Ronai and Ronai
AMERIKAI

Újévi tüntetések a köztársaság mellett 2011. december 31. szombat 17:26 | AN

  • Hozzászólások(53)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Újévi tüntetések a köztársaság mellett

Budapest – A magyar demokraták a Kossuth téren búcsúztatják szilveszter este a Magyar Köztársaságot, és esküt tesznek a köztársaság eszméjére. Január 2-án pedig az Operaház előtt tiltakoznak a diktatúra ellen, amikor az Orbán-kormány a törvényekbe iktatott diktatúráját, az Alkotmány helyébe lépő illegitim alaptörvényt és önmagát ünnepli.  Aki szereti a szabadságot, a jogállamot és a demokráciát, menjen el, és tiltakozzon az Orbán-diktatúra ellen.

December 31-én este 6 órakor a Kossuth téren, a Kossuth szobornál: a Tiszta Kezek Mozgalom alakuló nagygyűlése. Beszédet mond Nagy Navarró Balázs, Szávuly Aranka és Tamás Gáspár Miklós mond. Ismertetik a nyilvánossággal a Szilveszteri Kiáltványt. A Kossuth téren a résztvevők, pár órával a Magyar Köztársaság megszüntetése előtt köztársasági esküt tesznek.

Január 2-án este fél 7-kor “Lesz még Magyar Köztársaság!” címmel a civil szervezetek és demokratikus ellenzéki pártok közös tüntetése lesz az Operaház előtt. Az Andrássy út és a Hajós utca sarkán várnak mindenkit, bejárat csak az Oktogon felől. Érdemes időben elindulni, mert 5-10.000 résztvevő (talán több is) várható. Részletesebb információ: https://www.facebook.com/events/331830966842012/.

A diktatórikus kormányzat az Operaház gálaestjén köszönti saját új alaptörvényét, amely nem csak az ország nevéből tünteti el a „köztársaság”-ot, hanem annak demokratikus intézményrendszerét is felszámolja.  A tüntetésen részt vevők tiltakoznak az új alaptörvény ellen, kiállnak a köztársaság mellett, ami nem csak egy üres szó, hanem a demokrácia szimbóluma.  Aki egyetért, csatlakozzon, és menjen 2012. január 2-án, 18.30-kor az Operaház elé. A január 2-i tüntetés az első alkalom, amikor a jelenlegi demokratikus erők egységben léphetnek fel. Civilek kezdeményezték és a pártok csatlakoztak.

A budapesti tüntetéssel egy időben Berlinben, a magyar nagykövetség előtt (10117 Berlin, Unter den Linden 76 ) is lesz egy szolidaritási demonstráció: https://www.facebook.com/events/278912438825318/, aki teheti, értesítse erről Berlinben vagy Berlin közelében lakó barátait!

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (16 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +35 ( 37 szavazatból)
Újévi tüntetések a köztársaság mellett, 4.8 out of 5 based on 16 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(53)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

53 Reader’s Comments

  1. http://www.youtube.com/watch?v=uCwvKJzaRno

    Szép lassan leépülünk, könnyek nélkül mi az nekünk
    A kezünk remeg, az arcunk fehér
    Ne sírj értünk! Az Istenért!

    Nem hitted, nagyon jól tudom, hogy
    Vezényszóra megváltozom
    Én nem akartam, de hiába volt
    Az első pofon mindent megold.

    Jól fizetett bohóc vagyok
    A kezem tiszta, a cipőm ragyog
    A legszebb álmaim kigúnyolom
    Ebből élek, csak ezt tudom

    A kötelesség az első nekem,
    Hogy mit miért tegyek, nem kérdezem
    Ha rám parancsolnak fegyvert fogok
    Én tisztességes polgár vagyok!

    Refr:
    Nekem még tisztességbe elhülyülni nagy dolog
    Amire vágynom kell én arról álmodom
    Amiben éppen hinnem kell én abban épp hiszek
    Amiről tudnom kell a tv-ből tudok

    Legszebb álmaim eladtam
    Ami még meg volt letagadtam
    S, hogy mindezt régen, hogy hívtam én…
    jaj itt van a szó a nyelvem hegyén!

    Szép álmokat kedvesem! Sokkal szebbeket, mint nekem
    S ha álmodban majd boldog leszel, kívánom, hogy ne ébredj fel!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  2. Félek 2014-ben akármilyen közhangulat lehet, a választások eredménye akkor is az lesz, hogy 99% a fidesz jelöltjeire szavazott a választáson megjelent 98,2%-ból. Ilyen eredményeket hallottunk már a Kádár rendszer alatt is, gondolom az idősebbek a Rákosi rendszerben szintúgy.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  3. Időben észbe kapnak hogy diktatúra van. Én ezt mondtam már az elejétől kezdve az első másodperctől hogy az lesz. S lám az lett milyen meglepő. Aki kicsit is tud számolni az első másodperctől tudhatta volna hogy a 263 fő annyit jelent amit kitalálnak az úgy lesz. Nem hisszem el hogy erre nem gondoltak emberek eddig. Most meg lázadoznak. Szerintem aki rájuk szavazott fogja be s lapuljon el. Hisz ök hozzták ezt az országra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Háromszáz forintot ér Kövér ajánlása 2012. február 18. szombat | AN

El a kezekkel a Klubrádiótól, Sötét Nagyúr! 2012. január 22. vasárnap | RR

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos