Ronai and Ronai
AMERIKAI

Érvénytelen az alaptörvény és Orbán törvényei? 2012. január 11. szerda 22:53 | AN

  • Hozzászólások(106)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Érvénytelen az alaptörvény és Orbán törvényei?

Budapest – A hvg.hu információi szerint dr. Schmitt Pál köztársasági elnök doktori disszertációja plágium, szinte szóról szóra azonos egy bolgár sporttörténész tanulmányával, amelyet szó szerint lefordítottak franciáról magyarra, majd Schmitt Pál a maga neve alatt doktori disszertációként nyújtotta be a testnevelési egyetemen. A csalásnak van egy súlyos közjogi következménye is: ha Schmitt doktori disszertációja lopás, doktori fokozata pedig hamis és érvénytelen, akkor az általa dr. Schmitt Pálként aláírt valamennyi dokumentum, így Orbán Viktor diktatúrájának önkényes törvényei és a fideszes alaptörvény is, amelyet az ő aláírásával iktattak be, érvénytelen.

Orbán és csaló maffiája nem tudja alulmúlni önmagát, a legújabb hírek szerint az Orbán által kiválasztott Schmitt Pál nemcsak a KGB leányvállalataként működő kommunista állambiztonság együttműködő segítője volt az Astoria Szállóban, nemcsak felfüggesztett börtönbüntetésével nem számolt el, hanem még a doktori címét is lopta, miután a disszertációja plágium, egy bolgár sporttörténész munkája. Egyes vélemények szerint a csalás azért lett feltűnő, mert a dolgozatban nem volt helyesírási hiba. (Ez nem igaz, a hvg.hu által közzétett dokumentumból kiderül, hogy a lefordított szöveg is hemzseg a helyesírási, elsősorban ékezethibáktól.)

Schmitt közönséges csaló, szélhámos, akinek azonnal le kellene mondania a történtek után. A köztársasági elnöki méltóság olyan intézmény, amely megkövetel bizonyos mértékű erkölcsi tisztaságot, közismerten bűnöző személyek nem tölthetik be. Az ügyészségnek az ügyben azonnal vizsgálatot kell indítania, demokratikus országokban az őt jelölő politikusnak le kell mondania, de Orbántól ilyet nem várhatunk el.

Schmitt társtettesi bűnsegédi felelősségéről már korábban is írtunk, ezúttal azonban közvetlen bűncselekmény elkövetéséről van szó. A csalásnak súlyos közjogi következményei is lehetnek, miután Schmitt a törvényeket és az alaptörvényt is dr. Schmitt Pálként írta alá. Ez az aláírás közokirat-hamisítás. Sőt, az összes törvény és a fideszes alkotmány aláírása is közokirat-hamisítás, Schmitt visszaeső bűnelkövető. Ennél fogva az Orbán-kormány egyetlen törvénye sem érvényes, az alaptörvény sem lépett életbe, mert hamis aláírás szerepel rajta. A Fidesznek egyetlen törvénye sem érvényes és nem legitim, egyetlen Orbán-törvény sem lépett életbe.

A HVG idézi: „Kisdoktorim van a Testnevelési Egyetemen. Soha senki sem kényszerített rá, nem is használom a titulust, a névjegyemen sem olvashatod. Csak néhány újságcikk tisztel meg vele” – idézi a jelenlegi köztársasági elnököt Kő András sportújságíró a 2005-ben megjelent Vendégségben: Schmitt Pál című könyvében. Az államfő megválasztása óta már használja a doktori címét, a dr. most is szerepel a neve előtt a hivatal honlapján, ahogy a Magyar Közlönyben is így jelenik meg a törvények alatti aláírása: Dr. Schmitt Pál s.k.

A Facebookon terjedő pesti humor szerint a napokban felszentelt új palotaőrség máris feladatba kapta, hogy megvédje a disszertációt.

1992-ben nyújtotta be Az újkori olimpiai játékok programjának elemzése című doktori értekezését a Testnevelési Egyetemen (TE, amely 2000-ben integrálódott a Semmelweis Egyetembe). A dolgozatra bírálói a legmagasabb, summa cum laude minősítést adták, később a TE címzetes egyetemi tanára lett, disszertációja jelenleg az Olimpizmus, illetve Az olimpiai játékok gazdasági kérdései című tárgyak ajánlott irodalmában is szerepel.

Schmitt Pál 215 oldalas doktorijának legnagyobb része – a hvg.hu számításai szerint mintegy 180 oldal – egy bolgár sporttörténész és -diplomata, Nyikolaj Georgijev francia nyelvű munkájának többnyire szó szerinti fordítása és átvétele, ami plágium.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (72 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +82 ( 92 szavazatból)
Érvénytelen az alaptörvény és Orbán törvényei?, 4.8 out of 5 based on 72 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(106)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

106 Reader’s Comments

  1. Tamás jeligére!
    A reklamált cikked 12. én 09 óra után rendben megjelent a hozzászólások között. (Most is olvasható!) De nagyon tanulságos a magatartásod amivel mindenkit vádolsz! Valahogy elfelejtetted hogy Magyarország elnöke (most már nincsen köztársaság, így annak elnöke sincsen) az általad bizonyára kommunizmusnak nevezett rendszerben olyan diplomáciai és nemzetbiztonsági állásokat töltött be, amihez rendszeres jelentési kötelezettség, és komoly kiképzés is tartozott. Ha azt írtad volna, hogy mondjon le és hulljon a férgese, nem lepődtünk volna meg, legfeljebb megkérdeztük volna hogy csak egyedül? Mert országunkban még olyan szemetek és hazugok kezében nem volt a kormányrúd, mint most! Ezt rajtad kívül már egész Európa pontosan tudja, sőt Amerika is! Ha igényled, leírjuk a mostani csúcsvezetők párt, tömegszervezeti és egyéb munkáját név szerint is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  2. Ha disszertációt írt (hamisított), akkor feltételezem, korábban írt diplomamunkát (szakdolgozatot) is. Nosza, derítsük ki, hogy azt mily módon tette!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  3. Lehet, hogy a bűnelkövetés megismerésének időpontjától kezdődhet az elévülés ? Minden képpen büntetendő… Lopás csalás sikkasztás…Ráadásul jogtalanul szórja befizetett adóinkat két kézzel…
    Téved az aki azt hiszi O.V. lehet az utódja.-Lopás, csalás, sikkasztás.- Csak még nem lett feljelentve az ügyészségen, mert ott is hasonló személyek döntenek a sorsokról… Csak ennyi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  4. Nemrég épp ez jutott eszembe. Egy Köztársasági Elnöknek makulátlan előélettel kell rendelkeznie és mindenkinek tisztelnie kellene. Ehelyett az egész ország rajta röhög, hogy még írni sem tud, most pedig ez. Azonnal le kellene váltani és köztiszteletben álló személyt a posztjára helyezni. Ő csak egy bohóc…sajnos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  5. Hm… Al Capone jut róla az eszembe. Őt sem a szeszcsempészet, a gyilkosságok, meg egyebek miatt meszelte el az államügyész, hanem jövedelemtitkolás és adócsalás miatt.
    Szóval látszólag apró dolgokon is el lehet csúszni.
    Hehe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  6. Amerika és az EU követelje Schmitt AZONNALI LEVÁLTATÁSÁT, NE ÁLLJANAK SZÓBA EGY ILYEN SZÉLHÁMOSSAL, aki Orbánnal karöltve a magyar szellemiséget, tudós társadalmat is lejáratják!
    Dr.Deutch Tamásnak hogy lett doktorija??????? – érdekelne bennünket no és talán érdemes lenne a fidesz politikusok háza táján körülnézni, hogy amikor hatalmon voltak, hogy éltek ezekkel a lehetőségekkel vissza!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

“Ezt a Schmittet nem az Örkény írta?” 2012. január 12. csütörtök | Tardos János

Már csak papíron vagyunk az EU tagjai 2012. január 2. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos