Ronai and Ronai
AMERIKAI

Detroit májusra becsődölhet 2012. január 11. szerda 12:01 | RR Forrás: AN

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Detroit májusra becsődölhet

Lansing, Michigan – A jobb napokat látott „Motor City” a korábbi előjelzésekkel szemben nem áprilisban, hanem „csak” májusban válik fizetésképtelenné, mivel átstrukturálták a kiadások egy részét, közölte Andy Dillon michigani pénzügyminiszter.

Dillon az után a két és fél órás válságtanácskozás után tette meg bejelentését, amelyen egy tíztagú testület feltérképezte a város pénzügyeit, hogy megállapítsa, szüksége van-e Detroitnak válságmenedzserre.

A város legégetőbb problémáját az egyre emelkedő nyugellátási és egészségügyi kiadások jelentik, amelyek Detroit elöregedésével vannak összefüggésben. A válság sújtotta autóipar számottevően zsugorodott, sokan el is vándoroltak a fiatalabbak közül, elsősorban Délre, az idősek zöme azonban marad.

Dillon szerint a válságtanácskozás ingerült légkörben zajlott, miután az egy hónapja megválasztott, most először ülésező testület egyes tagjai megdöbbentek azon, mennyire katasztrofális állapotokkal kell megbirkózniuk. „Hogyhogy nem tudtuk, hogy ennyire rosszak a számok?”, kérdezte egyikük felháborodottan.

Dillon azt várja, hogy a testület, amelynek tagja a város nyugalmazott rendőrfőnöke és a michigani Legfelsőbb Bíróság volt bírája is, ötven napon belül tegyen javaslatot a válságmenedzser személyére. Eközben Dave Bing polgármester azon lesz, hogy minél előnyösebb megállapodásra jusson a szociális juttatásokat foggal-körömmel védelmező szakszervezetekkel.

Rick Snyder kormányzó egy előzetes felmérés nyomán nevezte ki a bizottságot a 714 ezer lakosú városba, amelynek lakossága nemcsak csökken és öregszik, de egyre szegényebb is: a szövetségi statisztikai hivatal szerint a detroitiaknak immár harminchat százaléka létminimum alatt él.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
Detroit májusra becsődölhet, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

7 Reader’s Comments

  1. Nem kellene Detroit – Budapest testvérvárosi kapcsolatot kiépíteni?
    A gondok közel azonosak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  2. Éppen egy mai hír volt, hogy az USA újra az autóipar éllovasa, második a VW és harmadik a Toyota. :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  3. “Éppen egy mai hír volt, hogy az USA újra az autóipar éllovasa, második a VW és harmadik a Toyota. :(” Ezt örömmel hallom, csak így tovább. Nem értem ez miért szomorú.
    “Hol vár állott most kőhalom!” találó a képaláírás, nagyon tetszik. Szomorú, hogy Detroit idejutott, pedig nem sok városnak van a világon ennyire fényes múltja a 20-adik században. Egy egyszerű kisvárosból a világ autógyártásának fellegvárává emelkedett és a mai napig a szó hallatán pont az jut eszembe róla ami Detroit volt 25 évvel ezelőttig.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  4. Azt modtak a kollegaim kanadaban hogy Detroitban a fotucan valo setalassal kiteszem magam annak a kockazatnak hogy kirabolnak. Azt mondtak az esely 100% nem csak 99%

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  5. Egy magyar
    2012. január 11. szerda
    18:34
    Szomorú, de nem biztos, hogy Detroit lesz a gyártás és fejlesztés központja a fenti cikk alapján.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  6. Én is inkább a múltjára gondoltam, Detroitnak. A jövője valóban nem sok jóval kecsegtet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  7. Viszont a japánok állítólag Ohioban telepednek le fejlesztéssel, gyártással – ott meg több,mint 130000 magyar származású él.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Csődbe vitték Orbánék a Pető Intézetet 2013. szeptember 8. vasárnap

Varga a szemfényvesztésért felelős miniszter 2012. december 5. szerda | AN

Az ezeréves állam a garancia, nem az IMF 2012. november 27. kedd | AN

AZ IMF nélkül Magyarországot kerülni kell 2012. november 21. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos