Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kínozták az éhségsztrájkolókat a köztévénél 2011. december 26. hétfő 14:47 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(13)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kínozták az éhségsztrájkolókat a köztévénél

Budapest – Fényszórókkal és hangosan bömbölő zenével próbálták az MTVA székházánál éhségsztrájkoló dolgozókat megfélemlíteni, elzavarni, illetve a pihenésükben zavarni. Az alvásmegvonás kínzásnak minősül, ami nemzetközi normákba ütközik. Az embertelen bánásmód miatt kihívták a rendőrséget, amely még nem döntötte el, hogy indít-e eljárást. Az MTVA szerint törvénytelen a demonstráció, de akár WC-t is szívesen adnak. Tévére a demonstrálóknak nincs szükségük, azt ismerik, és azt is, hogyan készülnek a műsorok benne.

Szívtelen emberek állatokat próbálnak úgy elzavarni az ingatlanjuk közeléből, ahogyan a közszolgálati televíziótól próbálták elűzni a hamisítások, a manipuláció és a csalások ellen éhségsztrájkkal tiltakozó dolgozókat és szakszervezeti vezetőket. A vízbefojtásos technikát még nem alkalmazzák, de egyes blogok bejegyzései szerint a fénysokk és az üvöltőzenével történő terror a guantanamói fogolytábor eszköztárába tartozik.

Schiffer András, az LMP frakcióvezetője hívta ki a rendőrséget, de feljelentést zaklatás és a gyülekezési jog megsértése miatt  Nagy Navarro Balázs szakszervezeti vezető tett a kiérkező rendőröknél. A rendőrség tudomásul vette a feljelentést, és később döntenek arról, hogy megindítják-e az eljárást. Az LMP frakcióvezetője szerint azokért a “megfélemlítésekért”, amelyek a közmédián belül vannak, illetve azokért a “hamisításokért”, amelyekre felhívták a figyelmet, valóban azok az emberek felelősek, akiknek a távozását az éhségsztrájkolók kívánják.

Nagy Navarro Balázs azt mondta az MTI-nek, hogy Böröcz István, az MTVA és Belénessy Csaba, az MTI vezérigazgatója távozását szeretnék elérni, “hiszen láthatóan nem akarják betartani a Magyar Köztársaság törvényeit”. A szakszervezeti vezető szólt arról is, hogy azért tett feljelentést, mert már múlt csütörtök óta erős reflektorral és hangos zenével próbálják őket megzavarni a Kunigunda úti gyártóbázisnál, ahol már tizenöt napja éhségsztrájkolnak.

A rendőrök kiérkezése után megjelent a helyszínen Cserháti Ágnes, az MTVA szóvivője, aki az LMP vasárnap este nyilvánosságra hozott közleményére reagáló levelet és egy karácsonyi ajándékcsomagot adott át Schiffernek. Cserháti Ágnes arra hívta fel az LMP frakcióvezetőjének a figyelmet, hogy az éhségsztrájkolók demonstrációja magánterületen zajlik, s hogy a terület tulajdonosa nem a közmédia, hanem Millenium Média Kft. Mint hozzátette: a demonstrációt a hatályos jogszabályok szerint senki nem jelentette be, így arra senki nem is kaphatott engedélyt. A demonstrációt ugyan “éhségsztrájknak” nevezik, de az akció semmilyen formájában nem felel meg a sztrájktörvényben foglaltaknak – közölte Cserháti Ágnes, aki szerint az MTVA “a jogellenesen demonstrálók” számára orvosi ellátást, fűtött pihenőszobát, megerősített biztonsági őrzést, tisztálkodási lehetőséget, mobil WC-t biztosít. Mint mondta, ezt azért teszik, hogy elkerüljék annak lehetőségét, hogy a demonstrálók “mártírrá” váljanak.

Ehhez előbb ki kellene kapcsolni a “kínzóeszközöket”.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (12 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +14 ( 18 szavazatból)
Kínozták az éhségsztrájkolókat a köztévénél, 4.7 out of 5 based on 12 ratings

,

Címkék:, , , , , , , ,

  • Hozzászólások(13)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

13 Reader’s Comments

  1. Az nem úgy van hogy kínozták csak az új hifi cuccot tesztelték és a reflektorok különben is melegítenek ebből kifolyólag a testi és lelki egészségükre vigyáztak az ünnepek alkalmából .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  2. Felvillant egy történés, történet bennem, Egyszer talán filmben láttam, vagy talán csak a kébzeletem szűlte a történetet, nem tudom.
    De úgy rémlik, hogy volt benne egy hős aki megelégelte a korrupt, semmirekellő hatalmon lévőket. Hát el kezdte a “hadjáratát” Szépen minden rossz fíút sorra vett, és mind koporsóban végezte …
    Hát addig örüljenek a tisztelt “hatalmon” lévők míg ez csak álm, kébzelet, fílmben létező!
    Mert nem tartom kizártnak azt sem, hogy egyszer valaki a kakast elüti!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  3. Ezt a kis repedt sarkú Cserháti Ágnest láttam már egy párszor fosni a szót, hát mit mondjak? mint, ha a főnökasszonya szoknyája alól bujt volna elő. Össze illenek, mint két tojás, záptojás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  4. Schiffer most nem félt, hogy őrizetbe veszik?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  5. “Genyák!”

    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=504654&referer_id=friss

    További szép estét!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  6. Közhamisítási szolgák …

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  7. orbánt és korrupt bandáját kellene hátralévő életükre egy gumiszobába zárni és éjjel-nappal megállás nélkül ifj. Kurtág műveit játszani nekik!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  8. Megkérdezném kinek a tulajdona a Millenium Média Kft? A Magyar Televíziót milyen magáncég üzemelteti az adófizetők pénzén?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  9. “A Fidesz nem tűri az ellentmondást- kirúgták Nagy Navarro Balázsékat
    Azonnali hatállyal, rendkívüli felmondással szüntette meg kedden Nagy Navarro Balázs (Nagy Balázs Péter) és Szávuly Aranka munkaviszonyát a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA).”

    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=504917&referer_id=friss

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  10. Követelem, hogy az ellenzék összes pártja és szervezete, az MSZP, a DK, az LMP, a 4K, a Szolidaritás vezetése haladéktalanul üljön össze és szervezzen mostre tüntetést a kirúgások miatt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  11. A Zemtévé humánus állami szerv : az éhségsztrájolók jólfelfogott érdekében rúgta ki őket.
    Hogy vége legyen már megkínzatásuknak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  12. cornelius,
    Én is szeretném, kíváéncsi leszek, összeülnek-e.
    Ha a lánglelkű Schifferen múlik, akkor legfeljebb egy kávéra. Külön-külön.
    Ha az ellenzék hagy veszni egy olyan nagyszerű embert, mint Nagy Navarro Balázs, akkor ez az ország nem érdemelte meg őt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  13. ORCHID (168Óra 2011-12-29 17:28:42 #8 ) után szabadon

    “Dúl a hatalmi arrogancia, 2014-ben lesz mit kiganézni.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Újévi tüntetések a köztársaság mellett 2011. december 31. szombat | AN

Szerdán sem döntöttünk kormányt 2011. december 29. csütörtök | TÖRÖK MÓNIKA

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos