Ronai and Ronai
AMERIKAI

Csődbe vitték Orbánék a Pető Intézetet 2013. szeptember 8. vasárnap 9:06 Forrás: MSZP

  • Hozzászólások(14)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Csődbe vitték Orbánék a Pető Intézetet

Budapest – Első látásra rossz viccnek tűnt, hogy miközben a kormány százmilliókkal stafíroz ki futballklubokat, milliárdokat költ felesleges stadionok építésére, hagyja csődbe menni a mozgáskorlátozott gyerekek oktatásával foglalkozó, világhírű Nemzetközi Pető Intézetet. Amit nem tudnak ellopni, azt tönkreteszik.

A helyzet azonban korántsem mulatságos. A közoktatási normatívák csökkenése miatt az intézmény ma több százmillió forinttal kevesebb pénzből gazdálkodik. Pontosabban gazdálkodott, a pénz ugyanis elfogyott, az Orbán-kormány pedig tétlenül nézi az intézmény tönkremenetelét.

Felháborító az a cinizmus, ahogyan a kormány a Pető Intézet ügyét kezeli; előbb segítséget ígér, majd kiderül, hogy a segítség nem más, mint az eleve járó támogatás, plusz pénzről szó sincs. Három éve az egészségügy és az oktatás módszeres leépítése zajlik Magyarországon és Budapesten.

Csak egy példa: a főváros fideszes vezetése átjátszotta a korábban színvonalas, jól felszerelt kórházait és iskoláit az államnak, azóta mindkét ágazatban eluralkodott a káosz.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (38 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +55 ( 55 szavazatból)
Csődbe vitték Orbánék a Pető Intézetet, 5.0 out of 5 based on 38 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(14)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

14 Reader’s Comments

  1. Felháborító már itt minden!
    Ahogy az iskolákat, meg a kórházakat kezelik, az megdöbbentő! Senki nem emeli fel a szavát. Mintha a Pető intézet egy mindennapos feladatokat ellátó intézmény lenne. Pedig nagyon nem az!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  2. A fülkeforradalmárok nem költenek adóforintokat elesett emberek megsegítésére, hiszen az állampolgároktól beszedett milliárdokat szívesebben látják csókosaik zsebeiben. Gyalázatos az a politika, ami így viszonyul a sérült gyerekekhez, ami kezeli a demokratikus választáson rá ruházott értékeket, mert a Pető Intézet érték, ráadásul országszimbólum is, mind azzal amilyen példát mutat emberségből és embertársaiénkért való áldozatvállalásból.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  3. ezért és sok minden másért felelnie és főleg fizetnie kell a csuti menekültnek és egész kompániájának, bezárólag a pereputty utolsó tagjáig hetediziglen!
    ha ennyi aljasságot és lopást meg lehet úszni, akkor nincs igazság a földön!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  4. Eddig is tudtuk, a sérültek, a rokkantak, a szegények feleslegesek jelenleg ebben az országban. Egy, a Pető intézetben kezelt gyerekből soha nem lehet focistát nevelni, akkor pedig miért költsenek rá?
    Nem tudom, ha a mostani döntéshozók közül lenne valamelyiknek olyan sérült gyermeke, akit ott próbálnának fejleszteni, akkor is hasonló lenne a hozzáállásuk az intézet megmaradásához?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  5. bajao

    Ennyi lopást nem lehet megúszni, csak idő kérdése.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  6. Pedig ezek a mozgássérült gyerekek talán ezerte többet érnek, mint a magyar futbalisták. Csak hát, akinek nincs semmije, az annyit is ér, és hogy kinek mennyije van, azt a szeretett vezető sleppje mondja meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  7. Ugyanakkor állandó a jajveszékelés, rettegés a magzati élet védelmében az álkeresztényi szájakból. Lám, ha nem egészségesen születik bárki is, az már korántsem fontos ennek a kormányzatnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  8. orbán,nézz már tükörbe! Ember vagy te? Talán a legundorítóbb dolog a mozgássérültek cserben hagyása..na,de még persze sorolhatnám….!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  9. Az orbáni filozófia szerint a szegények, gyengék, elesettek pusztuljanak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  10. Akkor ez most így, hogy?!
    Érdekes eset, de ezek mennek mindenütt, Hoffmann gratulált az igazgatónak és elküldte…
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=675989

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  11. Ózdon a kórházi ellátás veszélyben, ahonnét az orvos is menekül…
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=675973&referer_id=toplist

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  12. terlasz
    Egy Bogár nevű “illető” szerint, aki a miniszterelnök helyett kimondja az igazságot – 3 milliónyi embert ott kell hagyni az út szélén.
    Még senki nem cáfolta ezt a kijelentést!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  13. Sőt, ez a Bogár továbbra is rendszeresen önti az olajat a tűzre az Echo tv-n, amely okoskodásainak terepet biztosít.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  14. Nagy részem volt az angol Spastics Society és a néhai Hári Mária közti konfliktus kibékítésére ami aztán az angol kormány £ 5 Milliós hozzájárulásához vezetett a megalapítandó nemzetközi Pető Intézet részére. Az Angol Delegáció részeként a NOVOTEL szállóban vártuk a faxot az angol parlamenti döntésről, de akkor a “valaki barátnője” fax-kezelő hosszúúú “ebédidőt tartott” a bárban a mamájával – úgyhogy taxival rohantam át a Harmincad utcai Brit Nagykövetségre faxot lesni. Már akkor azzal üdvözölt a taxisoffőr, hogyasszongya: “Mentjük ki a vagyont angliába?”…- akkor még azt hittem, hogy csak ez az egy félbolond nyilas van az országban.
    .
    Akkor még büszke lehetett valaki magyarnak lenni…..még itt Angliában is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

A határon túlról a Fideszre szavaztak 2014. április 11. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos