Ronai and Ronai
AMERIKAI

Érik a koki-saller Iránnak 2012. január 13. péntek 11:36 | RR Forrás: AN

  • Hozzászólások(18)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Érik a koki-saller Iránnak

Washington/Teherán/Jeruzsálem/Moszkva – Az Egyesült Államok bejelentése szerint új repülőgép-anyahajó vezette csapásmérő kontingens érkezett az Arab-tengerre, és egy további már úton van. A tájékoztatás szerint a lépés nincs kapcsolatban Iránnal. Obama tárgyalt az izraeli miniszterelnökkel is, de a Fehér Ház nem volt hajlandó kommentálni, hogy a háború is szóba került-e. Moszkva szerint nagyon is szóba került.

Az amerikai haditengerészet erőinek átcsoportosítására feszült időszakban kerül sor, közvetlenül azelőtt, hogy Irán – amely a Hormuzi-szoroson átvezető tengerhajózási útvonal lezárásával fenyegette meg a világot – olajembargó előtt áll. Amerika mellett az Európai Unió, valamint Japán is máshonnan készül beszerezni nyersolaj-szükségletét, ami végzetes csapást jelenthet az önmagát olajkészleteiből finanszírozó országra.

Az Egyesült Államok a térségben állomásozó Ötödik Flotta útján közölte, hogy erővel is meg fogja akadályozni a világ olaj-ütőerének nevezett Hormuzi-szoros lezárását. A Pentagon mégis cáfolja, hogy közvetlen kapcsolat lenne Irán és a mostani katonai lépések között. „Nem szeretnék bárkiben olyan benyomást kelteni, mintha két anyahajó odaküldésének az lenne az oka, hogy aggódnánk amiatt, ami, tudják, ma Iránban történik. Egyszerűen nem erről van szó”, mondta John Kirby százados, a Pentagon szóvivője.

A térségből a Hormuzi-szorost nemrég megjárt USS John C. Stennis és köteléke távozik, ezt az erőt váltja fel a USS Carl Vinson és kísérete. A Stennisnek az eredeti kiképzési terv szerint most haza kéne térnie San Diegóba, a Pentagon azonban nem tudta megmondani, hogy ez fog történni, vagy a hajó valahol a környéken marad, szükség esetére. Ez volt az a hajó, amit – miután bizonyos távolságba került – Irán megfenyegetett, hogy ne merjen visszatérni.

A Stennist váltó Vinson a Centcom felé halad

Teljes gőzzel halad a válságövezet felé a USS Abraham Lincoln és kísérete, amely tisztelgő látogatást tett Thaiföldön, és kedden hajózott ki Bangkokból; most már az Indiai-óceánon jár, s hamarosan csatlakozik a Vinsonhoz a Központi Parancsnokság (Centcom) műveleti területén, azaz az Arab-tengeren. Nem szokatlan, hogy egyszerre két amerikai anyahajó tartózkodik a  Centcomban, az elmúlt másfél évben két ilyen alkalom is volt.

Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke és Binjamin Netanjáhu izraeli miniszterelnök csütörtökön folytattak telefonmegbeszélését, a Fehér Ház azonban nem volt hajlandó ezt az eseményt kommentálni, közleményében viszont azt állította, „mostanában lezajlott, Iránnal kapcsolatos fejlemények” kerültek szóba. A beszélgetésre nem sokkal azután került sor, hogy újabb iráni atomtudóst likvidáltak ismeretlen elkövetők Teheránban fényes nappal, nyílt utcán, és Izrael burkoltan célozgat arra, hogy ő áll a háttérben.

A Lincoln legénysége nemrég elbúcsúzott a thaiföldi lányoktól

Ez utóbbiról Iránnak semmi kétsége, olyannyira, hogy az ENSZ-hez fordult, ítélje el a legutóbbi merényletet, amelyet „terrorcselekménynek” minősített. Egy keményvonalas iráni lap megtorlást javasolt a zsidó állam ellen.

Oroszország a jelek szerint inkább a fordítottjára számít: attól tart, hogy Izrael egy Iránnal folytatott fegyveres konfliktusba sodorja bele az Egyesült Államokat, amire Teherán az olajszállítmányok blokádjával válaszolhat, közölte Vlagyimir Putyin miniszterelnök bizalmasa. Nyikoláj Patrusev, a Krem Nemzetbiztonsági Tanácsának tagja az Interfax hírügynökségnek adott nyilatkozatában azt állította, „van valószínűsége a konfliktus katonai eszkalációjának, ami felé Izrael taszítja az amerikaiakat”.

Patrusev, a KGB-t felváltó FSZB volt vezetője lehetségesnek tartja, amit sok más szakértő nem: hogy Irán lezárja a Hormuzi-szorost. „Nem zárható ki, hogy az irániak érvényt tudnak szerezni fenyegetésüknek, és meg tudják bénítani a szaúdi olaj szállítását a Hormuzi-szoroson keresztül, ha katonai akcióval kell szembenézniük.”

Patrusev a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség tavaly őszi hivatalos megállapításait vitatva úgy gondolja, nincs meggyőző bizonyíték az iráni atomfegyverkezésre – arra legalábbis, hogy az ország közel állna az atombomba előállításához.

Oroszország, a világ jelenlegi legnagyobb energiatermelője ellenzi, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa további szankciókat léptessen életbe Teherán ellen, és élesen bírálta az amerikai és az európai szankciókat.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +4 ( 4 szavazatból)
Érik a koki-saller Iránnak, 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(18)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

18 Reader’s Comments

  1. A “nemzetközi helyzet helyzet fokozódik!”
    http://www.youtube.com/watch?v=bhEJy_dD1Js 01.10.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  2. “…A térségből a Hormuzi-szorost nemrég megjárt USS John C. Stennis és köteléke távozik, ezt az erőt váltja fel a USS Carl Vinson és kísérete…”

    - Na, látjátok?

    Úgy megijedt a hajó, meg a legénysége is, hogy el is húzott a francba, hahaha!!!

    “…Patrusev, a KGB-t felváltó FSZB volt vezetője lehetségesnek tartja, amit sok más szakértő nem: hogy Irán lezárja a Hormuzi-szorost….”

    - Mi van, ennél is elgurult a gyógyszer?

    Árulja már el ez a nagypofájú bürokrata, mi a véreres nyavalyával tudna irán bármit is “lezárni” arrafelé?

    Szánalom a köbön… az oroszok azért “elleneznek” kapásból mindent, amivel a különféle veszedelmes diktatúrákat meg lehet rendszabályozni, mert nekik már rég nincs ehhez erejük. Így az orosz álláspont általában nem több, mint a sértett gyengék tipikus hőzöngése.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (19 szavazatból)
  3. Az oroszok már megint kezdik erősnek érezni magukat.
    Csakmerthogy kaptak egy kis nyugati technológiát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (21 szavazatból)
  4. Geyza ! Azértis visszahozom a minuszodat ! Igazad van !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (11 szavazatból)
  5. Lansky:
    Remélem tudsz olvasni ugye ?
    Nézzed akkor meg mik Irán évtizedes fenyegetései?
    1. : Izrael eltörlése a Föld felszínéről
    2. : Burkoltan azt hirdetik hogy ők az a Napkeleti ország , aki Nostradamus jóslata szerint fényesen vakító tűzgömbbel pusztítja el a bűnös Napnyugati Királyságokat.
    ( Mellékesen ezt már a balfasz Szaddám Husszein is hitdette magáról , de jól pofáraesett)
    Északkorea viszont egyfelől csöndben van , leszámítva némi kis határvillongást Déllel, másrészt nem is rendelkezik bevethető atomfegyverrel. Mert nincs meg a tudományos technikai és anyagi felkészültsége ahhoz hogy a kísérleti , nagyméretű robbanószerkezettől eljusson a hadrafogható robbanótöltetig.
    Csak megjegyzésképpen :
    Ez a folyamat az USA .-nak annó pár hetébe került , Sztálinnak pár évébe.
    Koreának akkor kell hozzá pár évtized .
    Úgyhogy felhagyhatnál ezzel a gyerekes párhuzamba állításosdival.
    Vagytalán megakarsz sülni saját hamvadban , mert egypár szakállas pedofil idiótának ” odaát ” úgytetszik ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (22 szavazatból)
  6. Lansky:
    Aha..látom már a lelki hozzáállosadat :
    Izrael a maga pármillió lakosával csak kussoljon és szépen viselkedjen , amikor majd jön a százmillió rongyfejü , nagy haleffal a fogai között , hogy birka módjára elvágják a nyakukat.
    Nemvagyte te kissé antiszemita barátocskám ??!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (21 szavazatból)
  7. De légy nyugodt : Ha Irán sokat ugrál , le lessz verve. Nem kell ehhez az USA segítsége. Most már kezdheted intézni a vízumodat Iránba hogy önkéneskedjél a disznó pedofil iszlámnácik oldalán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (21 szavazatból)
  8. “…Nem azt mondtam, hogy Izrael ne védje meg magát egy esetleges agresszió ellen. De nem kellene állandóan provokálni és háborút szítani….”

    - Azt, beléd is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (14 szavazatból)
  9. Lansky
    Ha te zsidó vagy akkor én vagyok a perzsa sah!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (12 szavazatból)
  10. Én pedig Leila , a 150 kilós arab hastáncosnő , az El al Babimebuba oázis-béli legionáriuskocsbában.
    Ahol az összes berendezési tárgy egy demizson , meg kétezer légy.
    A pálinkához mindenkinek magának kell hoznia a csajka-tetőt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (11 szavazatból)
  11. Leila, az arab démon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  12. Beszélhetünk mi itt bármit, bármeddig.
    Biztos vagyok abban, kész a forgatókönyv arra az esetre, ha beigazolódik Irán atomtörekvése.
    Nekünk nincs más dolgunk, mint dolgozni, adózni és leülni a híradó elé.
    Ott majd láthatjuk hogyan költik adónkat háborúra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  13. Lanszky és más elfogultak!
    Van egy nevelési mód a tömegeket butító rendszerekben – mint a szovjet rendszer, mint a fasizmus, vagy pl. mint a Fidesz Orbán vezetése alatt nálunk. A következetes butítás – amelyek bizonyos működés után, már oly mértékben elbutítják az emberek nagy részét, hogy ezek az emberek már képtelenek a valóságot felismerni. (Pl.Goebbels, Sztalin, Orbán, Navrasics, Kövér, Csurka, többféle vallás, egyház, stb.)
    Nos ilyen a Lanszky jelige alatt megszólaló levelező is.
    Ezekre az emberekre a beléjük nevelt hazugságok és sztereotípiák egészen pontosan ugyan azokat a válaszokat váltják ki, amelyek természetesen igen precíz felvilágosítást adnak magának az embernek a mentális állapotáról. Így hozzáértők szerint szinte teljesen értelmetlen még csak vitába is kezdeni az ilyenekkel!
    Ezért említek néhány kérdést, – címszót – amire világosan tudjuk a válaszodat, hiszen tudjuk, hogy annak a szellemi háttere valamilyen következetes butítás, ami egész más célokat szolgál mint amit egyáltalában képes a válaszadó megérteni, felfogni.
    - Jézus milyen vallású?
    - A kereszténységből származik a zsidó vallás, vagy fordítva?
    - Van e az Istennek kiválasztott népe, vagy az embereknek van kiválasztott Istene? Melyik az igaz? És kik választották?
    - Ki és mikor adta a közel keleten szétszórtan élő törzseknek, népeknek a Palesztin nevet?
    - A Palesztin név az területet is jelöl?
    - Volt e 1930 as években zsidó közép és felsőoktatás a közel keleten?
    - Mikor született az Irán név, és mi volt előtte a terület, az ország neve?
    - Hány ember él Iránban, Izraelben, és azok között milyen arányú az iskolázottság?
    - Hány nemzetközi vagy tudományos elismertségű ember él Iránban és Izraelben?
    - Ki bizonyította magasan a szellemi fölényét nyilvánosan a TV előtt folytatott Gyurcsány – Orbán vitában?
    - Létezik e hogy hazánknak az egész világ ellensége lenne Európától az USA ig?
    - Ha kilépünk az Európai Unióból visszaállnak a határok, az útlevél, és a saját hadsereg, légvédelem, határőrizet, a vámrendszer, a kiviteli engedélyrendszer, az utazási korlátozások, stb.?
    - Olcsóbb lesz e az élelem és az energia?
    - A szabadságharcunkat – amit önöknek és önök hazudnak – megnyerheti e országunk, nemzetünk, ha egyáltalán igaz, hogy Európában nekünk a szabadságunkért harcolnunk kell?
    - Előírható e hogy egy magyar állampolgár milyen vallású legyen?
    - Előírható e egy magyar állampolgárnak hogy egyáltalán hívő legyen, vagy agnosztikus?
    - Tudja e, hogy a Trianoni döntéskor a Kárpát medencében élők (kb.18 millió) hány százaléka tartotta magát magyarnak?
    - Tudja e, hogy milyen hatással van egy nép oktatására, tudományos működésére a vallásos nevelés?
    - Gazdaságosnak tartja e a családi gazdaságot, vagy a mezőgazdasági tömegtermelést?

    Min ezeket a kérdéseket még nagyon sokáig folytathatnánk, de elegendő néhányra a válasz, és pontos képet kapunk a válaszadóról. Láthatja, hogy miért nem kívánunk önnel vitatkozni! Tanuljon, olvasson, és ne higgyen a politikusoknak! Sőt, saját magának sem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  14. Ti itt csak élcelődtök Lanszky állítólagos zsidóságán. Pedig, akár igaz is lehet.:(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  15. Kedves Lehar
    Sajnos igazad lehet. Hallottunk olyan zsidókról akik Izrael létjogosultságát is megkérdőjelezik. :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  16. Mint pl.normanfinGenstein, Israel Shamir, mordechai vanunu, sőt, néha még az immár teljesen félkegyelművé vált Noam Chonsky is kezd erre hajlani, hogy csak a legismertebb fenevadakat említsem…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  17. Mint pl.norman finkelstein, Israel Shamir, mordechai vanunu, sőt, néha még az immár teljesen félkegyelművé vált Noam Chonsky is kezd erre hajlani, hogy csak a legismertebb fenevadakat említsem…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  18. Mint pl.norman finkelstein, israel shamir, mordechai vanunu (egytől egyig náci és szélsőbalos ikon mind), sőt, néha még az immár teljesen félkegyelművé vált Noam Chonsky is kezd erre hajlani, hogy csak a legismertebb fenevadakat említsem…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Ha Izrael volt, 1600 kilométerre csapott le 2012. október 27. szombat | AN

Iráni dicsérő a Hezbollah ellenőrzőjében 2012. október 15. hétfő | AN

Drónt lőtt le az izraeli légierő 2012. október 6. szombat | Rákócza Richárd

Izrael: elmaradott az iráni haderő 2012. október 5. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos