Ronai and Ronai
AMERIKAI

Irán azt állítja, újabb CIA-kémet tartóztatott le 2011. december 17. szombat 21:40 | RR Forrás: AN

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Irán azt állítja, újabb CIA-kémet tartóztatott le

Washington/Teherán – Az iráni hatóságok közlése értelmében lekapcsolták a Központi Hírszerző Ügynökség egy emberét. A drónügy után a két ország „kémháborúja” folytatódik.

Az iráni állami televízió a hírszerzési minisztérium bejelentését idézte. Eszerint az elfogott kém a szomszédos Afganisztánban és Irakban lévő, illetve volt amerikai bázisokon kapott kiképzést, és azt a feladatot kapta, hogy hamis információkkal tévessze meg az iráni hírszerzést.

„Ez az iráni nemzetiségű CIA-ügynök azt követően kezdte meg küldetését, hogy fegyverhasználati kiképzést kapott”, hangzik a minisztériumi közlemény. „Az iráni hírszerző ügynökök azonban azonosították és kémkedési küldetését leleplezték.”

A hírszerzési minisztérium állítása szerint az illetőt az afganisztáni Bagram légibázisról dobták át Iránba, de a kémelhárítás már várta; hagyták, hogy bejusson az országba, majd letartóztatták.

Magukat megnevezni nem kívánó jelenlegi és volt amerikai illetékesek a Reuters hírügynökséggel még novemberben közölték, hogy Irán a CIA több informátorát azonosította. Teherán utoljára májusban közölte, hogy az Egyesült Államok javára folytatott kémtevékenység gyanújával letartóztatott harminc embert; múlt hét keddjén pedig azt jelentették be, hogy tizenöt olyan embert fogtak el, akiket Washington és Izrael javára folytatott kémkedéssel vádolnak. A kémekre Iránban halálbüntetést is ki lehet szabadni.

Irán december 4-én jelentette be, hogy eltérített és a földre kényszerített az afgán határ közelében egy pilóta nélküli amerikai felderítő gépet, amit azóta a televízióban is bemutattak. Az Egyesült Államok azt állítja, a gép valószínűleg elromlott, ezért ért földet iráni területen.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

7 Reader’s Comments

  1. Ezek a majmok már annyi kémet elfogtak, már annyi kémrepülőt lelőttek, már annyi legjobb, legújabb, legszuperebb, legkeményebb, lergettegettebb, legtököktudjamilyenebb fegyvert fejlesztettek ki és állítottak hadrendbe, már olyan kiber- kémprogramjaik vannak, hogy mindebbe Darth Vader és csapata is belesárgulna…

    Jaj, hogy akkor az már Darth Ali, persze.

    Igaz, Jimbo?

    :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  2. Az információs háborúban a zárt rendszerek hátrányban vannak a nyíltakkal szemben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  3. Minden napra egy tojás (helyett) kém! Világ kémjei reszkessetek!:))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  4. VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  5. Gonoszka.
    Szemed jobb lett az operáció után?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  6. Mivan, ha valamelyik másik nagyhatalomnak fontos, hogy az amerikai haditechnikát sebezhetőnek mutassa?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  7. Szerintem Iránban van egy ” CIA-kém képző iskola ” aholis gyorstalpaló tanfolyamon hamisítják a képernyő-képes ál CIA kémeket. Hazai felhasználásra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Iránban kivégeztek egy ellenzéki költőt 2014. február 14. péntek | AN

Terrorfenyegetés Magyarországról 2014. február 12. szerda | AN

Börtönbe megy a fecsegő CIA-ügynök 2012. október 25. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos