Ronai and Ronai
AMERIKAI

Árok Kornél elhatárolta a Szolidaritást a szélsőjobbtól 2012. január 7. szombat 20:03 | AN Forrás: NOL

  • Hozzászólások(81)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Árok Kornél elhatárolta a Szolidaritást a szélsőjobbtól

Budapest – Maga alatt vágja a fát a Fidesz, amikor az ellenzék vezetőit igyekszik nyilvánvalóan törvénytelen eszközökkel ellehetetleníteni. De egy diktatúra nem tud másképp működni, csak úgy, ahogyan egy diktatúra működik. Árok Kornélt, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének vezetőjét, a Szolidaritás társelnökét menesztették a tűzoltóságtól. Ennek kapcsán Árok Kornél egy fontos bejelentést tett a Népszabadságban: az Ellenzéki Kerekasztalt szervező Szolidaritás elhatárolódik a szélsőjobbtól és a szélsőbaltól is. Korábban nem volt ez ennyire világos a szélsőjobb esetében.

Néhány korábbi rendezvényen konfliktus is kialakult a baloldal szélén álló csoportok képviselői, valamint Árok Kornél és Kónya Péter között, mivel a két szakszervezeti vezető nem határolódott el a szélsőjobboldaltól, egyes esetekben meg is védték a szélsőjobboldali elemek részvételét a szakszervezeti tüntetéseken. A demokratikus oldal képviselői is aggodalmukat fejezték a jelenséggel kapcsolatban. majd volt néhány olyan közös rendezvény, ahol a diktatúra elleni fellépésben meghatározó szerepet játszó szakszervezeti vezetőket meggyőzték a szélsőjobboldal veszélyéről, és ideológiai-világnézeti szempontból nagy előnyére tisztult a Szolidaritás Mozgalom.

Árok Kornél a Népszabadságnak kijelentette: a szélsőséges nézeteket valló pártokkal semmiképpen nem kívánnak együttműködni, a szélsőjobbnak és a szélsőbalnak tehát nem lesz helye az ellenzéki kerekasztalnál, amelyet ők szerveznek – szögezte le Árok Kornél. A többieknek viszont félre kell tenniük a korábbi sérelmeket, s meg kell találniuk a közös érdekeket – fogalmazott –, miközben egyetlen politikai erőt sem lehet korlátozni abban, hogy ki-ki saját értékrendjét is kifejezésre juttassa. A Szolidaritás egyik vezetőjeként gőzerővel dolgozik tovább az ellenzéki kerekasztal létrehozásán – jelentette ki Árok Kornél. Ideje betemetni az árkokat – fogalmazott a D-Day elnevezéssel meghirdetett akciósorozat kapcsán –, s ezért akkor árokparti Árok-partit hirdetett. Azóta tudja, igen nagy kihívást jelent, hogy a hatalom kizárólagos gyakorlására törekvő jelenlegi kormány demokratikus ellenzékét egy asztalhoz ültessék, ami a január 2-i tüntetésén sikerült.

Árok Kornél a HTFSZ elnökeként változatlanul feladatának tekinti a tűzoltók érdekeinek képviseletét. Ezt a posztot leszerelése után is betöltheti, de az új helyzetről természetesen tájékoztatja a szakszervezet országos választmányát, s a február közepére tervezett küldöttgyűlés dönthet majd arról, hogy a posztján – immár „külsősként” – is megerősítik-e.

A Szolidaritás január végén, február elején megpróbálja meghatározni az ellenzéki kerekasztal működésének feltételeit. A  négy társelnök és néhány szakértő – köztük politológus, szociológus és az 1989-es ellenzéki kerekasztal-tárgyalások aktív résztvevője is – együttesen dolgoznak az új fórum előkészítésén. A részletekről már a jövő hétfőn nagyobb körben egyeztetést tartanak. A példaként tekintett ellenzéki együttműködés feltételei a rendszerváltozás előtt egészen mások voltak, mert a békés átmenetben akkor a pártállam, tehát az MSZMP is érdekelt volt, most viszont erről szó sincs – ismerte el felvetésünkre Árok Kornél. A Fidesz ugyanis ragaszkodik a hatalomhoz, de szerinte el kell jönnie annak a pillanatnak, amikor az ország érdekeire is figyelemmel kell lenniük.

Közgazdászok sora jelezte már, hogy igen nagy a baj, és ha az unió valóban kötelezettségszegési eljárásokat indít Magyarország ellen, évente több milliárd eurónyi veszteséggel számolhatunk – figyelmeztetett a szakszervezeti vezető. Szerinte a Fidesz-kormánynak arra is fel kell készülnie, hogy egyszer majd valaki megkérdezi például azt: mi történt a magánnyugdíjpénztári megtakarításokkal, s miért vettek ötszázmilliárdért MOL-részvényt, ha azon több százmilliárdos veszteséggel akarnak túladni.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (46 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +70 ( 78 szavazatból)
Árok Kornél elhatárolta a Szolidaritást a szélsőjobbtól, 4.8 out of 5 based on 46 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(81)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

81 Reader’s Comments

  1. Balogh de nem balga
    2012. január 8. vasárnap
    15:19
    “Miért kell foglalkozni a fidesz szavazókkal?”
    Véleményem szerint azért, mert ők is magyarok és nagyon sokan vannak. Vagy ők nem magyarok? Ha úgy gondolod, akkor mi bajod a jobbikkal?
    A demokrácia nem egyenlő a töketlenséggel szerintem, de annál inkjább a józan meggondolással. A kiegyezés része lehet az elszámoltatása a lelketlen politikusoknak, de nem lenne jó a szavazó táborok közti leszámolásnak.
    Szerintem ez a “szezon és a fazon” keverése.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  2. Akkor fogalmazzunk világosan:
    .
    (1) Van a Fidesz — velük semmit, csakis nélkülük
    .
    (2) Van a Fidesz szavazótábora — ha őket bevonnátok, akkor ki kell mondani, hogy a kettő nem azonos szellemi alapon áll, tehát a tárgyalni kívánó Fideszesek alakítsanak új és világos programmal új pártot, amelyet semmilyen szál nem köt a Fideszhez (nehéz lesz, de ez az ő dolguk)
    .
    (Árok és a szélsőségesek):
    Ároknak nehéz dolga volt/van, mert a készenlétieknél határozottan jelen van a szélsőjobb. Nyilván nem akarta őket máraz első percben elidegeníteni, még nem tudta, mennyien maradnak. Örülök, hogy mostanra eldöntötte magában a dolgot.
    .
    e-Vita (2012. január 8. vasárnap 14:34)
    Teljes mértékben egyetértek, kibővítve azzal, hogy az Orbán-kormány minden jogellenesnek bizonyuló intézkedését és megkötött szerződését az új kormány semmisnek fogja tekinteni és visszacsinálja, továbbá elkobozza a kurzus szereplőinek és családtagjaiknak minden olyan vagyonát, amelyet törvényellenesen szereztek. Ezt a büntetőjogi felelősség megállapításának részeként.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  3. Csak azt nem értem miért éppen most zárkózott el Á.K. a szélsőjobbtól? amikor ezt a sörsátor-i (nem)megnyilvánulása óta bármikor megtehette volna…és ha még a január 2-i tüntetés elött megtette volna, akkor bizony nem az Oktogonig, hanem az M3 autópálya becsatlakozásáig ért volna a demonstráció…..
    ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  4. Kedves mindannyiunk!
    Szép szólamokat írtok itt a demokráciáról és mindenféle nyalánkságról. Egy dolgot felejtetek el: ki a francot érdekli Magyarországon, hogy demokrácia vagy diktatúra van? Megmondom: senkit pár ezer EMBEREN kívül. Olvassátok Kertész Ákost és majd rájöttök miért.
    Amikor majd eljön a nap és a Kedves Vezető szaladni fog a népe elől akkor az emberek nem azért fogják elkergetni mert diktátor volt hanem mert elvitték a házat a feje fölül nincs mit enni adni a gyerekeinek stb. Figyeljétek meg, hogy ha utána egy hasonló beállítású valaki kerülne hatalomba, ugyanúgy istenítenék mint a mostanit amennyiben betömné az éhes szájakat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  5. Még annyit, hogy nagyon fontosnak gondolom ezeknek a dolgoknak a kibeszélést magunk között. Lehet-e közös nevezőt találni? Vagy maradunk a régi árkainknál és ásunk hozzá újabbakat? Zűrzavaros fejjel és végig gondolatlan dolgokkal nem érdemes a kereksztal mellé ülni. Tudunk “spanyolok” lenni vagy a széthúzás régi átka nyomorít meg ismét mindent? Ez itt most a második esély lenne. Harmadikat már nem szokott adni a sors senkinek, de nem is érdemel meg senki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  6. Balogh de nem balga

    öregszeder 2012. január 8. vasárnap 15:28
    Ne csusztass öreg!! Itt nem arról van szó, hogy magyar vagy nem magyar!!!!
    Arról légyen szó, hogy egy ember, illetve csoport betartja-e a 21- századi európai normákat, avagy nem. Ha a normáknak megfelel lehet Ő szerintem zulu, bantu avagy viki kedvenc indiánja, itt a helye. Remélem nem fakadsz sírva, ha a Szálasi pribékekkel nem óhajtok tárgyalni, pedg hát Ők is agyarok voltak, sajnos.
    Hát ha valaki keveri a szezont a fazonnal, akkor Te igen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  7. Stumpné Bekes Margit

    Tárgyalni csakis a demokratikus erőkkel lehet és szabad! Mindenki más csak a szélsőséges,ultra-nacionalista,zavaros eszméket ápolgató személyek elképzeléseit akarnák ráerőszakolni a demokratikus eszméket,nézeteket vallókra! Igy hát tiszta vizet kell önteni a pohárba és a demokrácia védelmében fellépni akarókat kell egy asztalhoz ültetni! Senki másnak nincs ott helye,mert ha igen,akkor minden kezdődhetne elölről!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  8. Geyza: “Most nincs a regnáló hatalom mögött senki .” Hahaha! Már hogyne lenne! Ott vannak mindazok, akik szavazataikkal rájuk ruházták ezt a teljhatalmat, Ott van az egész nép, hiszen elfogadja e hatalom legitimitását, sőt maga igazolja ezt a legitimitást napra nap: ugyan, hogyan is lehetne egy hatalom illegitim, hiszen demokratikus szabályok szerint, demokratikus eszközökkel lett az ország teljhatalmú ura, nemdebár – ahogy volt már ilyen a történelemben, amint azt tudjuk, csak hát hiába: nem tanult belőle sem ország, sem világ:
    “The only thing necessary for evil to flourish is for good men: to do nothing” (Edmund Burke)
    If only someone had stopped him
    If only a government had heard him
    If only a nation had turned away
    But no one beleived it coult happen”
    http://www.youtube.com/watch?v=Qlp3VNWPta8
    Magyarítva:
    “Ahhoz, hogy a gonosz tobzódhasson, a jó(?) embereknek csak egyetlen dolgot kell “tenniük”: semmit.”
    “Ha valaki megállította volna
    Ha egy kormány meghallotta volna
    Ha egy nemzet megállította volna….
    De senki sem hitte azt, ami történni fog.”
    .
    Most már bárki hihetné. Ha akarná. Ha merné?
    Jól nevelt alattvalóknak nem illik megkérdőjelezniük a hatalom legitimitását, nemde? Akkor se, ha nincs neki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  9. Hanti Vilmos (és eVita) a sörsátorban és a tüntetéseken eddig ÉRDEKVÉDŐKÉNT szerepeltek – az érdekvédelemből meg nem lehet csak azért kizárni dolgozókat, mert más a pártszimpátiájuk. A szélsőjobbos Tettrekész érdekvédőktől nem határolódtak el, akik részei a rendvédelmi szakszervezeti szövetségnek (és ők vitték az árpádsávos zászlókat)
    POLITIKUSKÉNT – sőt demokratikus politikusként meg nagyon helyesen látják, hogy a nem demokratikus PÁRTOKKAL nem lehet, nem szabad együttműködni.
    Ez is mutatja, hogy nagyot léptek előre!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  10. Balogh de nem balga
    – nehéz lesz úgy nemzeti kikerekített asztalt csinálni, ha kizárjuk a fidesz normálisabb, tárgyalásra kész részét. Akkor megint az egyik oldal akarja a másik oldalt nem meggyőzni a közös érdekekről – hanem legyőzni!
    Majd ha lesz normális nemzeti konzervatív párt, akkor azzal tárgyalnak. De ilyen most nincs! A jobboldal nélkül lehet ellenzéki kerekasztal, de nem “nemzeti”
    Ne essünk abba a hibába, hogy mi is meg akarjuk határozni, hogy ki tartozik a nemzetbe! Az nem a nyereg – hanem a ló túlsó oldala.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  11. kekec! De hiszen itt nem pártszimpátiáról volt van szó! Arról az egyszerű tényről, hogy a náci jobbik és csatolt szélei, így a náci (de minimum nácibarát) tettrekészek törvénysértő módon, egyáltalán egy rendvédelmi testületben zavaratlanul létezhetnek.
    .
    Úristen! De igaza van Kertész Ákosnak! Ez a nép megvezetésre való. Ahogy most az új tüntetéslovagok megvezetik ezt a csóró, demokráciáról álmodozó népet, az túltesz orbánékon, de még a ballibes megélhetési politikusokon (másmilyen meg nincs is).
    .
    Mit mondhatnék: megérdemli a sorság az ország, a nép. Ez soha nem fog demokráciában élni. Fel se fogja, hogy mit jelent, nem is akarja, azt meg pláne nem, hogy hogyan kéne érte küzdeni. Hiszen akkor el se veszítette volna a 20 év alatt. Ha annyi idő nem volt elég a tanulásra, akkor 100 év se lesz elég.
    .
    De minek idegesítem magam: már semmi közöm se az országhoz, se a néphez.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  12. Elvek és realitás
    Sikerült összekülönböznünk. Szerintem mindkét (vagy több) oldalnak igaza van. (“Neked is igazad van, fiam!” — mondta a bölcs rabbi…)
    .
    I. Általában
    Az elvhűeknek azért van igazuk, mert valóban, demokratikus jogállam alkotmányának, rendjének kialakítását nem érdemes erőszakhívőkre bízni.
    A realistáknak azért van igazuk, mert Magyarország gazdasági és társadalmi fejlettsége messze elmarad azon államokétól, amelyek viszonyaira és eredményeire az elvhűek hivatkoznak. Gazdasági fejlettségben kb. 30-50 évvel, társadalmi szerkezetben kb. 100-200 évvel vagyunk elmaradva, a fejekben, az ideológiában kb. 400-500 év a fáziskésés, ráadásul nem azonos pályát futunk be.
    Ha demokráciát akarunk létrehozni (akár 2-300 évvel korábbit, akár modernet), akkor annak 2 módja van:
    a/ A demokrácia erői legalább ideiglenesen többségben vannak, és akaratukat ráerőszakolják a többiekre. Ez nem “demokratikus” módszer, de működhet. Az észak-amerikai polgárháborúban valami hasonló történt.
    b./ Ha a demokrácia erői nincsenek többségben, de akkora a válság, hogy az emberek többsége tőlük várja a kivezető utat, akkor kompromisszumot kötnek az antidemokratikus erők azon képviselőivel, akik érdekeltek a kilábalásban.
    A b. esetben említett képviselők nem lehetnek a demokrácia elvi vagy gyakorlati ellenségei, hanem csak a másik oldalhoz más elvi alapon csatlakozó, annak durva módszereit jobb híján vagy ideiglenesen elfogadó személyek, esetleg azt nehézményezők, akik nem tudtak azzal szemben megfelelő erőt vagy szilárdságot felmutatni.
    .
    II. A gyakorlati kérdésekhez
    fidesz/ A fidesz vezető gárdáját, a hazugsággyár mérnökeit, a papagájkórust, a bennfentes shortolókat ki kell zárni mindenféle kezdeményezésből, és a váltás után lehetőleg büntetőjogi felelősségrevonást kell alkalmazni velük szemben. A fidesz azon ismert szakpolitikusait, akik a mostani rendben hátrébb vonultak, vagy akiket hátrébb szorítottak, pláne akik nyilvánosságra hozták ellenvéleményüket, be lehet vonni a megbeszélésekbe. Ez nem azt jelenti, hogy egyenlő szavazati joggal, valami áldemokratikus döntéshozási mechanizmus szerint kellene fgyelembe venni a véleményüket, nem! Az új rend kialakításában annak lesz több szava, aki időben szólt, és aki végig kitartott a jogrend mellett. De meg lehet hallgatni őket, meg is kell, és legalább azt figyelembe kell venni, ha tiltakoznak valami olyan elképzelés ellen, amire lelkes elragadtatásában készülne a győztes oldal. Ellenkező esetben az új rend nem nyerne elegendő legitimitást. A megtévesztett sokasággal szemben pedig semmiféle retorziót nem szabad alkalmazni.
    jobbik/ A jobbik bebizonyította, hogy újnyilas erőszakszervezet, velül tárgyalni, őket bevonni nem lehet. Az új rend egyik feladata a katonai szervezetek valódi feloszlatása, szervezőik felelősségre vonása. De a jobbik szavazóival, csendes támogatóival szemben sem szabad durván fellépni. Meg kell viszont gondolni, hogy mi vezette őket a jobbik táborába.
    mszp, dk/ Megkerülhetetlen erők, a kerekasztal biztos szereplői. De tudnunk kell, hogy az mszp örökölt közép- és felsővezetői mezőnyét súlyos felelősség terheli abban, hogy idáig jutottunk. Az ő korrupt és antidemokratikus működésük nélkül a gyűlöletkórus nem lett volna ilyen hatékony.
    új erők, “civilek”, lmp, mdf stb./ Az lmp-ről megvan a lesújtó véleményem, de ez nem az a hely, ahol kifejtendő lenne. Az lmp-ben is, a többi felsorolt szervezetben is megvan a potenciál arra, hogy kinője magát vagy átalakuljon, és a polgári demokrácia megbízható támaszává váljon. Itt sokat kell még fejlődni, hogy egyről kettőre jussunk, mert az mszp és a dk önmagában nem csak kevés, hanem egyoldalú is. Leginkább egy demokratikus és modern jobboldali párt hiányzik. Honnan támadhat egy ilyen párt, ráadásul olyan, aminek hitele van?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  13. eVita – nem vagy egy kissé maximalista? A Jobbikot is demokratikus módon választották be a parlamentbe – az egy dolog, hogy a velük való együttműködést kizárják – más dolog, amit te követelsz. Nem Árok Kornél minősítheti a pártot törvényen kívülivé. Megvan annak a törvényes rendje. Nem Orbán emelte őket a “hatalomba” és nem is ettől illegitim a működése.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  14. Stumpné B.Margit: amint valaki jogot vindikál arra, hogy szortírozza az embereket, már megindul azon az úton, ami elfele vezet a demokráciától. Aki elfogadja a demokratikus elveket, és hajlandó azok visszaállításán dolgozni: az tárgyaló fél.
    A szélsőségesek programjuk miatt záradnak ki természetszerűen – nem mert mi szortíroznánk őket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  15. girbegurba ez nagyon is egyenes volt!
    +++++++++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  16. Igen, kekec, ahogy Hitler is demokratikus úton kapta a hatalmát, és aztán hova jutott Németország, Európa és a világ?
    Ha egy náci párt egyáltalán törvénybe ütközően létrejöhetett, onnantól persze már tökmindegy, hogy az ország együttes erővel szorgoskodik a diktatúra építgetésén, akár orbánén, akár vonáén, ha egy törvényt zavartalanul meg lehet sérteni politikai és társadalmi konszenzussal szépen, onnantól már szabad az út bármiféle “törvényesség köntösébe bújtatott” törvénytelenség felé.
    Hihetetlen, hogy ezt a világos összefüggést senki se érti. Bár dehogyisnem. Ha 20 év alatt értették volna az emberek, hogy az ölükbe hullott demokráciát hogyant tékozolják el a politikai szélhámosok jobbról is balról is, akkor most nem is lenne téma a diktatúra, mert szépen építgethetnénk a demokráciát.
    .
    Kekec, ezek szerint, ha törvénytelenséget tapasztal az ember, akkor legyen kussban, mert különben egy törvénytisztelő állampolgár megkapja a maximalista jelzőt. Hát, mit mondjak, eldobnám az agyamat, ha még nem dobtam volna el azok miatt az képtelen dolgok miatt, ami folyik Magyarországon folyamatosan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  17. Hát igen, kekec, ami igaz, az igaz: az un. “demokratikus” kormányok 12 évük alatt keményen besározódtak abban, hogy ezt a törvénysértést elkövethette Magyarország. Ezért mondom: az egész ország együttes erővel egyengette az utat orbán náci ízesítésű fasiszta hatalmának, és egyengeti az esetleges echte náci hatalom felé. Mit mondhatnék: ha még csak nem is értik, mit csinálnak, akkor teljesen fölösleges bármit mondani, minden szó csak kárba veszett időpazarlás. Csak azt nem értem még mindig, hogy akkor mi ez a sok rinya, nyafogás. Az ország diktatúrát akart és akar, hát megkapta és meg fogja kapni. Egészségére váljék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  18. Balogh de nem balga
    2012. január 8. vasárnap
    15:47
    “Ne csusztass öreg!! …Hát ha valaki keveri a szezont a fazonnal, akkor Te igen.”
    Sajnálom, hogy így fogod fel a mondanivalómat. Nem csúsztatok! Nem egyes fasiszta, náci fegyverhordozóról, nyiltan náci pártról vagy politikai vezető fényesre mosdatásáról beszélétem. Én 1-1,5 millió magyar állapolgárról, szavzó polgárról beszéltem és az új nemzeti minimumról a kerekasztalnál. És arról beszéltem, hogy ha demokráciát követelünk, akkor nekünk demokrataként kell viselkedni, nem pedig önjelölt nemzetveztőként. Mert ha így teszünk, akkor csak az a bajunk, hogy nem mi parancsolunk, de a cselekedet az rendben van. Az is lehet, hogy nem demokráciát akarunk, csak újraindítani a rendszert ellenkező előjellel. De akkor ki kell mondani. Máris elkezdjük sorolni, kiket is akarunk kizárni a nemzeti minimum megalkotásából. Mindez csak amolyan liberális tökölés lenne, ha jobban meggondolnánk. Éljen az egyszínüség, a boszzú, a megbélyegzés!
    Minden esetre, ha így beszélsz az “öreg barát”-tal, akkor inkább maradjunk a jó ismerősnél.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  19. Re: “e-Vita 2012. január 8. vasárnap 14:36″
    Alighanem igazad van de nem hiszem, hogy így tervezték tavasszal. Egyszerűen tették amit tenniük kellett szakszervezeti vezetőként (Gaskó urat “tiszteltetem!) és nem voltak hajlandóak a szakszervezeti posztjukat feladva vagy elárulva elsunnyogni és esetleg baksist várni ezért.
    Az még hitelesebbé teszi a kiállásukat, hogy nagy publikus baloldali múlttal nem rendelkezik sem Árok sem Kónya!
    -Sztárpáros?
    Legyen!
    Inkább mint a “valóvillalakók”!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  20. e-Vita nem azt írtam, hogy hallgass, hanem ez nem Árok dolga. Majd ha lesz tényleg demokratikus ügyészségünk és bíróságunk, azok léphetnek. A maximalizmus az, hogy a politikai pályára éppen rálépőtől kéred ezt számon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  21. Balogh de nem balga

    öregszeder 2012. január 8. vasárnap 19:00
    Ne vitatkozzunk. Majd az idő eldönti kinek van igaza. Egy biztos én már sok helyzetet megéltem koromnál fogva. Nekem úgy rémlik, hogy már volt egyszer ilyen és mi lett a vége? Én nem a normális gondolkodású jobboldaliakat akarom kizárni. De az aki szerint a 27% Áfa kevesebb mint a 25 % és az egykulcsos adó a szegényenek jó, az ne vegyen részt az egyezkedésben. Ez komoly dolog és ilyenekre nem lehet az ország sorsát rábizni. Az, hogy ki hova sorolandó a jobboldalon, az a jobboldal dolga és felelőssége, nem a miénk. Megint azt akarod rámfogni, hogy én valakiket hovatartozásuk alapján akarok kirekeszteni. Én azt mondtam, hogy aki nem tartja be a demokratikus normákat, annak nincs helye ott, ahol az ország sorsa forog kockán. Pedig micsoda küönbség van a két dolog közt.A poitikai vakság sokkal veszélyesebb, mint az áldiktatúra. Hogy hova vezet? Olvasd el e-Vita bejegyzését, de történelmi ismeretek is megteszik.
    Álláspontodat részben értem, de kegyetlen veszélyes és itt egy ország népének a jövőjéről van szó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  22. PÜFF NEKI, NESZE NEKED, KÖZTÁRSASÁG, MEG JOGÁLLAMISÁG!
    Nemzeti ünnep lehet január 9-e
    Forrás: m1 Híradó | 2012. január 08. vasárnap 22:24 |

    “Idén 34 éve, hogy Magyarország visszakapta Amerikától a Szent Koronát. Wittner Mária a parlamentnél indítványozta: legyen nemzeti ünnep a korona hazatérésének napja.
    ..
    A Szent Korona tisztelete már a január 1-én hatálya lépett, az Alaptörvény Nemzeti Hitvallásában is szerepel. Wittner Mária országgyűlési képviselő szerint ezt a hitvallást tovább kell erősíteni, így tavaly decemberben indítványozta, január 9-e legyen a Szent Korona nemzeti ünnepe. “Nagyon fontos hogy állami ünneppé legyen a Szent Korona, hiszen a Szent Korona egyes szám első személy a magyar törvénykezésben” – mondta Wittner Mária, országgyűlési képviselő.

    Ha a Parlament megszavazza a törvénymódosítást, március 15-e, augusztus 20-a és október 23-a mellett, ez lenne a negyedik nemzeti ünnep az országban. “

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  23. Emberek ne álmodozzatok “kerekasztal” tárgyalásokról.Elfelejtitek, hogy nem az a helyzet, mint’88-89-ben.Nem egy idősödő, beteg ember vezeti az országot, meglévő nemzeti vagyonnal, széthulló SZU-val.Most egy diktátor vezeti, aki képes minden csúsztatásra és hazugságra.Olvassátok el ezt és rájöttök, ettől az embertől nem fogtok békésen megszabadulni. Még mindig egymás ellen ugrasztja az embereket, vidékit budapesti ellen. A közszolgák ellen hergeli a többi dolgozót.Még mindig a piacról akar hitelt. Érdekes Orbán újabb nyilatkozata.A ferdítések csimborasszója.http://www.hirado.hu/Hirek/2012/01/08/14/Az_IMF_tol_Clintonig__interju_Orban_Viktorral.aspx

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  24. A hiba bennünk, választókba van!
    Mert azokat “istenítjük” akik kiállnak elénk és hangosabban kiabálják előttünk, mit hallani szeretnénk, már fejére is tesszük a babér koszorút!
    Főleg, ha bevesszük a csalit!
    Nem sorolom , ismerjük!
    Ez is hiba, a legnagyobb, hogy nem kérjük őket azonnal számon, ha hibáznak!
    Nem ezt ígérted, nem ezért szavaztunk neked bizalmat, takarodj, felelned kell!

    Szerintem ez fog majd dönteni, hogy a jövőbe kiknek adunk bizalmat és elszámoltatjuk e őket!
    Az elszámoltatás lebeg a szemük előtt, nem lesznek ennyire bátrak!
    A választók parlamentje az utca! Az szól rendesen!

    Majd, ha megtanulunk nem bedőlni a szövegeknek és tiszta, világos programokra adjuk a felhatalmazásunkat, akkor lesz változás!

    Így látom!
    További szép estét!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  25. Bubu64,
    igazad van, de akkor is kell kerekasztal, készülni kell az együttes fellépésre, arra, hogy mit kínálunk piktorék utánra. Ha erővel kell elzavarni őket, akkor annál inkább szükség van egyeztetésekre.
    Addig kell kialakítani az együttműködést, míg teljesen ki nem épül az ellenzéki szervezkedést megakadályozó erőszakrendszer.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  26. Kedves Evita!Nekem még van közöm ehhez az országhoz sajnos és lesz is mert nem tudok megszabadulni tőle.Ha meg tudnék már régen nem izgatna mi folyik itt.Ahogy szerettem és tiszteltem a hazámat úgy vették el tőle a kedvem apránként.Ilyen vezetőkkel amilyeneket megválasztottak itt a fejem fölött tragédia.Az éhség sztrájkolókat tudom tisztelni hiszen ők rengeteget áldoztak ezért a hazáért a többiek….??????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  27. Girbegurba
    Igazad van, remélem sikeres lesz.Néha elkap a pesszimizmus.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  28. Nem tudom mi igaz ebből, de lehetségesnek tartom!

    „Nem valami vége, hanem valami kezdete. …” – így kezdte a beszélgetést Árok Kornél, a Magyar Szolidaritás Mozgalom volt társelnöke […]
    […] Kérdés nélkül elmondta, hogy igen, “jobbikos” belépési engedélye van a Parlamentbe. Ennek minden összefonódás nélkül nagyon egyszerű magyarázata van: a társadalmi érdekek szem előtt tartása szempontjából szükséges, hogy a civilek akkor legyenek, és ott, ahol a róluk szóló rendeleteket, jogszabályokat megalkotják. Emellett Ruby Gergő a Jobbik Magyarországért Mozgalom képviselője kérte föl őt arra, hogy legyen a rendészeti bizottságban az ő szakértője, mely felkérést ő elfogadott.” (2012-02-23; http://www.fuzesabonyi-hirhatar.hu/hirek/nem-valami-vege-hanem-valami-uj-kezdete-arok-kornel)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  29. Teller Ede után szabadon: a pesszimistának mindig igaza van, de nincs öröme benne: http://nepszava.com/2012/01/magyarorszag/arok-kornel-elhatarolta-a-szolidaritast-a-szelsojobbtol/comment-page-1#comment-131779

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  30. e-Vita:
    Hacsak úgy nem…
    Bár én szuronyokra értettem a ” mögöttes értéket “

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  31. Respublica:
    Mi az hogy “egyes szám első személy”? Az “ÉN” lenne. Egyetlen királyi irat sem kezdődött így! latinul “NOS” azaz magyarul “MI” Magyarország királya …stb.
    Ez egy akkora öngól! Ugyanis elfogadja, hogy még koronázás esetén is a király csak a mai Magyarország nevében nyilatkozhatna, azaz legitimálja Trianont. Csak nem kezd megjönni a szélsőjobb esze?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Zsidó nem lehet antiszemita párt tagja 2012. november 8. csütörtök | AN

A lakájmédia dolgozói tiltakoznak 2012. október 28. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos