Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Budapesti Autonóm Gyülekezet egységbe hív 2011. december 21. szerda 22:16 | AN

  • Hozzászólások(42)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Budapesti Autonóm Gyülekezet egységbe hív

Budapest – A bibliai alapokon és jogállami elveken szilárdan álló Budapesti Autonóm Gyülekezet az egyházi tiltakozás élére állt, és összefogást hirdet a törvénytelenséggel és a jogsértésekkel szemben. Itt van az idő és a lehetőség, hogy erkölcsi alapon, megalkuvás nélkül képviseljék a hívők a hitüket, elidegeníthetetlen jogaikat és az érdekeiket. Hívják és várják azokat a nem hívőket is, akik szolidárisak a jogfosztott egyházakkal, elítélik a törvénytelenséget, és fontosnak tartják, hogy Magyarországon ne lehessen korlátozni a lelkiismereti és vallásszabadságot, az egyházak önrendelkezését. Az Amerikai Népszava felszólítja olvasóit, valamint a Kohányi Társaság tagjait, hogy csatlakozzanak a meghirdetett demonstrációhoz, és fejezzék ki tiltakozásukat az alapvető jogok sárba tiprása ellen.

A Budapesti Autonóm Gyülekezet nem tart azokkal, akik kollaborációtól remélik, hogy kegyből bekerülhetnek az elismert egyházak közé, és megalázó lobbizás útján nyerhetnek el olyan jogokat, amelyek mindenkinek járnak egy szabad világban. Élére állt azoknak, akik nem az Orbán-rendszerhez való dörgölőzéstől remélik a boldogulásukat, hanem megkövetelik azokat az alapvető emberi jogokat, amelyek még Magyarországon is minden embert, hívőt, egyházat megilletnek. Magyarországot nemzetközi szerződések kötelezik ezeknek a jogoknak a betartására, az nem Orbán Viktor ajándéka. A Budapesti Autonóm Gyülekezet megfújta a kürtöt, és kész arra, hogy nyíltan felemelje szavát az önkény ellen. A diktatúrákkal szembeni legerősebb fegyverrel harcolnak: böjtöt és imát hirdetnek a Kossuth térre a törvény megszavazásának idejére, és Istenhez kiáltanak szabadulásért. Sokan nem tudják, de nincs nagyobb erő az erkölcsi kiállásnál, az igazság kimondásánál és ez a bátor kiállás olyan “kovász lehet, amely megkeleszti az egész tésztát”. Ez az első olyan demonstráció, amely tisztán jogelvek és az igazság mellett harcol.

Most kezdődik az igazi harc. Az Orbán-kormány megkapta a türelmet, de átlépett minden határt. Most olyanok állnak fel ellene, akiknek szava nemcsak emberi szó, akiknek hatalma nem evilágból való. Aki felelősséget érez Magyarországért, és keresi az ellenállás helyét és módját, aki nem az ingyen sörért, nem az elvesztett kedvezményekért, hanem “csak” az igazságért akarja felemelni a szavát, az most csatlakozzon. Itt az idő, itt az óra.

Az Amerikai Népszava a Budapesti Autonóm Gyülekezet kezdeményezése mellé áll, felkéri olvasóit, hívőket és nem hívőket, egyházakat és nem egyházakat, hogy csatlakozzanak a Budapesti Autonóm Gyülekezet felhívásához. Külön felkéri az Amerikai Népszava köré szerveződő Kohányi Társaság tagjait, hogy támogassák az egyházak küzdelmét, és azok bátor és nemes harcát, akik lemondtak a szégyen takargatásáról, és egyenes derékkal odaállnak a parlament elé, hogy szembenézzenek azokkal, akik alapvető jogaiktól akarják megfosztani őket. Többen vannak velük, mint ellenük.

Az alábbiakban közöljük a Budapesti Autonóm Gyülekezet felhívását és folyamatosan tájékoztatjuk olvasóinkat a részletekről:

“Eljött az ideje, hogy mi, az evangéliumi egyházak, gyülekezetek demonstráljunk a szabad vallásgyakorlás joga mellett.

Isten törvénye, a Biblia és a nemzetközi emberi jogi alapokmányok is elidegeníthetetlen jogként deklarálják a hit, a vallás szabad megélésének egyéni és közösségi jogát.

Ezért:

Böjtöt, imádkozást, közös igeolvasást hirdetünk a Parlament (Kossuth tér) elé, arra az időre, amikor a Magyar Országgyűlés egyházainkat szabadságában, erkölcsi és anyagi körülményeiben – törvény és jogellenes módon – korlátozó Egyházi törvényt tárgyalja.

Hívunk és várunk mindenkit,
- akinek fontos a vallás szabadsága, mint alapvető emberi jog,
- akinek fontos, hogy az Evangélium szabadon hirdettessék Magyarországon,
- akinek fontos, hogy az egyházak saját életükről szabadon rendelkezhessenek
továbbra is,
- akinek fontos, hogy se bennünket, se gyermekeinket ne lehessen állami eszközökkel
első vagy másodosztályú hívőkké minősíteni.

A demonstrációt a Böjt- és Imakonferencia után, 2011. december 30-ára, a zárószavazás időpontjára hirdetjük.

A konkrét helyről és időről, mely a Parlament menetrendjének függvénye lesz, külön értesítést küldünk.

Meleg ruhát, transzparenseket hozzatok! Meleg teát, hangosítást mi biztosítunk.

2011. december 20.

Budapesti Autonóm Gyülekezet presbiterei

Görbicz Tamás, Piszter Ervin, Takács Ferenc

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (28 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +37 ( 39 szavazatból)
A Budapesti Autonóm Gyülekezet egységbe hív, 4.7 out of 5 based on 28 ratings

Címkék:, , , , , , , ,

  • Hozzászólások(42)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

42 Reader’s Comments

  1. Mosolygó korábban igen jól megfogalmazta.
    Ide teszem, hát ha nem olvastátok.
    .

    “Én úgy gondolom, hogy annak a 14-nek kellene összefogni a többi érdekében, aki bejutottak.
    Amennyiben nem teszik, úgy mocskos hernyó valamennyi!
    *
    A tizennégyek:
    Magyar Katolikus Egyház,
    Magyarországi Református Egyház,
    Magyarországi Evangélikus Egyház,
    Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége,
    Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség,
    Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita Hitközség,
    Budai Szerb Ortodox Egyházmegye,
    Konstantinápolyi Egyetemes Patriarchátus – Magyarországi Ortodox Exarchátus,
    Magyarországi Bolgár Ortodox Egyház,
    Magyarországi Román Ortodox Egyházmegye,
    Orosz Ortodox Egyház Magyar Egyházmegyéje,
    Magyar Unitárius Egyház Magyarországi Egyházkerülete,
    Magyarországi Baptista Egyház,
    Hit Gyülekezete. (Az utóbbi az egyetlen, amely a kereszténydemokrata képviselők által jegyzett törvényjavaslatban nem szerepelt a bevett és elismert egyházak között.)”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (37 szavazatból)
  2. Az Usui Szellemi Iskola Közösség ott lesz – ahogy a Krsnások rendezvényén is ott voltunk, stb. Elküldtük a kérést tagjainknak is.

    Hamvas Béla mondta: Bűnt az ember erőszak hatására elkövethet és arra van bocsánat. De korrupttá a lélek csak saját akaratából válhat. Utóbbira nincs bocsánat.

    Sokáig azt hittük, ezzel a felfogással manapság szinte egyedül vagyunk…

    Hic Rodus, Hic Salta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  3. Az ima és a böjt menne, de sajnos csak itthonról. Minden fontos történésből, kimarad a “vidék”. :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  4. Hagyjuk a 14-et vagy akármennyit. Ne másokkal foglalkozzunk, hanem mi tegyünk meg mindent a diktatúra ellen, a magunk lelkiismeretével számoljunk el. Talpra magyar, hí a haza, itt az idő, most vagy soha. Nem vicc, komolyan gondolom, hogy most jött el az idő arra, hogy felálljanak azok, akik az igazság mellett állnak. Most kell csatlakozni. Ez az, amire eddig vártunk. Ebből lehet valami.
    Üdvözlettel, Bartus László

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (31 szavazatból)
  5. A református és az evangélikus vezetők levélben kérték a Fidesz frakcióvezetőjét még vasárnap arra – s kérésüket az Alkotmánybíróság hétfői döntése után is fenntartják -, hogy az újra elfogadandó törvény “ismerje el mindazon világvallások, vallási közösségek egyházi státuszát, melyek bizonyították tanításuk értékelvűségét, társadalmi szolgálatuk pedig a szűkebb és tágabb közösség javát szolgálja.”

    Igen ezt lehet és kell is támogatni!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  6. Az emberi jogok meghatározása
    Milyen jogaink vannak?
    18. CIKK – A GONDOLAT SZABADSÁGA
    „Minden személynek joga van a gondolat, a lelkiismeret és a vallás szabadságához, ez a jog magában foglalja a vallás és a meggyőződés megváltoztatásának szabadságát, valamint a vallásnak vagy a meggyőződésnek mind egyénileg, mind együttesen, mind a nyilvánosság előtt, mind a magánéletben oktatás, gyakorlás és szertartások végzése útján való kifejezésre juttatásának jogát.”
    http://hu.humanrights.com/what-are-human-rights/violations-of-human-rights/freedom-to-move-and-thought.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (26 szavazatból)
  7. Végre kiállnak magukért az egyházak, még ha igen vérszegényen is.
    De miért vártak evvel egy évig?
    És az tényleg undorító, hogy a piszkos 12+2 megmaradó egyház kussol és sunnyog.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  8. Na végre ! Örülök, hogy meg lesz fújva a riadó kürt! Végre talán elindul egy civil kezdeményezés, aminek mellé lehet állni. Persze csak akkor tud társadalmi méretűvé szélesedni, mozgalommá válni, ha nem ragadnak le csupán az egyházi törvény elleni protestálásnál, hanem az emberi jogokért, a jogállami demokrácia visszaköveteléséért is felemelik a szavukat. Az új egyházi törvény csak egy része az új Alaptörvénynek. Az ideológia mentes eddigi Alkotmány helyére lépő vallási ideológiát hordozó új Alaptörvény ( benne a szent korona tiszteletét rögzítő preambulummal,) gyökereiben teremti meg, – a Tíz parancsolat ellenes, ezáltal Istenellenes, hamis istenképet hordozó, -megideologizált, politikai katolicizmusra épülő Magyarországot, a demokratikus, jogállami Magyar Köztársaság helyett. Addig nem lehet valódi szabad vallásgyakorlás, és lelkiismereti szabadság, amíg az új Alaptörvény érvényben marad, mert az új egyházi törvény, amit újra megszavaznak majd, az kötelezően az új Alaptörvénnyel lesz kompatibilis, és nem a jogállami demokrácia követelményeivel. Hiába követelünk addig jogállami és demokratikus értékeket, amíg eltűrjük, (vagy észre sem vesszük,) hogy minden eddigi intézkedés, és a sarkalatos törvények az Alaptörvénybe gyökereznek. Az Alaptörvény Preambuluma pedig olyan vallási ideológiát tartalmaz, ami a katolikus káté-ra, vagyis a meghamisított Tíz parancsolatra épül, ami az inkvizíció évszázadai alatt 40 millió ember elpusztítását eredményezte. Erre az Istenellenes Alaptörvényre épül január 1.-től a Magyarország nevű új államforma, az eddigi Magyar Köztársaság helyett. A Magyar Köztársaság Alkotmánya legalább ideológiailag semleges ( már csak volt ), ezt kell megtartani, vagy visszakövetelni ! Addig nem lesznek emberi szabadságjogok, szabad vallásgyakorlás hazánkban, amíg az Alaptörvény el nem lesz törölve! Egyébként is jogtalanul alkotmányoztak, mert a alkotmányozásra nem kapott felhatalmazást a Fidesz-Kdnp. Az egyházaknak érdemes lenne erre is odafigyelni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (25 szavazatból)
  9. http://www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20111221-leminositette-magyarorszagot-a-standard-and-poors-hitelminosito.html
    A Fitch nem erősítette meg a leminősítés délutáni hírét:
    http://www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20111221-leminosites-a-moodys-utan-a-fitch-is-ront-a-magyar.html
    .
    Orbán elvileg megbukott!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  10. Minden Budapestinek ott a helye, akinek bármit is jelentenek az emberi jogok. A 18. emberi jog megtorpedózása jelképes jelentőséggel bír.
    Ha nem gondolhatod az, amit akarsz, mert megkülönböztetés vagy hátrány ér miatta, akkor a legalapvetőbb jogaid egyikét adtad fel.
    Ennek semmi köze ahhoz, hogy kinek mi a vallása.
    Itt arról van szó, hogy eltörlik azt az alapvető jogot, hogy mindenki azt gondoljon, amit akar, hátrányok nélkül.
    -
    Ha ezt megtehetik, akkor jön a többi 29 jog eltiprása is. (www.emberijogok.org)
    -
    Szóval itt mindenkinek szót kell emelnie, nem csak azoknak, akiket ez a törvény közvetlenül érint. Mindenkinek, mert a 18. emberi jog MINDENKIÉ.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  11. Megyek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  12. Térdre magyar!

    “Emberfia, mondd meg ennek az országnak: Tisztátalan föld vagy, amely nem kapott esőt a harag napján! …. Vezérei olyanok, mint a ragadozó farkasok: vért ontanak, embereket pusztítanak el nyereségvágyból. Prófétái mázolják a habarcsot, hiábavalóságot látnak, hazugságokat jósolgatnak nekik, amikor ezt mondják: “Így szól az én URam, az ÚR…” – pedig az ÚR nem szólt. Az ország népe szívtelenül zsarol, és lelketlenül rabol, a nyomorultat és a szegényt elnyomják, a jövevényt pedig törvénytelenül zsarolják. Kerestem köztük valakit, aki építené a falat, és odaállana a résre színem elé az országért, hogy ne pusztítsam el, de nem találtam.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  13. katolikusok, reformátusok, evangélikusok, zsidók, izraeliták, ortodoxot, unitáriusok, és baptisták. ha egy az isten akkor miért nem tudtok kiállni a többi egyházért? konkurencia? vagy azoknál nem hitélet folyik? vagy ti sem vagytok kivétel az oszd meg és uralkodj elvű duce befolyásoltsága alól?
    a hitgyülit tudatosan hagytam ki a felsorolásból. továbbra sem tekintem egyháznak őket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  14. Az új Alaptörvény népszavazásról szóló része:
    .
    “Országos népszavazás
    .
    8. cikk
    (1) Legalább kétszázezer választópolgár kezdeményezésére az Országgyűlés országos népszavazást rendel el. A köztársasági elnök, a Kormány vagy százezer választópolgár kezdeményezésére az Országgyűlés országos népszavazást rendelhet el. Az érvényes és eredményes népszavazáson hozott döntés az Országgyűlésre kötelező.
    .
    (2) Országos népszavazás tárgya az Országgyűlés feladat- és hatáskörébe tartozó kérdés lehet.
    .
    (3) Nem lehet országos népszavazást tartani
    a) az Alaptörvény módosítására irányuló kérdésről;”
    IDÉZET VÉGE
    .
    Eleve borzalmas a 3/a pont, egy demokráciában hogyan lehet ilyen az alkotmányban, hogy a nép, akié a hatalom nem szavazhat közvetlenül az alkotmány módosításáról. Felháborító.
    .
    Tehát összesen ezt kell tenni: Írni egy népszavazási kérelmet NEM a tákolmány módosításáról, hanem az jelenleg érvényes és jan. 1-ével hatályát vesztő Alkotmány hatályba visszahelyezéséről.
    Kell 200 000 aláírás, és onnantól szabad a pálya. Amint az Alkotmány visszaáll, az új tákolmány és a sarkalatos törvények mind hatályokat vesztik.
    .
    Nem látom, hogy mi más lehetőség van. (Persze a katonai puccsot és a véres forradalmat leszámítva.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  15. A reformátusok és az evangélikusok levelével az a baj, hogy nem a törvény jogtipró és antidemokratikus tartalma ellen tiltakoznak, hanem azt változatlanul hagyva, esdekelnek egyesekért, hogy ők is kapják meg a kegyet. Ez elfogadhatatlan, ezt nem lehet támogatni. A jogot kell helyreállítani, és a joggal él aki akar és tud. Nem a diktátornak kell könyörögni, hogy “engedje meg ezeknek is”, legyen kedves. Ez nevetséges. Vagy inkább felháborító.
    Bartus László

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (27 szavazatból)
  16. Tisztelt Bartus Úr!

    Mielőtt bármit is leírnék, szeretném ha tudná, végtelenül tisztelem Önt. Régóta olvasom az írásait. Művelt és tájékozott embernek tartom és nem véltem felfedezni célzatos elfogultságot írásaiban, mértékadónak tekintem azokat. Éppen ezért szeretném megtörni a csendet és felteszem a kérdéseimet.

    Miért gondolja, hogy éppen most jött el az idő, amikor a Budapesti Autonóm Gyülekezet harcos hangvételű, de elég langyos hadüzenettel próbálja mozgósítani az embereket, ráadásul valós értékek védelme érdekében, de sajnos önző, önös érdekből. Hiszen ha olyan igazi igazság bajnoka lenne ez a szervezet, vagy a mellette felsorakozó többi egyház – melyek szintén csak akkor kezdtek el zúgolódni és csak azért, mert érdeksérelem érte őket – akkor már sokkal korábban ki kellett volna állniuk a zsarnokság, az elnyomás minden megnyilvánulása ellen. Például amikor a sajtószabadság került veszélybe (mely a szememben szentebb a vallásszabadságnál, mert amíg az csak a gyakorló hívő embereket érinti közvetlenül, a sajtószabadság lábbal tiprása minden egyes embert érint faji, nemi, etnikai, vallási, politikai hovatartozásra való tekintet nélkül), vagy a hatalomnak kiszolgáltatott emberek kisemmizésekor, megalázásakor. Miért nem hallatták a hangjukat az egyházak, amikor a fogyatékkal élőket taposta a földbe a világi hatalom. Pedig nekik, hivatásuknál fogva ott kellett volna lenniük az első sorban (amennyiben komolyan gondolják a tanításaikat), ráadásul nekik mindez nem jelentett volna kockázatot. Legalábbis nem akkorát, mint azoknak, akik ténylegesen felemelték a szavukat. Mert voltak olyanok szép számmal. Minden tőlük telhetőt megtettek, de a magyar társadalom hallgatott. Lesunyt fejjel, kárörvendve röfögtek a sárban, abban bízva, hogy nekik így több moslék jut. És nem mozdultak. Ugyanezt tették akkor is amikor a nem csak önmagukért, hanem a kábán, bután bizakodó tétlen tömegek jogaiért is harcba szálló hivatásosok próbálták felrázni a demokrácia, a köztársaság védelme érdekében az országot. Hiszen megvetnivaló emberek azok, megérdemlik a sorsukat. Ráadásul nehogy már egy rendőr, egy tűzoltó vagy egy katona nagyobb hazafi, bátrabb demokrata legyen, mint ők. És sehol sem voltak akkor az egyházak. Hiszen ezek egyike sem az ő ügyük volt. Szerintük. Csak most van baj, amikor közvetlenül az ő bőrük került terítékre (meg merem kockáztatni, hogy egyeseknél talán tényleg zátonyra futott az egyházi biznisz elsüllyeszthetetlennek hitt hajója)?

    Nos, én nem fogok ujjal mutogatni, nem fogok kárörvendeni, mert tudom, hogy bár a felszín alatt más érdekek húzódnak, akkor is egy szabadságjog lábbal tiprása történik. És én a magam módján, sok más hozzám hasonló emberrel együtt, teszem a dolgomat, amit a lelkiismeretem diktál (mégha az nem is olyan látványos egyelőre). De az egyházaknak ezt a magatartását álságosnak tartom. Ezzel együtt persze nem vitatom el azon emberek jó és magasztos szándékát, akik tényleg a szabad vallásgyakorlásért és az egyházak egyenlőségéért emelik fel a szavukat az egyházuk és embertársaik érdekében.

    Ezért nem értem Önt, miért éppen most kéne tűzbe borítani mindent, amikor volt számtalan vérlázító cselekedet, amely sokkal nagyobb tömegeket érintett, ennél fogva nagyobb tömegbázisa lett volna a tiltakozás és ellenállás bármilyen formájának. Miért egy ilyen átlátszó, érezhetően önös érdekek által vezérelt megmozdulásnak kéne elindítania a lavinát? Miért nem fújta a kürtöt és verte a harci dobot akkor, és miért olyan vehemens most? Mi történt úgy általában és mi történt magával, hogy most ezt teszi?

    Ne érezze ezt számonkérésnek részemről, csak most megzavarodtam. Nem tudom mit gondoljak minderről. Talán a válaszai segítenek, hogy kitisztuljanak a gondolataim e téren, mint ahogy történt az már számtalan esetben, amikor az írásait olvastam.

    Megtisztelő válaszát kérem itt tegye közzé, mert biztonsági okokból a használt nick, e-mail cím és IP cím csak egyszeri használatra, véletlenszerűen, külföldi anonim proxy szerverek közbeiktatásával kerül felhasználásra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (17 szavazatból)
  17. Kedves Phaedra,

    ha megengedi, következő cikkemben válaszolnék erre bővebben, éppen arra készülök, hogy erről írjak, amit most Ön feszeget. Kérem, szíves türelmét, egy-két napon belül olvasható lesz.
    Üdvözlettel, Bartus László

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  18. phaedra
    2011. december 22. csütörtök
    03:08
    Nem is akarnék válaszolni Bartus helyett, de egy gondolat erejéig hadd mondjam azt, hogy igazad van, hgoy már sokszor itt volt az idő. Sokszor mondta Bartus is, hogy ki kell menni az utcára. Már két hónapja szinte minden második cikkében ezt mondja.
    Én úgy látom, hogy most egy újabb népréteg ébredt fel, és ez kiváló alkalom egy újabb sereg embert, a társadalom egy újabb adott százalékát felébreszteni.
    .
    Sajnos úgy gondolom, hogy ez szintén nem lesz elég, de most már legalább vannak a rendvédelmiek, a tűzoltók, a szakszervezetek, stb. és most már az egyházak is. Egyre nő a (forradalmi) erő.
    .
    Remélem, lassan már csak a szikra kell…
    .
    Egy jó induló (engem valamennyire felvidított):
    http://www.youtube.com/watch?v=-4-IzpcFhbU

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  19. Kedves phaedra (2011. december 22. csütörtök 03:08):
    Köszönöm, hogy helyettem is elmondta, ami engem is zavar ebben a dologban.
    Egy dologgal egészíteném ki:
    Engem nagyon zavar, hogy a tiltakozás formájaként “böjtöt, imádkozást, közös igeolvasást” hirdetnek.
    Engem ebből a háromból egyik sem érdekel, ateista vagyok.
    Ha a Budapesti Autonóm Gyülekezet ügye a vallásszabadság, akkor tessék eljutni arra a minimális absztrakciós szinte, hogy ezt ekként fogalmazzák meg, és úgy, hogy egy ateista is úgy érezze, ott a helye.
    Különben ez az egész egy vallásos közösség vallásos alapú megmozdulása vallásosoknak.
    Ez így kevlés és gyenge.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  20. Ego
    Igazad van, itt az idő összefogni, és egy lobogó alá beállni, és követelni az Alkotmány visszaállítását népszavazás alapján, és a kormány azonnali lemondását.
    -
    Ezzel együtt viszont maximális szolidaritást kell vállalni, mert mindig lesz ok a széthúzásra, melyeket legtöbbször eleve a propagandagépezet ülteti el, hogy legyen széthúzás.
    Én inkább azt mondom, hogy bárki is menjen ki az utcára az ovis kormány ellen tiltakozni, akármelyik emberijog-ellenes húzása miatt (a 30 jogból bőven lehet választani) is, akkor mindenkinek ott a helye, aki akar magának bármi jogot a jövőben, mert a játék a totális diktatúrára megy:
    1984 – jövünk, huhúúúúúúúú!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  21. …és mielőtt az Alkotmánybíróság szakmai és erkölcsi függetlenségétől elájulnánk: ki súgott a döntés előtt a Fidesz parlamentnek a várható döntésről? A világon semmi előjele, oka stb. nem volt annak, hogy a Fidesz felfüggessze azt. Egyébként a Fideszesek felfüggesztették az Alkotmánybíróság pedig megsemmisítette a tv-t. Nem ugyanaz a kettő. Ha az alkotmánybíróság valamit adna magára, azonnal menesztenék a „kisúgót”.
    A másik: a KDNP-nek nem is szabadna ilyen súllyal lenni egyházügyi tv-javaslatokban. Olyan ez, mintha 5 örökös közül az egyik döntethetné el, ki mennyit kapjon a szülők örökéből.
    Sem demokratikus, sem keresztényi jogérzéke nincs ennek a kormánynak. De sajna a jónépnek sem. Aki nem érti, hogy a lelkiismereti és hitbéli szabadsága elidegeníthetetlen és sérthetetlen joga minden embernek, és annak korlátozása, címkézése, hatalom alá rendelése mindig minden embert sért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  22. Kedves ateisták!
    A böjtöt gondoljátok éhségsztrájknak, a bibliaolvasást bölcs gondolatoknak stb. Ezek az emberek magánemberként általában támogatták/támogatják a számonkért tüntetéseket a sajtószabadságért. (Teszik ezt annak ellenére is, hogy a sajtó általában mint begyöpösödött elfogult szemellenzősökként szokta őket betenni a szokásos dobozba.) Szerintem most sem lenne feltétlenül szükséges mint egyház kiállniuk, mert evvel nem feltétlenül a saját szekerüket tolják mint ahogy ezt valaki említette feljebb. Iványi/Jeremiás/Sós/Autonóm/stb még így is fényévekkel jár a magyar ateisták nem lebecsülendő tábora előtt már ami a magyar valóságot és tenniakarást illeti.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  23. Az egyházak tiltakozása különleges abból a szempontból, hogy végre egységbe szólít, tiszta vizet önt a pohárba, hiszen a kimaradók tettükkel állást foglalnak orbán és az elnyomás mellett!
    Természetesen ezernyi felháborító ok van a tiltakozásra de ez a kezdeményezés ha sokan támogatják, hatással lesz a félretájékozott és a történéseket nem értő emberekre akiket korábban (tisztelet a kivételnek!) bizony az egyházak is orbán táborába szólítottak!
    -Azért az rontja a hangulatom, hogy most kell felébredni és más nem lépte át az ingerküszöbüket?
    Merem remélni, hogy nem csak az egyéni érdek sérelme, hanem az ország diktatórikus elnyomása ellen érzett felháborodás is segített megvilágosodni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  24. Kedves Phaedra!
    Kedves Ego!
    Az egyházak önzése végtelen. Teljes mértékben osztom az alábbiakat, annak ellenére, hogy a családom 7 református és egy katolikus papot adott az országnak.
    “Marx állítja, hogy a vallás a nép ópiuma, azt a meggyőződést fejezi ki, hogy a vallás és az egyház mindig a fennálló viszonyok megmaradásában érdekelt erők oldalán áll, azokat szolgálja.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  25. Fifi írta (2011. december 22. csütörtök 09:23):
    “A böjtöt gondoljátok éhségsztrájknak, a bibliaolvasást bölcs gondolatoknak stb.”
    .
    Kedves Fifi, ez nem így működik, sőt, ez így nem működik.
    Az illusztráció kedvéért tegyük fel, hogy az ateisták tüntetést szerveznek azért, hogy gyerekeiknek joguk legyen a vallás szabad NEMgyakorlásához, hogy ne legyen kötelező hittanórákra járniuk, hogy a három katolikus rádió helyett legyen nekik elég egy és a többit pályáztassák meg, hogy válasszák szét ismét az államot és az egyházat stb. stb.
    Akkor erre úgy kéne elvárni az egyházak megjelenését, hogy “a klerikális állam leépítése” helyett gondolják azt, hogy “egyenlőség”, “az egyházi visszaélések feltárása és megszüntetése” helyett meg azt, hogy “tiszta lelki élet”?
    Lássuk be, hogy ez így nem oké.
    Ha a kisegyházak vallásszabadságot akarnak, akkor tessék felvállalni, hogy EZT követelik, nem leragadni a saját partikuláris érdekeiknél és terminológiájuknál, és nem a lényeget elsuimákolva “bibliaolvasást” meg “böjtöt” szervezni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  26. Ego, nem arról van szó, hogy aki megjelenik a Kossuth téren, annak mindenkinek kell böjtölnie és imádkoznia, noha ahogy olvasgatlak, rád férne. De enyhén szólva nem érted a lényeget, pont arról van szó, hogy az ima és a böjt fegyverével állnak ki Orbán ellen. Az, hogy ez hagyják el, olyan kívánság, mintha a katonától azt követelnéd, hogy tegye le a fegyverét.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  27. Kedves ateista barátaim,
    Mint hívő támogatom a klerikális állam elleni tüntetést, nem kérek a hittan órákból, nem hallgatom a katolikus rádiókat sőt még az Autonom gyülekezet tanításaival sem azonosulok feltétlenül stb. Azonban nem igazán értem, hogy most ha egy gyülekezet felemeli a szavát, akkor persze miért kell mindjárt a hozzászólásokban az elmúlt kétezer év teljes egyháztörténetét rajtuk számonkérni. Én tunlajdonképpen hívőként üdvözölném ha a maradék tizennégyet is kipenderítenék az állami pátyolgatásból. Az állam pénzén jótékonykodó egyházi szervezetek előbb utóbb úgyis problémákkal fognak találkozni. Mindazonáltal talán ha még van bármilyen szabadság engedtessék meg, hogy a hívek saját eszközeikkel és terminológiájukkal szálljanak harcba. És ha ez nem tetszik, legfeljebb nem kell elmenni, bár az a tolerancia és támogatás, amit rajtuk éppen számon kérnek talán minimális szinten őket is megilleti.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  28. Fifi,
    meggyőződéses ateistaként (ez kb. olyan, mint a hívő vallásos) egyetértek.
    Számomra a lekiismereti és gyülekezési (közösségszervezési) szabadság a lényeges.
    A vallási közösségek és az állam összefonódása halálos veszélyt jelent a képviseleti demokráciára.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  29. ricsi írta (2011. december 22. csütörtök 12:33):
    “(…nem) mindenkinek kell böjtölnie és imádkoznia, noha ahogy olvasgatlak, rád férne”
    Ezt elég pimasznak és lekezelőnek érzem. Te nem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  30. Szépen halad és kiteljesül az OV kormány szalámipolitikája. Oszd meg és uralkodj.
    Éhségsztrájkoljanak a Kunigunda utcában. No és ki jár arra? Tömegközlekedés nincs, a kincstári távé nem közvetíti, majd lecseng.
    Ma tüntetni fogunka Pollack Mihály téren. Nem tudom hányan leszünk. A kincstári tévé nem fogja közvetíteni. Majd elmúlik.
    Az eddigi tüntetések is a fenti forgatókönyv alapján történtek. Minden civil szervezet előre kijelenti: politikusok ne jöjjenek: Miért? Én mint 65 éve pártonkívüli és magyar azt szeretném, hogy aki nem ért egyet és nem kér a mai kormány másfél éves őrületéből, az álljon mellettünk, függetlenül párttagságától, vallásától, vagy hovatartozásától.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  31. Én pimasznak és lekezelőnek azt tartom, amikor egy alapvetően bálványimádó vallás, az ateizmus megnyilvánul. Ismered a viccet az aranyhalról, amelyik azt mondja a haverjának: “Te, én ateista lettem.” Mire a másik: “Oké. De ki cseréli ebben az akváriumban a vizet?”

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  32. ricsi írta (2011. december 22. csütörtök 14:45)
    “Én pimasznak és lekezelőnek azt tartom, amikor egy alapvetően bálványimádó vallás, az ateizmus megnyilvánul.”
    .
    Na, ez a világos beszéd.
    Jó tüntetést.
    Ha neked ott a helyed, akkor nekem biztosan nem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  33. Ego
    2011. december 22. csütörtök
    15:35
    Elmagyaráznád, hogy az ateizmus mitől bálványimádó? Vagy ricsi csak kicsit beszívott? (Ilyen baromságot tőle nem vártam.) :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  34. gets,
    Nem tudom, mitől lenne bálványimádó az ateizmus, ezt nem én írtam, hanem ricsi, talán meg is tudja magyarázni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  35. igen, ha a befutott 14 egyház nem tüntet Orbán ellen akkor erkölcsileg nullává válnak!!!
    Azt kellene nyilatkozniuk , ha más egyház sem gyakorolhatja hitét akkor mi is melléjük állunk. persze a katolikustól nem lehet elvárni, ismerjük a keresztes háborúk történetét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  36. Már most erkölcsi nullák. Ez Erdő Péter a Magyar Katolikus egyház feje az új egyházi törvényről:
    Fejétől bűzlik a hal, akinek hasonló az új törvény a régihez — ez Erdő Péter az Inforádióban: 10:00 perchez kell menni: http://inforadio.hu/audio/0003a/0003aae3a.mp3

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  37. A Hitgyüli csak azért van benn, mert Orbánt komolyan aggasztja Németh Sándor amerikai kapcsolatrendszere és befolyása a magyar médiára. Ezért nem akar nekik keresztbe tenni egyenlőre.
    Ravasz terv van készülőben a Hitgyüli ellen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  38. Viszont:
    Ha Orbán bármely okból mégis viszavonná vagy más módon be nem tartandóvá tenné az egyháztörvényt (pl. keretek lazítása, “csak szólj, és benn vagy” stb.), a Hitgyülinek máris nem lenne oka hálásnak lenni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  39. Gratulálok Tamás, Ervin, Ferenc, végre beindult a dolog.
    Vegre nem csak az emberi erőfeszítés hanem a szellemi erő is beindul. Az első a lathatatlan (szellemi) utána a látható (a fizikai) .

    Üzenem mindenkinek :
    Akik ujjászülettek krisztusban azok Isten gyermekei.
    Amikor Isten gyermekei szólnak, a menny egyetért, a pokol pedig engedelmeskedik.
    Egy megfutamit ezeret (Izsák-Bács Jeremiás), kettő tízezeret (Soós Péter).
    Az egyházak Isten erejével térdekényszerítik a zsarnokot.
    Amen

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  40. -”a budapesti autonom gyulekezet egysegbe hiv….”-
    -na EZ a Leheto Legnagyobb hibaja a Magyarnak!!
    mindig es mindenkor KELL hogy legyen ott valamilyen EGYHAZ-i szinezete az “Ellenzek”-nek ahhoz hogy tuntessen a joagaiert!!!
    Spontan,Egyedul mindenfele Vallasi vagy egyeb hatter nelkul KEPTELENEK erre!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Tiltakozás Lázár János provokációja ellen 2014. január 24. péntek | AN

Magyar Fruzsina beszéde a Horthy-szobor ellen 2013. november 3. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos