Ronai and Ronai
AMERIKAI

Folytatódik a magyar médiahelyzet vizsgálata 2013. január 30. szerda 0:53 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(20)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Folytatódik a magyar médiahelyzet vizsgálata

Budapest, Brüsszel – Az MSZP Európai Parlamenti (EP) delegációjának vezetője szerint nem igaz, hogy lezárult volna az Európa Tanács (ET) vizsgálata a magyar médiahelyzetről.

Tabajdi Csaba az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében Gyürk Andrásnak, a Fidesz EP-delegációja vezetőjének korábbi közlésére reagált, amelyben az állt, hogy sikeresen lezárult a párbeszéd az Orbán-kormány és az Európa Tanács között a magyar médiaszabályozásról.

Tabajdi Csaba szerint “szó sincsen arról, hogy minden rendben lenne; nemcsak az EP, hanem az Európai Bizottság is komoly bírálatokat fogalmazott meg a magyar médiaszabályozással szemben”.

Hozzátette: “jó lenne, ha Gyürk András és a Fidesz EP-delegációja felhagyna annak a számtalanszor megbukott mantrának az ismételgetésével, miszerint itt valamiféle titokzatos baloldali összeesküvésről van szó”.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.3/5 (11 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +13 ( 17 szavazatból)
Folytatódik a magyar médiahelyzet vizsgálata, 4.3 out of 5 based on 11 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(20)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

20 Reader’s Comments

  1. Kitiltotta őket a plébános
    „Megelégeltem, hogy ármánykodnak ellenem, és olyan magatartást tanúsítanak, ami ellentétes bizonyos erkölcsi normákkal és a városban élők érdekeivel. Számomra elfogadhatatlan, hogy ők, akik jobboldalinak tartják magukat, birtokolni akarják a helyi közmédiát. A 40 év kommunizmus alatt nem volt ennyi bajunk a városvezetéssel, mint a mostanival. Ha valaki jogos kritikát fogalmaz meg, akkor megsértődnek és kommunistáznak” – ezt a helyi plébános, Burányi Roland mondja a magyarnarancs.hu-nak a jelenlegi városvezetésről. A polgármester köreiben nemcsak a felmondott jegyzőt (róla alább), hanem még a katolikus plébánost is azzal rágalmazzák, hogy ő is a 15 évig hivatalban volt előző polgármester, a független Schindler János embere. A helyi egyházi vezető természetesen visszautasítja a rágalmat, és azt is elmondja, hogy az utóbbi hetek eseményei miatt tiltotta ki Haszilló Ferenc polgármestert és az egyik képviselőt az egyházi intézményekből a vasárnapi misén.

    http://magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/megszunhet-a-helyi-media-tiltakozik-a-plebanos-83394

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  2. “amelyben az állt, hogy sikeresen lezárult a párbeszéd az Orbán-kormány és az Európa Tanács között ”
    -
    Nem ismerem a részleteket, de nem hiszem el, mert általánosságban szólva ez a két szó, hogy “Orbán” és “párbeszéd” nem fér meg egymás mellett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (23 szavazatból)
  3. Ha jól tudom, éppen maga Gyürk András volt 2010-ben az egyik . f ő s z e r e p l ő j e . annak az “o k t a t ó . f i l m n e k”, amelyben a FidSS bemutatja az aktivistáinak, hogy hogyan kell a naiv választókat úgy az uszályukba keríteni, hogy azok abból semmit ne vegyenek észre.
    Kedves kommenttársak! Aki tudja, tegye ki ezt a videót!
    *
    [E botrányos módszertani munka mindössze néhány hete került napvilágra.]

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  4. Ha végre kimondásra kerülne a tény, miszerint hazánkban diktatúra van, akkor nem kellene senkinek sem magyaráznia azt, hogy van vagy nincs sajtószabadság, stb.
    A tiszta és világos beszéd pont erre való!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (20 szavazatból)
  5. Az Europa Tanácsban is igen nagy kupleráj lehet, hiszen Thorbjorn Jagland, az ET főtitkára azt közölte, hogy a testület lezárta a párbeszédet Magyarországgal. Döntései alapján az ET, mint intézmény azonban nem fejezte be a munkát, hiszen a napokban döntöttek arról, hogy a monitoring bizottság két raportőre február végén vagy március elején Magyarországra jön. Az ET parlamenti közgyűlése pedig múlt csütörtökön fogadta el az európai média helyzetéről szóló határozatot, amely szerint a magyar médiaszabályozás továbbra is lehetőséget ad a sajtószabadság korlátozására, és megállapította, hogy a 2010-ben elfogadott magyar médiaszabályozás tavaly májusi módosításai az ET emberi jogi biztosa által tett ajánlások csak egy kis részének tettek eleget, s továbbra sem nem zárják ki a joggal való visszaélést és törvény sajtószabadság korlátozására való felhasználását.
    Nagy kérdés számomra, hogy az ET főtitkára miért beszél a testületi döntéssel ellentétes dolgokat, miért tesz nyilatkozatával, az ellenzék lejáratását segítő szívességet, a 2014-es magyar választások előt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  6. “Kommunizmus” sehol a világon,semmikor nem volt,nem hogy 40 évig Magyarországon! Ez a jobboldaltól átvett (“komcsik”") fogalom téves használata!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  7. Reflektor!
    *
    Egy új középkor “virágzik”.
    *
    Sajnos nekem egy régebbi történet jut eszembe, az amikor II.János Pál** ellátogatott az egyik forradalmi Latin-amerikai országba [talán Nicaraguába, v. Grenadába ?] és ott ország-világ szeme láttára, nyilvánosan . m e g f e n y í t e t t e . és megalázta az ottani forradalom egyik, történetesen . k a t o l i k u s . p a p . vezetőjét azt, aki komolyan merte venni a szegénységre vonatkozó krisztusi tanításokat…
    *
    ** Ő az a pápa, akit oly sokan titulálnak “jó pápának”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  8. Azért abban egyetérthetünk hogy az elmult 40 szocialista év gyakorlatilag a kommunizmus kiépítésére törekedett, kommunisták által vezetett dikatúra volt, és MO-t és a munkahlyek gyárakat TSZ-ek a kommunista párt az MSZMP vezette.
    A munkahelyek a személyzetis sokszor a helyi párttitkár volt és a KISZ (KOMMUNISTA IFJUSÁGI SZÖVETSÉG) volt a fiatalok komcsi pártja volt.
    Az MSZMP ugyan szocialista volt de ezek kommunisták voltak, ahogyan Ságvári Endre is. Eyébként volt kisérleti kommunizmus pár héteg, az akkori szovjetunió valamelyik vidéki falujában, de csúfosan megbukott mert a lakosság pillanatok alatt kirámolta az üzleteket, boltokat tudván hogy a kommunizmus csak ideiglenes. Persze az volt a hülye aki ezt nem látta.
    Lehet mosdatni a lovat, de az a szocializmus ami itt volt gyakorlatilag a kommunisták műve volt, tagadás olyan mintha valaki tagadná a fasizmust, nácizmust.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -15 (21 szavazatból)
  9. T. Tiborka!
    *
    Mint írod, a kommunizmus “a jobboldaltól átvett fogalom . t é v e s . használata”
    *
    Ez egyáltalán . n e m . t é v e s , hanem nagyon is . t u d a t o s . elferdítése a kommunizmus a történelemben eddig tisztán elméleti létezésének. Valójában egy sikeres jobboldali propaganda fogás, azaz . h a z u g s á g , amely ellen hozzád hasonlóan, minden felkészült olvasónak joggal tiltakoznia kell…
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  10. "tisztelthölgyeimésuraim"

    .
    .
    CommonSense !
    Amit itt fentebb írsz, az úgy hülyeség ahogy van. Ám, mivel nem látom értelmét a te szinteddel vitázni, csak egyetlen példát emelek ki a szövegedből: A TSZ-eket.
    *
    A mezőgazdasági szövetkezésnek ezek a példái – mert léteznek más típusúak is – a gyakorlatban igazolták nem csak létjogosultságukat, s mi több(!), de életképességüket is. Felrobbantásuk nem csupán vétek, de súlyos bűncselekmény volt, amelyet a hozzád hasonló gondolkodású miniszter, Torgyán József követte el. Azóta a falvakban a káosz uralkodik. Ráadásul a FidSS lovagok, lényegében szintén a nagybirtok pártján állnak, ezért az akkor széttépett, aprófává aprított TSZ birtokterületeket és infrastruktúrát, most minden erejükkel újból nagybirtokká gyúrják, dagasztják, persze maguk és a csókosaik részére.
    *
    Nos, az itt felsoroltak mennyivel tükröznek egy csöppet is jobb állapotokat, mint a 22 évvel korábbiak; semmivel, sőt… A korábbi (TSZ) gyakorlat viszont nagyságrendekkel igazolja az előbbi hosszú évtizedek gyakorlatának életképességét, tehát a létjogosultságát.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  11. *
    A SAJTÓSZABADSÁG A DEMOKRÁCIA LEGFONTOSABB FOKMÉRŐJE.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  12. "tisztelthölgyeimésuraim"

    .
    .
    A Klub Rádió körüli tipikusan orbánista hercehurca folytatódik.
    A Médiatanács – egészen pontosan az Orbán rezsim – semmibe véve a magyar(!) bíróság(!) immáron hetedik ítéletét a Klub Rádió javára, ismét felebbezett az abszolút jogos ítéletek ellen. Ez a magyar média szabadság, ez a mai magyar valóság !
    .
    Úgy mellesleg, ezzel a módszerrel tartja sakkban Orbán Viktor a még valamelyest létező balliberális sajtót és médiát… hogy ne azt mondják, amit akarnak, hanem azt amit a Vezér akar, de legalább is “tartsák a szájukat”. És sajnos tartják is.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  13. “tiborka” Egyetértek nem is értem azokat akiknek ekkora hazugság hagyja el a száját, hogy 40 évig kommunizmus volt Magyarországon. Ha tényszerű akarok lenni, a világon sehol sem volt KOMMUNIZMUS ennek kapcsán KOMMUNISTÁK sem voltak. Akkor mikor Ormán kijelentette, hogy 89-ben a KOMMUNIZMUSTÓL szabadította meg az országot. Akkor nemcsak nekünk hanem saját magának is hazudott. Mi már csak ilyen nemzet vagyunk, HAZUG, HAZUDOZÓS. De saját magunknak? No ezért TÉVEJEG a társadalom jelentős része mert tájékozatlan, és még saját magának is HAZUDIK és saját magát tatja TÉVEDÉSBE túlzásaival. Szerintem ORBÁN a napnak minden szakába hazudik ámítja a népet, aki szájtátva hallgatja HAZUDOZÁSAIT:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  14. Az mszp kezd belehúzni:
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=618055
    A fidesz-frakció közleményének “kijavítása”
    A minőségéről meg csak annyit: az összes a magyar népszavához delegált troll ott nyüzsög és kommentel! Azaz nagyon a szívükbe hasított. Tehát JÓ!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  15. Egy kis fordítási hiba és máris minden rendben van a magyar médiatörvénnyel!
    “Cooperation between the Council of Europe and Hungary will continue to further improve media legislation in line with our expert assessment”, said Jagland.
    Ez nem ugyanaz, mint hogy “Lezárult a párbeszéd Magyarország és az Európa Tanács (ET) között a médiaszabályozás vitatott kérdéseiről…”
    Ha Téged is felháborít, hogy a Fidesz hülyének néz és hazudik, akkor terjeszd!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  16. Szintiszta fasiszta banda , lecsóba velük .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  17. Orbant ez nem erdekli ! O kinyirta a mediat , be van poloskazva minden pontosan tudjak ki milyen erzelmu! A mediat is ezek szerint takaritottak ki , nem csak a kozmediat. NAGYON SULYOS PROBLEMA az Orbani diktatura fasiszta elemekkel szepen megspekelve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  18. Bauer Tamás írása egy “független” vélemény formáló véleményéről.
    http://www.demokratikuskoalicio.hu/index.php/2011-12-05-15-42-05/ajanlottblogok/4118-bauer-tamas-a-fueggetlen-velemenyformalo-veszedelmes-vaksaga

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  19. Vip

    A continue igenis lezárást jelent.Biztosan valami George Conrad, Paul Lendvai vagy Emmerich Gardner teledumálta a fejedet,hogy nem igy van. Persze!! Hát akkor a sorozatrészek végén mit jelent a to be continue?? He?. Hát azt,hogy konec filma.
    Na ugye? ( Ezt a pofátlanságot!!!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  20. Aki a kommunizmust összekeveri a szocializmussal, aki a kommunista szót a bolsevik alternatívájaként használja, az egyáltalán nem érti, hogy mi történt 1917 és 1990 között, az un. szocialista táborban.
    Aki azt gondolja, hogy Magyarországon az 1989 előtti 40 évben kommunizmus volt, annak fogalma sincs arról, hogy Lenin, majd az Őt követő bolsevikok, hogyan írták át a kommunizmus filozófiai elméletét, és miként dolgozták ki a hatalom erőszakos megragadásának, majd megtartásának bolsevik stratégiját és taktikai módszereit.
    Common Sence-nek üzenek, hogy bár Magyarországon nyiltan felvállalt diktatúra volt (proletár diktatúrának hívták) – ellentétben a ma demokráciának hazudott, erőszakos egypárti törvénykezéssel -, mégsem állítható nagy általánosságban az, hogy a munkahelyeket a MSZMP vezette és irányította. Igaz, akkor mindenütt ott volt a párt, igaz hogy nyiltan működtek a munkahelyi alapszervezetként, de nem minden vezető volt a párt tagja, s akik igen, azok között pedig, különösen 1967 után sok volt az önálló gazdasági döntéseket hozó szakember. Ma az állami cégeknél nem tudjuk, mert nem nyilvános, hogy ki, melyik párt tagja, de a kormányváltás utáni személycserékből világosan érezhető, hogy az kormánypárt emberei megszállták a cégeket. Állami vállalatoknál a vezetői feladatokat ők a párt nevében és a párt utasításai szerint végzik, a kormánypárthoz közelálló magánvállalkozások pedig számolatlanul kapják az állami megrendeléseket, miközben mások csak a csodában reménykedhetnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Az Európai Unió figyelmeztette Orbánt 2013. február 15. péntek

Az Európai Bizottság fenntartja keresetét 2012. október 1. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos