Ronai and Ronai
AMERIKAI

A román sajtó szerint Orbán diktátor 2012. január 4. szerda 8:25 | AN

  • Hozzászólások(49)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A román sajtó szerint Orbán diktátor

Berlin, Bécs, Brüsszel, Bukarest, Párizs, Prága, Pozsony, Zürich, New York, 2012. január 3., kedd (MTI) – A Financial Times, a The New York Times, a BBC és a Der Spiegel az ellenzéki tiltakozásokról, a Wall Street Journal az adósságszámítási módszer körüli vitáról, a Le Figaro a magyar államadósságról, az Neue Zürcher Zeitung az alkotmányról és a bírálatokról, a NYT, román és cseh lapok az új magyar alaptörvényről és a magyar kormányról közöltek cikket, a Frankfurter Allgemeine Zeitung Sólyom Lászlóról, az Új Szó a szlovák-magyar viszonyról írt.

A Financial Times két tudósítója, Kester Eddy és Neil Buckley helyszíni beszámolóban foglalja össze a Budapesten lezajlott hétfő esti tüntetés eseményeit. A lap írása szerint a demonstráción megjelentek száma “a vártnál sokkal nagyobb volt”.

A BBC tudósítója, Nick Thorpe beszámolót írt kedden a brit közszolgálati média honlapján a hétfő esti tüntetésről. A szerző kommentárja szerint “mindeddig kudarccal végződtek” a növekedés élénkítését célzó kormányzati kísérletek, és “ahogy romlik a közhangulat, úgy romlik az ország hitelminősítése, valamint a külföldi tőke bevonásának és az új munkahelyek teremtésének esélye is”.
http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-16387117

A The Wall Street Journal című amerikai üzleti napilap európai kiadásának (WSJE) internetes változata beszámolt a magyar kormányzat és a kormánypárt, illetve a Magyar Nemzeti Bank (MNB) közötti vitáról, amely az államadósság kiszámításának mikéntje körül bontakozott ki. A cikk szerint a magyar kormány most első ízben bírálta ilyen nyíltsággal a központi bank számítási módszerét. Az MNB arról tájékoztatta az amerikai lap újságíróját, hogy már évek óta az Európai Unió számítási módját használja az államadósság mérésére. A központi bank köteles a Maastrichti Szerződésben előírt számítási módot alkalmazni, ami azt jelenti, hogy az árfolyam-ingadozásokat nem lehet figyelmen kívül hagyni – olvasható a beszámolóban.
http://blogs.wsj.com/emergingeurope/2012/01/02/hungary%e2%80%99s-government-quarrels-with-central-bank-over-debt-figures/tab/print/

A Der Spiegel című hetilap internetes kiadása (Spiegel Online) a hétfő esti budapesti tüntetésről írt kedden. A Magyarok tízezrei tiltakoznak az új alkotmány ellen című budapesti keltezésű tudósítás bevezetőjében a lap megjegyezte, hogy “Orbán Viktor a saját elképzelési alapján változtatta meg az alkotmányt, amely nagy hatalmat biztosít pártjának.” Az új jogszabály ugyan szintén “deklarálja az alapjogokat, de csökkenti az Alkotmánybíróság illetékességi körét és korlátozza az igazságszolgáltatás függetlenségét” – írta a Spiegel Online, hozzátéve, hogy az új alkotmány alapján “Magyarország hivatalosan már nem +köztársaság+, ezt a megnevezést törölték az ország nevéből.”
http://www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,806825,00.html

Maximum hat hónapig tarthatnak ki a magyar állam tartalékai, ha nem kap nemzetközi segítséget az ország – fejtette ki Erik Berglöf, az Európai Fejlesztési és Újjáépítési Bank (EBRD) vezető közgazdásza a Le Figaronak adott interjúban, s hozzátette, Európa akár hagyhatja is csődbe menni Magyarországot, bár szerinte ez nem fog bekövetkezni. Mint Berglöf elmondta, a magyar államcsőd az EU-ra nézve a nagy európai bankok jelentős magyarországi kitettségei miatt lenne kockázatos, de a veszély korántsem akkora, mint Görögország esetében. Mindazonáltal a közgazdász szerint a kormány kénytelen lesz elfogadni a Nemzetközi Valutaalap és az EU hitelezési feltételeit, illetve valódi megszorításokat kell bevezetnie, mert “nincs más választása”. “Az ország egyre kevésbé tudja átütemezni az adósságait a piacokon. A kelet-európai országok közül Magyarország függ a leginkább az eurózónától” – hangsúlyozta Berglöf. Az EBRD elnökének tanácsadója arra is rámutatott, Magyarország helyzete nem összehasonlítható Görögországéval, mivel a válság előtt az előző kormány fontos strukturális reformokat hajtott végre, ahhoz “hasonlókat, mint amilyeneket Mario Monti Olaszországban visz véghez most”.
http://www.lefigaro.fr/conjoncture/2012/01/02/04016-20120102ARTFIG00394-l-europe-pourrait-laisser-la-hongrie-faire-faillite8230.php

A Le Figaro online kiadása kedden egy másik cikkben Mark Palmer amerikai diplomata hétfőn a Népszabadságban megjelent kijelentésével foglalkozott, miszerint már nem elképzelhetetlen annak a lehetősége, hogy Magyarországot kizárják az EU-ból; illetve megjelent a lapban egy írás az esti, “példátlan méretű” tüntetésről is. “Magyarország Orbán Viktor szerint” címmel közölt cikket egy másik francia lap, a L’Express online kiadása is, amely szerint a vasárnap hatályba lépett új alkotmány “egy kicsit még autoriterebb” irányba fordította az országot. A lap idézte Guy Verhofstadtot, az Európai Parlament liberális frakciójának elnökét, aki korábban azt mondta, az új alkotmány “egy autoriter rendszer trójai falova, amely egy párt hatalmának állandósításán alapul”.
http://www.lexpress.fr/actualite/monde/europe/la-hongrie-selon-viktor-orban_1067162.html

Charles E. Ritterband, az NZZ tudósítója részletesen ismertette az alkotmány újításait, illetve a bírálatokat. Kitért többek között a preambulumban szereplő Nemzeti Hitvallásra, a Legfelsőbb Bíróság helyébe lépő Kúriára. A tudósító szerint azzal, hogy az ország hivatalos neve Magyar Köztársaságról Magyarországra változik, “a nemzeti szempontot demonstratív módon a demokratikus elé helyezik”. Az alkotmányt kiegészítő rendelkezésről, amely szerint az MSZP osztozik az egykori MSZMP bűneiben, a tudósító azt írta, azt “valamikor” arra lehet majd felhasználni, hogy korábbi szocialista kormányfőket bíróság elé állítsanak, vagy akár az MSZP betiltására.
(http://www.nzz.ch/nachrichten/politik/international/die_regierung_orban_setzt_sich_durch_1.14038221.html)

Két forgatókönyv képzelhető el Magyarország számára az “alkotmánycsapdából” kivezető útként – írta a Princeton Egyetemen oktató Jan-Werner Müller a NZZ belföldi kiadásában. Müller az új alkotmányról úgy vélekedik, hogy az “legális, de illegitim”. Nézete szerint az alaptörvény aláássa a hatalmi ágak szétválasztását és gyengíti “az utolsó független intézményeket”.

“Csendes puccs” készül Magyarországon – véli a Lidové Noviny című cseh konzervatív napilap az új magyar alkotmánnyal foglalkozó keddi jegyzetében. “Orbán Viktor a saját képére alakítja át Magyarországot…Európai és amerikai értékelés szerint az olvasónak az az érzése, hogy Budapesten egyenesen csendes puccs készül és hogy az ország fejlődése ugyanolyan irányt vesz fel, mint Putyin Oroszországa.” “A józan vitát arról, mi történik Magyarországon, sajnos elnyomják az Orbán-ellenes indulatok” – írja a prágai lap.

Diktátori hatalommal ruházza fel Orbán Viktort az új magyar alkotmány – írta kedden címoldalán az Evenimentul Zilei című román napilap. A Traian Basescu államfőhöz és a román kormány fő erejét képező Demokrata Liberális Párthoz (PDL) közel álló újság az új magyar alkotmány hatályba lépése kapcsán írt tudósítása szerint “Orbán alkotmányos diktatúrát vezet be Magyarországon”.

A hasonló beállítottságú Romania libera című napilap Az EU, az IMF és Hillary Clinton is támadja Orbán Viktort című írásban beszámol az új magyar jegybanktörvény elfogadásáról, amelyet az Országgyűlés “Magyarország fontos külföldi partnereinek figyelmeztetése ellenére” is megszavazott.
A román ellenzék szócsövének számító Jurnalul National szerint Magyarországon veszélybe került a demokrácia az új, nacionalista ízű alaptörvény hatályba lépése után. Az Adevarul című román liberális napilap kétoldalas tudósításban számol be a magyarországi politikai helyzetről. Az újság megállapítja, hogy “
Orbán Viktort egyre gyakrabban hasonlítják Hugo Chavezhez, miközben “újságírók éhségsztrájkolnak, a jegybank a kormány papucsa alá került és újból államosították a magánnyugdíjakat”. Ovidiu Nahoi a lap külpolitikai kommentárjában megállapította, hogy Orbán Viktor “zátonyra futott a szélsőjobboldali konzervatív-nacionalizmus hajóján”. A szerző szerint a magyarországi helyzet kihívást jelent az Európai Bizottság számára, amely eddig nem bírálta túl élesen Magyarországot, de az Európai Néppárt számára is, amely korábban kiállt az új magyar alkotmány mellett.

Az Új Szó című pozsonyi napilap a 2012 Robert Fico éve lesz (Szlovákiában) címmel a szlovák-magyar viszony jövőjéről közölt kommentárt. “Robert Fico biztosan másként fogja kezelni Magyarországot, mint Iveta Radicová, ráadásul a magyar kormányt érő nemzetközi kritika állandósulása és Magyarország katasztrofális gazdasági helyzete miatt egyre gyengébb lesz Budapest pozíciója. Ha a szlovák parlamenti többség egy kisebbségeket negatívan sújtó törvényt fogad el, a sokat támadott Orbán-kormány az elmúlt éveknél kisebb eséllyel léphet fel érdekünkben a brüsszeli fronton” – írta Mózes Szabolcs. Szerinte “az állampolgársági törvény frontján sem várható áttörés, bármilyen kormány is alakul (Szlovákiában)”. “Az ellentörvény tavaly szeptemberben az alkotmánybíróság elé került, de kicsi a valószínűsége, hogy a testület már idén véleményt mondjon róla” – írta.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (21 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +36 ( 40 szavazatból)
A román sajtó szerint Orbán diktátor, 4.9 out of 5 based on 21 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(49)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

49 Reader’s Comments

  1. Tancs Kaszabell

    Bizony ők igazán tudják mert hát megtapasztalták,hogy mit jelent egy diktátor és pereputtya az ország élén…itt még sokan sütkéreznek és turkálnak zsebeinkben,a köz javaiban.

    Nem lesz ez egy csendes puccs…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (41 szavazatból)
  2. még abból az időből:
    Áron minden nap megveszi az újságot, megnézi az első oldalt és kidobja. Az újságos egy idő után megkérdi, hogy miért, ha nem olvassa el? Mert amit én keresek, az az első oldalon lesz! Ott is volt. Mondjam, hogy ott is lesz. Azért még azt a népharagot a mi viktátorunk még nem érte el(magyarázatként talán hivatkozhatunk Adyra, Kertész Á-ra, stb), de ellensúlyozza ezt az olvasnitudók Európájának egyöntetű véleménye.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +36 (40 szavazatból)
  3. A világ nagyon jól látja a magyar helyzetet,amit ez az átokfajzat hozott ránk.
    A románok meg elgondolkodhatnak rajta, hogy akarnak e részesei lenni a bennünket megnyomorító hatalom játékszerének.
    Az lehet hogy még csendesnek látszik a “puccs”, de nagyon érik a helyzet a hangos puccsra.
    Ez a beképzelt majom társaság azt hiszi, hogy ha a híveit ámulatba ejti, a világ is ugyanúgy borul le a lábai elé?Tévedés.
    Hiába szajkózzák a magukét, mindenki tisztában van már vele a világban, hogy mindez csak púder.
    Nevezzék bárminek is, tudjuk hogy diktatúra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +58 (60 szavazatból)
  4. ” Ha a szlovák parlamenti többség egy kisebbségeket negatívan sújtó törvényt fogad el, a sokat támadott Orbán-kormány az elmúlt éveknél kisebb eséllyel léphet fel érdekünkben a brüsszeli fronton”
    — Ez sajnos valószínűleg emg fog történni minden szomszádos országban, ahol számít. Viszont észhez fogja téríteni az ottani magyarokat, akiket Orbán őrülete kettészakított. Talán belátják majd, hogy most velünk együtt ülnek a szakadék felé robogó vonaton.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (30 szavazatból)
  5. Viharos gyorsasággal feláll körénk a kisAntant ismét, csak most az EU és az USA támogatásával. Elszigetelődünk, egyedül maradunk. Mi lesz ennek a nacionalista hepciáskodásnak a vége? Hadat üzenünk majd mindenkinek? Isten áldd meg a Magyart sok ésszel…! Úgy mondom, hogy még a leg idiótább jobboldali is megértse. Sikerül kiharcolniuk, hogy a trianoni sérelmekről soha többé sehol ne beszélhessünk, a kisebbségekbe került magyarság dolgaiba semmilyen formába ne szólhassunk bele. A szlovákok és a románok megkönnyebbülve fellélegezhetnek, hogy még sincs esze a magyarnak, nem kell félni tőlük, nem tudnak a revizionista elképzeléseikhez támogatókat találni. Ha ilyen gyorsan legatyásítják a fideszesek az országot, majd jön Szvatopluk unokája és megvesz minket, de nem lóért, hanem kilóért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +42 (42 szavazatból)
  6. Alain Juppé, francia külügyminiszter is sürgeti a szankciokat Bruxellesben a csuti törpe ügyében, a Le Figaro pedig kifejezetten jobb oldali sajto, mintahogy Juppé is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (28 szavazatból)
  7. asher alexander

    mint a foton is jol mutatja, Ott bent van nagyon-nagy baj!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  8. Majd megtudja a világ!
    Rezeghet rajtuk megint a nadrág!
    A “vezír” nem hagyja magát!
    Biztos támasza lesz a visszarendelt “kádár huszár” hadak!
    A közmunkások körbekerítik az országot a nagy fal mintájára!
    Jó lesz, ha Európa nem kóstolgatja jelenlegi “vezírünket”, majdani királyunkat!
    Mert Magyarország lehet újra éled!
    Fel! Támadunk!
    Ez, ismétlem, már ŐRÜLET!!
    További szép napot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  9. Ne röhögj, ez nem vicc….

    – Hogy hívják a Fideszes bankrablót?

    – “Készpénzvédelmi kormánymegbízott.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +37 (37 szavazatból)
  10. Visszemlekszem a 90-es evek elejere, amikor az ifju Titan mar eljeneztette magat minden rendezvenyen ahol felszolalt. Mar akkor kitunt a nagyravagyasa hogy “TORZSFONOK” legyen es uralkodjon. Ehhez az is hozzajarult, hogy `89 utan a kornyezo orszagokban fiatalabbak lettek a miniszterelnokok mint Antall Jozsef volt. Es ekkor kezdodott a nagy szabadsagharc a hatalomert. Eloszor a Parlament, majd 1998-ban a kormanyzas.
    Ami a roman kritikakat illeti, egy kicsit visszafogottab lennek.En ateltem fiatal es fenottkent a Ceausescu rendszert es tudom mit jelent a diktatorikus allamvezetes. Eloszor is le kell gyurni az allami intezetek autonomiajat, majd azok elere csak talpnyalo “kiskatonakat” tenni, vegul meg oket is elhallgattatni.
    Ha nem is egeszen ebben a formaban,de hasonloan indult nalunk a Ceausescu utani korszak. A vegig kommunista Iliescu 10 evig volt allamelnok, a kormanyai mind babkormanyok voltak, tele a masodik-harmadik vonalbeli kommunistakkal.
    Sajnos, ha egy kicsit maskeppen is alakult a helyzet Iliescu utan, Basescu sem valtotta be a hozza fuzott remenyeket. Mivel nalunk az allamelnoknek nagyobb hatalma van mint nalatok, szinte mindenbe bele tud szolni, meg a takaritonok (nem sertesnek szanom!!!) kinevezesebe is beleszolhat. En ugy gondolom, hogy ez is a diktatura egyik burkolt formaja.
    Es sajnos, ez nem jo se nekunk, ugy ahogy nem jo nektek sem Orbannal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  11. Csakaztán nehogy az legyen a vége pár év múlva hogy Nagymagyarország Dunántúl-méretűre zsugorodik.
    Mertha az USA leveszi a kezét rólunk , még ez is bekövetkezhet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  12. Ők odaát valóban úgy látják, hogy egy puccs van készülőben, mert messze vannak. Mi azonban tudjuk, hogy a puccs valójában már 2002-ben megkezdődött.
    Az első szakasz, a . k o n v e r g e n s . á l l a m c s í n y . első két éve, az út és hídlezárások, valamint a duzzogás szakasza. A második két év, felkészülés – egy újabb választási vereség esetére – fegyveres zendülésre, illetve annak kiprovokálására. 2006-ban a zendülés kirobbantása és innen kezdeve a kormányon lévő ellen(ség), különösen Gyurcsány teljes lejárató, “amortizáló” kampánya, illetve az eredményes kormányzás minden eszközzel történő megakadályozása 2010-ig. Mind e közben felkészülés a puccs végkifejletének, a Magyar Köztársaság Alkotmányának eltörlésére.
    Így történt, megtörtént.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +43 (45 szavazatból)
  13. Nézzük reálisan:
    Ukrajna boldogan kihasít majd egy darabot , Románia sem lenne rest , Szlovákia már alig várja , Szerbiáról nem is beszélve…Ausztria nem akarna meg nem is tudna ebben résztvenni , az osztrák határhoz közel eső magyar vidék magától fog csatlakozni Ausztriához , hogy az EU hoz tartozhasson ismét.
    Mondjon ellent aki úgylátja hogy ennek nincs semmi valóság-alapja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (34 szavazatból)
  14. komplementer:
    Kommented egy tökéletes , rövid és velős összefoglalása a helyzetnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  15. Megallazeszem, az index még mindig gyurcsanyozik, naluk nincs egy Nagy Navarro kéremszépen!!!!!!! Ki ez a szabo andras???
    http://index.hu/belfold/2012/01/04/a_hatso_bejaraton_lepett_le_orban/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  16. Persze ök nem kôztévé, hanem köztörvényesek…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  17. Végre felébredtek a románok is. Átlátnak az orbáni ördögi politikán. Akkor most majd együtt pálinkáznak vele? Vagy nem kivánatos személy lesz mint Sólyom Szlovákiában? .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  18. A kormány, egyben a Fidesz – KDNP összenövés külföldi negatív jelzői egy mondatban kifejezve: szar az egész bagázs ténykedése.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  19. Nakérem, igy kell ezt csinalni:
    «A Külügyminisztérium visszautasítja francia külügyminiszter keddi nyilatkozatát, amelyben az új alaptörvénnyel kapcsolatban megkérdőjelezi, hogy Magyarországon tiszteletben tartják az uniós tagállamok közös alapelveit. A tárca szerint Alain Juppé kijelentése nem felel meg a két ország hagyományosan baráti kapcsolatának.»
    Elvanintézve, oszt, BUJÉK!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  20. A Külügynek ezek szerint fogalma sincs róla, mivel jár, ha megsért egy franciát.
    Mostantól ott el vagyunk ásva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  21. A londoni magyar nagykövet kioktatja a The Times-ot


    http://nol.hu/kulfold/a_londoni_magyar_nagykovet_a_the_times_ellen

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  22. “A román sajtó szerint Orbán diktátor”
    Ők már csak tudhatják, nekik volt, és már messziről felismerik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  23. Geyza van egy rossz hírem. Sopron, nem megy át. sajnos a város még mindig többségben agymosott fideSSnyikes.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  24. Trombita harsan dob pereg. A nagyvezír elmegy a falig (vagy viszik) oszt vissza sem tér.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  25. miaszösz: Akit az istenek el akarnak veszejteni, előbb az eszét veszik el!
    kovacsúr – amikor arról kell szavazni, hogy az EU-hoz, vagy a Közép-Ázsiai Unióhoz csatlakozzanak – akkor azért még azok is el fognak gondolkodni!
    Egyébként meg Románia jó példa – állítólag az ottani forradalmat is külföldi titkosszolgálatok pénzelték. Márpedig Magyarország része a NATO-nak, és ha Orbán azt hiszi, hogy “csak úgy” kiviheti a NATO-ból, ráadásul egy ellenséges katonai szövetségbe, akkor majd nézhet, mint Rozi a moziban!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  26. Kovacsúr:
    Áááá…ők rohannának legelől..minekutána szépen kifordítják köpenyegjüket , mint életük során már annyiszor.
    Nomeg az Euró erősen üti az árvalányhajat…hogy pókerből vegyek hasonlatot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  27. kekec:
    Jó jó…de mikor küldik már az a pénzecskét ?
    Hogy lehessen venni kis satellit tévét néhány műholdon , újságot ezt-azt..,
    Ami köll ilyenkor !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  28. peterfix írta (2012. január 4. szerda 18:02):
    “A nagyvezír elmegy a falig (vagy viszik)”
    .
    Elképzeltem.
    Bár tudnék rajzolni: Orbánt a vazallusai faltörő kosként használva megrohamozzák az IMF várának zárt kapuját.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  29. Peterfix:
    Jóó vers volt…de nem átom a rím’t.
    :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  30. Geyza,
    SZABADVERS :-))))
    .
    Ha persze rímekre vágysz, tessék:
    .
    Trombita harsok dob pereg,
    A nagyvezír a falig megy
    Vagy viszik oszt vissza sem tér
    A Fidesz-rizsa nagyon mér
    .
    gező.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  31. ha valaki még nem látta volna. jó szórakozást :)
    .http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=03DfxKeKczE

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  32. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=03DfxKeKczE

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  33. most látom csak befutott a két tetü is. hé agymosottak nektek is jó szórakozást a filmhez. oszt közben végezzétek el magatokat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  34. Kár, hogy csak a világsajtó látja ilyen jól a magyarországi helyzetet és nem a magyar honpolgárok többsége!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  35. Hogy létezik az hogy, a fideszesek nem látják az ország sötét nemzetközi helyzetét. Hogyhogy nem félnek a politikai ellehetetlenüléstől?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  36. kovacsúr,
    Köszönöm, nagyon jót röhögtem.
    Sok ilyen kéne, ezek nem bírják, ha kinevetik őket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  37. Geyza 1:16 & 12:24
    Ha ez lesz, akkor majd Vona-Szálasi lesz “nemzet[félre]vezetõ” az Obudai szemétdombon [ahova tartozik] nyilas bandájával együtt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  38. kovacsur
    Ez nagyon jó volt. Kösz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  39. Nagyon viszket az arcuk a románoknak, látom. A fővezér a kokijairól híres, egy egész nemzetet egzecíroztat! Nehogy aztán a Deutsch-Szijjártó-Kövér team rászabaduljon a Romániára! Nem lesz antant ami ellenáll egy jóféle twitterezésnek, egy gátrepesztő hazugságnak, plusz a felcsúti maga megy ki lopni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  40. T. Dávid László !
    2012. január 4. szerda
    21:15

    ” Hogy létezik az hogy, a fideszesek nem látják az ország sötét nemzetközi helyzetét. Hogyhogy nem félnek a politikai ellehetetlenüléstől? ”
    .
    A valasz RENDKIVUL EGYSZERU:
    .
    Mert sotetek, butak, es ostobak !
    ,
    Ha nem azok lennenek, NEM IS SZAVAZTAK VOLNA RA !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  41. Magyaroszagot megmenti a segely, de a megszoritasokat nem a fityisz banda fogja megerezni. Utcara Magyar !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  42. “…A józan vitát arról, mi történik Magyarországon, sajnos elnyomják az Orbán-ellenes indulatok” – írja a prágai lap…”
    .
    Ez meg miféle hülye mondat???? Éppen az a baj, hogy még mindig nem eléggé Orbán-ellenesek az indulatok. Ha a prágai lap írója pedig józan vitát akar, elkésett, ezen már túl vagyunk. Nincs már miről vitatkozni! Vagy elhajtja Magyarország a saját maga által választott diktátorát, vagy nekünk annyi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  43. Nem kellene Orbán vezért és kancellárt finomkodva fasisztának nevezni. Ő egy neonáci, posztmodern korunk magyar Hitlere. Ez az eredménye annak, hogy nem néztünk szembe a multunkkal, és történészeink hibájából a magyar nép túlnyomó többségének fogalma sincs arról például, hogy Trianonért ki a felelős.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  44. De a Stumpf gyereknek még mindig nagyon nagy az arca, a Mráz Ágoston is próbálja elnyomni a paneleket, valami hírlapos vagy nemzetes, nem tudom a nevét meg 34 évesen oktatgatja Heller Ágnest, Horváth Zoltánt, az a baj, hogy a saját tévedhetetlenségükbe vetett hitük megingathatatlan, és mindig más lesz a hibás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  45. a pofátlanság mintája, hogyan torzitik el a fotokon Orbán Viktort és még ezek a sajtómunkások beszélnek a Tiszta kézről az MTV néhány abszolult hozzá nem értő TV-seire mutogatva
    Ők mit tesznek??
    nem a akarikatura Az jó vicces vagy lehet bosszankodni, az valahol művészet
    De a fénykép torzitás mint ebben a cikkben is az hamisitás

    Amerikában az ilyen huzásnak következménye lenne ezt az Amerikai Népszava igazolhatja

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  46. Talaltam egy jo képet Vikuss-rol, Silvioval, kebelbaratjaval… Nagyon szexi!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  47. sziszi
    2012. január 5. csütörtök
    16:58
    EZ A FOTÓ NEM TORZÍTOTT, HANEM VALÓS PILLANATOT MUTAT.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  48. @juci (2012. január 5. csütörtök 13:13)
    Ma olvastam, hogy Stumpf “nem adja Sólyomot” (azaz hozzájuk valónak érzi) — vigye, ingyen odaadom.
    Aki úgy került a székbe, ahogy, és ott úgy viselkedett, ahogy (pl. gárdaavatás az ablak altt, szelektív pártatlanság), az elárulta a szakmáját, az esküjét és személy szerint engem is.
    Jó helyen lesz Stumpf vitrinjében.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  49. Persze hogy diktátor!! Két éven belül leamortizálta az országot! A román magyarokat is behűlyití, -persze nem ingyen- hogy rá szavazzanak.
    Ennek az embernek semmi sem drága, ha a saját diktatórikus bebetonozásáról van szó…….
    Őt nem lehet felelősségre vonni, mivel az országban nincs senki aki ezt meg tenné. (Bíróság, Ügyészség stb.)
    Mindenki a zsebében van, mivel pénzzel és pozícióval már mindenkit meg vett…!!
    ÚJ TÖRVÉNY, ÚJ ALKOTMÁNY KÉTHARMADDAL (ami már nincs) Mi meg fizetünk mindent. Ők meg milliárdokat osztanak szét. (Mert tudják, hogy vége, ez volt az előző kormányzásuknál is. Kiürítették a kasszát…..)
    Lásd BKV: Megint emelnek, de hova? Ezeket a jegyárakat már nem lehet fizetni! Ausztriában egy euróért egy óráig oda utazhatok ahová akarok.
    Bezzeg Dávidka meg kapta év végén a hét milliós prémiumot, mivel ” jól “dolgoztak …. Csak azt nem értem, hogy a FŐPOLGÁRMESTER úr miért mondja, hogy nem fognak elindulni a járatok, mert nincs PÉNZ?????
    MINDENKINEK VAN CSAK A Z ADÓFIZETŐKNEK, MEG A NEM FIDESZES SZAVAZÓKNAK NINCS!!!! (Lásd szervertolvaj..)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Gyurcsány szerint nincs diktatúra, Orbán nem diktátor 2012. január 12. csütörtök | AN-álláspont

Gyurcsány: még nincs kormányképes alternatíva 2012. január 12. csütörtök | AN

Economist: “Vigyorgó lakájok Orbán körül” 2012. január 12. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos