Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Hit Gyülekezete szócsöve megvédte Orbánt 2012. január 9. hétfő 19:03 | AN

  • Hozzászólások(48)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Hit Gyülekezete szócsöve megvédte Orbánt

Budapest – A The Guardian-nek nyilatkozó Hack Péter, volt SZDSZ-es képviselő, aki a Hit Gyülekezete egyik politikai szószólója is, egyébként jogász, a jogi kar tanára, azt találta mondani a lapnak, hogy nem ért egyet azokkal a véleményekkel, amelyek szerint a magyar kormány diktatúrát akar kiépíteni. Hack véleménye soha nem független Németh Sándornak, a Hit Gyülekezete vezető lelkészének véleményétől, különösen nem egy ilyen horderejű kérdésben. Hack nyilatkozatából pontosan leszűrhető, hogy az ATV tényleges tulajdonosa hogyan gondolkodik az Orbán-rendszerről és milyen gesztusokat tesz Orbánnak. Az ATV-ről még mindig vannak, akik azt hiszik, hogy “ellenzéki” televízió.

A The Guardian felidézte a Le Monde Orbánt fasiszta vezetőként bemutató karikatúráját, és megszólaltatta Hack Péter volt SZDSZ-képviselőt, a Hit Gyülekezete egyik frontemberét. Hack, aki magánemberként jogász, és lehet fogalma arról, mit jelent a bírói függetlenség, mit jelent az, ha az ügyész választ bírót magának, milyen lenne egy független Alkotmánybíróság összetétele és működése, hallott már a hatalmi ágak szétválasztásáról, az Observernek úgy nyilatkozott, nem ért egyet azokkal a kollégáival és kommentárokkal, amelyek szerint az Orbán-kormány törekvése az, hogy diktatúrát építsen. A kijelentés akkor lenne igaz, ha hozzátenné, hogy a diktatúra kiépítéséről ugyanis már múltidőben beszélhetünk. Ehelyett Hack azt állította, hogy a kormány csak “tévedések sorozatát követte el”.

Hack nem először tesz saját felfogásával, intellektuális képességeivel ellentétes nyilatkozatokat, amelyekben Németh Sándor aktuális álláspontját visszhangozza, vulgárisan kifejezve: “nem először csinál segget a szájából”. A felekezeti jogegyenlőséget és a lelkiismereti szabadságot sértő egyházi törvény megszavazása előtt kijelentette, hogy az egyébként általa is készített 1990. évi IV. törvény a vallásszabadságról, “betöltötte történelmi küldetését”, vagyis idejétmúlt rendelkezéssé vált. Ennek oka pedig az, hogy az Orbán-kormány jogtipró új törvénye a Hit Gyülekezetét az üldözöttek oldaláról az üldözők közé sorolta, versenytársait pedig adminisztratív eszközökkel betiltotta.

Hack Péter, akit Németh Sándor szóvivőjének is lehet nyugodtan tekinteni, nemzetközi sajtóban való kiállásával nagy támogatást nyújt Orbán Viktornak akkor, amikor a világ mértékadó lapjai, nyugati demokráciái, zsarnoknak, diktátornak nevezik Orbánt. Az “ellenzékinek” hitt ATV tulajdonosa Orbán segítségére sietett, csakúgy, mint a választások második fordulóját megelőző napon, amikor Hack a Népszabadságban a Fideszre való szavazásra buzdította közvetve az olvasókat, amikor azt fejtegette, hogy a Fidesz kétharmada azért jó, mert akkor nem kell a Jobbikkal egyeztetnie (ez persze a Népszabadságról és publicisztikai rovatvezetőjéről is kiállítja a bizonyítványt). Már akkor is lehetett tudni, hogy a Fidesz a Jobbik nélkül is a Jobbik programját valósítja meg. A különbség annyi, hogy a liberál-bolsevikok elleni küzdelem frazeológiája a Fidesz esetében kódoltabb. Hack Németh Sándor elvtelen kiszolgálásában már odáig züllött, hogy egy burkoltan antiszemita pártot és egy nyíltan fasiszta színezetű diktatúrát támogat.

Az ATV tényleges tulajdonosa egyik oldalról azt a látszatot kelti, mintha ellenzéki televíziót működtetne, másik oldalról pedig nyilvánvalóan egyeztet és támogatja az Orbán-kormányt. Ennek nyilvánvaló oka az, hogy a Hit Gyülekezete és személyesen Németh Sándor vezető lelkész érdeke az, hogy a Fidesz minél tovább hatalmon maradjon, mert addig az általuk gyűlölt rivális kisegyházak betiltva maradnak, másrészt azokhoz a százmilliós támogatásokhoz, amelyekhez különböző jogcímeken a Fidesztől kap, egy demokratikus kormánytól nem jutna hozzá. Különösen nem úgy, hogy a közpénzekkel senkinek nem kell elszámolni, azt arra költik, amire akarják, az egyházak gazdálkodását senki nem ellenőrizheti, a pénzügyek átláthatatlanok, abból annak fizetnek számla nélkül, akinek akarnak, abból annyit tesznek zsebre, amennyit akarnak. Az Orbán-rendszer olyan a Hit Gyülekezetének, mint egy falat kenyér. A diktatúra azért nem zavarja Németh Sándort, meg a Hit Gyülekezetén belül ő ugyanolyan diktatúrát tart fenn, mint Orbán a Fideszben, Orbán vezetési stílusa csak imponálhat egy másik diktátornak.

Az ATV szerepe az orbáni médiabirodalomban az, hogy levezesse a gőzt, a sajtószabadság hamis látszatát és illúzióját keltse, féken tartsa egy rétegtelevízió segítségével a demokratikus ellenzéket és az értelmiséget. Legfontosabb küldetése pedig az, hogy kontroll alatt tartott pótlékot nyújtson a közszolgálati televízió helyett. Amíg a demokratikus elkötelezettségű polgárok megkapják az ATV-t, addig nem követelik, hogy az adófizetők pénzén fenntartott MTV ne hazudjon, ne legyen a Fidesz párttelevíziója, a diktatúra szócsöve, a kormány kiszolgálója. Fennmarad a látszat, hogy az ellenzéknek is van televíziója, amelynek a tulajdonosa azonban az Orbán-rendszer híve és támogatója, Orbán Viktor hatalmas pénzekkel lefizetett kedvezményezettje.

Ez az “egyenes beszéd”, nem az, amit a feszültség levezetésére az ATV-n keresztül Orbán kínál a demokratáknak. Demokratáknak elvből el kellene utasítaniuk egy olyan televíziót, amelynek tulajdonosa összejátszik a diktatúrával, és elemi érdeke, hogy semmi ne változzon.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.4/5 (43 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +39 ( 67 szavazatból)
A Hit Gyülekezete szócsöve megvédte Orbánt, 4.4 out of 5 based on 43 ratings
,

,

Címkék:, , , , , , , ,

  • Hozzászólások(48)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

48 Reader’s Comments

  1. A csuti mellett áll ki egy hozzá hasonlóan jellemtelen volt politikus. Nem tudom hova tette ez a hitvány alak egykori liberális meggyőződését. Ha mint a hitesek remélik Krisztus visszatér, A hack és német féléket, áztatot kötéllel veri ki a templomukból, mint egykor a jeruzsálemiből a kufárokat. Ezek a pénzért hívőik lelkét viszik a vásárra. Igazi bizniszegyházat vezetnek. A csutitról kapott pénzt igyekeznek meghálálni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +39 (67 szavazatból)
  2. Míg tag voltam, csak kerületi szintig láttam a disznóságokat.
    Hallottam egyet-mást a vezetésről is, és tudtam, hogy valami nem stimmel, de nem ismertem a részleteket.
    Most már tudom, hogy többek között ezen bukott el az SzDSz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +41 (59 szavazatból)
  3. ” Nem tudom hova tette ez a hitvány alak egykori liberális meggyőződését. ”
    Pontosan a csuti patásé mellé.
    Nem baj majd nézzük a CNN-t. Olga úgyis már nagyon felpuhult.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (50 szavazatból)
  4. Hát igen, aki persze jó helyről informálódott eddig is mint pl az Amerikai Népszava ezen már annyira meg sem lepődik sőt szomorúan bár de elismeréssel nyugtázza, hogy Bartusnak ismét igaza volt…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (56 szavazatból)
  5. Szégyelhetné magát Hack, úgylátszik aBibliának csak egyes részeit ismeri.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (43 szavazatból)
  6. a hit egyáltalán nem egyház! kuruzslók, szemfényvesztők!
    tudatmódositással operáló rendezvényeik vannak, ahol a transzba esett személyeket külön erre a célra alkalmazott személyek szednek össze és visznek ki a szinfalak mögé.
    szégyen, hogy egyáltalán egyháznak merik nevezni magukat és mások is ezt szajkózzák!
    a kereszténydemokrácia szó jelentése pedig valótlan, a kereszténységben nincs demokrácia, ott kinyilatkoztatás van, nincs visszaduma, meg vitatkozás, meg kételkedés, ott a tanokat nem megvitatják, hanem a pap megmondja a tutit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (50 szavazatból)
  7. Németh Sándor úgy viszonyul a valláshoz mint Münchausen báró az igazsághoz, Orbán Viktor a nemzethez, vagy Darth Vader a pacifizmushoz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +42 (62 szavazatból)
  8. Tanóra, Gyurcsány Ferencnek is, a jövőt illetően!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (30 szavazatból)
  9. A CNN-t mar a T-Home előfizetők nem kapjak szolgáltatótól, helyette a Parlament TV-t nézhetik! Orbán Viktor korábbi beszédeit nézhetjük. Ha nem, akkor életbe léphet a régi vicc: Kapcsolgatunk, Kapcsolgatunk, ….,

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +40 (44 szavazatból)
  10. Egy megbizhatónak dünő demokratával több akikben csalódtunk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (42 szavazatból)
  11. Elérted nyelveddel a csontot – te megalkuvó nullafigura?
    Még van ember, aki az ilyen köpönyegforgatónak hisz?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (40 szavazatból)
  12. Balogh de nem balga

    Már máshol leírtam, hogy amig ilyen embereket nem vet ki magából a magyar társadalom, addig itt nem lesz demokrácia. A kerekasztalnál Ő is ott tülekedne a Kéri okostojással együtt, pedig Ők már nagyon levizsgáztak. Még sokan elhiszik most is, hogy ezek tudják a tutit.
    Mellesleg van egy gyanum, hogy valakik nagyon dolgoznak,napok óta az eddig kifogástalanul működő szuper internetem (60M) csak akadozva működik. Évek óta nem volt ilyen gondom, annál is inkább, mivel üvegkábel hálón lógok.
    Nem tudom másnak nincs ilyen tapasztalata?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (33 szavazatból)
  13. Hack Péter, ha valaki nem tudná a Hitgyülekezet fizetési listáján előkelő helyen szerepel. Ő a gyülekezet egyik “dekorációja”. Őt nem pápai valutával fizetik az ő bére nem “Isten fizessen meg”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (40 szavazatból)
  14. Trulla, nem ismerem a lehetőségeidet.

    Nem lehet, hogy olcsó húsnak, hig a leve?

    Én az upc-t nézem, ott egyelőre cnn van, nem ptv.

    topi mackó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  15. Ha akarom én is megtalálok minden betűt orbán szavaiban ami tartalmazza az igazságot de ő olyan sorrendben rakja őket össze ahogy hazugság és az ország pusztulása jön ki belőle!
    Ébresztő Hack Péter! Nézze már meg, hogy honnan hova tart orbán és ne a pokolba vezető út jelen pillanatáról jelentse ki, hogy ez még nem a totális diktatúra!
    Persze, hogy még nem teljesedett ki, de oda tart!
    Nem érdekli, hogy teljesen hiteltelenné vált vagy bevett valamit Hack úr?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (32 szavazatból)
  16. “bajao
    2012. január 9. hétfő
    19:32″

    Íme, egy igaz ember higgadt, alapos véleménye a megélhetési mű-ájtatosokról:
    http://magyarnarancs.hu/belpol/a-magyar-zsidok-istenet-is-orban-viktornak-hivjak-77863

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  17. Csillagszemű Szarvaslány

    A Hit Gyülekezetét tényleg nem szeretném megsérteni. Sokat köszönhetek nekik, illetve rajtuk keresztül ismertem meg Istent.
    DE!
    Nem jártam már ott 13 éve. Mert 13 éve nem éreztem elég erős késztetést arra, hogy menjek. Pedig sokat tanultam ott. Személyesen Németh Sándortól is. Antiszemitizmusról, fajgyűlöletről például ott tanultam, hogy ha elhiszed, hogy Isten teremtette az embert, a saját képmására, akkor az az ember, aki a másikat a kinézete vagy a bőrszíne miatt szidalmazza, akkor az magát a teremtő Istent szidalmazza. Olyan dolgokat, amelyeket ma is tanítok a gyerekeknek!!! Mert igaz! És mert ez a normális értékrend!
    Nem akarom megítélni őket. De távol tartom magam tőlük és már nem fogadok el mindent gondolkodás nélkül.
    Ettől függetlenül Olga műsorát imádom az ATV-n! :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (23 szavazatból)
  18. Tegnap az ATV rövid “No comment” műsora bejkátszottqa az ominózus Orbán-sajtótájékoztatót, amelyre nem engedték be Klubrádiót.
    A műsor pontosan addig a pontig mutatta a videót, amely UTÁN egy újságíró megkérdezte volna, hogy érez-e Obán személyes felelősséget a forint árfolyamáért, és amelyre Orbán arcátlan pimaszsággal válaszolt.
    A műsor pontosan a kérdés feltétel előtt ért véget.
    Azért ehhez már pofa kell (Némethé).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (34 szavazatból)
  19. Csillagszemű Szarvaslány

    Balogh de nem balga:
    Nekünk akkor volt ilyen gondunk, amikor még együtt éltem a férjemmel és a főnökei lehallgatták a telefonjainkat meg az internetünket is megcsapolták. Megfigyelték.
    Mivel minden az én nevemen volt, bementem a szolgáltatóhoz, ahol kivertem a balhét, majd a másfél órás hisztim után halkan közölték velem, hogy megfigyelés alatt állunk, le tudják szedni a ráakasztást, de úgyis vissza fogják tenni, akik csinálják. Tehát jöhetek vissza 2-3 hét múlva újra, azután újra. Pedig! Pedig akkor még nem a FideSS volt hatalmon. Csak éppen már minden állami intézményben elkezdte átvenni ilyen eszközökkel a hatalmat. Ne tudd meg, hogy full értelmes emberek hogy be voltak tojva.
    Például a BKV-nál már évek óta kártékonykodik az a Vitézy seggfej! Tudod hogy félnek tőle? Pedig egy kis bűzgolyó. (Tényleg büdös.) Életében egy napot nem dolgozott, de már vezÍr igazgató…
    Lefekszem inkább, mert már nem tudok uralkodni az ujjaimon…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (28 szavazatból)
  20. Na a rémhírtv már erre a buzeránsra hivatkozik, mint baloldali aki szerint nincs is itt probléma.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  21. A hit gyüli Magyarország legnagyobb business-e. Adott egy zseniális „Maison” Németh Sándor és több tízezer rendesen adózó agykárosult talpas. Egyszer egy ismerősöm elvitt egy vidám vasárnapra, egy pszichiáter egy helyen ilyen rövid idő alatt ennyi jól öltözött deviánst soha nem láthat. Volt aki elájult, volt aki elkezdett remegni, mindegy mit mondott Németh tapsoltak, éneletek, sírtak akkor is ha véletlenül szellentett egyet a vezér, nos és garmadával adták a csarnokot többször is végigjáró pénzbehajtóknak a 10 ezreseket. Németh éppen szidta a hatalmon lévő Fideszt (1999), nyilván mert akkor nem kaptak pénzt, most viszont kapnak és így már szent a béke és ezt fejezi Hack Péter mostani hacknija. Hogy Hacknak mi köze volt a nagyon is világi SZDSZ-hez az pont olyan mint, hogy a hit gyüliseknek mi közük van a valósághoz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (29 szavazatból)
  22. Jól elhajlott a HGy a korábbi irányától. Íme 1998 májusában hogyan kedveskedtek a vezírnek a Hetekben:

    A távolban egy fehér Piktorka

    Hetyke rém közeleg a
    Kárpátok ormán
    Tán vihar lesz, hurrikán
    vagy Orkán
    Bejárja az országot
    Polgártól Pápáig
    Aztán a világot
    Rómától Máltáig

    Mielőtt a Balkán kitör,
    mint a vulkán
    Ne szomorkodj Szurkán,
    van helyette Orkán
    Hova rohan úgy ez a
    koravén karaván?
    Nem tudom, de hamar
    ledől a paraván

    A Mr. Beans-es fintor,
    igazi katasztrófa
    Jól érvényesül, mint
    buszjegy a lyukasztóban
    Figyusz ezt a Fineszt, milyen jól halad a korral
    Elöl srácok, hátul püspök úr puskaporral

    Fülbevalótól a parókáig, hosszúhajtól a parókiáig
    Integrál ez mindent,
    tölgyestől a kopjafáig
    Mitől lett a narancs parancs, mitől lett a kuruc labanc
    S hogyan lett a hipszter máris nukleáris klerikális

    Papi Magyarország,
    mami Magyarország
    Polgárpukkasztóból
    pukkasztó polgár
    Ez a polgári polgárok
    polgárosodása
    És a polgarizáció
    repolgarizálása

    Naplemente, tintatartó, madarakkal – nem kétség
    Mi jöhet még ezután:
    csak egy, a sötétség.
    Már hullatja levelét a
    magyar citromfa
    És a távolból látszik egy
    falfehér Piktorka

    Orkán Jackie

    U.i.: Hallgass a Fineszre, és harapj a csipeszbe!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (13 szavazatból)
  23. Isten ebben hol van? Talán egy káromkodásban?????? …..szamegaza….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (13 szavazatból)
  24. “abból annyit tesznek zsebre, amennyit akarnak.”
    Tudja valaki, hogy az egyházak, minden vásárlás (kenyér stb) után vissza igénylik az áfát.
    Mire föl? Pénzt kapnak duplán, nem kell semmivel elszámolniuk, és áfamentesen vásárolnak.
    A TESCO-s pénztáros ismerősöm mondta. Ő már csak tudja!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  25. A HIT gyuli nem ilyennek indult. A rendszervaltaskor, es kozvetlenul elotte lett nagyon nepszeru. Akkor meg nem volt megalkuvo, egyre tobb fiatalt vonzott az az igehirdetes, amiben Isten jonak mutattak, be, ahol az egeszseg es a bovolkodes (ertsd gazdagsag) Istentol jovo aldas resze.
    Kesobb lett ez az aldas a vezeto szemelyehez valo viszonyulas merofoka.
    Valoban a HIT aktivan vett resz az egyhaztorveny megalkotasaban. Persze akkor magukat vedtek. Most mar nincs erre szukseg, tehat a torveny betoltotte a tortenelmi feladatat. Mi volt ez a feladat ? Csaknem az hogy a HIT gyuli trasadalmilag elfogadott egyhaz legyen ?

    A HIT akitvan reszt vett az SZDSZ kampanyban. Plakatozas, szavazo cedula gyujtes, szinte kotelezo volt. (Aki nem vegzett ilyesmit azt a tobbiek megszoltak)
    Nemeth Sandor nevere valo hivatkozas minden vitat lezart.
    Akkor meg Nemet S fidesz fobias volt.
    Akor meg nem volt HIT csarnok, a Budapest sportcsarnokban voltak nagy osszejovetelek.
    Egy egy Ilyen predikacio utan Nemeth S (egesznapos osszejovetel 3x istentisztelet predikacio kb 5-8 ora) 1 millio Ft-t vett fel.
    Persze az adohatosag nem talalt hibat.

    A legjobb forras : A Fesz van cimu konyv. Olvassatok el. Nemeth Sandor olyan diktator mint Orban Viktor . Tisztara egyezo a diagnozis.

    Ennek ellenere rengeteg HIT-es oszinten keresi Istent, igen magas erkolcsi eletet elnek, naponta olvassak a bibliat. Persze a Fesz van a gyulekezetben le volt tiltva, de kulonben sem hinnek el hogy milyen ember a vezeto lelkesz valojaban.

    A Hit gyuli hit eletben (es tanitasokban) sokkal kozelebb all bibliahoz mint a tobbi “hivatalos/tortenelmi” egyhaz magyarorszagon, de meg igy is rengeteg tevedes es felfogas van, amibol nem tud nem is akar kikecmeregni.

    Mindenesetre az hogy mi tortenik naluk teljesen belugy. Azt hogy ki mire kolti a penzet, futball mecs, kocsma, vagy gyulekezet tamogatasa, az emberek maganugye. Van aki joshoz, termesztgyogyaszhoz jar es megsem eri negativ kritika. Meg kell hagyni a HIT gyulisek szabadsagat is , ES A TOBBI EGYHAZET IS, mert errol szol az igazi demokracia.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (18 szavazatból)
  26. Péter, ezt nem kellett volna! Tudod, nemcsak az a diktatúra, amikor már a fekete Pobjedák jönnek. Az is diktatúra, amikor egy az akarat, amikor a PÁRT=ÁLLAM, amikor a demokrácia üres, zörgő, száraz tökhéj csupán, amikor egy az Isten és az pedig Orbán Viktor. Nem kell ehhez ÁVÓ, nem kell Péter Gábor, attól az még diktatúra.

    De ezt neked nem kell magyaráznom, tudod te azt jól, csak valamiért eladtad a lelkedet és az eszedet az ördögnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (24 szavazatból)
  27. A Hitgyüli majdnem egyenlő a Népek Templomával, csak még nem bukott meg.
    Látható az “ellenzékisége”, így rúgtak ki sok igazi ellenzékit az ATV-ből nem régen. Ezért viszont cserébe elismert egyház lehet. Csak így tovább a seggnyalás útján.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (16 szavazatból)
  28. Ez a katolikus egyhazra is igaz. Tudjatok hogy nem fizetik a TB-t de a nyugdijat az allamtol kapjak ?
    Egy ki egyhazat aki nem kap allami tamogatas a tagok tartanak el. Ok fizetik a pasztort. ok fizetik a teremberletet, vizet villanyt.
    A gyulekezet ilyen formaban egy szolgaltatas. Akinek erre van igenye az fizessen, akinek a focimecs az ott vegy e meg a jegyet.
    A gyulekezteben persze nincs jegy. Van aki meg sem tudna fizteni, ezek helyett azok adnak be tobb penzt akiknek van es szivesen adakoznak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  29. Idézet
    Hack azt állította, hogy a kormány csak “tévedések sorozatát követte el”.

    Az éppen elég. Ha téved akkor azért felelősséget kell vállalnia, bocsánatot kell kérnie és azonnal jóvátenni, nem pedig pozitív előjellel büszkének lenni rá mintegy rejtett fenyegetés, hogy tudunk mi rosszabbak is lenni, örülj, hogy csak tévedünk. Ez arrogáns és elfogadhatatlan.

    Mind Orbán, mind a Fidesz vezetése nyilvánvalóvá teszi, hogy mélységesen lenézik, megvetik, alacsonyabb rendűnek tartják az egész magyar népet, idegenül, esetlenül mozognak a politikában és idegenül, kellemetlenül érzik magukat a saját népük között a saját társadalmukban.

    Nemcsak a saját népükkel, de bölcsebbnek képzelik magukat más politikusoknál, és miközben az EU t nagyképűen leírják és Kína felé hajlonganak, elvakultságukban azt sem veszik észre, hogy Kína, és egyéb lehetséges jövőbeli befektetőink és politikai szövetségeseink élénken figyelik az általuk bukottnak vélt EU és IMF el való viselkedésüket, elemzik és tanulnak belőle, hogy mit kaphatnak Orbántól holnap.

    És mit fog nekik Orbán mondani a szokásos arrogáns kétszínű módján? “Csönd legyen nem neked szóltam, arra figyelj amit neked mondok” Be fog ez válni??

    Nem csak a meglévő barátainkat és támogatóinkat veszítjük el de a jövőbelieket is.

    És ha minden elveszett mit mondanak??? Óh mi csak tévedtünk . Fog ez működni? És kinek kell megfizeti meg ennek a tévedésnek az árát??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  30. Ne feledkezzünk meg Ungvári Tamás interjúiról sem a vezető lelkésszel! Ő vajon miért vállalja fel ezt? Félóránként reklámozták az ATV-n a beszélgetést, amely a Vidám Vasárnap helyén volt látható-hallható.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (10 szavazatból)
  31. Hungarian citizen

    Vajon ez a hack meg a nemeth milyen szinten es kinek jelentett az atkosban? Tan egy tartotisztjuk volt, amolyan igazi fidesz kompatibiliskent (mint a mediamittomenmi elnoke) “anyagi okokbol” figyeltek meg a kornyezetuket, es vitettek bortonbe embereket? Mily szep ez az orszag, mily sokaig elall a szar benne. Evtizedekig.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (10 szavazatból)
  32. s tette mindezt úgy, hogy előtte okosan érvelve, itthon, kioktatta az atv nézőit, hogy amit o.v. tesz az miért egyértelműen diktatúra! Na ehhez kell pofa. Itt ezt, ott azt mondani, s mindkettőt felelősen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (14 szavazatból)
  33. “Az ATV tényleges tulajdonosa egyik oldalról azt a látszatot kelti, mintha ellenzéki televíziót működtetne, másik oldalról pedig nyilvánvalóan egyeztet és támogatja az Orbán-kormányt. ” És ennek egy sokkal rafináltabb agymosás az eredménye. Amit a Hír TV-ben hallunk attól undorodva fordulsz el. Amit pedig az ATV nyújt abban esetleg hiszel. Eredmény: egy jól átvert állampolgár, aki cselekvésképtelenül szemléli, hogy rongyként kezelje a hatalom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (16 szavazatból)
  34. szomorú vagyok.
    mert én Hack Pétert tisztességes embernek tartom.
    de az a fránya harminc ezüst újra és újra előkerül a történelem során…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (17 szavazatból)
  35. …egyébként meg érdekes, a fidesz aktivistái annak idején kifejezetten Hack Péterre voltak kihegyezve, amikor transzban kiesett az istentiszteleten az első sorból. Szerették volna az akkor még sz szdsz-t támogató gyülekezetet teljesen ellehetetleníteni. vajon ezt miért felejtette el Hack Péter, Németh Sándor és a hitgyüli? megnőtt azóta a bizalom a fidesz iránt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (11 szavazatból)
  36. Ilyen formán a Hit Gyülekezete sem különbözik a Katolikus egyháztól amely amőba gyanánt folyik be az élet minden szegletébe és bugyrába. A pénz hatalom.
    Többen kérdezték e fórumon, hogy a Fidesz hogyan rója le fizetségét a HGY-nek e szívességekért. Hát biz’ nem csak az egyházi kvótával, hanem például az ATV-nek juttatott reklámokkal, mint pl. BÁV, most meg újabban a Közterület, vagy Köztisztasági Hivatal dedós színvonalú, reklámnak teljesen fölösleges(!) közérdekű felhívásával, akkor amikor a villamosok éppen leállni készülnek budapesten. Erre jut? Nem, ez is a baksis része…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (11 szavazatból)
  37. A mennyországba vezető út is hacpéterekkel, orbánokkal és némethsándorokkal lesz kikövezve

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -8 (10 szavazatból)
  38. Imádkoznunk kell a Hit Gyülekezetéért,hogy ne kurvuljon el,hanem kiálljanak a vezetőik az Igazságért,és hiteles hitesek legyenek ,ne hitessenek el hazugságokat.Ez a Hgy nem a régi Hgy.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  39. Igaza volt korábban, kedves Bartus úr, amikor arról írt, hogy az ATV egy ál-baloldali, ál-liberális televízió… Azt hiszem, szomorúak lehetünk, hogy még ebben is becsaptak bennünket. Bár az, ahogyan Dési úrral elbántak, jelezhette volna nekünk, hogy baj van. Vajon akkor mi célt is szolgál ez a televízió? Talán csak nem egy zsarolási lehetőség a kormány felé? Egy televízió, amely kiengedi a túlnyomást az ellenzéki demokraták fejéből, amikor fórumoznak egy jót? Vagy hogy Ungvári Tamás mély interjúkat készít a lelkész úrral, holott pont ő nem szorulna ilyesmire rá? —- Szomorú vagyok, mert becsaptak bennünket, és az újságírók is úgy táncolnak, ahogy a lelkész úr fütyül? Világos volt egyébként már korábban, hogy nincs más vágya, mint hogy a történelmi egyházak kategóriájába bekerüljön. Karöltve az EMIH-el, elérték, amit akartak. Az EMIH lejáratta több éves munkával a Mazsihiszt, és a HGy pedig tért nyert a televíziózásban és a lapkiadásban egyaránt, valamint most már mind a ketten történelmi egyházként támogatásokban és adómentességben részesülnek. Ezek elég nagy összegek ahhoz, hogy érdemes legyen jól viselkedni a fidesz felé. A Kndp lenyelte ezt a békát, bár gondolom, nem szívesen. Tulajdonképpen nagyon naivak voltunk, amikor azt gondoltuk, van egy televízió, amely hozzánk, demokratához szól, és igaz. Tévedtünk. Innentől csak magunkra számíthatunk, és a szabad, igaz véleményekre, és arra, hogy megtanuljunk összefogni mi, demokraták. De ahogy olvasgatom, nem fog ez sem menni, hiszen az LMP inkább összeáll olykor-olykor a fasisztákkal is, semmint a baloldallal. Hát, mi marad hátra? Csomagolás és költözés… A fiataloknak. Az idősebbek pedig megtanulnak majd hallgatni, még annál is többet, mint amennyit 2001 óta hallgatnak…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  40. Orbán Viktort a legutóbbi Economist című mérték és értékadó hetilap egyszerűen csak ” unlikely villain”-nek nevezte.
    Ez magyarul -ha netán valaki nem tudná – valószínűtlen gazembert jelent.
    ( vagyis olyan valakit akiről az előzmények alapján nem tételezték fel azt hogy gazemberré válik )

    Az illető politikalilag megsemmisült. Lehet hogy még sokáig marad, de már csak mint egy zombi.
    Nem érdeke senkinek sem ezt a segget nyalni, csak ha ettől a seggtől netán nem látná a valóságot.
    Németh Sándor is Hack Péter is okos emberek. Ezeket a gyűlölet-tompító mondataikat nem kellene mindig letüdőzni.
    A jövendő összefogásban ( lásd még Bajnai Gordon- aki levelét megírta ) mindkettőjükre szükség van ( nem csak személyükben )
    Már most sem árt elkezdeni pragmatikusnak lenni.
    A gyűlölet nem mi műfajunk !
    Én magam olyan távol állok a vallástól, amilyen távol csak lehet. Az egyháztól- mint intézménytől – pedig még sokkal messzebb.
    Fel sem foghatom, hogy aki vallásos az miért az. Aki szekta tag az miért az.
    De ha nekik jó. akkor engem nem zavar.
    Megtartom magamnak Hack Péter okos és bölcs mondatait( nem ezeket a mostaniakat, hanem a többit ) és magasról leszarom az opportunista és a seggnyaló gondolatait.Az Úr nagy úr, nemigaz?
    Tegyetek ti is igy, híveim az úrban( vagy azon kívül )
    Gy

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  41. És még annyit, hogy tulajdonképpen mikor Dési úrnak felmondtak, akkor vártam, hogy Mészáros, Bolgár és Avar urak is felállnak, és nélküle nem csinálják az Újságíró Klubot tovább. Nem így történt. Ez már azt jelentette a számomra, hogy vagy megalkuvó emberek, akik a klubban maradtak, mindegy milyen indokkal; vagy pedig ez a televízió a fidesz televíziója, és egy újságíró-klub erejéig engedi a gyeplőt és nem tovább… És itt nincs diktatúra? Kacagnom kell magán, Hack úr!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (11 szavazatból)
  42. Mellesleg, ahogyan a katolikus egyház vezetője, újévi beszédében is arra figyelmeztetett, hogy ne üljön fel a lakosság a gazdasági hisztériának…, ugyanúgy várható volt, hogy a többi történelmi egyház részéről is elvárják a kormányzat melletti kiállást…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  43. egyetértek tóthlili-vel: miért vállal Ungvári ilyen interjúkat… ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  44. Egyetértek “Igazmondó”-val is: nem nézzük a HírTv-t, mert hazug tévének tartjuk, és nézzük az ATV, amelyet igaznak gondolunk… közben pedig úgy átvertek bennünket, hogy nem igaz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  45. Tudjátok ilyen az, amikor a beszéd nem szivből
    hanem pénztárcából jön !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  46. Hack Péternek nyílván nem ez a véleménye, de a Hitgyüli nagy úr, a parancs az parancs. Nagy csalódás. Az ATV azért nem teljesen kollaboráns, szerencsére még vannak ott hiteles emberek. Kálmán Olga az, Bánó, Vicsek, Bolgár is. Ha Kálmán Olgát felállítanák székéből, akkor lesz teljes mértékben igaz a cikkben foglalt állítás, addig nem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  47. Bizony igy van. Emlékszem amikor Kálmán polgártársnő megkérdezte a miniszterelnök Gyurcsány Ferenctől, h izzad e a tenyere. Még akkor amikor Gyurcsány Ferenc a kormányt vezette. Bizony nagyon nagy pofátlanság volt tőle ezt a kérdést feltenni, de legalább etikátlan. Bizonyára ütötte a markát Kálmánnak egy kis jutalom. Hack Péter meg nagy simlis. Nem hülye , h kirugassa magát az egyetemről. Még pár év és akadémikus lesz belőle , mert jól szolgált.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  48. Hack magatartásában az a legborzasztóbb, hogy nemcsak parancsra cselekszik. Meg is van győződve róla, hogy ezzel a nyalással “Isten munkáját” és a hazáját szolgálja. Mert Németh Sándor megrettentett minden hites hívőt a Jobbikos veszéllyel. Mivel nincs más a mai közéletben, aki biztonságot adhat Vonáékkal szemben az “Isten munkájának”, ezért teljes mellszélességgel támogatják a korábbi ellenségüket: Orbánt. Bizonyos módon logikus, de mégis aljas és gyáva. Ezt nevezik Istenben bízásnak? Kösz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos