Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az Operaháznál tüntet március 30-án az ellenzék 2014. március 22. szombat 16:08 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(41)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az Operaháznál tüntet március 30-án az ellenzék

Budapest – Az Operaház előtt demonstrál jövő vasárnap az ötpárti ellenzéki szövetség, pótolva a március 15-én elmaradt rendezvényét.

Tóbiás József szocialista frakcióvezető-helyettes szombati budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a helyszín szimbolikus, hiszen 2012. január 2-án ott tüntettek először közösen az ellenzéki pártok és mozgalmak, a hatályba lépő alaptörvény ellen.

A jövő vasárnapi tüntetésen – ahogy azt a rossz idő miatt elmaradt március 15-ei demonstrációra is tervezték – a baloldali közös lista első öt helyén álló politikus mond beszédet: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke, Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke, Szabó Tímea, az Együtt-PM társelnöke, Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője és Mesterházy Attila, a MSZP elnöke.

A szocialista politikus elmondta, a szónoklatok a választásokig még hátra lévő hét nap és az azt követő négy év feladatairól szólnak majd.

Tóbiás József azt mondta: mindenkit várnak, aki kormányváltást akar, és azt szeretné, hogy „a társadalom többsége ne legyen kirekesztve a hatalomból”.

Székely Sándor, az Együtt-PM szövetség részét képező Szolidaritás mozgalom társelnöke közölte: büszke arra, hogy a 2012 januári tüntetést a Szolidaritás szervezte. Bár sokan már akkor tudták, hogy az “Orbán-rezsim” leváltásához teljes összefogásra van szükség, mégis két év kellett ahhoz, hogy a közös listával létrejöjjön a kormányváltó erő. Székely Sándor szerint”ez a csapat képes arra, hogy ezt a rezsimet elküldje, és megállítsa azt a vonatot, amely Magyarországot kelet felé viszi.

Március 30-án meghúzzuk a vészféket, április 6-án pedig ki fogjuk dobni a masinisztákat erről a kelet felé száguldó vonatról, mondta.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (19 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +33 ( 43 szavazatból)
Az Operaháznál tüntet március 30-án az ellenzék, 4.6 out of 5 based on 19 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(41)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

41 Reader’s Comments

  1. “Tóbiás József szocialista frakcióvezető-helyettes szombati budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a helyszín szimbolikus, hiszen 2012. január 2-án ott tüntettek először közösen az ellenzéki pártok és mozgalmak, a hatályba lépő alaptörvény ellen.”
    .
    Ennek ügyét kellett volna továbbvinniük és azóta bojkottálniuk az akkor már nevén nevezett diktatúra rendszerét. Pláne, hogy a helyzet folyamatosan romlott, ma már maffiaszerűen működő ujhorthy-fasisztoid-diktatúráról beszélhetünk.
    Ma nem itt tartanánk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (36 szavazatból)
  2. Érdekes egy portál ez a AN is. BL legutóbbi írása amelyben leleplezi az “ellenzéki összefogás” hazugságait eltűnt az oldalról, a csaló választáson való részvételre buzdító hírek, amilyen ez is, meg rendre jönnek. Szomorú.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -23 (47 szavazatból)
  3. Szirmai: Ez egy úgynevezett hír. Igaz, hogy nem túl vidám. De a rendszert az utcán lehet megbuktatni, és ez egy utcai demonstráció lesz. Ilyen értelemben előremutató.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (40 szavazatból)
  4. emigrant: nem tudom te melyik hírt olvastad, én ezt: “Március 30-án meghúzzuk a vészféket, április 6-án pedig ki fogjuk dobni a masinisztákat erről a kelet felé száguldó vonatról, mondta.” Szóval, ez egy olyan összejövetel lesz ahol a választásokra készülnek, a választáson való részvételre fognak buzdítani a szónokok. A cél, hogy minél többen legalizálják 6.án a NER-t. Ez az egyetlen cél, mert leváltani nem fogják, nem is akarják, nem is tudnák. Ez egy hazug, antidemokratikus demonstráció lesz amelynek a koreográfiáját Orbán írta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -16 (52 szavazatból)
  5. Szirmai
    Csatlakozom a véleményedhez. Igazad van.
    Ez tényleg egy antidemokratikus demonstráció lesz, és Orbán akaratának megfelelően, már összefognak az ellenzéki pártok.
    Már a diktatórikus rendszerről senki nem beszél, már CSAK kormányt akarnak váltani.Következésképpen, nagyon jó ez nekik ami most van, csak ott hibádzik a dolog, hogy nem ők vannak a fő helyen.
    .
    Majd most mondják meg a szónokok mi a teendő a továbbiakban.
    Hogyan tovább az orbáni úton.
    Elkeserítő ez a gyalázat, amit szabad választásként nyomnak le az emberek torkán, holott előre megírt koreográfia szerint fognak táncolni.A koreográfiát Orbán prezentálta, az “ellenzéki erők” meg mindent megtesznek, hogy jól teljesítsenek.
    Szégyen. Az országra, de legfőképp a demokráciára!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -13 (43 szavazatból)
  6. Nembaj Szirmaikám.
    Adtam magának egypár negatívot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (26 szavazatból)
  7. “a helyszín szimbolikus, hiszen 2012. január 2-án ott tüntettek először közösen az ellenzéki pártok és mozgalmak, a hatályba lépő alaptörvény ellen”
    “Tóbiás József azt mondta: mindenkit várnak, aki kormányváltást akar”
    Nos, ha az Alaptörvény illegitim, és tüntettek ellene, akkor miért kormányváltásról beszélnek? OVI megpuccsolta az Alkotmányt az Alaptörvénynek nevezett förmedvénnyel, amire alapozva kiépítette klerikálfasiszta diktatúráját, elkövette, amit elkövetett, és ezek kormányváltásról beszélnek!
    Ha nyernek is, amit nem tudok elképzelni, vagy csak ogy. képviselők lesznek, akkor mire fognak felesküdni? Az Alaptörvényre? Ezzel legitimálják a klerikálfasiszta rendszert, odadobják a demokráciát a biztos állásért? OVI-ék nem fogják megengedni, hogy az Alkotmányt visszaállítsák, mert akkor sok mindent ki kellene jelenteni: OVI-ék bűnözők, le kell tartóztatni őket stb. Ki fogja ezt felvállalni, ha eddig sem tettek érdemben semmit a rendszere ellen?
    Hét én nem megyek el sem a gyűlésre, sem a szavazásra! Most már minden párt hazaáruló lett!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (23 szavazatból)
  8. “De a rendszert az utcán lehet megbuktatni, és ez egy utcai demonstráció lesz. Ilyen értelemben előremutató.”
    Annak lenne értelme, ha a tömeg fellázadna, elzavarna mindenkit, megbénítaná az országot, letartóztatná az egész fidessz és jobbik bandát – amíg nem késő!
    6.-án már késő lesz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (30 szavazatból)
  9. Nem értek egyet az előttem szólókkal. El kell menni tüntetni, sőt szavazni is el kell menni. Nem igaz, hogy az uralmon lévő alkotmánysértő klikket akár az egyik, akár a másik legitimálja. Nem lehet tudni, hogy nyer-e az ellenzék, sőt azt sem lehet tudni, hogy ha az ellenzék megnyerné a választásokat, akkor lehetséges lenne-e a békés kormányváltás. De mivel nem lehet tudni, ezért meg kell próbálni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (35 szavazatból)
  10. Alonzanfan
    Már azzal legitimálva lesz a rendszer, hogy átveszik a szavazólapot!
    Akárhogy szavaz az illető.És akárki nyer.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -14 (28 szavazatból)
  11. BL: A vita hazugsága c. írását visszatették. Köszönet érte!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  12. Alonzanfan, Bartus úr több korábbi cikkében is logikusan levezette, miért nem szabad (lehet egy demokratának) elmenni egy diktatúra által kiírt választásra, meg hogy miért is diktatúra a jelenlegi rendszer.
    A hsz.ek is leírják, hogy milyen következményekkel jár a szavazáson való részvétel. Javaslom elolvasni azokat! Higgye el, megéri!
    A választás el lesz csalva, a választási törvény nem ad egyenlő esélyt, az ellenőrzés, felügyelet a fidesz kezében van, olyanok szavazhatnak, akik nem fizetnek adót itthon stb. Bármi is lesz az eredmény, minden megy, menne majd tovább. Az meg nem lesz jó!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (16 szavazatból)
  13. Szirmai: http://nepszava.com/category/velemeny
    Amit írtál, azt én abban szoktam érzékelni, hogy időről-időre leírja Bartus László, máskor csak utal rá, hogy a DK ugyanúgy részt vesz a Fidesz legitimálásában, mint az összes többi álellenzéki párt és a szavazók.
    Aztán tíz darab DK-s hír.
    Régen ez feltűnőbb volt, egy időben nem is írtam emiatt. Mostanra javult a helyzet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (16 szavazatból)
  14. Édes Geyzám, ha jól esett, egészségedre!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  15. Remélem mindenérdemi eredmény előtt fegyelmezetten elhagyják a helyszint. Igazán kár lenne, ha pont most lenne másként :-(((((

    Már 2012-ben sem volt értelme.
    “Megemlékezhetünk ugyanis az Alaptörvény operaházi gálájának estéjére időzített műsoros estre is, amit számos szervezet biztosított részvételéről és támogatásáról. Az Index akkori tudósítása alapján, de a helyszíni élmények alapján is számosan és igen hangosan nehezményezték Orbán Viktor új alaptörvényének tető alá hozását. Arra a kérdésre nehéz lenne válaszolni, hogy ki döntött, és milyen elvek alapján a szervezésről, részvételről. Az azonban biztos, hogy a rendezvény időpontját illetően a tömegben is igencsak hallani lehetett az értetlenséget. Különösen azt az apróságot, hogy a nagy vehemenciával tető alá hozott tiltakozás érdemi részét gondosan befejezték addigra, amikorra a kormányzati gálaműsor befejeződött. A még ott maradt tiltakozókkal pedig szemmel láthatóan, majd a nyilatkozatokban hallhatóan nem igazán vállalt közösséget egy számot tevő ellenzéki csoportosulás sem. Végső soron szintén inkább a kormányzatnak téve gesztust ezzel az „ott voltunk, de ugye nem zavartunk” rendezési megoldással. ”
    http://endresy.blogspot.hu/2012/10/ellenzeki-gesztusok-orbannak.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  16. Sarah-t kerem, legyen kedves irni nekem egy emailt az usanepszava@gmail.com email cimre. Udvozlettel, Bartus Laszlo

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  17. Írtam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  18. Elnézést,emberek!
    Csak engem zavar,hogy a legjobb szónok
    nem utolsóként lép a színpadra?
    Nem kellene mégis ragaszkodni valamiféle
    felfelé ívelő pozitív dramaturgiához?
    Ennyire fontos,hogy a tömeg kellően leszedálva induljon haza?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  19. Nurse Ratched
    A min.elnök jelöltre van kihegyezve a sorrend. Nehogymá’ elvigye a legjobb szónok a show-t!
    Még olyat találna mondani, ami a mesterségesen gerjesztett “glóriát ” elvinné a legnagyobb ellenzéki párt elnökének a feje fölül,aki most éppen miniszterelnöki címre áhítozik.
    Az meg éppenséggel nem számít, hogy mire képes (vagy nem) a jelölt.Csak Gyurcsány meg ne heckelje a beszédével, más nem számít…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (17 szavazatból)
  20. Ezek a mocskok “indították a kelet felé vivő vonatot”. Illetve nem is; az ilyenek miatt volt mindig is ez a patkányfészek midig is egy közép-ázsiai, közel-keleti jellegű szar, nem kell hozzá ” keleti irányba indítani “. Szánalmas a “tüntetésük” ezeknek a fotelforradalmároknak; ezeket ugyanúgy nem tekintem a honfitársaimnak mint a magyar nácikat, fasisztákat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (14 szavazatból)
  21. A kelekótya lovastengerészünk egyszer az oroszokat akarta legyőzetni a magyarokkal most 70 év után egy kelekótya önkényúr az oroszok keblére akarja terelni a magyarokat .
    Miért van az ,hogy Magyarországon időnként felbukkannak ilyen bohócforradalmárok akik az országot romba döntik aztán elhúznak külföldre ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  22. Helyes ! Menjen el mindenki !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  23. Az ilyen demonstrációk nem mindig úgy sülnek el, ahogy a szervezők szeretnék. Lásd: okt.23. (Többször is.) A tömegnek meg kell éreznie az erejét. Egyébként pedig én sem szeretném, ha Mesterházy mester lenne a miniszterelnök, és az emeszpé tovább folytatná azt a szalonkorrupciós kormányzást, amit megszokhattunk tőle. Sokkal mélyrehatóbb változásokra van szükség. Először persze a fejekben, és ahhoz nem elég holmi kormányváltás, vagy orbántalanítás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  24. Persze. “Rendes ember bojkottáljon.” – ítélkeznek a külföldön létbiztonságban ücsörgők, akik ráérnek állandóan itt kommentelni, mert nem kell Mao-n heti 80 órát dolgozniuk, hogy ne dögöljenek éhen. És ha bojkottál minden baller?? Akkor nyer a finesz az elindult 20 kamupárt közt és jajde demokratikus. Ne minősítgesse itt senki másnak a rendességét, aki próbálja a kölkeit nevelni, életben tartani, és nincs 8 évnyi megtakarítása, hogy elefántcsonttoronyba vonuljon kommentelgni és észt osztani és bojkottálva kivárni, míg felnő (?) egy normális elit. A bölcs embert nem hagyja el a szerénység, a többszempontúság és az empátia.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (21 szavazatból)
  25. patyom kint: Minél alacsonyabb a részvétel annál kisebb a legitimitás, minél kisebb a legitimitás annál gyengébb lábakon áll a rendszer, minél gyengébb lábakon áll a rendszer annál hamarabb fog megdőlni. Jelenleg mindkét oldal mozgósít, mindenki a lehető legtöbb embert próbálja összetrombitálni, ez az orbáni rendszernek kedvez. Egy átlagos magasságú részvételi arány tökéletesen elegendő lesz Orbánnak ahhoz, hogy immár gránitszilárdságú alapra helyezze a rendszerét, és mivel én Magyarországon élek és dolgozok, ezért nekem nagyon nem mindegy, hogy még 4 évig vezetik a maffiózók az országot, vagy esetleg akár 20 évig. Miután elmentél szavazni, és az általad preferált pártok képviselői felesküdtek az alaptörvényre, a tükörbe nézés problémáját már magadnak kell megoldani. Tessék felelősségteljesen gondolkodni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  26. A sok ” kormányváltó” idióta nem érti, ha egyszer nincsenek meg a szabad, tisztességes választások feltételei, akkor ha a fene fenét eszik, se fogja tudni azon megbuktatni a hatalmon levőket. Hiába hiszi azt, hogy tett valamit azzal, hogy behúzta azt a kib@szott ikszet – tökmindegy hová. A demokrácia hajója már jó pár éve elment akár tudomásul veszik akár nem. Amúgy rögtön az első számú tévedés az óriási többségében hiányos társadalmi és állampolgári ismeretekkel rendelkező – mondhatnám kevésbé finoman, politikailag analfabéta – magyarok részéről, hogy a demokratikus jogállami rendszert a négyévenkénti választásokkal azonosítják. Holott az csak egy szükséges DE NEM ELÉGSÉGES összetevője, olyan “apróságok mellett, mint a hatalmi ágak szétválasztása ( kormánytól független bíróságok ), a kormányzó többség feletti alkotmányos kontroll ( “fékek és ellensúlyok” ) stb. Az állampolgári jogtudatosság, a hatalmi visszaélésekkel való szembeszállás, vagy bármiféle társadalmi szolidaritás történelmileg is teljes magyar társadalmon belüli hiányáról nem is beszélve. ( Hogy is fogalmazott Kertész Ákos…? ) Egyébként voltak “választások” Horthy meg Kádár idején is, vagy manapság olyan rezsimekben amelyek Or(k)bánisztán példaképei: pl. Iráni Iszl. Közt. , Oroszország, Azerbajdzsán, Belarusz stb. . Ja tényleg, például a Krímen is minden felelősen gondolkodó, a saját és gyermekei jövőjét fontosnak tartó “polgár” el ment szavazni a szabad népszavazásra… További jó szórakozást a “választási kampánynak” nevezett néphülyítéshez!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (9 szavazatból)
  27. patyom kint: Hát csak miheztartás végett: Én meg Németországban végzek rabszolgamunkát, hogy a gyerekeim ne dögöljenek éhen. Meg én se. De attól, hogy elmész szavazni, még jobban éhen döglesz, még akkor is, ha az általad megváltónak tekintett emeszpé kerül hatalomra. Mondjuk ebben ne reménykedj, és nem azért, mert mi nem szavazunk. Hanem azért mert a választást előre elcsalták, és ez ellen a drága emeszpé nem tett semmit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (13 szavazatból)
  28. bumburi
    2014. március 22. szombat
    17:29
    “Szirmai
    Csatlakozom a véleményedhez. Igazad van.
    Ez tényleg egy antidemokratikus demonstráció lesz, és Orbán akaratának megfelelően, már összefognak az ellenzéki pártok.
    Már a diktatórikus rendszerről senki nem beszél, már CSAK kormányt akarnak váltani.Következésképpen, nagyon jó ez nekik ami most van, csak ott hibádzik a dolog, hogy nem ők vannak a fő helyen.”

    Ahogy a vezér Kádárral……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  29. Bármilyen tüntetésnek akkor lenne értelme, ha a diktatúra megdöntéséért szólítanák össze. Diktatúrát, diktátort demokratikus választáson nem lehet leváltani. Akinek van némi történelmi ismerete, annak mondanám: az 1953-as választások másolata következik 2014-ben.
    Jöhetnek nekem is a mínuszok, és menjen mindenki legitimálni a diktátor komédiáját!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  30. Alonzanfan
    2014. március 22. szombat 18:45
    Az Országgyűlés választja meg a Nemzeti Választási Bizottság tagjait. A megválasztáshoz 2/3-os többség kell – ezt 4 éve tudjuk, hogy mit jelent a fideszeseknek. A területi, települési választási bizottságokat is a 2/3 szavazza meg. Utána ezek a bizottságok felügyelik a választás tisztaságát.
    No ezekből a tényekből mire gondolhatunk?
    .
    Jó választást kívánok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  31. A főmaffiózó a hazát árulja Rijadban. Jöjjenek ide az arabok, mert – többek között – olcsó a munkaerő. Csak nem a közmunkásokról beszélt?
    http://hvg.hu/gazdasag/20140323_orban_arab_befektetok_rijad

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  32. Lemaradt, elnézést: lassan nemcsak a közmunkások bére nem elég a megélhetéshez. Még egy adalék ov cinizmusához: szerinte a munka törvénykönyve is a csábító lehetőségekhez tartozik.
    Remélem, megtapasztalja saját bőrén, hogy milyen remek ez a törvény, és milyen nagyszerűen lehet élni a közmunkáért kapott bérből.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  33. emigrant
    “Németországban végzek rabszolgamunkát, hogy a gyerekeim ne dögöljenek éhen. Meg én se.”
    .
    Addig ne nézd le a végzett munkádat, amíg mások nem néznek le miatta. A németek szemében minden tanulásnak értelme van, és minden munkavégzés elismerésre méltó teljesítmény. (Lenne mit tanulni! Még neked is.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  34. Bármilyen választás/szavazás esetén a puszta távolmaradással, még a tömegessel is, van egy igen nagy probléma: sokféleképpen értelmezhető (lustaság, gyávaság, butaság, közöny, demokráciaundor, stb.), s ezért egy akkora médiatúlsúllyal rendelkező, annyira arcátlanul szélhámos maffiózórendszer, mint az orbáni, játszva félrekommunikálja.

    Véleményem szerint ezért a legjobb megoldás elvileg az lehetne, ha a valódi demokraták április 6-án nem csupán távol maradnának ettől a hatalomtechnikai cirkusztól, hanem egész napos rendszerváltó tömegrendezvényen demonstrálnának, egy erre alkalmas helyen.

    Természetesen ennek leginkább akkor lenne értelme, ha a magyar társadalom rendelkezne a valódi demokraták kritikus tömegével – mellyel szemben (sajnos) jó ideje erős kételyeim vannak… :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  35. http://www.atv.hu/belfold/20140323-tamogatja-orbant-az-egykori-nemet-kancellar
    -
    Nem találok szavakat….Helmut Kohl…
    Egyre jobban azt érzem, hogy én látok rosszul, megyek is szemüveget cserélni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  36. csakén
    2014. március 24. hétfő
    07:41

    Csak megjegyzem, hogy a levél eredetijét senki sem látta. ld.
    http://endresy.blogspot.hu/2014/03/level-ami-szinte-nincs.htm
    A miniszterelnökség honlapja sem, akik állítólag az mti-t tájékoztatták. l

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  37. Emigrant: utálom a mszp-t: a vezetője a pofámba hazudta az atv-n, h nem hallott még pártfinanszírozÁsi korrupcióról. Csak a párt status quo érdekli őket. A fenti érvelések relevánsak, de sajnos alacsony részvételnél is legitm lesz a választás, jogtechnikailag – jogelvileg nem, de ez hogy támadható? És NEM választásra buzdítottam, csak undorít, hogy adminnal az élen “nm rendes embernek” és mindenféle hülyének nevezik itt azt sok nyomorultat, akikhez a fenti szofisztikált érvrendszer nem jut el, az oktatási, média és egyéb szocializációs hiátusok miatt. Ne ítélj, hogy ne ítéltess. Ebből sikerült levonni, h imádom a mszp-t, háát, grat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  38. EMIGRANT: Egyébként őszinte megbecsülésem a munkádhoz, bár ne kelljen életformává válnia!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  39. csakén + Geo Cracker: minden, amit az MTI közöl, csak akkor vehető komolyan, ha azt legalább egy, hiteles hírforrás megerősíti.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  40. patyom kint
    “És ha bojkottál minden baller?? Akkor nyer a finesz az elindult 20 kamupárt közt”
    .
    látod, ehhez kellene tudni csupán egy nagyon kicsit gondolkodni is, nem csak úgy zsigerből, hasból nyomni a szöveget.
    Elárulom (bár már sokszor megtettem, de most a te kedvedért külön is), hogy mi lenne, ha a teljes orbáni ellenzék bojkottálná a választást:
    “ha bojkottál minden baller”- írod te magad az előfeltételt. Mit jelent ez? (ezen már ugye nem gondolkodtál, mert az megerőltető lett volna) Pedig ez éppen azt jelenti, hogy AKI ELMEGY SZAVAZNI, AZ ELEVE NEM IS AKART VOLNA SOHASEM A BALLEREKRE SZAVAZNI, HANEM VALAKI MÁSNAK A SZAVAZÓJA. Érted?????
    Na mi következik ebből? Az, hogy a bojkott esetén a 20 kamupártra leadott szavazatok éppen a fidesztől, vagy a jobbiktól vennének el voksokat, de nem a BALLEREKTŐL. Ezen most meglepődsz, ugye? Vagyis a 20 kamupárt indítása a BALLEREK teljes bojkottja esetén Orbán öngóljává válhatna (már ha lesznek olyan hülyék, akik a kamupártokra számottevő szavazatot egyáltalán leadnak), és esetleg azt idézhetné elő, hogy a bojkott miatti 50% alatti választási részvétel ellenére sem lenne meg neki még az alacsony legitimitású választáson sem a kétharmados parlamenti többsége. Na. Ez történhetne. Érted már, bárgyúkám?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  41. Az előbbieket kiegészítve: a másik lehetséges kimenetel pedig az lenne, hogy Orbán közel 100%-kal megnyer egy olyan választást, amelyet a társadalom több, mint 50%-a bojkottált, vagyis nagyon gyenge legitimitású lenne Orbán helyzete, amely következtében az eddig az erőshöz húzók szépen fokozatosan eltávolodnának tőle, és elindulna – exponenciális gyorsulással – az Orbán-rendszer eróziója, amelyet a diktatúra megbuktatása követhetné.
    .
    Ha a választáson a részvétel – akármilyen eredmény mellett – meghaladja az 50%-ot, akkor azzal a nép legitimálta az Orbán rendszert, és nem maga rendszer fog megkérdőjeleződni, hanem legfeljebb (de nem valószínűen) Orbán egy kis időre visszavonul újabb erőt gyűjteni a BALLEREK-kel való végső leszámoláshoz. Egy BALLER kormány pedig egészen biztosan nem lenne képes egy ciklust kitölteni (hacsak úgy nem, hogy a háttérben összemutyiznak a fideszmaffiával).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos