Ronai and Ronai
AMERIKAI

“Ezt a Schmittet nem az Örkény írta?” 2012. január 12. csütörtök 2:20 | Tardos János

  • Hozzászólások(46)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
"Ezt a Schmittet nem az Örkény írta?"

…kérdezi egy kedves barátom a facebookon, csak úgy bele a vakvilágba. És a vakvilág azonnal válaszol is: “de”. Szerencsés konstelláció. A legnépszerűbb közösségi oldal ugyanis szerdán kicsit túlpörgött, aminek van jó oldala is, az azonban már kevésbé, hogy szinte képtelenség volt követni a rengeteg komoly, de főleg vicces hozzászólást, a sok tonnányi poént.

Schmitt Pál doktori disszertációjának hiteles története, amelyet ismertetett az Amerikai Népszava is, sokakat a klaviatúrához láncolt, mondhatni az ügy közérdeklődésre tart számot. Én magam csak egyetlen fideszes trollt láttam a hozzászólók között, de ő nem értette meg a történet lényegét, csak annyit fogott fel belőle, hogy már megint báncsák a magyart, ezért érdemi párbeszédet vele nem lehetett lefolytatni. Úgy nagyjából a Duna tévé híradójának kezdetén le is morzsolódott, és mivel ez a közszolgálati orgánum nem járatta le magát azzal, hogy a nap legérdekesebb hírével foglalkozzon, valószínűleg el is aludt a képernyő előtt.

Valahogy a Köztársasági Elnöki Hivatalnak sem volt kedve ezen a napon új topicot nyitni a kérdésről, a maguk részéről megelégedtek annyival, hogy a hvg.hu cikkének megjelenése után négy órával kiadtak egy közleményt, amelyben a legélesebben visszautasítják a plágium vádját, leszögezvén, hogy Schmitt Pál személyesen is ismerte a bolgár sporttörténészt, fel is tüntette munkáját disszertációja irodalomjegyzékében, különben is sok kutatást együtt végeztek, és egyébként is nyasgem. Arra nem vesztegettek szót, hogy miért egyezik meg mintegy véletlenül szó szerint 180 oldal a két dolgozatból – melyek közül a Schmitté hét évvel később született, mint bolgár kollégájának Lausanne-ban publikált tanulmánya. De lehet, hogy holnapra erre is találnak majd magyarázatot.

Sokkal érdekesebb ennél, hogy mi történt a facebookon. Viccdömping volt. Ezernyi vagy tízezernyi hozzászólás. Esetleg száz. Mármint -ezer. Volt, aki arra volt kíváncsi, hogy a Schmitt dolgozatában fellelhető, nem Georgijevtől származó 70 oldalt vajon honnan lopta a Pali bácsi. Más megjegyezte, hogy ez az egész “Egy nagy kacagás a Titanic fedélzetén”. Pápai Gábor, a Népszava zseniális karikaturistája a holnapi szám címoldalára lerajzolta a jelenlegi államfőt, amint épp aláírja a disszertációját, amelyet bőrbe kötve előzékenyen elétartanak – pont mint két évtizeddel később az úgynevezett alaptörvényt. Egyiket sem ő írta, talán nem is olvasta őket – de mit számít az, attól még alá köll írni. Ha megmutatják neki szépen, hogy hol.

Megint valaki más azt feltételezte, hogy ezzel a most kirobbantott plágium-üggyel csak Bajnai Gordonról és az európai fenyegetésekről akarták elterelni a figyelmünket – sikeresen. Erre igen sokan és igen gyorsan reagáltak, mondván, hogy ezek képtelenek ilyen rafináltan előre gondolkodni – persze nem olyan finom nőiességgel fejezték ki magukat, mint most én. A válaszokból ítélve a jelenleg regnáló rezsim vezetőinek és alkalmazottaiknak szellemi képességeit azonban tényleg nem becsülték túl, sőt még olyan magáról megfeledkezett, elvetemült hozzászóló is akadt, aki feltételezte, hogy Deutsch Tamás is ugyanezt a munkát adta be doktori disszertációnak, amikor ettől függött a sportminiszteri kinevezése. (Ezt az illetőt a józan többség később jobb belátásra bírta. Ez jól mutatja, hogy ezen az oldalon is vannak még, akik úgy gondolják, hogy Deutsch dolgozatát valójában több színvonalas munkából ollózták össze. Ami helyes is.)

Az is felmerült, hogy esetleg Orbán Viktor szeretne menekülni a köztár… izé elnöki poszt felé, s ezért szivárogtatták ki a hvg.hu-nak azt, amivel eddig kézben tartották, zsarolták Schmitt Pált. Az ellenvélemények ezútal is záporoztak: a főnök csak ír pár sort Bulgáriából, de nem is kell megírni, elég, ha a képeslapon Georgiev sírköve látható, és az elnök már le is mondott, tegnapelőtti hatállyal. Nem kell ehhez sem hvg.hu, sem facebook. (Jut eszembe hirtelen a már akkoriban is sokak fantáziáját megmozgató kérdés: miért éppen Bulgáriából javasolta Orbán, hogy Schmitt legyen az államfő? Na ugye.)

Egy másik faragatlan vicc szerint a csak néhány napja felállított palotaőrség dolga megvédeni az elnök doktori disszertációját. Még ennél is ízléstelenebb az a kijelentés, amely szerint Schmitt “Sumák cum laude” végzett (ezt egy szoci politikus bírta mondani), mások pedig nem röstellettek arra célozgatni, hogy már a párbajtőrvívásban is ő találta fel a szigetelőszalag-lekaparós módszert, s a trükköt később, amikor visszavonult, eladta az orosz Onyiscsenkónak, aki úgy bukott le vele, hogy Schmitt egy gondosan aláírt névtelen levelet írt e tárgyban a NOB-nak. A folytatásra emlékszünk. Onyiscsenkót örökre eltiltották, a magyaroké lett az olimpiai arany, valamint Schmitt Pál bekerült a NOB felsőbb régióiba, ahol a falangista (ez egy kevésbé bejáratott szó a fasisztára) Samaranch jobbkeze lett.

Valaki megjegyezte, hogy ő, hosszas konzultálás után, amelyet egy bizonyos Lev Nyikolajevics Tolsztojjal folytatott, épp most készült el egy hosszabb dolgozattal, amelynek egyelőre a “Háború és béke” címet adta, s hogy szerinte az opusz igen jól sikerült. Most kiadót keres rá.

A néhány nappal ezelőtti “elturulták” után (amikoris a fasiszta csürhe véletlenül egy másik turulhoz ment balhézni, nem oda, ahol a köztársaságpártiak gyülekeztek), ismét egy új szó jelent meg a magyar nyelvben: pálgium.

Egy másik, vizuálisabb fantáziájú illető feltette Repin: A zaporozsjei kozákok levelet írnak a török szultánnak című emlékezetes festményét, de persze azzal a képaláírással, hogy “Vidám sporttörténészek disszertációt írnak”. Ha ehhez még hozzávesszük, hogy a magyar néplélek eddig is szívesen nevezte Schmittet – vicces írásbelisége miatt – “Törrög Zultánnak”, a kör bezárul, kész a disszertáció.

Szintén viccesen kommentálták egyesek a következő MTI-részletet: “A KEH szerint az államfő és a bolgár Nyikolaj Georgijev baráti kapcsolatot ápoltak és egy forrásból írták meg disszertációjukat.” Némelyek a forrást vizionálták, mely ott csörgedezett kettejük között, s belőle merítették ki nagyközösen a mondatokat (amelyeket papírra azonban akkor még csak a bolgár fél vetett), mások pedig arra hívták fel a figyelmet, hogy az elnöki hivatal sajtóirodája tulajdonképpen a hét éve halott Georgijevet vádolja meg plágiummal, hiszen ő még az irodalomjegyzékébe sem vette be Schmittet. Azt is kifejezték páran: nem lennének meglepve, ha akár “doktor” Schmitt, akár az általa megszemélyesített Magyarország fogná magát, s jól beperelné Georgijev jogutódait plágium, jogbitorlás és ezzel szomszédos vétségek miatt, nem megfeledkezve a súlyos erkölcsi kárról, amelyet amazok a mi államunk fejének okoztak. Nem kizárható, hogy a per végeztével Bulgáriának is sürgős IMF-kölcsönért kell majd folyamodnia.

Éjjel egy elmúlt, amikor ezeket a példákat sorolom, de az én facebook-oldalamon már nem tudom visszagörgetni a kezdetekig, vagyis tegnap délután ötig a történéseket. Így sok poén az örök feledés kútjába merül, de annál több születik majd holnap, amelyeken megint röhöghetünk. (Például: Miért nem megy el Schmitt Pál Egerbe, ahová programja szerint mennie kellett volna? Elkapta a bolgárnátha.) Ja és tényleg, rengeteg bolgározás is volt tegnap a face-n, hogy Gyurcsány a hibás, mert a bolgár apósa ugye, és természetesen a drága Bolgár úr sem úszta meg – ilyen egyszerűek az emberek, a faék hozzájuk képest doktori disszertáció. Vagy izé…

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (50 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +78 ( 80 szavazatból)
"Ezt a Schmittet nem az Örkény írta?", 5.0 out of 5 based on 50 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(46)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

46 Reader’s Comments

  1. Ahol a legnagyobb szűűkség ott a legnagyobb a vidámság.
    Balibácszsi mennyeenmá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (24 szavazatból)
  2. Szerintem csak arrol van szo, hogy Snitt Pal nagy peldakepe Todor Zsivkov, es ezert masolt bolgar szoveget. Sajnalom, tolem csak ennyi tellett:)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  3. Szegény palibohóc igazán nem érdemel ekkora publicitást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  4. Mindennek vége, már az elnök jó híre is megviktorlott!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +40 (40 szavazatból)
  5. Paja már gyakorol a tárogatón mert tudja, hogy ezek után a Kárpátok tetején kell megélni a zenetudásából. Viktátor pedig beköltözik a Sándor palotába, ahol esténként nyitott ablak mellett hallgatja Paja bácsi bujdosó nótáját tárogatón előadva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +36 (36 szavazatból)
  6. De jó, hogy nem fogadtam el, hogy az én zemberem zembere is legyen, igaz hivatalból nem állt módomban ellensúlyt ráejteni. Nekem Ő, CSAK álam fő maradt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  7. Amennyiben ez az állítás tényleg igaz nagyon szomorú mind hazánkra, mind politikusainkra nézve. Sajnos igaz a vicc, hogy a politikusnak elég hazudni megtanulni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (29 szavazatból)
  8. Na de kérem! Nézzük a jó oldalát: hát ugyan írni nem, de ollózni legalább tud.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +36 (36 szavazatból)
  9. krampusz
    Akkor remélem kiollózta magát a Sándor palotából.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  10. Szerintem OV ezt annakidején maga nyomozta ki Bulgáriában és azonnal kinevezte egy anzixon S.Paját elnöknek, most meg bedobta, miután az már mindent aláírt. Már csak a lemondását kell.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (27 szavazatból)
  11. Itt az ideje a Lipótmezőre áthelyezni a Kormányhivatalt, a Köztársasági Elnök székhelyét, és a kormányüléseket csoportterápiának átnevezni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  12. Nem vártunk Schmitt lakájtól smmi mást. Álamfőőő. Megérdemelte a sorsát. Ezt a szellemet nem lehet visszadugni a palackba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  13. Új értelmező kéziszótárral lesz szükség. Most már ott tart Magyarország, hogy annyi új szavunk, van, mint a világban összesen. És ezek igaz MAGYAR szavak, hiszen csak mi értjük őket.
    Aztán ezeket a szavakat rovásírással használhatják az érettségizők, illetve azok, akik disszertációt írnak. A szakdolgozatokról nem is beszélve. Így senkit sem lehet majd pálgiummal (szeretném a szó ragozását is, ha megkaphatnám – pálgizálássa?) gyanúsítani.
    Rovásírásos írógép-gyárat fogok alapítani (jaj, most elárultam, miből lehet megélni!), ha engedik, és nem kell hozzá Viktorunk aláírása, mint egy tanári kinevezéshez. Bill Gates pedig elszegényedik, mert a Windows Word használók és a többi nyavalyás burzsuj kapitalista mindenki más a világon csak az én írógépeimet fogja vásárolni.
    Befektetőket várok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  14. Sorra buknak országunkban az elnökök!
    Hol a miniszter, hol az “álam” elnök.
    Minden esetre ez a történés olyan tipikus “schmittes”.
    Innentől a plagizálás másik jelzője a schmittes lesz – nálam.
    Megjegyzem ég a pofám rendesen helyette is.
    *
    Látható, hogy ennek az embernek a karrierje mindig is olyan mű volt.
    Az egykoron gyönyörű Makrai Kati “megszerzésén”, és a három gyönyörű lány apaságán kívül más érdeme ennek a “fószernek” soha nem volt, nem értettem, miért megy a szekere ennyire.
    Olimpiákon győzelem nélkül lett olimpiai bajnok.
    Szállodás korában jelentései vitték előre.
    Sportdiplomata korában idenyalok-odanyalok stílussal egészen NOB alelnöki tisztig vitte, de igazán már sportbarátaim akkor sem értették (beszélt nyelvtudása kivételével – mert írni nem tudott – kivételével).
    MSZP-nek nem kellet főpolgármester jelöltnek, így benyalt a FIDESZ-nek.
    Az első hatalmas megérdemelt pofont akkor kapta, amikor mindössze 4 szavazatot kapott (sajátjával együtt) a NOB elnöki székének megválasztásakor.
    A második, amikor nem lett főpolgármester a fővárosban.
    A harmadik – a legnagyobbat – most jutott neki.
    Ez jogos betetőzése érdemtelen karrierjének.
    Helyében a Sándor-palota hátsó kijáratán szépen (mint az operából) távoznék.
    Isten veled mocsok, hazug “álamelnök”!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +45 (47 szavazatból)
  15. hát ha csak ennyi kell a lebukáshoz, akkor nézzen már valaki utána miért is nevezték ki Payer Beátát a Külügyi Hivatalban az EU elnökség parlamenti kulturális programok koordinátorává és hogy kitől is született az előbb említett hölgynek a Schmitt Payer Péter Pál nevű fiacskája úgy 2000 tájékán?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  16. Én Megtaláltam!
    Valószínűsíthetően, ezen készült az a bizonyos disszertáció, és most szabadulnának tőle.

    http://elektronika.zsibvasar.hu/irodatechnika/irogep/bolgar-mechanikus-irogep-neves-muforditoe-volt-4605043.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  17. A balkáni lótolvaj és a balkáni diplomatolvaj. Szépek vagyunk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  18. Az interneten találtam:
    *
    “Lapzárta után érkezett:
    Schmitt Pál lemondott doktori címéről – Németh Lászlóné javára”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +56 (56 szavazatból)
  19. Micsoda szégyen! Szégyen a csutira szégyen a fideszre, szégyen a magyar népre.
    Nem hiába tiltakozott ellene köteleslaci annyira, talán volt annyi becsület benne, hogy szerette volna elkerülni ezt a botrányt, amikor nem akarta “álamelnöknek”.
    Affelől pedig kétségem sincs, hogy a fideszben tudtak róla, ezzel volt zsarolható. Most pedig -szerintem- kell a csutikiskondásnak egy menekülési útvonal és így készítik elő a terepet.
    Arra viszont kíváncsi vagyok, hogy akkor visszavonják-e tőle a címet, és akkor ez mivel jár?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  20. Már bocsánat, de ez marhaság! (Ti., hogy így távolítja el a Fidesz)
    Mit tett ő ellenük? Mit nem írt alá? Egyszerűen elé teszik a lemondását és aláírja. Sokan amúgy is két évet jósoltak neki. Hiszen még a törvényt is úgy változtatták meg, hogy már két év után jár neki minden, ami eddig csak a teljes ciklus után járt egy volt elnöknek.
    A dolog egyébként engem valahogy nem is lepett meg. Inkább az érdekelne, hogyan “ment át” ez a disszertáció. Az említett hiányosságai ellenére. Nem azért, mintha a világ minden művét ismerniük kellene a bírálóknak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  21. http://youtu.be/_TqD0oKOT6Q
    Lefilmezték espét és eredeti munkáját:)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  22. Unortodox miniszterelnök, unortodox köztársasági elnök, unortodox disszertáció, stb.
    Magyarul: abnormális ország.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  23. Az említett medwe blogon találtam ezt a kommentett:
    “Tanúsító · http://enta.blog.hu 2012.01.12. 07:40:51
    “Kuúl a disszertációd, Pali!”
    “Csitulj má Medwe, megtudja az egész falú!”
    :))))))))))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  24. Én szeretném, ha minden magyar városban felállítanák “A Disszertáció Asztalát” is… Pont úgy, ahogyan az “Alaptv. asztalát”. Le lehessen ülni olvasgatni kényelmes karosszékben… Legyen hozzá kirendelt személyzet, amely őrzi. Na, vagy sokat akarok?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  25. Köztársasági ügynökünk saját kezével vetett véget a magyar helyesírásnak, Georgijev kezével pedig a magyar becsületnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  26. Ezt a Schmittet nem az Örkény, hanem az “önkény” irta!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  27. Először is rosszul írta, fő az álam, étteremben volt.
    Másodszor pedig az álam az mindig és vagyok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  28. Hú de vicces!! Véletlenül nem Ő az ország első embere?
    Büszkék lehetünk mi magyarok paligátorok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  29. Dr? dr? Mekk Elek Schmitt Palkó!
    úgy látom mint sportoló, NOB elnök, és most Köztársasági Elnökként is megbukott, Úgy hogy ideje ezt a CÉGÉRT is leverni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  30. még valami, bolgároknak annyi a plágium miatt valószinű lerohanjuk Bulgáriát, Hende már élesiti kardját.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  31. palika! Húzz el te is a kis pöcs főnököddel meg a 4 elemiddel egyetemben!
    Bóvli ország, szarjankókkal megspékelve.
    53%, hé!!! Erre varrjatok gombot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (16 szavazatból)
  32. Amikor valami rosszul ment, vagy rosszul megy, akkor mindig azt szajkozzak : TISZTA BALKANIZMUS !! Ezalatt altalaban a bolgarokat, a szerb nemzetisegueket es a torokoket ertik, pedig Torokorszag mar Kisazsia. Pedig ezeknek a nemzeteknek is magvannak a maguk nagyjai, akikre buszken tekintenek fel.
    Ezelott 22 evvel megkerdeztek, a nagy perben Elena Ceausescutol, hogy ki irta a konyveit , disszertacioit, amikkel nemzetkozi hiru tudossa valt ? O mindent tagadott, nem is lenyeges, mert kivegeztek.
    Ami a Schmitt plagiumot illeti, nagy szegyen egy orszag elnokenek szemelyere nezve. Meg egy egyetemi tanarseged is azonnal visszavonul, ha ilyesmi liderul rola, mert tudja, hogy nem lehet tekintelye a hallgatoi elott ilyen hatterrel.
    Ahogy az elnoki hivatal reagalt, az szanalmas.
    Nagyon kivancsi vagyok a folytatasra. Ezt mar nem lehet eltussolni meg
    2/3 – al sem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  33. Interneten találtam (szerzője nekem ismeretlen):

    Schmitt Pálgium

    Viktor!

    Tudom hogy, elfoklalt vagy, tudom hogy, van valamijen baly a kölcségekkel és brüsszellel meg americával, nem is, akarlak fárasztani, de a kéccségbeesés ragattatot velem bilentyüt mert, azér ez most tulépett egy határon az, ami most történt. Hogy gunyolnak eggyésmás miatt az, még haggyán. De most a doktori cimem kérdöjeleszték föl, aszt álitva hogy, én paligáztam a díszertáciomat. Ki kérem magamnak. Eszügyben most neked is meg kel szolalnod Viktor, eszt nem lehet anyiban hagyni. Eszt megkel kűzdenünk eszt, megkel vivnunk.
    A sumo cum laudát csak ara méltok kaplyák. Esz nem holmi ecseripiac ahol, anak idelyén éreccségit lehetet veni. Én nem loptam senkitöl Viktor nem, ojan vagyok mint eggyesek. Ha nem becsületes. Müforditok makszimum aban mindig yo voltam. (Már gyerek koromban letranszáltam a Csongor és Tündét érthetö magyarra. Nem azért. Mondom.) De tolvaly én nem vagyok. Ez sértö, megalázo és derrogáns álitás.
    Nyikolájal yoban voltunk, enyi, semi töb. Szoba se került kösztünk pálgium nem hogy, elorroztam volna tölle a szelemi tulalydonát. Gyümölcsözö baráccság volt a, mijénk, szivesen atta át némej gondolatát. Bulgárul, amit én át transzláttam édes nyelvünkre.
    A hivatalom már kiatta a, közleményt, de ti nem sietetetek segiccségemre. Ijenkor hol vagy és, hol van Szíjártó? Negtek kelene elsöként felemelni szótokat hogy, az álamfö érdekében. Te mindig aszt mondtad, amikor semit nem értetem valami ujj törvényel kapcsalotosan hogy, ne iszgujjak én, csak mongyam aszt mindenfele hogy, a magyar nyelv örzése az én nagy feladatom és, irlyak alá mindent amit, adtok az asztalomra. Yo, megtetem. És akkor most mi történik?4 Asz hogy, nem is tudok szot váltani veled. Nem érsz rám. A multkor már aba a kelemetlensékbe kerültem hogy, a szíjártónak kelet telefonoznom. És gunyosan felelgetet. Hogy hivjalak majd késöb mert, sokal fontosab dolgaid vanak, mint, az én njavalygásom. Ijenkor felmegy a punpa Viktor! És amikor ujra hivtam akor, már a hangom felemeletem, ideges let és, aszt mondta: (sicc idézem!), „vén hüje buheráns, ezér ízgattunk fel?”. És nem asz fály a leglyoban hogy, megalásztok hanem, hogy, engettétek és engeditek hogy, firkászok és béltolnokokok alázanak meg. Nem áltok meletem, nem emelitek fel szava tok.
    Viktor4 Most ki kel nyilatkozni neked is hogy, ez egy rág alom. Én persze megteszem. van it egy ujj titkárnö aki, nagyon szépen ir magyarul, neki diktatúráltam le. De ez kevés lessz. Persze nem mondok le de, féleg közel álok hozá hogy, te viszont igen ezért, kérlek nyilatkoz mielőt, ránkomlik aház. Az álam felyével nem bánhatnak ij csuful. Van enélküll is elég baly, amit el kel simitani a szönyeg alá.
    Én meleted álok ájjál, te is meletem.
    Ha idöd engedi akkor, meg hivlak egy kolbászos regelire a balconra. A szagácsom valahonan szerzet egy titkos tőltelékreceptet. Menyei. Öltöz maj fel mer, hideg van naplyainkban. Szój hogy, mikor tudnál yöni. Rég beszélgetünk. Idelye lesz.
    Matolcsi Gyurit üdvözlöm meg értem, hejzetét.
    Hüséges harcos társad:
    Dr. Schmitt Pál sp sk
    Kösztársasági el
    Álamfö

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  34. Nincs baj, bébi, a bizonyítványt senki se kéri
    *
    Szerző: Tóta W. Árpád

    *
    Schmitt Pál helyzete tarthatatlanná vált, és azonnal le kellene mondania ez üvöltött tegnap este minden csatornán. Pedig ez téves következtetés. Schmitt Pálnak nem kell, sőt nem szabad lemondania. Semmi nem változott, a munkáját egyáltalán nem befolyásolja, hogy van-e neki doktori címe. Nem azért lett ő köztársasági elnök, mert mondjuk okos lenne vagy legalább tisztességes. Az egyenesen kizáró ok.
    .

    Na és ha könyvből másolta a disszertációját, akkor mi van? Melyik feladatában akadályozza ez? A legfontosabban éppenhogy segíti: bármit aláír és a nevére vesz gátlás nélkül. A többi ezután is menni fog, változatlan színvonalon. Gagyi kortesbeszédet mondani szilveszterkor? Nem probléma, csak be kell gyakorolni. Utazgatni a világban sofőrrel meg palotában lakni? Ehhez sem kell papír. Falvédőszövegekkel fárasztani iskolásokat? Bármely taxisofőr csípőből megoldaná, bár a többségnek magvasabb a mondanivalója.
    .
    Igaz, most már jóval cikibb lenne, ha ezek után próbálná a saját példáján bemutatni az élethosszig tartó tanulást meg a szorgalom gyümölcseit. Viszont ha érdekelné, hogyan is hangzik ez a szájából, akkor eddig sem erőltette volna, mert azt talán nem tudta eddig minden diák, hogy miből doktorált, de hogy helyesen írni az életben nem tanult meg, az köztudomású. Legalább jobban szórakoznak majd a suliban, amikor megint előadja, hogy “a jeles osztályzatnál is van feljebb”.
    .
    Az elnök elmondása szerint édesanyja szerette volna, ha doktor Schmitt Pál lesz belőle. Arról valószínűleg nem esett szó, hogy személyesen neki kellene megírnia a doktoriját. Csak hogy szerezze meg a címet. Tessék: megszerezte. Magyar ember nem lop, csak szerez. Alkalom szüli: hol doktorátust, hol elnöki posztot.
    .
    Ahogy doktor lett, úgy lett konzervatív is. Felmérte, mi is kell ehhez, és úgy találta, elég lesz, ha tárogatóról meg énekeskönyvről magyaráz ájtatosan, díszmagyarban, meg arról, hogy ami árammal működik, az az ördögtől való. És tényleg elég volt, ennyi a követelmény: felvenni a jelmezt.
    .
    Az államfő feladata, hogy reprezentálja a magyar államot. Szerintem ennek kitűnően eleget tesz, kifejezetten őszinte húzás, hogy nem valami tiszteletreméltó bölcset emelünk címerállattá, hanem egy sunyi kollaboránst. Talán a magyar állam tiszteletreméltóan bölcs? Joggal büszke az eredményeire? Nem ragad meg minden alkalmat, hogy lopjon-csaljon-hazudjon? És amikor lebukik, akkor vállalja a következményeket? Na ugye. Nem volna harmonikus, ha egy szent állna ennek az államnak az élén. Hadd gyönyörködjünk Schmitt Pálban, és a politikai zseniben, aki elnökké tette.
    .
    Ha Schmitt Pálnak lett volna bármilyen méltósága, az most súlyosan sérülne, és valóban új stratégiára lenne szükség. Akinek nincs, azt viszont nem lehet méltóságon rúgni. Nyugalom, nincs itt semmi látnivaló. Schmitt személye érdektelen, pont ezzel érdemelte ki az elnöki széket. Nem pótolhatatlan, bármikor beülhetne a helyére valamelyik másik zombi, ma már futószalagon gyártja őket a rendszer. Viszont nem is kell pótolni. Nem romlott el, rendeltetésszerűen működik.
    Egy senki nem tud megbukni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  35. Mi van akkor, ha azért hozták nyilvánosságra ezt a “dolgot”, hogy ne töltse ki se a négy évet, se a kettőt, ami ugye azzal jár(na), hogy mindent megkapjon, mint volt KE?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  36. ” Kizárt, hogy édesapám társszerzőként dolgozott volna Schmitt Pállal úgy, hogy nem tünteti fel a nevét a munkáiban – mondta a hvg.hu-nak adott interjújában annak a bolgár sportkutatónak a lánya, akinek a tanulmányából másolt és fordított az egykori magyar sportvezető.”
    forrás: hvg.hu

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  37. ez a Schmidt ha tudna hogy meg a lecso paprika-(a kozonseges paprika se!!!!)-se magyar eredetu zoldsegfele!!!
    az orolt piros paprikat pl,; a torokok hoztak magukkal a hodoltsag idejen,csak ugy mint a kave-t!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  38. schmidt,orbánc.bayer,stb,kedvem lenne úgy elverni őket,hogy az írmagja sem ismerné fel őket.Rothadt patkány banda.Hulladékok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  39. Azért-Mekk Elek sokkal jobb mese!!!! Igaz élethű.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  40. iksz: Nagyon szépen megkérlek, hogyha eljutottál a lehetőséghez, NE hagyj ki engem belőle!! Köszönöm.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  41. Balazs, a folytatás?

    Véletlenek nincsenek, főleg a politikában. Orbán már Kövértől tudta, hogy ez ki fog robbanni, csak időzíteni kellett.Helycserés támadás. A kompromittálódó Schmitt egészségi okokra hivatkozva lemond, az önfeláldozó Orbán Viktor “megmenti a hazát”, s azonnal elnökként jelenik meg, nem adva lehetőséget az interegnumra, mert hisz ez nagy blama lenne. Így a parlament 2/3-a választ új Orbánt, mondjuk Lázárt, Navracsicsot vagy Varga Mihályt. Attól függ, hogy a kormányváltásból adódó új gazdasági irányvonal milyen mértékig követi az eredeti orbáni utat, avagy mérsékelt módon, de eltávolodik attól a fiskális politika irányába.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  42. Érthetetlen hogy az MSZP illetve a DK, LMP miért nem lépnek valóban hatékonyan az államfő plágium ügyében. Azt kellene javasolni, hogy álljon fel egy bizottság független tudósokkal így nyelvészekkel, francia fordítókkal (szerencsés lenne egy francia nemzetiségű fordító is), a SOTE testnevelési kar, az akkreditációs bizottság, az AB elnökének a megbízottjával, valamint kizárólag megfigyelőként azaz szavazati jog nélkül a parlamenti pártok egy-egy delegáltjával. Ha bebizonyosodik, hogy Schmitt valóban elkövette a plágiumot akkor vonják vissza a doktori címét és jelentsék fel plágiumért, hűtlen kezelésért vagyis amiért a doktorija után 20 éven át jogtalanul felvett egy halom (köz)pénzt, és vonja le a következtetést az államfői posztjával kapcsolatban. Amennyiben pedig ennek ellenkezőjét állapítják meg, akkor hagyja mindenki abba a témát, a hvg.hu kérjen bocsánatot (ha beperelik rágalmazásért fizessen kártérítést) és lapozzon mindenki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  43. Mosolygó
    - köszi, az állatkerti körsétámon majd medwe felé is elnézek!
    Kuksi
    - az átmenetelről KÉT elmélet van (jó lenne tudni a pontos dátumokat)
    A bíráló bizottság tagja azt KÖVETŐEN lettek a nem megvetendő juttatásokkal járó MOB tagjai is, hogy sumák cum laudéra bíráltak, vagy már azt MEGELŐZŐEN is azok voltak (tehát a viccpali, mint MOB elnök beosztottai)
    Raszputyin
    - nem a magyar becsületnek – hanem a sajátjának vetett végett. Nem kár érte, amúgy is minimális volt.
    Hetus
    - Tóta W-nek igaza volt. Egy senki nem tud megbukni – tehát nem éri meg a fáradtságot. De elhallgatni sem lehet, már külföldön is Googleberg a neve!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  44. Szerencsétlen köztársaság nélküli köztársasági elnök.
    Úgy sajnálom, mert akkor sem volt annyi esze, hogy valakit, aki ért hozzá, felfogadjon.
    És ha kész a mű, akkor pedig aláírja 2t-vel, akár tárgyeset akár nem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Schmitt Pál már nem doktor 2013. május 16. csütörtök

Tolvaj az ország miniszterelnök-helyettese 2012. december 8. szombat | AN

Közlemény: Semjén egy szaktekintély 2012. november 18. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos