Ronai and Ronai
AMERIKAI

Gyurcsány: Fogd a pénzt és fuss? 2012. január 6. péntek 20:55 | AN

  • Hozzászólások(142)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Gyurcsány: Fogd a pénzt és fuss?

Budapest – Gyurcsány Ferenc szerint, ha nem nyugtatják meg az embereket, hogy nem teszi rá a kormány a kezét a betétekre, akkor tömegesen fogják kimenekíteni az emberek a pénzüket külföldre. Az alábbiakban szó szerint közöljük a blogbejegyzését.

Sokan, egyre többen fogják kisebb-nagyobb megtakarításukat és viszik Ausztriába. Egyre tömegesebb méretet ölt a forintból és az országból való menekülés. Ez baj, nagy baj.

Az okok nyilvánvalóak. Az emberek nem érzik biztonságban itthon pénzüket, attól félnek, hogy egy esetleges államcsőd esetén a kormány ráteszi a kezét bankszámlájukra. Nem hisznek a kormánynak, nem bíznak a forintban.

Az emberek reakciója érthető. Nem lehet őket hibáztatni. Amit tesznek, az jogszerű, nincs, aki számon kérhetné döntésüket. De nem biztos, hogy helyesen cselekszenek. Nem biztos saját személyes érdekeik, és nem biztos a nemzeti érdek tekintetében sem.

A forint most nagyon gyenge. Nem érdemes most azon lamentálni, hogy ezért mennyire felelős Orbán, a tény ugyanis ettől még tény marad. Tegnap végre mintha jól döntött volna a miniszterelnök, felhatalmazta Fellegi minisztert, hogy akár készenléti megállapodásról is tárgyalhat az IMF-fel, és mintha azt is megértette volna Orbán, hogy szinte bármi áron egyezségre kell jutni az EU-val is. Ha megállapodunk az IMF-EU párossal, ami a mai helyzetben valamennyiünk közös érdeke, akkor a forint magához térhet, erősödésnek indulhat. Akik most menekülnek euroba, azok ez esetben jelentős árfolyamveszteséget szenvedhetnek el. Ezt csak tetézi, hogy a forint betéteken érdemben magasabb kamatot lehet elérni, mint euroban. Persze mindenkinek magának kell dönteni.

Tegyük hozzá, mindannyiunkat veszélyezteti, ha tömegesen vándorol ki a pénz az országból. Két nyilvánvaló káros hatás azonnal látszik. A forint nagyarányú eladása tovább gyengíti az egyébként is rossz bőrben lévő nemzeti valutát. Ráadásul a kisebb lakossági betétállomány növeli a külföldi hiteleknek való kitettségünket.

Szóval a mai helyzet mindenkinek rossz, vagy rossz lehet. Megoldást kellene találni. Ha a kormány csak beszél, kér, vagy rosszabb esetben fenyeget, az semmit sem ér, esetleg olaj lesz a tűzre. Meg kellene nyugtatni a betéteseket. Nem szöveggel, hanem tettekkel. Gyors IMF-EU megállapodással, az ehhez szükséges feltételek mielőbbi teljesítésével. Aztán kellene még valami. A kormány egyértelmű, törvényi kötelezettségvállalása, hogy nem nyúl a betétekhez. Valami ilyesmit javasol az MSZP. Ha erre nem hajlandó a kormány, akkor a forintot védő népszavazást kell kilátásba helyezni, ahogy ezt tegnap megtette a Demokratikus Koalíció.

Jó lenne, ha a kormány értené: most az az érdeke az országnak, hogy az emberek megnyugodjanak. De ehhez a kormánynak is lépéseket kell tennie. Persze apellálnunk érdemes a betétesek józan belátásra vagy éppen hazafias meggyőződésükre. Én is ezt teszem. De ez önmagában kevés lesz.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (59 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +92 ( 106 szavazatból)
Gyurcsány: Fogd a pénzt és fuss?, 4.6 out of 5 based on 59 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(142)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

142 Reader’s Comments

  1. Maelddonnak ajálom a következőt:”Ne a szavaimra figyeljenek,hanem a tetteimre”Na ki mondta ezt?Megmondom,az aki azt mondta a minap,hogy a “betétesek pénze nincs veszélyben.”Várd meg a tetteket kedves maeldron.Én a “véleménynyyel értek egyet,bár nincs betétem a bankban,de ha volna én sem biznék a “biztonságban.”A népszavazás sokat segitene e probléma tisztázásán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (14 szavazatból)
  2. http://www.youtube.com/watch?v=3iECC-S1Hvk&feature=related

    Fogd a pénzt és fuss!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  3. Rendben, nem lesz einstand a bankbetétekre, mert politikai öngyilkosságot követne el Orbán.

    De mi lesz akkor, ha teljesen jogszerűen – mivel alkotmányba foglalták a lakosságra kiróható különadókat, ha az EU megbírságolná az országot a jogtipró törvényeik miatt -, 100%-os különadót ró ki a hazai bankbetétekre, mint a 2 millió fölötti jövedelmeknél?

    Bármikor mondhatja, hogy az, akinek a számláján vagy értékpapírban mondjuk 100 000 Forintnál több van, az a fennmaradó részre fizessen 100% különadót, hiszen az einstanddal kinyírná magát, de ha azt másképp hívják, mondjuk lakosságra kirótt különadónak, az viszont törvényes lenne!

    Ezt hogyhogy senki sem meri megkérdezni tőle?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (20 szavazatból)
  4. Nem szokásom többször hozzászólni egy cikkhez, most is csak a provokátorok miatt teszem. Nem kell nekünk bedőlni a süket “dumáknak”. Egyesek azért acsarkodnak, hogy eltereljék a figyelmet az aktuális cikkről. Ez jelenleg is sikerült. Én nem szoktam bedőlni a bér tollnokoknak, elolvasom, amíg észre nem veszem a Jobbikos stílust a Fidesz beütéssel és utána mosolyogva továbbhaladok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  5. alugy.
    2012. január 7. szombat
    20:19
    Szerintem a sziszegő inkább az LMP-s katyvaszt próbálgatja itt előadni.
    Az LMP úgy akar “közeledni” a többi demokratához, hogy maszatolva várja azok közeledését. :((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  6. Teljesen mindegy, hogyan hívják: einstand vagy különadó ha hozzányúlnak.
    Ami formálisan legális, az nem lesz automatikusan legitim. Még akkor sem, ha egy pártalkotmány ezt magába foglalja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  7. “Megvédjük a nyugdíjpénztárakat”

    Ehhez semmit nem kell hozzátenni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  8. örülök, hogy sikerült felpezsditeni a gondolatokat. Az hogy valaki a gépelési tudásba beleköt (és az élő fába is) az pontosan tudja, hogy itt senki sem gépiró. A szöveg tördelése bárkinek kifogásolható, különösen, ha azt sem tudjuk, hogyan jelenik meg a monitorján.
    A cikk a pénz országból kivitelével nem a munkanélküliséggel (10%) nem a közmunkaprogrammal, nem az oktatási programmal, de még nem is az Uj alapokmánnyal ( hogy valóban szerepel e az a mondat hazánk neve magyarország és az államforma köztársaság, nem is a klub rádió Budapesti frekvencia kérdése és hogy hallható e továbbra is Esztergomtól Kecskemétig egy sor frekvencián és ez a lényeg stb) szóval csak a pénz kivitele más ország bankjába kérdésről.
    Néhány levelező kijelenti, hogy bizony ki is kell, hiszen az állam ráült a magánnyugdij vagyonra , azaz ellopta (arról nem szól a levelező , hogy nevesitett az államiban a betéteseket és a társadalmi szolidaritás alapján a tényleges nyugdijak alapját biztosította) Volt olyan levelező, aki egyértelművé tette ez az Ő forumuk és aki nem a kórus szövegét mondja az egyébként is bolond vagy jobb, ha megfelelő munkára Dubajba megy ., valamint, hogy itt nem kell a stilust számonkérni.
    Azaz elmehetünk amellett ha egy szélsőséges mocskolódik, és hagyhatjuk ha valaki vita helyett bemancsol a másiknak.
    ha meg nem tetszik el is lehet menni vannak játszóhelyek.
    Alap probléma tisztelt levelezők, hogy aki saját magát demokratának kiáltja ki az el kell viselje a másikat és minimum hasonlóan demokratának tartja. A törvényekről csak ugy lehet beszélni, ha elolvassuk amiről beszélünk. Az egyik hozzászóló emliti nem is érti a népszavazási kezdeményezést, valóban nem érthető. Az sem, hogy ma egy demokratának a Schiffertől kezdve egy jó hosszú sor aljas és stb . Az a szerencse, hogy mi hibátlanok vagyunk. Az hogy a gazdasági helyzethez nem tartozik az adózási hajlandóság, érdekes. De valóban igaz az itteni acsarkodásnál Oszkó blogját sokkal érdemesebb olvasni. A tudáshoz szerénység párosul gyülölködés nélkül. Az itteni fórum írástudóinak is érdemes a saját indulataikból egy kicsit visszavenni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (8 szavazatból)
  9. @Jimbo:
    Én is pontosan erről beszélek, de Te fogalmaztad meg jobban.
    Attól tartok, hogyha rákényszerül OV bizony, meglépi a betétekre kirótt különadót is.
    A mi nézőpontunkból teljesen lényegtelen, hogy adó vagy einstand lesz a neve, biztos vagyok benne, hogyha szorul a nyakán a hurok, megteszi!
    Egyébként én már rávettem apámat arra, – igaz, még a nyár elején – , hogy 41 év munkaviszony és 17 év nyugdíj mellett az összespórolt félretett pénzét külföldön helyezze biztonságba. Főleg, hogy örökölt egy kis lakást, aminek az árát már nem szerette volna itt, a bizonytalanságban tartani.
    Örülök, hogy hallgatott rám.
    Épp most számolgattuk, hogy ha visszaváltaná Forintra, akkor csak az árfolyamkülönbözeten mennyit “nyert”. Persze nem nyert, mert ezt az árat vele együtt az egész ország fizeti most és még nyögi majd sokáig… :-(
    De a lényeg:
    A testvéremnek – aki itthon Forintban tartja a megtakarítását – vesztesége, apámnak nyeresége lett a döntéséből. Ez pedig két pici gyerek mellett nem nagyon mindegy!
    Én nem hiszek ennek a kormánynak, bármit is ígérget. Ha kapunk újabb IMF hitelt, akkor annak az árát fizettetik meg velünk, ha nem, akkor a csőd miatt szabadulnak el az árak. Annyi a különbség, hogy az esetleges csőd hónapok alatt dönt nyomorba, az IMF hitel visszafizetése meg egy hosszú távú, lassan lefolyó szabályozott nyomor lesz. De gy biztos: nem látom itthon a gyors, stabil gazdasági növekedés lehetőségét, akkor meg minek értéktelenedjen Forintban az a kis spórolt pénze bárkinek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  10. Lázadó:
    Igazad van :
    A törvény príma eszköz azok kezében akik törvénytelenkedésre adták fejüket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  11. Pedig csa annyit kellett volna tennie Mosthatalmonlévőnek hogy folytatja Oszkóék gazdaságpolitikáját.
    De nem..
    Mindent jobban tudnak , még a Világ Egyesített Tudástára is csak smafu nekik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  12. Azt tudtam, hogy gáz lesz ha ők nyernek. 1998-2002 is az volt. Azt is sejtettem, hogy most rosszabb lesz. Már 2006-ban is vizionáltak mindenféle ökörséget.
    De azt nem hittem, hogy tényleg sikerül is nekik idáig eljutni….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  13. Ez a bajom nekem is.
    Fogalmam sincs, hogy mennyi bőrt lehet még lehúzni az emberekről és meddig bírják ezt. Ahogyan apám fogalmazta: könnyű Orbánnak mások nemesebb szerveivel verni a csalánt… Játssza a Don Janit, mások meg elviszik helyette a balhét, így könnyű!
    Elment a falig, és biztos vagyok benne, hogy szigorúbb feltételekkel kapunk újabb hitelt, mint mondjuk fél évvel ezelőtt kaptunk volna…
    Magasabb kamatokkal stb.
    És végül ki állja Orbán elcseszett gazdaságpolitikájáért a cehhet?
    MI!!!!!
    Ebből van elegem.
    Menjen a francba, tőlem vissza se jöjjön! Csal vigye magával a sleppjét is!
    De mitől lesz jobb, könnyebb utána?
    Ára van a bukásnak is, és ezt is mi fizetjük meg.
    Meg a helyreállítást is, mert megint a bányász béka hátsója alól kell újjáépíteni az országot. Ennek is ára lesz!
    Az eddig elvesztegetett évek helyébe újabbak jönnek, mire valamennyire normalizálódik a helyzet. Addig meg csak egy biztos: kérjük Önöket, Hölgyeim és Uraim, fáradjanak a kasszához!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  14. Védelmi pénz

    Az Olasz csizma „sarkantyúján”, Szicíliában van egy régi hagyomány: a védelmi pénz. Tekintélyes férfiak szervezetének ezzel köszönik meg a nyugodt álmot a kisemberek, s békében, szerényen élnek. Aki fizet: nyugodt az álma. Nevezhetjük álom-biztosításnak is. Ez a védelem annyira eredményes, hogy a világ jelentős részén elterjedt, mondhatni: állam az államban. Megjeleníti a szép elvet: valamit, valamiért. Kis pénz, kis védelem, nagy pénz, nagy védelem. Védelemre pedig szükség van.

    Védeni kell a bankokat is, hiszen a kisemberek megtakarításai ott vannak, a verejtékes munka eredménye, az önkizsákmányolás csekély bére. Ehhez kell hozzáférni ínséges időben, ha a túlélés a cél. Ma, Magyarország felett viharfelhők gyűlnek, már a bankok is védelemre szorulnak, ki is vetették rájuk a védelmi pénzt, akarom mondani: a különadót. Így hát a kisemberek nyugodtan alhatnak, itt a védelem, ne feledjük: valamit, valamiért. A betétek biztonságban vannak, a kormány garantálja ezt.

    Valamikor, a ’90-es években volt egy bank: a Postabank. Ez a bank, mint minden bank, a betétesek pénzét használta, kiadta kamatra. Ez a dolga, hogy jól gazdálkodjon, kezelje a kisemberek pénzét, s talán még szerény nyereséget is nyújtson. Egyszer azonban elterjedt a rémhír: a Postabank nem tud fizetni, elfogyott a betétesek pénze. A kisemberek pánikba estek, szerették volna megmenteni a saját pénzüket. Kiderült: pénz, az nincs. Sebaj, az akkori kormány nyomban lépett, megkereste a rémhír terjesztőjét, ha jól tudom, még felelősségre is vonták. Ez is csak egy kisember volt, és a történések bizonyították: ez bizony nem volt rémhír. A felmentéséről viszont nem hallottam. Nem is számít, csak egy kisember.

    Az akkori kormány tőkeinjekciót adott a banknak, természetesen közpénzből, ha már elpazarolták a rájuk bízott pénzeket, nem nagy baj, a kisemberek pénzét megvédték a kisemberek pénzéből. Ezt persze az akkori ellenzék bírálta, majd mikor kormányra kerültek, további segítséget nyújtottak a banknak. Emlékezetem szerint ez a tranzakció meghaladta a százkilencven milliárd forintot. Nem kis tétel. Talán nem is volt rémhír, mindenesetre egy banki alkalmazott lett a hibás, nem a felelőtlen gazdálkodás. Tudomásom szerint a vizsgálat nem tárt fel sikkasztást, vagyis minden rendben volt, csak az a galád rémhírterjesztő… A kisember volt a hibás.

    Ma ismét rémhírek terjednek, borzalom: a kisember visszatért! Rosszindulatú pletykák szerint a kormány rá akarja tenni a kezét a bankbetétekre. Tudjuk, hogy ez lehetetlen. És ha mégis, van erre biztosítás. Tényleg, van még? Egyébként, ha történne ilyen, a kisemberek kapnának viszont-fedezetet, valami állampapírt, vagy hasonlót? Volt már ilyen, békekölcsönnek hívták, magam is láttam, nagymamám őrizte, szép, színes papírok voltak. Ezek tanúsították az „önkéntes kölcsönadás” tényét. Vásárlóértékük nem volt, de megvettük vele a világbékét. Nos, valamit, valamiért. Nem is kértük vissza, hát mi lenne a világbékével?!

    A kormány kijelentette: a betétek biztonságban vannak! Én elhiszem! A nyugdíj-megtakarítások is biztonságban vannak! Látni ugyan nem látom, de valahol vannak, hát miért ne lehetnének éppen biztonságban? A pánikkeltőkkel szemben viszont újra el kell járni! Bizonyítva látom a kormány állítását, ez az egész egy marhaság, talán foglalkozni sem kell ilyen butasággal. S mi a bizonyíték? Ez igen egyszerű! Ezek a tiszteletre méltó férfiak kivetették a bankadót, ez a bankok számára amolyan védelmi pénz, így hát a jövőben nyugodtan alhatnak. Itt a biztonság. És nekem is: az én védelmi pénzem is megemelték, illetve, hát nem is tudom, hogyan mondjam… megvan!

    A képviselők költségtérítését jelentősen megemelték, most még nagyobb biztonságban vagyok! Köszönöm, tiszteletre méltó férfiak! Ez a „Mi Ügyünk”!

    Ördög László, hálától túltengő

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  15. sziszi
    2012. január 7. szombat
    22:48
    Kedves Sziszi!

    Te összetévesztesz valamit:
    Ha valakinek rálépnek a lábára, akkor önkénytelenül felkiált. Sajnos itt a legtöbb hozzászólónak ráléptek a lábára.
    Ezt a kiáltást “szélsőségnek” ,vagy “stílustalan”-nak nevezni cinikus és gonosz.
    Itt mindenkinek van stílusa.
    Úgy az MSZP-t mint a FIDESZT mindenki úgy fogadta hogy feltételezte róluk a jóakaratot, a jó szándékot . Sajnos ezt a feltételezést szétoszlatta a FIDESZ álszent viselkedése. Például: egyházügyi törvény……..Jézus és 12 apostol egyházat alapított, és ebből lett a Katolikus Egyház. Ma itt Magyarországon ezt nem tehetné meg. A FIDESZ több ezeréves igazságokat is semmibe vesz.
    ………..
    Ami a tényleges téma:
    Most bűnbakot keresnek a miatt hogy ki terjesztett álhíreket pánikot a pénz határokon túlra menekítése céljából. A FIDESZ kizavarja a pénzt az országból, és keresi a bűnbakot.
    ………….
    A FIDESZ szavaiban is (retorikájában is) népellenes, szegényellenes,lakosságellenes. Aki ezt támogatja erkölcstelen és gonosz.
    ……….
    Te kritizálod a stílust, holott nemegyszer elütésen túlmenően értelmetlenül fogalmazol, nem tudsz helyesen írni, rossz a stílusod. (szép nőknek ezt rendszerint elnézik)
    Javaslom neked azt, hogy mielőtt valamit írást elküldesz, tedd át Office Word szerkesztőbe, ott a helyesírási ellenőrzés a főbb hibákat pirossal aláhúzza.
    Már ingyenes programokat is le lehet tölteni,Open Office vagy Libre Office Oxygen Office. A Windows Live Mail-ban is van helyesírás ellenőrzés.
    Azután elküldheted ha kijavítottad.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  16. Hihetetlen, hogy a gyurcsányi hülyeség és korlátlan aljasság mire képes!
    Nehogy elvigyétek a pénzetek, mert akkor mi marad nekem?
    Már szervezem a védelmet, majd én!
    Hajrá Fletó!
    Egyik kutya, MÁSIK EB ! Tessék választani! :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -12 (16 szavazatból)
  17. Gonoszka!
    Nem teng benned egy picit túl a Gyurcsány fóbiád?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  18. Nem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (11 szavazatból)
  19. Christine Lagarde nem köt kompromisszumot! !!!!!!!! A csuti toporzékolhat…
    Fellegi nézhet a tavolba az ablakon keresztül, hosszasan a semmibe merülve…
    http://edition.cnn.com/video/#/video/world/2012/01/06/intv-curnow-lagarde-hungary-part-two.cnn?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201201

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  20. Csak abban téved Christine Lagarde, hogy Fellegi a volt fejlesztésügyi miniszter, a jelenlegi Laszloné…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  21. TODAY PUSH Crime Scene "Y"nvestigation

    gonoszka!

    gyurcsány alatt nem jutott eszembe(sokakkal együtt), hogy elvehetik a megtakarításom!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  22. KFJ:
    Honnan a bánatból veszed hogy ez a mi Sziszink egy szép nő ?
    Csakmert kitalált magának egy blikkfangós nevet ?
    Attól még lehet egy ősz-szakállas ördögfajzat is.
    Negyvenhetes lábbal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  23. sziszi
    - NORMÁLIS (demokratikus, nem elmebetegek által irányított) országban lenne értelme az ügydöntő népszavazásnak – az ugyanis évekig megköti a Patlament kezét, hogy azzal ellentétes törvényt hozzon (akár 2/3-al és akár gyorsítottan is)
    No de hol ilyen (normális, demokratikus, stb) ország Magyarország?
    Lázadó – MÉG MINDIG nem értitek a fidesz maffia működését.
    Nem fogják lefoglalni a betéteket, nem fogják a betéteseket megadóztatni sem (azt ugyanis még a híveiknek sem tudnák jól kommunikálni) hanem “csak” zárolják, kizárólag a haza, a bankrendszer, a forint és a megtakarításokkal nem rendelkező 2/3 érdekében) – és csak napi olyan összeget engednek felvenni, ami érdemi vásárláshoz (ingatlan, autó) nem elegendő, de 75ezres jövedelem miatt vonat elé fekvő anya-fiúk szemében még sok is! A “dögöljön meg a másik tehene is” alapmentalitással a 2/3 ennek még örülni is fog! Mert “mit rinyálnak, az több, mint amennyit én böcsületes munkával keresek”
    MAGYAR ZEMBEREKRŐL van szó – én a legrosszabb, legalattomosabb jellemvonásaikon ez a kormány profi módon játszik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  24. Krampusz – azt elfelejtetted hozzá tenni, hogy a Postabanknál a 2-3 éves lekötött betétek a korábbi infláció miatt akár 25-30 %-os kamatot is hoztak volna – ha a rémhírre a sok marha fel nem bontotta volna a lekötést – nulla kamattal!
    Nekem legyen mondva, amit ezen nyertek! Aztán lehetett állami pénzből párszáz milliárdért “konszolidálni” – és eladni az Erstének.
    Nokiás doboz? Ugyan már! Konténer a nyerő!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  25. Kedves Geyza!
    Amit írtál jogos. Adtam egy + jelet
    :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  26. Geyza – férfi – nő – ganz egal! Viszont szöszi a lelkem, hajszíntől függetlenül.
    És sziszeg is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  27. Hámá nem mert szerencsére Admin lapátra tette .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  28. Elkezdte itten magyarázni szerencsétlennye a Preambulum ” értékeit ”
    Én ugyan nem láttam de eltudom képzelni.
    Mivelhogy egyszerű fémmunkás vok , nemtudom végigolvasni a Sziszi-féle cikornyás . önmagába -mondatközepén- belevágó stílust.
    Elég nekem minden ötödik mondat írományából.
    Számomra az alapján is minden világos.
    Egy jobber aki idejár agitálni.
    Erőszakosan , végetnemérően.
    Mint a rákosista téeszesítők annó , lenn a falun.
    EZEK dumálják meg az egyszerű embereket a valós életben is mindenféle falusi művelődési házakban , fáradhatatlanul.
    Veszedelmes állatfajta ez. Irtani kell , nem jópofizni vele.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  29. - Hogy hívják a Fideszes bankrablót?
    - Készpénzvédelmi kormánymegbízott……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  30. Van egy olyan érzésem hogy a hozzászólok egyike se él Magyarországon és csak a szocik által tollba mondott külföldi sajtóból értesülnek. Ha nem így van elnézéseteket kérem. A szomorúbb hogy a Magyarországon élők közül is sokan leragadnak a kereskedelmi tévék valóságshow-inál és az ottani híradóknál, amik sokszor hiányosak.
    Én is csak azért néztem bele ebbe az információs portálba mert a több mint 23 éve az Egyesült Államokban élő ismerőseim teljesen másképp értesültek az itteni dolgokról, mint az valójában van. Csak egy példa ami hirtelen eszembe jut, mert külföldön is nagy visszhangja volt: “cigány menekítés Gyöngyöspatáról”, ami valójában az adott év elejétől a vöröskereszten át szervezett húsvéti üdültetésük volt.
    Nem mondok véleményt a fenti hozzászólásokhoz, csak arra kérek mindenkit nézzen bele az alábbi linken megadott online nézhető tv adásokba is főleg a Bayer Zsolt által vezetett 2 műsorba a HÁTTÉR-KÉP és KORREKTÚRA (archívumba megtalálhatók)
    http://www.echotv.hu/musorvezetok.html?mv=60
    a Szaniszló Ferenc :VILÁG PANORÁMA műsorába
    vagy olvasson bele az online Magyar Hírlapba. Ajánlom szintén Bayer Zsolt legutóbbi cikkét: http://www.magyarhirlap.hu/velemeny/tortenelem_20120107.html
    Sajnos sok háttéralku van amit nem kötnek a kisemberek orrára., ezért nem látunk át mindent.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (4 szavazatból)
  31. Feri te montad, es sokan el is mentunk….
    http://fn.hir24.hu/itthon/2006/06/15/gyurcsany_el_lehet_menni_magyarorszagrol

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  32. CommonSense
    2012. január 9. hétfő 00:07
    Most senki nem mondta, de annál többen menekülnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  33. Szia gets.
    En is azt tettem. Te maradsz ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  34. Öreg vagyok új hazához. :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  35. :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  36. Segítség, rendőrt!

    A napokban megnéztem újra a nagysikerű „Macskafogó” című rajzfilmet. Van benne egy jelenet, annyira jó, hogy nem megy ki a fejemből: Grabovszkit üldözik a patkányok, de sikerül hajóra szállnia, és elindulnia, mielőtt üldözői a kikötőbe érnek. A terület kihalt, csak egy rongyos kisegér téblábol céltalanul a mólónál. A vezérpatkány odaszól neki: „Hé! Te undorító kiskrambó! Nem kapsz két büdös nagy pofont, ha megmondod hová megy az a hajó!”

    Valahogy így bírták rá a Magánnyugdíj Pénztári tagokat arra, hogy lemondjanak a magántulajdonukról. Arról az összegről, amit öreg napjaikra gyűjtögettek. Pedig milyen nyugodt jövővel kecsegtették őket, hangoztatták az öngondoskodást, meg hogy az állami nyugdíjalap is jól jár, mert a jövőben nem kell annyit kifizetni, meg az összeg örökölhető, a családnak is jó, már nem is tudom sorolni az előnyeit. Erről mondtak le a tagok, egyébként teljesen önként, de hát kinek kell két büdös nagy pofon?

    A napokban ezekről a pénztárakról beszélt a „Nyugdíjvédelmi biztos”, vagy mi a titulusa. Nem miniszter még, de ha az lenne, nem tárcanélkülinek hívnák, mert a tárcánk, az bizony nála van, de önkéntesen ám! Szóval olyasmit mondott, hogy a pénztárak működése miatt feljelentéseket fontolgatnak, mert a pénztárak működési költségei több esetben elérték a törvényi maximumot, ej, no! Meg rossz volt a választott portfólió, kevés volt a hozam, és hát akkor: rontom-bontom! Vagyis a pénztár-tagok rosszul jártak, és a jóságos állam lesújt az alávaló bűnösökre. Mert rosszul gazdálkodtak a rájuk bízott javakkal, megrövidítették a tulajdonosokat. Nagyon helyes!

    Azért, ha jól megnézzük a dolgot, ennek az ügynek már csak két szereplője van, az állam, és a pénztár. A tulajdonos valahogy kimaradt az ügyből, hát hiszen elég legyen neki az, hogy nem kapott két büdös nagy pofont! Na de nincs veszve semmi, még kaphat néhány fülest, bordarúgást, ha nagyon akarja. De hogy minek ez a hírverés? Azt nem tudni… Tulajdonosi szempontból úgy néz ki az eset, hogy számomra két indiferens szervezet vitatkozik azon, hogy az én pénzem milyen arányban osszák fel egymás között! Nekünk csak annyi közünk van hozzá, hogy megdolgoztunk érte, elkölteni már nem kell. És még színházat csinálnak belőle…

    A mi pénzünkről van szó, a magántulajdonunkról, ami már nincs, elvették! Nem mindegy, milyen arányban osztozkodnak? Mondjuk, a pénztárakban megbíztam… Tessék mondani: akár fehér asztal mellett, akár sötét sikátorban kényszerítenek arra, hogy átadjam a pénzemet, bármely magántulajdonomat képező javaimat, azt büntetőjogilag hogyan kell fogalmazni?

    Ördög László, fogalmatlan

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  37. Cipur tanulmányozható. Mit tartanak ők igazságnak. Admin

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  38. Kedves Cipur! Én bizony Budapesten élek, és a látásmódom csupán a valóság befolyásolja. Elég elolvasni a meghozott törvényeket, azok beterjesztési technikáit, bőrünkön érezni eredményeit. Bayer Zsolt több írását olvastam, de már jobban vagyok, a gyomrom nem háborog. Ennek ellenére továbbra is érdeklődöm a jelzett médiák irányába, mert mások véleménye is érdekel. Sajnos azonban a feneketlen gyűlölettel nem tudok mit kezdeni, ez csupán köptető marad orvosi célokra. Talán, ha például érveket, tényeket sorolnának fel…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  39. cipur:
    Elméd éle ma jó köszörűre szorul.
    (Ez skandálható sor.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  40. Kedves cipur!
    Én még egy kevés ideig az országban élek. Pont ma beszélgettem ismerősökkel, hogy az utobbi idóben nem találkoztunk egyetlen emberrel sem akik jól éreznék magukat. Ma például egy magánklinika főorvosa is így nyilatkozott. Akkor mond már légyszi miről beszélsz?
    A Bayer féle cikkeket ne is nagyon linkeljél mert szerintem sokunk még az első 5 sorig sem jut és máris émelygésünk lesz. Ezeket meghagyjuk neked és a hasonló (nemzeti) mélymagyar érzelműeknek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  41. cipur írta: (2012. január 8. vasárnap 23:45)
    .
    - “a szocik által tollba mondott külföldi sajtó” — Hogyan hagyhatja a mi Fényességünk, hogy az itthon a 2/3-nak alávetett szociknak ekkora hatalma legyen külföldön? Hát nem tud oda hatni, hogy ne legyen?
    Apropó: a “külföldi sajtó” csak az európait jelenti, vagy a szocik Amerikát és Ázsiát is a markukban artják? És biztos, hogy nincsenek összefonódva a zsidó nagytőkével? Nekem mindenesetre a zsidók is gyanúsak.
    .
    - (Gyöngyőspata) “ami valójában az adott év elejétől a vöröskereszten át szervezett húsvéti üdültetésük volt” — Azért hálátlan népség a cigány. Itt ez a sok jobbikos, akki kifejezetten a helyiek szórakoztatására vonulgat, ezek meg mindjárt lármázni kezdenek. Pedig biztosan büszkeségeink, a nemzeti radikális ifjak bízták meg Vöröskeresztet a cigány gyerekek üdültetésével.
    .
    “Sajnos sok háttéralku van amit nem kötnek a kisemberek orrára., ezért nem látunk át mindent.” — Nem baj, fő az, hogy itt van cipur, aki elmagyarázza ezeket a rejtelmeket, sőt, belinkel néhány abszolút megbízható forrást is.
    .
    Ha cipur a műveltebb jobboldal hangja (az?), akkor képzelem, milyen lehet a többi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  42. cipur: a nap vicce! Méghogy Bayer Zsóti, mint orákulum! Megbízható infók a echotv-től és a Magyar Hírlapnak nevezett akármitől! Jobbikostól is elvárható lenne némi intelligencsia, ha már ide ette a fene!
    CommonSense – az a nagytőkés oldalnak szólt, ha te közéjük tartozol, akkor csak éltél az Unió adta előnyökkel. A többieket nem küldték – hanem menekülnek az ellen, ami itthon zajlik!
    Ego – nem, normális ésszel azt el sem tudod képzelni, amit ezek maguk között megengednek maguknak! Ahhoz olyan elmeháborodottság kell, mint az övék!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Gyurcsány leiskolázta Márfit 2012. március 3. szombat | AN

Náci eszméket hirdetnek a katolikus papok 2012. február 24. péntek | AN

Folytatódik a Fidesz macska-egér játéka 2012. február 6. hétfő | AN

Jávor is a Facebookon válaszolt Gyurcsánynak 2012. február 4. szombat | MTI

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos