dolgozni többféle szűrőn menjen át, leginkább szakmain, emberin, aztán……aztán felébredtem, és bilibe lóg a kezem

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Húzd meg, ereszd meg 2012. január 24. kedd | RR

Orbán Viktor házhoz megy a pofonért 2012. január 17. kedd | RR

A nyilasok elégették az Unió zászlaját 2012. január 15. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos