Ronai and Ronai
AMERIKAI

Külön utakon lobbiznak az egyházak 2011. december 21. szerda 15:12 | AN

  • Hozzászólások(27)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Külön utakon lobbiznak az egyházak

Budapest – Nagyon rossz úton járnak a magyarországi egyházak, amelyek az összefogás és az egyházi törvény alkotmányellenes, a jogállami normákat és a felekezeti egyenlőséget sértő kitételei elleni egységes fellépés helyett külön utakon próbálnak lobbizni azért, hogy a jogtipró törvény keretei között ők is az elismert egyházak közé kerüljenek. Még az egyházak között sincs szolidaritás, összefogás és elvszerűség, mit lehet várni akkor másoktól?

Az új egyházi törvény sok olyan felekezetet, kisegyházat fosztott meg az egyházi státusztól, amelyek Orbán Viktor és a Fidesz vak hívei voltak. Ezek többsége ma sem érti, hogy mi történt, keresi a kompromisszumok és a kollaboráció lehetőségét. Néhány kivételtől eltekintve a kívül rekedt egyházak külön utakon próbálnak lobbizni Orbánnál, Lázárnál, Navracsicsnál, Semjénnél, ki hova talál közvetítőt vagy kapcsolatot. A cél az, hogy ők bejussanak az önkényesen és politikai döntéssel kiválasztott kedvezményezetti körbe, az pedig nem számít, hogy a többiekkel mi lesz. Csak kevesen vannak, akik elvszerűen a demokratikus normákhoz, a lelkiismereti szabadságjogokhoz ragaszkodnak, és nem azon ügyködnek, hogyan tudnák bepedálozni magukat a Fidesznél. Ilyen például Iványi Gábor metodista Evangéliumi Testvérközössége, amely nem is adott be kérelmet az elismertetésre, mert nem kér alamizsnát, ha szerzett jogaitól megfosztják.

A református és az evangélikus egyház is szót emelt utólag a kormánynál, de nem a vallásszabadságot sértő törvény passzusai ellen, hanem azért, hogy annak keretein belül vegyenek be további egyházakat is az elismert felekezetek körébe. Hogy akik még ezek után is jogellenesen és a demokratikus normák semmibevétele miatt maradnak kívül, az nem számít. A Fidesz az “oszd meg és uralkodj” elvét használva ígéretet tett arra, hogy egyesek számára lehetővé teszik, hogy a törvény újabb megszavazása alkalmával bebocsátást nyerjenek nagy kegyesen az elismert felekezetek sorába. Biztos források szerint ezek köre Orbán személyes döntésén múlik. Úgy tudjuk, Orbán személyesen mondja meg, kik kerülhetnek a körön belülre, és kikre kell a frakciónak fegyelmezetten igennel szavazni, a többiekre mindenki úgy szavaz, ahogyan akar, vagyis ennek burkolt üzenete az, hogy ők mehetnek a levesbe.

Ha a Fidesz lehetővé teszi, hogy bővüljön az eddigi 14 egyházat tartalmazó lista, azzal azt a látszatot kelti, mintha demokrácia lenne, és nem zártak volna ki senkit végleg az egyházak köréből, eközben pedig megszavazzák az európai normákkal össze nem egyeztethető törvényt, amely visszamenőleg minden ok, indoklás, bírósági ítélet nélkül fosztja meg felekezetek százait a szabad és törvényes vallásgyakorlástól. Az egyházak kollaborációja és széthúzása azért is megdöbbentő, mivel erkölcsi intézményekről van szó, amelyeknek még akkor is ragaszkodniuk kellene az egyenes elvekhez, ha annak kárát látják. A közös fellépés pedig meghátrálásra kényszeríthetné az elszabadult hajóágyúként működő Orbán-rendszert, és nem is csak az egyházi törvény ügyében.

A jelenség tipikusnak mondható: Magyarországon azért lehet lépésről lépésre kiépíteni a diktatúrát, mert csak haszonleső egyéni érdeket képviselő stratégiák léteznek, senki nem áll ki az elvek és  a törvényesség mellett, nem szolidáris a másikkal, hanem a személyes túlélésre, a kollaborációra, az egyéni érvényesülésre játszik. Ez az oka az összefogás hiányának. Ez azt eredményezi, hogy Orbán és a Fidesz bármit megtehet, egyenként játszhatja ki a társadalom különböző csoportjait, és a végén senki nem ússza meg, azok sem, akik külön utakon próbáltak elvtelen kompromisszumokkal megélni a diktatúrában.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (19 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +21 ( 21 szavazatból)
Külön utakon lobbiznak az egyházak, 5.0 out of 5 based on 19 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(27)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

27 Reader’s Comments

  1. Én úgy gondolom, hogy annak a 14-nek kellene összefogni a többi érdekében, aki bejutottak.
    Amennyiben nem teszik, úgy mocskos hernyó valamennyi!
    *
    A tizennégyek:
    Magyar Katolikus Egyház,
    Magyarországi Református Egyház,
    Magyarországi Evangélikus Egyház,
    Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége,
    Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség,
    Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita Hitközség,
    Budai Szerb Ortodox Egyházmegye,
    Konstantinápolyi Egyetemes Patriarchátus – Magyarországi Ortodox Exarchátus,
    Magyarországi Bolgár Ortodox Egyház,
    Magyarországi Román Ortodox Egyházmegye,
    Orosz Ortodox Egyház Magyar Egyházmegyéje,
    Magyar Unitárius Egyház Magyarországi Egyházkerülete,
    Magyarországi Baptista Egyház,
    Hit Gyülekezete. (Az utóbbi az egyetlen, amely a kereszténydemokrata képviselők által jegyzett törvényjavaslatban nem szerepelt a bevett és elismert egyházak között.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  2. Úgy kellett nekünk Orbán, mint egy falat kenyér.
    Komolyan.
    Kikényszeríti az összefogást, kikényszeríti a dolgok végiggondolását, kikényszeríti a nyílt színvallást.
    Minden lélgezetvételével keresi a rendszer gyenge pontjait, ahol támadhat — egy hasonló funkciójú hálózatvédelmi szoftverért kemény pénzeket kell fizetni. Na jó, mondjuk mi is megfizetjük Orbán árát, mégpedig iszonyú drágán, de akkor LEGALÁBB TANULJUNK BELŐLE.
    Például jó lenne, ha azok a felekezetek és kisegyházak, amelyek Orbán vak hívei voltak, felismernék, hogy (a) az ő fogalmaik szerint hamis istent imádtak, és/vagy (b) simán hülyék voltak. Az utóbbi különösen akkor, ha még ma sem értik, mi történt az országgal és velük.
    És jó lenne, ha az egyházak — ha már saját erkölcsi tanításukat nem, akkor legalább elemi érdeküket nézve — összefognának, és ELVI ALAPON harcolnának a vallásszabadságért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  3. Mosolygó:
    és tegyük hozzá, hogy a Hit Gyülekezete – a korábbi megállapodásuk szerint – személyesen Orbán Viktor utasítására került be. A Diktátor utasítja a frakcióját, hogy az “ellenzéki” tulajdonosa kerüljön be a kedvezményezettek közé, noha a javaslat ezt nem tartalmazta. Egyes pletykák szerint az egész előterjesztést a hitesek fúrták meg, és ők javasolták az utolsó pillanatban előkerült modellt. Budapesten azt is beszélik, hogy a Hit Gyülekezete állítgatja össze a különböző listákat Orbánnak, ki kerül még be és ki ne. Közben ez az “ellenzék” televíziójának a tulajdonosa. Csodálkozik valaki, hogy a Klubrádiót lapátra teszik, de az ATV érintetlen marad? Admin

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  4. Nem mindenkit lehet azért megfélemlíteni vagy kollaborálásra kényszeríteni. Az Usui Szellemi Iskola Közösség minden tanítója egyhangúlag úgy döntött már hetekkel ezelőtt, hogy Közösség marad – nem lesz Egyesület. Kiállunk Izsák-Bács Jeremiás lelkész úr, Soós Péter lelkész úr és Iványi Gábor lelkész úr és közösségeik mellett. Kiálltunk a Krsnások mellett is. Kiállunk és együtt kiáltunk! Isten őket szólította meg, és még másokat is – kiket böjt alatt, kiket zsoltár hangján, ez különböző. De az üzenetet mindenkinek küldte az Örökkévaló, az Önvaló, A Szent Lélek. Akik meghallották, azok megértették. Különleges történelmi idő jött el ismét – nem lehet saját érdekeket nézni, és azokat érvényesíteni. Az Egyházi Törvény egy a sok közül, mely bilincset rak a magyar állampolgárokra. Viszont közös, hogy alapjogokat sértenek – ki kell tartani, a jogokért hangosan ki kell állni. Egy kis kisebbség, parlamenti zsoldos-sereg hozza a népnyúzó, egy ember terveit próbálják erőszakkal is az egész országra erőltetni – senkivel nem tárgyalnak, semmi szakmai érv nem érdekli ezt az embert. A holdudvara meg olyan, amilyen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  5. Ahogy Orbánt ismerem, rövidesen kiherélteti Németh Sándorral az ATV cikis műsorait azok vezetőivel egyetemben.
    Addig engedi működni őket, amíg haszna van belőle, majd sitty-sutty átadja a frekvenciájukat valami foci csatornának.
    Utána már csicsoghatnak a hitesek, senki nem fog rájuk figyelni, mert letörlődnek a média piacról.
    Ne legyen igazam, de sajnos lesz, hacsak az EU el nem zavarja a beteg embert és bandáját!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  6. Lehet majd Szabad Európát sugározni Ausztriából. Nincs messze. Egy jó frekvencia, és hallgatható lesz. Abba meg a fityesz már nem szólhat bele.
    Az internet rádiózás nem rossz ötlet, de ehhez még nem terjedt el az infrastruktúra. Nincs elég embernek eszköze hozzá. Gondolok itt mobil internetes cuccokra amin hallgatni lehetne útközben is nem csak otthon. Ezen kívül sokan vannak akik hallgatják, de nincs internetük egyáltalán.
    Ha több embernél lenne internet, meg elterjedtebbek lennének a mobilnetes kütyük, akkor nem is lenne szükség a médiahatóság kegyes döntésére.
    Már ha nem találnak ki akkor is valamit…A külföldről sugárzás a legbiztosabb- hosszútávon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  7. Mosolygó,
    Elkezdtem olvasni a mondatodat: “Ahogy Orbánt ismerem, rövidesen kiherélteti Németh …” — és itt elrontottad, pedig már reménykedtem :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  8. :) :) :)
    Én sem szeretem a pasit, de a hívőit sem (tisztelet az egy-két kivételnek).
    Ők pontosan olyan agy mosottak, mind a FIDESZ vezetők.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  9. Ha a kereszteny egyhazak, gyulekezetek nem kepesek osszefogni, sot ilyen versenges es meghasonlas tamad kozottuk, akkor ez a VEG !!! Lehet hogy ma meg “elfogadhato” ahogy a dolgok allnak de hogy ebbol igy hatalmas osszeomlas lesz az biztos. ( sajna)

    Aki kulfoldon el es regen volt odahaza az most menjen hazalatogatni mert meg elcsipheti az utolso pillanatokat mielott az egesz osszeomlik es a regi teljesen eltunik.

    Hogy mi jon utanna az bizonytalan, lehet jo is, lehet rosszabb is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  10. Eljött az ideje, hogy mi, az evangéliumi egyházak, gyülekezetek
    demonstráljunk a szabad vallásgyakorlás joga mellett.

    Isten törvénye, a Biblia és a nemzetközi emberi jogi alapokmányok is
    elidegeníthetetlen jogként deklarálják a hit, a vallás szabad megélésének egyéni és
    közösségi jogát.

    Ezért:

    Böjtöt, imádkozást, közös igeolvasást hirdetünk a Parlament (Kossuth
    tér) elé, arra az időre, amikor a Magyar Országgyűlés egyházainkat
    szabadságában, erkölcsi és anyagi körülményeiben – törvény és
    jogellenes módon – korlátozó Egyházi törvényt tárgyalja.

    Hívunk és várunk mindenkit,
    - akinek fontos a vallás szabadsága, mint alapvető emberi jog,
    - akinek fontos, hogy az Evangélium szabadon hirdettessék Magyarországon,
    - akinek fontos, hogy az egyházak saját életükről szabadon rendelkezhessenek
    továbbra is,
    - akinek fontos, hogy se bennünket, se gyermekeinket ne lehessen állami eszközökkel
    első vagy másodosztályú hívőkké minősíteni.

    A demonstrációt a Böjt- és Imakonferencia után, 2011. december 30-ára, a zárószavazás időpontjára
    hirdetjük.

    A konkrét helyről és időről, mely a Parlament menetrendjének függvénye lesz, külön
    értesítést küldünk.

    Meleg ruhát, transzparenseket hozzatok!
    Meleg teát, hangosítást mi biztosítunk.

    2011. december 20.

    Budapesti Autonóm Gyülekezet presbiterei

    Görbicz Tamás, Piszter Ervin, Takács Ferenc

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  11. Igen, egy külföldről indított földi sugárzás lenne az a megoldás ami a hallgatók többségét elérné. Az idősebb korosztály nemért a net-hez. Esetleg a tilos rádió volt technikáját lehetne alkalmazni, mozgó járműből. Ez van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  12. Drága Nagymamám mondása volt:”huncut az egész világ,még a pap sem igaz”!
    Milyen igaz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  13. Balogh de nem balga

    Már egy hete leírtam a kérdést: vajon miért csak kettő azaz kettő plebános tiltakozik? Hol a többi sok ezer?Röviden, pontosak Ők a nemzet alja. Ha az Úr igazságos, akkor még a tisztitótűzbe sem kerülhetnek be. Szégyen, szégyen és akkor mit várjunk egy gyarló egyszerű embertől? A hit gyülekezetéről és az ATV-ről meg csak annyit, ha Ők ellenzéki orgánumnak tartják magukat, illetve a naiv emberek ezt be is veszik, akkor a gyerekkoromban kioperált vakbelemet visszarakatom. Hajrá majmok bolygólya, sok a csökött agyu majom ebben az országban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  14. TOKES Ur, en ott voltam amikor Jeremias lelkesz Ur atadta Onnek a Peticiot, vagyis a kezebe nyomta, mert On nagyon sietett a buszhoz Strasbourgban, most decemberben.
    Jeremias lelkesz csakugyan erdelyi szarmazasu, csak hogy Jeremias nem adta el a LELKET, Jeremias lelkesz BOJTEL es szerenyseggel probalta es elerte hogy az Europai POLITIKUSOK oda figyelyenek hogy mi is tortenik Magyarorszagon.

    Szegyelje magat ezert a nyilatkozatert es probaljon eszhez terni mar, ha meg van belolle, mert On mar nem melto a SZOSZEKRE, meg a politikahoz is annyi koze van mint a romai Papanak az Os Indianokhoz.
    Lehet ministralni csikszeredai unnepeken es mas Kaotikus, bocs Katolikus szertartasokon mert Onnek mar nincs semmi keresnivaloja az Istentiszteleteken.
    Szerintem LUTHER MARTON FOROGNA A SIRJABAN ha latna es hallana hogy egy REFORMATUS PUSPOK mit cselekszik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  15. “Kiálltunk a Krsnások mellett is. ”
    Igaz, hogy aláírtam a Krisnások peticióját, habár nem értettem velük egyet, hogy csak a saját felekezetükért gyűjtöttek.
    Az éjszakai virrasztáson csak egy un. bejutott egyház ny.református tiszteletes (vagy mi a titulusa) , szólalt fel tiltakozásúl.
    Égtem mint a rongy (mint ateista), a tizennégyek helyett! :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  16. Balogh de nem balga, szerda 20:01…
    hol a többi sok ezer? lehet, hogy a történelmi levéltárban keresgélik a hatoskartonjaikat ( ha be nem zúzták még azokat).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  17. Üdvözöljük Sándor nevű olvasónkat. :)) Admin

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  18. Kedves Olvasóink,

    írásunk nem falra hányt borsó, az egyházak elvtelensége nemcsak a kívülállókat zavarja, hanem az igazságot követő hívőket és egyházakat is. A Budapesti Autonóm Gyülekezet ellenpéldát mutat, tiltakozásra hív mindenkit. Az Amerikai Népszava a felhívás mellé áll, és arra kéri olvasóit, hogy csatlakozzanak. Sok olvasónk kért véleményt és tanácsot tőlem, mit tehetne, hogyan tiltakozhatna, kik mellé érdemes odaállni. Most üzenem, ez az a pont, amikor van hova csatlakozni, ahova érdemes elmenni, ahol az igazság mellett állnak ki kompromisszumok nélkülk, és nem a kádárizmusból örökölt kedvezmények miatt, hanem elvekért demonstrálnak. Ez az, ami összhangban áll az Amerikai Népszava szellemiségével. Ajánljuk minden Olvasónk figyelmébe ezt a felhívást és kérjük, minél nagyobb számban csatlakozzanak:

    http://nepszava.com/2011/12/magyarorszag/a-budapesti-autonom-gyulekezet-osszefogasra-szolit.html

    Üdvözlettel, Bartus László

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  19. Ezért tartunk itt.
    Fejétől bűzlik a hal, akinek hasonló az új törvény a régihez — ez Erdő Péter az Inforádióban: 10:00 perchez kell menni: http://inforadio.hu/audio/0003a/0003aae3a.mp3
    -
    Amerika legnagyobb vívmánya a vallásszabadság volt. Ma is ez a világ legerősebb demokráciája.
    -
    Hajrá Magyarország! Tényleg a génekről lehet szó, nem? Vagy csak a jól bevált erkölcstelenségről?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  20. “Sándor- 2011. december 21. szerda 17:12
    Eljött az ideje, hogy mi, az evangéliumi egyházak, gyülekezetek
    demonstráljunk a szabad vallásgyakorlás joga mellett.”

    Eljött az idő?
    Nehogy elkapkodjátok itt a nagy hevületben?

    Itt olvastam de nem tudom pontosan idézni:
    Amikor eljöttek a szakszervezetekért nem szóltam, nem vagyok szakszervezeti tag.
    Amikor vitték a zsidókat nem szóltam, zsidó sem vagyok.
    Amikor vitték a tiltakozókat nem idegeskedtem, én nem tiltakoztam. Most amikor engem visznek már nincs aki szóljon, mi lesz velem?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  21. kisember
    Martin Niemöller (hu.wikipedia.org/wiki/Martin_Niemöller)
    “Mikor a nácik elvitték a kommunistákat,
    csendben maradtam,
    hisz nem voltam kommunista.
    Amikor a szakszervezeti tagokat vitték el,
    csendben maradtam,
    hisz nem voltam szakszervezeti tag.
    Amikor a szocialistákat bezárták,
    csendben maradtam,
    hisz nem voltam szocialista.
    Amikor a zsidókat bezárták,
    csendben maradtam,
    hisz nem voltam zsidó.
    Amikorra engem vittek el,
    nem maradt senki,
    aki tiltakozhatott volna.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  22. Eddig azt hittem, hogy a Hit Gyülekezet által működtetett TV Bartus László véleményével ellentétben tényleg valamennyire ellenzéki adó. Viszont a mostanában a Mészáros Tamás lánya által vezetett reggeli műsorokat elnézve kezdem hinni, hogy tényleg igaza van Bartus Úrnak! Az említett hölgy gyakorlatilag az összes ellenzéki politikussal szemben majdnem hogy ellenséges magatartást tanúsít védve a Fidesz álláspontját. Kiváncsi vagyok lesz-e az a pénz amiért K.O-t is meglehet szelidíteni vagy beáll ő is a sorba. Remélem, hogy nem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  23. b -2011. december 22. csütörtök-
    07:43
    Köszönöm!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  24. Akkor ehhez mit szólsz?
    A törvényt már be is adta Lázár, és ma tárgyalják is. “Gyakorlatilag változatlanul”, csak van egy kis (nagy) bökkenő. A kisegyházak talán 90%-át ellehetetleníti egy új passzus, ami a következő. Míg az előző javaslatban 20 éves magyarországi múlt volt a feltétel (ami már önmagában úgy, ahogy van, teljesen diszkriminatív, csakúgy mint a reformáció idején, vagy Rómában), most ezt megváltoztatták 100 éves nemzetközi múltra!
    14. § (2) Az egyesület akkor ismerhető el egyházként, ha

    c) legalább százéves nemzetközi működéssel rendelkezik; …
    .
    Értem én, hogy a KDNP “tisztogatni akar” a Lázárral meg a többi elvetemült ovissal együtt, de akkor kérdem én, hogyan lehet a HIT Gyülekezete egyház?
    .
    Remélem ez a diszkrimináló passzus úgy, ahogy van elhitelteleníti a törvényt, és támadhatóvá teszi bármely bíróságon a bejegyzési procedúrával együtt.
    Fidesz párti birkák, senki nem látja, hogy ez a törvény a diktatúra egyik legtökéletesebb alkotása?
    .
    A ovisok, a napotok leáldozott. Mint a Római Birodalomé is, amikor elkezdett a vallásszabadság ellen lenni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  25. b 2011. december 22. csütörtök 09:07
    „Értem én, hogy a KDNP “tisztogatni akar” a Lázárral meg a többi elvetemült ovissal együtt, de akkor kérdem én, hogyan lehet a HIT Gyülekezete egyház?”
    Nekik van a kisegyházak közül „komoly” média megjelenésük, és a kormány – ebből is látszik – nem olyan lökött, ahogy számosan gondolják. Ha a gazdaságpolitikájuk olyan profi volna mint a megosztó technikájuk, lassan itt lenne a kánaán.
    Ha nézem a hozzászólásokat, sokan nem tudják, hogy igenis a kisegyházak tiltakoztak már az egyháztörvény ellen, de a magyar közszolgálati adókon (amiket mi zemberek finanszírozunk) nincs helye az efféle híreknek. Hol hallottatok a Strassburgban tiltakozó lelkészekről?
    Ha azt iktatnák törvénybe, hogy az egyházakat – bárhány ezer évesek is – a híveik tartsák el, és csak a társadalom számára hasznos tevékenységért kapjanak olyan finanszírozást mint bármely más alapítvány stb., azt elfogadhatónak tartanám. De azt, hogy a kereszténynek mondott állam Biblia ellenesen meg akarja határozni az egyházi státuszt, amit ráadásul a kizárt egyházak tagjaival is az adóikban finanszíroztat, felháborító.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  26. Az egészben az a legszörnyűbb, hogy a fideszes politikusok sem olyan hülyék, hogy ne tudják mit tesznek, ennyit ér a becsületük!
    Pénzért, hatalomért bármit megtesznek! Hatalmas embertömegeket aláznak meg a törvényeikkel, gazdaság, vallás, igazságszolgáltatás, média, egészségügy! Vajon hány olyan törvényt hoztak amit elfogadtak volna a másik oldalról?!
    Ezek az emberek szapulták szakadatlanul a bal oldalt mindenkit hazaárulónak, nemzetárulónak kikiáltva aki nem közéjük tatozik?!
    Amit most tesznek, az a haza és nemzetárulás, ha valaha is ilyeneket akarnak keresni nézzenek körül a padsoraikban vagy nézzenek tükörbe!
    Történelmi léptékű bűnöket követnek el naponta. Mit gondolnak mi lesz ennek a vége? Semmi sem drága, nem számítanak az emberek milliói, nem számít az ország sorsa?
    Ez a hazaárulás és ezt így is kezelni ha véget ér ez az ámokfutás!
    Nem szívesen lennék a tizennégy kiválasztott egyház vezetőinek sorában sem, nem különbek orbánéktól!
    Csendben lapítanak a némaságukkal hitelesítve a történteket. Félrefordítják a fejüket, befogják a fülüket, nem látják az elnyomást, az igazságtalanságot és ők akarnak igazságról, becsületről prédikálni?
    Úgy érzik van erkölcsi joguk ezt valaha is megtenni?
    Erre a becstelenségre nincs magyarázat, történelmi gazság amihez a nevüket adják!
    Előttem ezek az egyházi vezetők senkiházi gazemberek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  27. A legnagyobb hívőtáborral rendelkező Katolikusokra semmilyen összefogásban nem lehet számítani. A Katolikus papság szinte katonai fegyelemben szolgálja ki a megtébolyult hatalmat mindenben. A Pápa őszentségének fenntartás nélküli kiszolgálói most Orbánnal együtt fejik meg a szegény népünket! A középkori módszereikkel semmi mást nem érnek el, mint hogy világossá teszik megmaradt híveiknek is, hogy az egyház hazudik, és hazug kormányt támogat.
    Teljesen világos, hogy miért tesz meg mindent Orbán és a papság az Erdély és Székelyföld elmaradott embereinek a megnyeréséért!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Az egyiptomhitűek túltesznek a keresztényeken 2012. január 15. vasárnap | AN

A Hit Gyülekezete szócsöve megvédte Orbánt 2012. január 9. hétfő | AN

A Budapesti Autonóm Gyülekezet egységbe hív 2011. december 21. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos