Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kisebbrendűség és sértettség a jobboldal hajtóereje 2011. december 28. szerda 13:29 | AN

  • Hozzászólások(85)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kisebbrendűség és sértettség a jobboldal hajtóereje

Budapest – Gyurcsány Ferenc a Facebookon közölt bejegyzésében elemzi a személyes és történelmi sértettségre, kisebbrendűségi érzésekre épülő orbáni politika mozgatórugóit, hogyan találkozott Orbán személyes sértettsége, a kiváltságait elveszítő nemzeti jobboldal történelmi sértettségével és revánsvágyával. Az alábbiakban a volt miniszterelnök teljes elemzését közöljük.

“Ugye szeretnék tudni, hogy mi van Orbán fejében? Szerintem tudjuk.

Jöttek fiúk a nyolcvanas évek elején vidékről Pestre – igen, ők csak így mondták -, és jogászok, közgazdák kívántak lenni. Mélyről jöttek, családjaikat dolgos emberek alkották, többségükben kétkezi munkások. Jöttek Pápáról, Felcsútról, Csornáról. Be kívánták tetőzni anyjaik, apjaik küzdelmét: kitörni a reménytelenségből, a szegénységből, a névtelenségből.

Kádár világa részben jó terep volt, emelte a tehetséges munkásgyereket. Utat nyitott, de csapdát is állított: Mephisto konfliktusát ismételte. Az emelkedésért mennyi kompromisszumot vállalhatsz a diktatúrával? – ez volt a legfontosabb erkölcsi kérdés akkoriban. Orbánék erősnek és bátraknak tűntek. Erkölcsösnek. Jobbnak, mint sokan közülünk.

Sokáig lehetett hinni bennük. Egészen 1992-1993-ig. A székház-botrány megrepesztette a tisztaság arcát. Azóta Simicska ocsmány pártja lettek. A tökélyre fejlesztett korrupcióé, az erőszakosságé, a kíméletlenségé.

Mára kiderült, hogy az egykor tisztelhetőnek hitt erkölcsük mögött nem emelkedettség, hanem sértettség volt. Meggyőződés, hogy Pest polgári, benne zsidó-polgári gazdagsága – kulturális, emberi, erkölcsi teljesítménye –, pozíciója áthatolhatatlan falként mered a feltörni vágyó vidéki egyetemisták előtt. Félelem, hogy soha nem lesznek egyenrangúak, hogy vidékiségük, mint a sárrá ázott agyag nem engedi mozdulni életüket. Az irigységgel kevert félelemből aztán harag lett. A személyes harag meg lassan összetalálkozott a magyar jobboldal kollektív indulataival.

Ez a kollektív indulat évszázada épül. Ott van benne a dualizmusban született félelem, hogy vége lehet a magyar nemesség évszázados uralmának, mert a modernizálódó, kinyíló gazdaság elsősorban a német-zsidó dominanciájú ipari-, kereskedelmi- és banktőkére épült és természetszerűleg azt gyarapította. Ott van a Trianon által közvetlenül megfosztottak, a Telekiek, a Bethlenek érthető sértettsége, revánsvágya. És ott vannak a kommunisták által megalázott, kitelepített, megrabolt családok ezrei, a jobboldali egykori színes, tagolt politikai közösségének tagjai, támogatói.

Sértett és indulatos Orbán valamint a sértett és indulatos jobboldal egymásra talált. És most be akarnak vasalni mindent, amit elvesztettek, amit elvettek tőlük az elmúlt évszázadban. Visszaveszik, ami nekik jár, visszaadják, amit ők kaptak. De soha nem lesznek elégedettek, mert mindig lesznek, akik azt fogják mondani, hogy még nincs kiegyenlítve a számla, hogy nekik több jár. Így aztán ez egy befejezhetetlen politika. Nyerni nem lehet, csak abba lehet hagyni. Azt is csak akkor, ha vereséget szenvedtek, mert maguktól fel nem adnák, be nem fejeznék.

Ezért és így politizál Orbán visszafelé, személyes és kollektív történelmi sértettségtől hajtva. De mert a történelmet újraírni nem lehet, a kudarc borítékolható, a frusztráció pedig rá fog telepedni az egész országra. Lehet, hogy Orbán történelmi feladata, hogy elmenjen a falig és lelepleződjön a jobboldal revánspolitikájának tarthatatlansága.

És akkor visszatérhetünk a demokratikus polgári normalitás világába.”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (52 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +114 ( 120 szavazatból)
Kisebbrendűség és sértettség a jobboldal hajtóereje, 4.8 out of 5 based on 52 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(85)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

85 Reader’s Comments

  1. Girbegurba; 09:13;
    Kedves Girbegurba!
    Előre elnézést kérek, mert ide fogom másolni hozzászólásodat, és a te általad készített pontokra azok közben fogok reflektálni.
    “1. Nem bántani akarom Gyurcsányt, és egyetértek azzal, hogy míg ő esetleg hibázott, piktorék előre kitervelt bűnöket követnek el. Azzal is egyetértek, hogy GyF ma a demokratikus erők egyik legfontosabb zászlóvivője.”
    Nem mondtam, hogy bántani akarod. És egyetértek azzal, hogy a mai kor demokratikus erőinek legfontosabb személyisége.
    “2. Ezzel együtt is az Amerikai Népszavában, és az én szememmel ez a vélemény nagyon gyenge.”
    Talán nem voltam elég egyértelmű előző hozzászólásomban, ezért pontosítom azt. Ez a jegyzet nem vélemény, hanem TANÍTÁS! Hogy miért? Szerintem háromféle ember létezik ma Magyarországon. Az első, aki képzettnek mondható ideológiailag (például Te, és az itt kommentelők nagy többsége). A második a bizonytalanok közel 50 %-ot kitevő tömege, a harmadik pedig a fideszista droidok tömege. A fent olvasható jegyzet nem az első és nem a harmadik kategóriának szól, hanem a bizonytalanoknak. Őket célozta meg Gyurcsány Ferenc, megpróbálva tanítani őket arra, hogy talán gondolkodni kellene, és nem a múlt okozta kisebbrendűségi érzésnek helyt adva agyatlan ostobaságokat elkövetni az országon és a társadalom egészén. Ha olvasod a bejegyzéseit, akkor észre fogod venni, hogy szisztematikus módon igyekszik tanítani a bizonytalanokat, feltárni előttük azt, hogy eddig sokan nem jó úton haladtak. Ennek okán írtam, hogy ha lassan is, de növekedhet azok tábora, akik Gyurcsány Ferenc személyében, és a demokrácia intézményében nem a patás ördögöt fogják látni, hanem egy ismételt lehetőséget a felemelkedésre.
    “3. “lopás ellen hullarablással” (Rejtő, Az ellopott futár, Álmos Elefánt egy mondatából). Wolffie azt állítja, hogy Gyucsány elhallgatja a teljes igazságot, és hallgatóságának szája íze szerit beszél (ír). Ilyen szinten, ahol ő van, nem szabad így taktikázni. Mindig a teljes igazságot, a valódi meggyőződésünket kell mondani, abból úgyis csak egy részt fogad el a más irányban elfogult tömeg. Ha alkalmazkodsz hozzá, akkor még abból is levon egy nagy részt, ami egyébként átmenne a szűrőn.”
    Tisztázzuk most itt, hogy Gyurcsány Ferencnek nem az a dolga, hogy a harci kürtön rohamot fújjon. Ugyanis, ha ezt megtenné, akkor sok ingadozó bizonytalan fordulna el a demokrácia felé vezető felkínált úttól, és inkább a mostani rendszerépítést támogatná, pusztán Gyurcsány Ferenccel szembeni vélt vagy valós utálata miatt. Tehát Gyurcsány Ferenc ne a harci kürtön trombitáljon, hanem inkább adjon útmutatást, szolgáltasson tanítást az egyszerű embereknek, a bizonytalankodóknak, és a harcba hívó szót engedje át másnak. Talán lesz olyan személy, aki képes lesz harcba hívni azokat, akik a demokráciáért tevőlegesen is tenni akarnak. De ahhoz az kell, hogy legyen valaki, aki megmutatja, a demokrácia jó dolog, a Nyugathoz való tartozás kifizetődik, és tanulással, szorgalommal inkább célt érhetünk, semmint a múltba révedő sérelempolitikával.
    Ezek tükrében mondtam azt, hogy ügyes és okos amit tesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  2. Kedves Kekec! Én már pofázhatok, engem már kirúgtak….én már az újkori politikai tisztogatás áldozata vagyok, munka nélkül, nincs aki a családot eltartsa. Itt vagyok diplomásan, és még minimálbéres munkát sem kapok. Nem hiszem, hogy egyedül lennék ebben az országban….Megadás??? Nagy f…szt. Nekem nincs veszteni valóm. De hol van az a sok fideszes szavazó??? Hol vannak azok, akik most szívják annak a levét, hogy erre a mocsadék csürhére szavaztak??? Megmondom: gyártják a kifogásokat, szidják az előző kormányt, és lapulnak mint sz…r a fűben. Hát én ezért írtam, amit írtam…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  3. anonyme: mi értelme lenne ennek? Egy brit oldalon minek írnának ilyenek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  4. > Hitvallás.
    >
    >
    >
    > Én is hiszek egy közös álmunkban, Hazánkban, a Magyar Köztársaságban
    > Én is hiszek jövője dicsőségében, hatalmában, rendjének igazságosságában
    > Én is hiszem, hogy földjén eljő olyan élet, mely méltó e korhoz és népéhez
    > Én is tudom, jön az idő, mikor diktátor itt, e földön csak az értelem lesz.
    >
    > Én is hiszem hogy Magyarország, olyan ország, hol a munka többé nem lehet kényszer szülte kín,
    > de léte Isten kegyelme, alkotás, mely létére az öröm a megfelelő rím.
    > Én is hiszem, hogy itt egy nap közös törvényben közös akarattal írva lesz,
    > hogy kevesek érdemtelen gazdagságáért sokaknak nyomorogni többé nem lehet.
    >
    > Én is hiszem, hogy lánc, kötél vagy pénz rabsága nem Istentől való, nem is örök,
    > És ha a lány gyermeket kér Tőle, akkor nem a zsarnoknak nem új rabszolgáért könyörög.
    > Én is hiszem, hogy e Föld mienk, embereké, ne imádj hát festett bálványt, mely véredtől csöpög
    > Gyere testvér, tegyünk rendet, tegyük amire Isten teremtett – kergessük el azt a hitvány ördögöt!
    >
    > Zavarjuk el a kontárt, a zsarnokot, ítéljünk bűnös latrot, s tanulni sok sorsa vert ostobát,
    > Gyere, tegyük meg, testvér, mit meg kell tennünk- készülj, rajtunk a sor-
    > Ne nézzük tétlenül, hogy pusztul a Haza tovább!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  5. Myledon,
    beszéltem olyanokkal, akik a fideszre szavaztak, és megbánták.
    Hogyhogy hol vannak?
    Persze, vannak, akik “gyártják a kifogásokat, szidják az előző kormányt, és lapulnak mint sz…r a fűben”, de mások is vannak.
    Hogy mikor, és hogyan fognak megnyilvánulni, majd meglátjuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  6. Wolffie,
    Ugyanazt szeretnénk, csak én nem hiszek a célhoz igazított eszköz politikájában. Lehet, hogy GyF-nek most ez a legjobb szerepe, de sokan nem ezt várják tőle. Hogy a bizonytalanokat éppen ez a stílus fogja-e meg, majd elválik.
    Mindenesetre legalább reménykedjünk, hogy igazad van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  7. Greyson,
    “A magyar termék a szocialista rendszerben nem volt eladhatatlan szemét.”
    Valóban nem. Sikerült a koszos kutyát rühes macskára cserélni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  8. jobb lett volna együtt, egymásért, magyarok!
    nem ismét harcolni egymással kevés koncért
    mit acsargó, véres pofájú erdei farkasok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  9. Wolffie és cornelius véleményével tudok teljesen azonosulni. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  10. Ja. Hozzuk vissza a Ferit! Hogy jó dolga lehessen az
    “…egész népnek. A kórházi orvostól a színház-igazgatóig.”
    Hogy Botox Ildikót idézzem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (9 szavazatból)
  11. Mára – történelmi távlatban – az is bebizonyosodott, hogy a jobboldalban ma is ott munkál az elveszetett II. Világháború frusztráltsága is, mely mélységes csalódásnak fontos szerepe volt 1956-ban is. Nem véletlen, hogy 1944-ben a népírtó nyilas hunta ellen eszük ágában sem volt föllázadni, azt a néhány tábornokot leszámítva…
    A fent említetteken kívül ez a kívánt revans is mozgatja a lépéseiket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  12. Avi!
    Igazad van abban, hogy “rájöttek, hogy ennél a népnél populizmussal mindent el lehet érni”. Ez a felismerés viszont igazolja Kertész Ákos tézisét alattvaló mivoltáról, és a kör bezárult…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  13. Egy blogtól nem várhatod azt, amit egy hosszú, mindenre kiterjedő tanulmánytól. Magyarországon ma egyedül Gyurcsány Ferenc az, aki képes fölvenni az Orbán által . e l é n k . dobott keztyűt. Aki meg azt hablatyolja, hogy Gyurcsány nem demokrata, az csupán hazudik…
    A jobboldali táncrend következő száma arra az eshetőségre épül, hogy tegyük föl ez a kormányzás megbukik, de Orbán akkor sem bukhat meg. Tehát marad a jobbikos megoldás, nade nem ám Vonával, dehogy. Akkor a Vezér kettőt ugrik, egynesen föl a budai várba, de nem a Sándor Palotába, hanem a kiürítendő Várpalotába, a Nemzeti Galéria helyére, mint Kormányzó Úr Őfőméltósága…
    Ezt a despotát már csak a véletlen szerencse, vagy Gyurcsány, vagy egy eltévedt golyó válthatja le.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  14. *
    Kedves Asher Alexander!
    Budapest székesfőváros a XIX.század végén az addig mindenből kirekesztett zsidóság “párnacihába” rejtett tőkéjéből épült fel abban a formában, amelyben manapság látjuk. Ugyanígy az egész ország gyáripara az akkor megmozdult, addig lappangó tőkéből indult hatalmas fejlődésnek. Mindez a milleneumi Magyarország dicsőségére. Mi van ebben negatív? Úgy érzem Gyurcsány, blogjában erről az elismerés hangján szól.
    Más kérdés az, hogy miután a zsidók felvirágoztatták ezt az országot, fél évszázadra rá, családostul, “h á l á b ó l” néhány hónap leforgása alatt gettósították, majd MÁV szerelvényeken birkenau-i rámpára exportálták őket. E folyamatban hatalmas szerep jutott a levitézlett, konzrvatív és vállalkozni képtelen (mert semmittevéshez szokott) kacagányos, zsinóros, sarkantyús díszmagyar dzsentri rétegnek is, akikben már akkor erősen élt a fenti blogban, Gyurcsány által felvázolt mentális zavar. Ezt bűnüket azóta sem sikerült maguknak sem megvallaniuk, és mégis ők vannak megsértődve; legalább is úgy tesznek és úgy is viselkednek a Fidesz-Kdnp koalicióban…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  15. Greyson az egykori géprombolók logikáját alkalmazza a mai világra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  16. Gyurcsány Ferenc tehetséges ember. Irigylésre méltó adottságaihoz, kivételes szorgalom párosul. Tiszteletreméltó pedagógus, vagy akár tudós is lehetett volna belőle.
    De most csak egy önző kapitalista, a sok közül. A meggazdagodása sablonos hazai történet. Ő a hajdani Fémipari Vállalatot adta el, ami aluminiumöntéssel foglalkozott. A vevőnek csak (a rendszerváltó propaganda által értéktelennek hazudott) piacok kellettek..Százak vesztették el a munkahelyüket.
    Aztán megfúrta a Medgyessy-t, mert az a nyomorgóknak osztott rendkívüli segélyt . (A Kóka meg emiatt nem tudott magának venni helikoptert.) Így lett a Feriből miniszterelnök.
    Politikai ténykedése az MSZP antikommunista párttá való átalakítása, és a baloldali eszme lejáratása jegyében telt. Sokáig élvezte (mind a hazai, mind a külföldi) pénzügyi körök támogatását. A nyugdíjasoknak tett gesztusokkal és a Kádár korszak nosztalgiájára épülő illúzióval, még választást is nyert 2006-ban.
    A tőkés körök azonban idővel vele is elégedetlenek lettek és a Bajnaival cserélték le.
    Idővel GY.F. visszatért a politika porondjára, még pártot is alapított.
    Csak azt nem értem, hogy minek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (7 szavazatból)
  17. Kedves Malnaszor!!
    -Hat ez az!!
    ezt irtam en içs!!Az evszazadok soran az Emancipalodni vagyo Zsidosagot “HALABOL” a Magyarok Ghettokba zartak,-(kizratak kulonfele zsidotorvenyekkel mint a Hirhedt Europa ELSo Ilyen torvenye az 1920-as Num.Claus.Torv,amit Horthy S.K. Ellenjegyzett)-es Deportaltak!!
    Igy Igaz Magyarorszagot Ugy a Torok,a habsburg,es az elso Vil.Hab; Dulasok utan a zsidok epitettek olyanna -(Ujja)-amilyen most!!
    adtak tovabba az olyan hiressegeket mint,;
    Dr Semmelweiss, Dr Teller, Munkacsy,stb-stb,akik naggya tettek azt a szot MAGYAR vilagszerete!!!
    Halabol mi sorban allhattunk Dr Mengele elott a Judenrampan a Birkenau-i Vernichtungs Lager-(megsemmisito tabor)-ban 44 Juinusaban!!Akkor, Ott, valami OROKRE “Elromlott” itt bent a szivemben!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  18. Mégis csak Ő jöhet szóba ennek a mostani katyvasznak a valami módon való rendbe tételére.
    Persze a csalódott fityisz szavazók és a néma tömegnek mellé kell állnia, lelkesedni érte, mert az államcsődnek nagy ára lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  19. Nohát. Van itten sok vélemény, komment. Gyurcsány Ferencet lehet szeretni és nem szeretni. Tehetségét szorgalmát előrelátó képességét viszont vitatni nem lehet. Egy a kapitalisták közül? Na ja! Egyenlőre kapitalista társadalomban élünk hisz nem jött be a kísérleti “kommunizmus” azaz szocializmus.
    Na de inkább ajánlom mindenki szíves figyelmébe a Népszabadság 2011 december 7. számában “Gyurcsány előbbre látott? címmel megjelent írást./Olvasói levél/
    Köszönöm a figyelmet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  20. csak a napi informáltság érdekében idézem Orbán Viktorhoz irott levelét:
    Bejelentem, hogy mai napi hatállyal a Fidesz – Magyar Polgári Szövetségben betöltött valamennyi pártfunkciómról – köztük az Európai Parlamenti Fideszes Képviselőcsoport elnöki tisztségéről – lemondok.

    „Tisztelt Elnök Úr!

    Bejelentem, hogy mai napi hatállyal a Fidesz – Magyar Polgári Szövetségben betöltött valamennyi pártfunkciómról – köztük az Európai Parlamenti Fideszes Képviselőcsoport elnöki tisztségéről – lemondok.
    Indokaim a következők:
    Feleségemet, dr. Handó Tünde, bírót, a Fővárosi Munkaügyi Bíróság elnökét az Országgyűlés 2011. január 1-jei hatállyal az Országos Bírói Hivatal elnökének választotta. Egész eddigi munkám során – úgy is mint a mai napon hatályba lépő új Alaptörvény szövegező bizottságának elnöke – a demokrácia és a jogállamiság alapvető elvének tekintettem a bírói függetlenség és az államhatalmi ágak elválasztásának elvét. Meggyőződésem, hogy a látszatát is el kell kerülni annak, mintha a kormányzó párt személyemen, illetve családomon keresztül az igazságszolgáltatás, mint önálló hatalmi ág befolyásolására törekedne. Döntésemmel feleségem munkáját, az igazságszolgáltatás minden magyar polgár érdekét szolgáló megújítását is segíteni kívánom.
    Az Ön által vezetett polgári kormány és a Fidesz politikájával továbbra is egyetértek, és minden tőlem telhető módon támogatom Magyarország megújítására irányuló törekvéseit.

    Budapest, 2012. január 1.
    Tisztelettel:

    Szájer József
    Magyarország európai parlamenti képviselője”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  21. A Simicska és Puch ZRT inkább a kapitalizmus bangladesi-afrikai vonalát képviseli, mintsem a skandinávot, vagy a kanadait.
    A kapitalizmust (a ‘89-es államcsínyt) különben nem én akartam és csináltam, hanem az “átkos” vezető adminisztrációja. Ahogyan azt Trockij megjövendölte volt. Nem hiába csányoztatta meg a koponyáját Szalinjóska.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  22. Akarom mondani: csákányoztatta meg a koponyáját Sztalinjóska.
    Csak azért is enyém lesz az utolsó szó! ;-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  23. Nem egészen értem a Simicska és Puch ZRT-re vonatkozó megjegyzésed, hogy kapcsolódik a fentiekhez. Ami meg a “csányozást” illeti, azt hiszem inkább Csányizásra gondoltál. Van még néhány “akasztófavirág”, akik szép hasznot húztak OV és maffia társai anyagi támogatásából. Puchot éppúgy mint Simicskát, Csányit, Demjánt, Nyergest és a többit el kell számoltatni: “hol a lé?”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  24. Cornelius .- nak van maximálisan igaza , előző hozzászólásaiban. Szerintem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  25. szisz, és akkor mi van?? Szajer lemondott, de a karavan halad.
    Idézet szabadont Psitt Paltol. Minket ez nem gyözött meg, de az IMF-et és az EU- sem fogja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  26. Talán le kellett volna beszélni az asszonyt a kinevezés elfogadásáról, de amennyiben igaz Szájer lemondása és komolyan is gondolja, kap tőlem egy fél piros pontot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (3 szavazatból)
  27. Geyza, igaza van Corneliusnak… De én személy szerint sosem voltam gyurcsanyozo tipus, épp ellenkezöleg,ez inkabb, ha ezt lehet gyurcsanyozasnak nevezni, az utobbi honapokban fogalmaztam meg kritikusabb gondolatokat Gy F-cel szemben. Eddig benne lattam azt az eröt, ami OVI-t levaltja, de ma mar olvasgatva fészbukos reflektalasait, amivel nagyrészt egyetértek , ugyanakkor mar nem hiszem, hogy ö valaha is levaltja a csuti parasztot. Ne legyen igazam!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  28. Varga Maria! Vagy van az a verzio, hogy monnnyon le mindakettö, oszt BUJÉK!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (4 szavazatból)
  29. miaszösz

    AZ MÁR NEM ELÉG. AZ EGÉSZ KORMÁNYNAK LE KELLENE MONDANIA.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  30. miaszösz csak gyüjtse a támogatásokat, hiszen leminuszolja, ha valaki egy tényt közöl és nem keveri össze a véleményt a ténnyel
    nekem nem fontos, hogy jeleket gyüjtsek Igyekszek valamit több oldalról is megnézni és konkrétumokat bemutatni
    Közlöm, ha valami a véleményem és nem tény Azzal meg nem kell egyet érteni Ezt hivják szólás szabadságnak
    Elég nagy vivmányunk
    Élünk is ezzel jócskán
    szerencsére

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  31. sziszi, nem én minuszoltam, az a gyanum, hogy ezt inkabb a fityisz seggnyalok csinaljak…engen nem érdekel a minuszolas…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  32. Varga Maria, hat « régen vot, soka lesz, mikor az a nap lesz…» hogy ez a kormany lemond…
    Szajer lemond ma, holnap kinevezik egy masik posztra… ennek semmi jelentösége nincs. Lehet, hogy ö lesz a Minuszolasügyi Miniszter, ilyen is kell…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  33. málnaszőr
    2011. december 30. péntek
    16:51
    “Ezt a despotát már csak a véletlen szerencse, vagy Gyurcsány, vagy egy eltévedt golyó válthatja le.”
    Nem értem, miért kell annak a golyónak eltévedtnek lennie.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  34. TÉNYEK:
    .” A Syma-csarnokban azt mondta(OVI): ma már tudjuk, mire kellettek a kordonok az Országház körül. Arra, hogy a hatalom birtokosai a polgároktól nem zavartatva lophassák el a köz javait, kifoszthassák és lerombolhassák az országot – fűzte hozzá.
    Szájer József utalva a korrupciós ügyekre megfogalmazott egy új magyar találós kérdést is, miszerint “hány nokiás doboz fér el egy talicskában”? Azt mondta, a pontos választ erre április 11. után kapjuk meg.
    … … …
    Ma ujra kordonokat emelnek a parlament elé. Ez tény! É Szajer J kivaloan harcol a korrupcio ellen ez tény!
    Remélem, hogy eléggé tényszerü voltam.
    http://hirszerzo.hu/hirek/2010/4/8/146327_orban_hetfotol_mas_orszagra_ebredhetunk

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  35. Gyurcsány jól látja, a letűnt magyar dzsentri szellemisége feléledőben van.
    A jobboldal hatalmának ez mintha szerves része lenne.
    Ez a velejéig tehetségtelen és versenyképtelen réteg kisebbségi komplexusából fakadó sértettségével furakszik előre, buta és képzetlen (naja jogi doktor) az államból, a többiek adójából, munkájából szeretne megélni, és ráadásul jól.
    Ki hitte volna hogy még létezik ez a mentalitás, és ki hitte volna hogy az ilyen suttyó jobbágyivadékok mint orbán és bugris szobatársai, ily könnyen csák mátékká vedlenek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Gyurcsány: Fogd a pénzt és fuss? 2012. január 6. péntek | AN

A román sajtó szerint Orbán diktátor 2012. január 4. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos