Ronai and Ronai
AMERIKAI

A metodistákat is utolérte Orbán hálája 2011. július 16. szombat 6:27 Forrás: AN

  • Hozzászólások(28)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A metodistákat is utolérte Orbán hálája

Budapest – Van egy vicc, Magyarországon terjed,  Orbán Viktor a folyóparton sütögeti az aranyhalat. Látja ezt egy ismerőse. Te Viktor, mondja, ez egy aranyhal, kívánhatnál tőle hármat! Mire Orbán: Három kívánság? Az már megvolt.

A metodista egyháznak az új törvénymódosítás miatt újból kérelmezni kell egyházi elismerését. “Mi többnyire szegény településen vagy kerületekben működtetünk intézményeket, sok esetekben nemhogy támogatást nem kapunk, hanem mi támogatjuk a családokat. Ennek az állapotnak nyilván vége, mert ha nincs egyházi státusz, akkor az összes intézmény összeomlik – mondta Iványi Gábor metodista lelkész a Megbeszéljükben. A metodista egyház esete azért is különös, mivel Iványi Gábor keresztelte meg Orbán Viktor két legidősebb gyermekét, sőt, a miniszterelnök házasságát is ő áldotta meg.

Az idén 30 éves magyarországi metodista egyház jelenleg egyesületként működik. Iványi Gábor úgy fogalmazott, “teljesíteni tudnánk a feltételeket, de vitatjuk, hogy a törvény megfelel-e az egyházi törvény kitételeinek. A köztársasági elnököt ezért arra kérjük, hogy ne írja alá a törvénymódosítást, és több fórumot is megkeresünk az ügyben – mondta Iványi Gábor.

A metodista egyház az egyik legnagyobb fenntartó egyház. Hajléktalanokat, időseket, szegényeket gondozunk. Iskoláink esetében is az volt a szempont, hogy az átvett intézményekben a hátrányos helyzetű gyerekek aránya legalább 60 % legyen, ez ma már 90 % fölött van. Különböző óvodáinkba és iskoláinkba 2500 gyerek jár, idén először érettségiztek hajléktalanok is külső bizottság előtt, tehát nem adtunk kegyelemből matúrát senkinek. Ez azonban senkit nem érdekel – mondta a lelkész.

Ott, ahol nem alapítványi iskolaként működik egy egyházi intézmény, még egyházi kiegészítő támogatással se lehet nullszaldóssá tenni azt, a szülők támogatásával sem – magyarázta Iványi Gábor. Sok család hétvégén is eljár hozzánk étkezni, mert a hétvégén nemigen esznek. Ha módunkban állt, közülük vettünk fel dolgozókat intézményeinkbe. Ennek azonban így most vége – tette hozzá.

A metodista egyház sorsa azért is különös, mert Iványi Gábor lelkész keresztelte meg Orbán Viktor két legidősebb gyermekét, sőt, a miniszterelnök házasságát is ő áldotta meg. Az akkori szertartásra a békásmegyeri lakótelep egyik blokkházának pincéjében került sor, már-már őskeresztényi körülmények között – mesélte Iványi Gábor.

“Amikor Orbán Viktor miniszterelnök lett, megkeresett felesége, Lévai Anikó, és a gyerekek keresztlevelét kérte, mivel másik felekezetbe szerették volna átíratni a gyermekeket, ami teljesen természetes” – mondta Iványi Gábor lelkész, aki nem mellesleg Kövér László édesapját is temette, emellett Nagy Imre újratemetésére a lelkipásztorok felkérésében is ő segített.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.4/5 (14 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +26 ( 26 szavazatból)
A metodistákat is utolérte Orbán hálája, 4.4 out of 5 based on 14 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(28)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

28 Reader’s Comments

  1. Elismerésem Lelkész Úr ! Bár tudom ezzel nem megy(mennek) sokra !
    De Ön is tudja most keleti szél fúj , és a rászorulók , elesettek útban vannak ! Önök pedig Őket segítik , ennek egyenes következménye a jelen helyzet !!
    Azért nagyon remélem hogy mindez megtöbbszörözi az energiájukat , erejüket mert ha valamikor, akkor most még nagyobb szükség lesz Önökre !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +45 (45 szavazatból)
  2. Szerintem a Lelkész Úr “bűne” az is, hogy a kritikus napokban elment Gyöngyöspatára.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (32 szavazatból)
  3. Ha mínuszoltatok, akkor is ez a véleményem. Ahogy nem tetszett a fütyisznek a gyöngyöspataiak “kirándultatása”, biztosan a romákkal való együttérzés sem !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  4. Hallgassátok meg Iványi Gáborral készült riportot a klubradio.hu-n.

    http://www.klubradio.hu/data/files/ivanyi_gabor_orban.mp3

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  5. Az a baj velük hogy olyanokat karolnak fel akiket Hatalmonlévők még mélyebb tudatlanságba akarnak taszítanui , végsőcélként rabszolgákat akarnak belőlük csinálni Magyar ZRT. számára .
    Irástudókkal viszont mindig bajok vannak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  6. ” Minden jótett elnyeri méltó büntetését ”
    / Szerb Antal : Pendragon Legenda c. művéből../

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (25 szavazatból)
  7. Orbán Viktor házassága legális ?Ha a pincébe kötötte és 1989 előtt ?Sajnálom ezt a helyzetet,de Orbánt nem hatja meg ez a helyzet. Ő azt tehet,amit akar.De azt nem tudtam,hogy Orbáné metodista volt.Volt,mert nem harcol az egyházért. neki sincs esélye Orbán ellen ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  8. “A köztársasági elnököt ezért arra kérjük, hogy ne írja alá a törvénymódosítást, és több fórumot is megkeresünk az ügyben – mondta Iványi Gábor.”
    .
    A mai napom is jól indult, rögtön volt min nevetni.
    .
    Megkérjük a köztársasági elnököt, hogy ne írja alá. Hö-hö. A Jézuskánál és a Télapónál több értelme lenne próbálkozni.
    .
    Amíg mindenki egyesével siránkozik, csak siránkozás lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (28 szavazatból)
  9. Ezt már mindenki tudja:

    Gyurcsány F., Sólyom L. és Orbán Viktor áll Isten színe előtt.
    Isten megkérdezi Gyurcsány Ferencet: Tudod-e miért vagy itt? Tudom Atyám.
    Jó, akkor ülj a bal térdemre. Megkérdezi Sólyom Lászlót: Tudod-e miért vagy itt?
    Igen Atyám, tudom. Rendben, akkor ülj a jobb térdemre.
    Megkérdezi Orbán Viktort: Na fiam, Te tudod-e miért vagy itt?
    Azt nem, de azt tudom, hogy a helyemen ülsz.

    Azt hiszem, itt van a kutya elhantolva…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (30 szavazatból)
  10. Maeldron ne röhögtessé’ majdnem magamraborítottam koffimat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  11. Borzalom. A mai magyar közéletben, még van akinek eszébe jut és megfogalmazza: a köztársasági elnökhöz fordul segítségért. Ha hozzám fordul jobban jár, mert én legalább megsimogatnám a buksi fejét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  12. A köztársasági elnöki cím elnyeréséhez 500 A4-es lapot kellett aláírni, x időre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  13. Aki mégegyszer a Gojostol.-hoz fordul demokrácia-védelmi kérdésben , avval 100.-szor le kell íratni egy pappírlapra hogy :
    ” Mipalinkhoz jogvédelemért nem fordulunk “

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  14. Minden le írtatok én már csak azt tudom írni.SZÉGYEN GYALÁZAT és megint csak
    SZÉGYEN és GYALÁZAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  15. Egy Másabb Keresztség: történelmi egyháznak mondanám azt, ami legalább 100 éve, nemzetközileg működik, mármint ha e rövid időt nevezhetem történelemnek.A kormánynak ez a lépése nem egyedi indíttatású, intézkedése mögött, komoly nemzetközi érdekek és törekvések húzódnak meg a közel jövő nemzeteket éríntő hasonló intézkedésekhez! Lásd a jelenleg sok országban diszpórában élő muszlimokat. A katolikusok mellett, Ők a legnagyobb monoteista gyülekezet. Mint ilyet, egy szűk körnek, érdekében álhat bomlasztani, felszámolni, mert a kisebbek úgy is lemorzsolódnak egy idő után. A következő lépés lesz, a kiválasztottak közül, kiemelnek egy, úgymond nagyot, rábízva sok ,,dolgot” Ebbe a manőverbe a választott tevékeny részvétele nélkül, annak akaratán túllépve, bele fog csúszni, mert nem várt dolgok mindíg történnek! Ne felejtsük el azt, hogy a világban élő emberek igen jelentős része hisz valamiben. Most nem az a kérdés, hogy hit és hiszékenység, szembe állítva a valóságot a szellemiséggel, nem! Többről van szó! Egy példa: az idei nagy Japán földrengés, mit is mondtak a Sintoisták? Isten megbüntette őket! Nos ez a baj! ISTEN, soha sem büntet, a világban uralkodó Bűn, a Gonosz az és annak ereje, ami a bajokat hozza! Kérdezlek én, melyik az az apa, aki ha a gyereke kenyeret kér tőle, követ ad neki? A Szerető ISTEN, nem ember, Ő különb mindannyiunknál! Rá próbáltam világítani a majdani bebukás egyik elemére, mellesleg meg is van írva a Jelenésekben, a jégeső csapásánál! Ezt követően, persze amíg ide eljut a világ, komoly események láncolata előzi majd meg, beszüntetnek minden vallást, avagy átalakul, és ekkor jön el a vég. Mellesleg, nem is baj ez, mi az ember, akinek az orrában van a lehellete, benne kellene megbízni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  16. ÉN hiszek !
    Hiszek egyet !!
    ( Vagy többet )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  17. Súlyos rosszkívánság:
    …Hogy Orbán öleljen téged a kebelére!
    *
    Sosem bocsátják meg Iványi lelkész úrnak az egyik demokratikus naggyűlésen mondott keresetlen szavait a pogány bálványimádásról sem, mikoris azt mondta a turul-kultuszra, illetve a madárra, hogy a “gülüszemű tojót imádják”. ( Bocs’ lehet hogy kigúvadt szeműnek mondta.)
    *
    Mi lesz azokkal az Orbán fiókákkal, akiket lelkész úr keresztelt meg az akkor még létező egyház nevében? Viszik őket Romába? Mert ma már nem létezik a Metódista Egyház az O r b á n – m e t ó d us miatt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  18. Én nemtudom…valahogy nemtudok röhögni az Orbán-vicceken.
    Érdekes hogy Kádárról igen sok vicc meg karikatúra jelent meg a lapokban , amiken állítólag ő mulatott a legjobban , mikor eléje vitték hogy nem kéne e elkobozni az aktuális lap-számot.
    Kádár ismerte Jerome K. Jerome régi angol humorista véleményét : “Ha valakin nevetnek a népek , akkor nemtudják gyűlölni. “

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  19. Én sem tudok orbánon nevetni de azért mert bennem is egyre jobban megerősödik a gyűlölet érzése irányában.Azt hittem nem fogok tudni csak szeretni de tévedtem.Amiket művel az SZÉGYEN ÉS GYALÁZAT!
    Meddig még meddig?Én találkoztam többször is személyesen Iványi lelkész úrral.Ott volt mindenütt ahol a gyengéket alázták támadták.
    Pont őt kellett így megalázni??Nem kellene esetleg most nekünk kimenni és megvédeni őt.?Ő mindig szakított időt másokra.Nem vagyok hívő ateista vagyok, de rettenetesen dühös amikor olyan embereket támadnak akik nem szolgáltak rá!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  20. ha a végén még az is kiderül, hogy Orbánt ő keresztelte, akkor ez már karma: ez a bünti a sorstól, h nem folytotta Vityát a keresztvízbe

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  21. Valószínű, Ő is érzi, hogy a temetésén, nem lesz nagy szertartás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  22. Sajnos működik a tanult metodika:
    - osztd meg és uralkodj
    - távolísd el azt aki a régi énedről tud valamit
    - csak azt tűrd meg magad mellett akinek fogod kötelét
    - félemlíts meg mindenkit és tartsd bizonytalanságban
    az egyetemi ösztöndíjak szünetében véletlenül nem volt továbbképzésen Moszkvában vagy Pekingben?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  23. Ezt!!! Nem lehet megtanulni, erre születni kell.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  24. A kedvas vezer sokat imadkozzon, hogy gyermekei soha ne erjenek felnötte
    mert ha ez megtörtenik kedves szüleiket szembe fogjak köpni

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  25. Izanagi-no-mikoto

    SIMON R.Miklos 2011. július 16. szombat 14:02

    “Egy példa: az idei nagy Japán földrengés, mit is mondtak a Sintoisták? Isten megbüntette őket! ”

    Ezt biztos a sintóisták mondták? Csak azért, mert a sintóban 8 millió isten (kami) van, és nincs a Bibliához hasonló szent könyve sem…én inkább a koreai keresztény Cho Yong-gira tippelnék….
    Keresztény fundikra jellemző, hogy természeti katasztrófákat isten büntetésének állítanak be. (Rick Joyner stb)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  26. Hajrá Magyarország! hajrá Magyarok!
    DE CSAK AKKOR, HA
    nem vagytok nyomorultak,
    és nem vagytok szegények,
    nem vagytok rászorulók,
    és nem vagytok fogyatékkal élők,
    nem vagytok másképp gondolkodók,
    és nem vagytok másképpen érzők!
    Taigetosztánban lassan nem lesz kinek szurkolni.
    A maradéknak, (hülyéknek, gonoszoknak, közömbösöknek) meg nem érdemes.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  27. Az a lényeg hogy leszedtük a kereszt vizet a nagyvezírrül és most már majd ha eljön az ideje valamikor írhatják rovásírással a kopjafára amit akarnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos