Ronai and Ronai
AMERIKAI

Amerika szerint nem lőttek drónt az irániak 2011. december 5. hétfő 12:03 | RR Forrás: AN

  • Hozzászólások(48)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Amerika szerint nem lőttek drónt az irániak

Washington/Teherán – A legutóbbi amerikai cáfolatok fényében üres szájaskodásnak tűnnek azok az iráni kijelentések, amelyek szerint az iszlamista rezsim légelhárítása lelőtt egy RQ–70-es robotrepülőgépet, amely Kelet-Irán felett kémkedett. Egy drónt valóban keresnek, de nem valószínű, hogy Irán kezébe került volna.

A nevezett területen valóban élénk dróntevékenység zajlik, miután a pilóta nélküli repülőgépekkel rendszeresen végeznek felderítéseket Afganisztán terrorfertőzött területei felett. A NATO tájékoztatása szerint azonban a flottából egy drón hiányzik, és a jelzett területen tűnt el.

Irán már a múltban is többször – utoljára júniusban – jelentette amerikai, brit, sőt izraeli drónok lelövését, sőt, egy alkalommal azt is felröppentette, hogy az egyik robotrepülőgépet sikerült lemásolnia. Ezeket az állításokat azonban nem támasztotta alá bizonyítékokkal. A jelenlegi iráni technológiai elmaradottság ismeretében különösen hihetetlennek tűnik az az állítás, hogy robotrepülőgépet sikerült volna lemásolniuk.

Az Irán szerint lelőtt RQ–170-es egy, az Iránban arab nyelven sugárzó Al Alam tévécsatorna értesülései szerint nem szenvedett különösebb károkat, és most az iráni fegyveres erők birtokában van. Az iszlamista rezsim bejelentése szerint azzal válaszolnak az amerikai „agresszióra”, hogy az iráni légteret kiterjesztően értelmezik, vagyis jogot formálnak arra, hogy a határaikon kívüli ellenséges légi tevékenység esetén akcióba lépjenek.

A NATO afganisztáni erőinek az ügyben kiadott szűkszavú közleménye így hangzik: „Az UAV (ember nélküli légi jármű), amire az irániak hivatkoznak, lehetséges, hogy egy fegyvertelen amerikai felderítő repülőgép, amely a múlt héten Nyugat-Afganisztán felett repült küldetésen. Az UAV működtetői elveszítették a kontrollt a repülőgép felett, s most azon dolgoznak, hogy státuszát meghatározzák.”

Egy név nélkül nyilatkozó amerikai illetékes így fogalmazott: „Abszolút semmi nem utal eddig arra, hogy az irániak lőtték le ezt a drónt.”

Az állítólagos drónlelövést nem sokkal azután jelentették be, hogy Irán nemzetközi elszigeteltsége fokozódott, mivel iszlamista csőcselék tört be Nagy-Britannia teheráni nagykövetségére, és ott órákon át büntetlenül törhetett-zúzhatott, a hatóságok egyáltalán nem léptek közbe. A csőcseléket az Irán ellen atomfegyverkezése miatt hozott újabb szankciók háborították fel. Nagy-Britannia válaszként hazatérésre kérte fel a Londonban lévő iráni diplomatákat.

A brit diplomáciai misszió ellen elkövetett, a nemzetközi konvenciókba és kétoldalú egyezményekbe ütköző barbár támadás visszatetszést keltett a nemzetközi közösségben, s tovább fokozta Irán elszigeteltségét. Németország, Franciaország és Spanyolország hazahívta teheráni nagykövetét. Több nyugati ország további szankciókat vezetett be; az Európai Unió arra készül, hogy kiterjessze az országgal kapcsolatos feketelistát – amire az iráni jegybank is felkerülhet –, az Egyesült Államok Szenátusa pedig olyan intézkedésre, amellyel jelentősen megcsappanthatja Irán olajjövedelmét.

Teherán vasárnap kiadott figyelmeztetésében azt állította, az olajexportja elleni minden lépés megduplázhatja a nyersolaj világgazdasági árát, ami beláthatatlan következményekkel jár. Rámin Mehmánpárászt a Sárk című lapnak nyilatkozva a hordónkénti 250 dolláros árat sem tartotta kizártnak. A brit nagykövetség lerohanása után az ICE Brent januári ára 95 centtel emelkedett 109 dollár 94 centre.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
Amerika szerint nem lőttek drónt az irániak, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(48)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

48 Reader’s Comments

  1. Ez kísértetiensen emlékeztet Amerika, Szovjetunió feletti U-2, Powers vezette, felderítő gép lelövéséhez. Irán már rendelkezik a megfelelő fegyverekkel.
    Még tisztázni kell, hogy RQ-70, vagy RQ-170. drónrol beszélünk, mert így a cikk nem hiteles.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (8 szavazatból)
  2. Az pedig mitől hiteles, hogy valaki állítja, hogy Irán rendelkezik megfelelő fegyverekkel? Persze ha valaki az iráni kémelhárításnak dolgozik az már más :)
    Egyébként a teheráni brit követség megtámadása kísértetiesen hasonlít anno az amerikai követség elfoglalásához és a diplomaták túszul ejtéséhez. Ez jó válasz azoknak akik még mindig az iráni nép demokrácia utáni vágyát szajkózzák.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  3. Ha lelövik , nem kerül sértetlenül a kezükbe,
    ( Láttam a félhivataois IRNA TV fotóját a gépről. )
    Azt eltudom képzelni hogy müszaki meghibásodás miatt valami sicatgban állt meg végül dehát ez benne van a pakliban.
    Amit bevetnek az ellenség ellen , az a kezükbe is kerülhet.
    Naés akkor mivan ?
    Lemásolják…nagy dolog. Tömegben úgysem fogják tudni gyártani , ahhoz az kellene hogy szabadon kereskedhessenek a nyugati félvezetőgyártó cégekkel.
    Ugyanis a kamerarendszer és a nagytávolságú navigáció ezeket megkívánja.
    Pl. honnan a fenéből vesznek hozzá globális adatközlő rendszert ?
    Az a drága , nem maga a röpülő ! Hajók nagy marha antennákkal , szárazföldi rádiórelé állomások , műholdak…stb..stb..elképesztő mennyiségű szoftwer ! Ami ugyebár nem a drón fedélzetén van. Reménytelen dolog ezt lekoppintani.
    Modellrepülőt meg bárki tud építeni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  4. Avi.
    Ennyire naiv Te sem lehetsz, ha Iránnak nem lennének meg a megfelelő katonai elhárítási rendszerei már rég lerohanták volna. Egy darabig próbálták számítógépes vírusokkal lassítani a fejlesztést, de ez nem jött össze. Most pénzügyi szinten próbálják megfogni, de amíg Oroszország, és Kína áll a háttérben ez reménytelen lesz. Szerintem a németeknek és a franciáknak is van érdekeltségük Iránban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  5. stefán
    Azért gondolhatod, hogy egy ország lerohanása nem csak ukk-mukk fukkra történik. A politika és érdekek nagy úr!
    Azért nem biztatnék egy Irán barátot sem arra, hogy előre igyon a medve bőrére mert ha a kötél szakad akkor nem a Stuxnet vírus lesz a macskajancsiknak a legnagyobb problémájuk. Putyin és Kína ide vagy oda. :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  6. Avi.
    A Perzsa-tengeren át a Hormuzi- szoroson, Bandarnál a világ olaj felhasználásának kb.20% megy át naponta. Ha ezt Irán lezárja a megfelelő „technikai” eszközökkel akkor egy újabb olaj váltság van kifejlődőben. A nagyhatalmak ezért nem lépnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  7. Az irániak nem lelőtték, hanem kínai hackerekkel együttműködve “átvették az irányítást a drón felett”. Orosz és kínai mérnökök vizsgálják a technikát, van-e benne valami eddig ismeretlen fejlesztés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  8. Stefán, meg lehet próbálni a Hormuzi szoros lezárását.
    Elég mély a tenger ahhoz, hogy elférjen benne sok-sok tucat iráni “elzáró” hajó.
    Inkább egy olajválság, mint az állandó iráni packázás.
    Megjegyzem az elzáráshoz lenne néhány szava az öböl menti országoknak is, Kínáról nem is beszélve!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  9. Geyza!
    http://lemil.blog.hu/2011/11/08/hogyan_hackeljunk_predatort

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  10. Sanya.
    A mai elektronikus világban vannak olyan technikai kütyük, amelyek az egyik tankert átengedik a másik alatt meg aktivizálódnak. Ezeket lehet telepíteni tengeralattjárókról, repülőről, felszíni hajókról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  11. Próbálják csak meg….
    Akkor lesz nemulass igazán!
    Az első tanker sérülését követően Teheránban a bunker bérbeadók keresnek majd a legjobban……!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  12. Az, hogy lelőttek egy UAV – ot, vagy az valamilyen okból leszállt volna Irán területére az szinte teljesen mindegy. Ha lelövik, akkor a gép nem csak a találattól rongálódik, hanem a lezuhanástól is, és roncsolódik. Ha leszáll “véletlenül „ Iráni területen, akkor is fennáll a roncsolódás lehetősége, de ha esetleg valamilyen csoda folytán ép marad, akkor a gép felnyitásakor az önmegsemmisítő rendszer működésbe lép.
    Ha valaki azt hiszi, hogy Irán megállítását a nukleáris erejének fejlesztésében Irán jelenlegi haditechnikai ereje tartja vissza, még csak halvány segédfogalma sincsen az erőviszonyokról!

    Az viszont tény, hogy ha sokkal több sugárzóanyag halmozódik fel Iráni tulajdonban, akkor egy esetleges megsemmisítő csapás megnöveli az un.” piszkos nukleáris hatást”. Ez a radioaktív anyagok szétszóródását jelenti, termonukleáris hatás nélkül is.

    Megítélésem szerint ha Iránt ellenségei meg akarták volna semmisíteni, akkor erre legalább 15 – 20 éve megfelelő fegyverzettel rendelkező Izraelnek alkalma lett volna, és még legalább 8 – 10 hónapig minden tömeges rádióaktivitást előidéző beavatkozás nélkül, minden további nélkül megteheti.
    Igaz, hogy Irán – a nemzetközi életben teljesen szokatlanul – csak néhány éve jelentette ki hivatalosan, hogy Izraelt „el kívánja törölni a föld színéről” és ezt nap mint nap hivatalosan meg is erősíti, ezzel pedig szinte teljes erkölcsi felmentést ad Izraelnek, hogy megelőző csapással ezt a megsemmisítő veszélyt elhárítsa.
    Eddig Izrael türelemmel viseltetett és nem használta ki erőfölényét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  13. Mi most eljópofizunk ezeken a világi dolgokon, de ha élesre fordul a helyzet a kocsim tankja porzani fog.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  14. Avi

    Pedig tudnod kéne neked (is), hogy sem a brit nagykövetség “letámadása”, sem a jóval korábbi amerikai nagykövetségi túszdráma nem feltétlenül nyert széles társadalmi támogatást, még ha utóbbi esetén a sah iránti gyűlöletből sokan elégtételnek is képzelhették a nemzetközileg háborús cselekménynek számító eseményt. Iránban a lakosság döntő többsége igenis utálja a rezsimet, de velünk ellentétben igazi állami terrorral kell szembenézniük, az ellenzéket és az elégedetlenkedőket tömegesen zárhatják jogtalanul börtönbe, tüntetésekkor lőhetik halomra őket, és senki se tudja, hogy ha sikerülne is megszabadulni a mullahoktól, mit hozhat a jövő; teljes anarchiát és polgárháborút, nyugat-barát világi sahot vagy képviseleti demokráciát? Ezek igen fontos kérdések, fontosabbak, mint az, hogy Irán hogy viselkedik a többi állammal.

    Én most is azt hangoztatom, hogy semmiképpen se szabad nyílt háborúba bonyolódni, különben a nép ugyanúgy a vezetés mögé sorakozik fel, mint ahogy azt tette az iraki-iráni háború kezdetén, amikor is az iszlámfasiszta rezsimnek tett óriási szívességet azzal Szaddám, hogy a forradalom elárulóinak hatalmát betonozta be ahelyett, hogy hagyta volna meggyengülni azt a sahot elüldöző irániak segítségével (persze tudom, hogy ennek semmi köze sincs a kormányzati formához, az olaj mindenek felett áll). Jobb lenne aktívabban, céltudatosabban támogatni a demokratikus belső ellenzéket, propagálni Amerikát és mélyen az ország testébe vájó gazdasági szankciókkal megregulázni a zsarnokságba hajló rendszert, igaz utóbbit Oroszország és Kína saját gazdasági érdekeit féltve állandóan elszabotálja azzal a hitvány, szűk látókörű külpolitikával, hogy ez a közép-ázsiai hatalom nem fordulna ellenük, pedig dehogynem tenné.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  15. Animebj
    Kár ezen vitatkozni, hogy mennyien vannak akik támogatják és mennyien akik ellene vannak az iráni fasiszta rezsimnek. Te sem élsz ott és én sem. A lényeg, hogy az ő államuk egy másik ország elpusztítását nyíltan hangoztatja és készül annak elpusztítására. Amennyiben nem hagynak fel ezzel akkor sajnos a népnek is szenvednie kell a következményeket. A háború már csak ilyen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  16. Azt gondolom, ezt az iréni kamu hadiipart, meg a tipikusan iszlámnáci nagypofájúskodást már kitárgyaltuk párszor, de látom, csak nem jött át minden… akkor nagyon röviden:

    stefán:

    - Barátom, eddig úgy tudom, elfogadtad, amiket írtam, kérlek, ezeket is gondold át.

    “…Ez kísértetiensen emlékeztet Amerika, Szovjetunió feletti U-2, Powers vezette, felderítő gép lelövéséhez. Irán már rendelkezik a megfelelő fegyverekkel…”

    1,
    - Nem rendelkezik.

    Nem csak a megfelelő fegyverekkel nem rendelkezik, de az ezekhez szükséges radarokkal, szoftverekkel, kibervédelemmel sem.

    Ha pedig szakszerű cikket akarsz olvasni erről, akkor ajánlom az Aranysasmagazin 2006/5 és /6. hosszú, szakértői, elemző cikkeit.

    2,
    Ez az egész egyáltalán nem emlékeztet az említett esetre.
    ….
    Akkor ugyanis két szuperhatalom feszült egymás ellen, akik között akkoriban nem volt még az a félelmetes technológiai9 szakadék, ami a hetvenes évek végétől jellemezte őket.

    Ne vicceljünk már…

    “..ha Iránnak nem lennének meg a megfelelő katonai elhárítási rendszerei már rég lerohanták volna…”

    - Téves.

    1,
    Attól, mert valakinek nincs meg a megfelelő katonai elhárítása, nem fogja lerohanni őket a zusákok, meg a zizraeliek, de még a zsidókok sem.

    Miért tennék, nem érdeke senkinek Irán romba döntése.

    2,
    Addig próbálnak diplomáciai úton tenni bármit is, míg végleg el nem dől a dolog.
    Ez pedig akkor fog bekövetkezni, ha a nuke már közvetlenül összeszerelési fázis előtt lesz.

    De CSAK akkor.

    “…próbálták számítógépes vírusokkal lassítani a fejlesztést, de ez nem jött össze…”

    - De igen, óriási károkat okoztak. Nagyon nagy pénzekbe került a rohamléptű újjáépítés, így a kár dupla.

    A kibertámadás célja a lassítás, a tesztelés, és a károkozás volt, nem a teljes leállítás. Ez nem is lehetett cél.

    “…Hormuzi- szoros…Ha ezt Irán lezárja…”

    - Nem figja tudni, de ezt kb. ötször már leírtam, miért.

    Reménytelenül elavult, kis létszámú haditengerészetének nulla esélye van bármilyen korszerű amerikai, vagy bármilyen korszerű tengeri haderővel szemben…

    Amikor a nyolcvanas években egyszer ezt megpróbálták, az USA kb. akkora erőfeszítéssel lőtte rommá az egész bandát, mintha egy gyakorlólövészetet hajtottak volna végre.

    Mindjárt folytatom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  17. folyt.

    Szóval, ennyit az iráni “blokádról”.

    Sem a blokád létrehozásához, sem annak fenntartásához nincsenek meg a minimálisan szükséges eszközeik sem.
    És ha hozzátesszük, hogy az ellenfél a világ valaha létezett legfélelmetesebb, hipermondern tengeri hadereje lenne…
    Melynek egyetlen flottája akkora ütőerőt képvisel, mint az egész világ összes haditengerészete együtt véve… és akkor ilyen flottából van nekik jelenleg hét… hagyjuk már az “iráni blokád” hülyeséget.

    “…sok-sok tucat iráni “elzáró” hajó…”

    - Mi az, hogy “elzáró hajó”?

    Tengeralattjárók?

    Melyekből Iránnak a legjobb egysége is a hatvanas évek szovjet technológiája?

    Azokból is csak egy pár darab van bevethető állapotban?

    Ne már.

    “…ha élesre fordul a helyzet a kocsim tankja porzani fog….”

    - Nem fog.

    Ha az iráni olajkitermelés bármilyen okból leáll, vagy jelentősen csökken, az OPEC tagországok, de főleg a szunnita arab diktatúrák mindenképpen növelni fogják a kitermelést.

    Így semmiféle olajválság nem várható, de még jelentős drágulás sem.

    Szóval…

    Ne aggódjon senki, az iszlámnácik a kellő időben, és a kellő erővel le lesznek zúzva.

    Hogy ez az idő mikor jön el – az kizárólag az iszlámnáciktól függ most már.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  18. És még valami:

    - Ez az Egyiptom tényleg iszlámnáci diktatúra lesz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  19. Akkor hát, irán már megint lelőtt kedve szerint egy drónt, és jól lemásolta… hahaha, az eredmény a nagyon büszkén bemutatott első iráni robotrepülő lett – kb. a hatvanas évek nyugati kísérleti technológiájának meg is felel.

    Idióták…

    De várjatok csak, még azt is üvöltözték tegnap, hogy bizony aztatat nem lelőtték, hanem “iráni hackerek átvették az uralmat a gép fölött, és lazán lehozták”… haha, ezek tényleg hülyék, :)

    Nnna, ez a magatartás az egyik ok, amiért iszlamista haderők, vagy bandák soha nem fognak tudni győzelmet aratni egyetlen nem muszlim haderőn sem.

    Ajánlott cikk ehhez:

    Miért veszítik el az arabok a háborúikat?

    (nem csak arabokról szól, hanem minden muszlim erőről, tessék elolvasni)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  20. Gyanús nekem ez a ” meghekkelték ” duma.
    Ezek a gépek tudomásom szerint rendelkeznek autonóm önirányítással is pont ilyen esetekre , mikor valami rádiós eszközökkel próbálnak jeleket lőni rájuk.
    Inkábbcsak leeshetett magától. Még egy modellrepülő is beeshet a tarlóba , holott nincs is benne béna pilóta.
    Én pl. kétszer estem be a tarlóba. Első alkalommal szerencsére közel volt a helyi népbolt , ahol elláttam magamat sörrel mert jóltudtam : mikor majd éjjel odaér a mancsaft a szállítókocsival , balhézni fognak ha nem ihatnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  21. Eldrad,
    azt hiszem, a vitát bezártad bölcs benyögéseddel: „ Ez az Egyiptom tényleg iszlámnáci diktatúra lesz!” Csupán annyival toldom még meg, hogy Líbia és a többi azonos kaliberű „világvárós” ország szintén. Nem veszitek észre, hogy képtelenek békében élni egymással? Miért? Arra most nem adok választ, mert ha én is belököm az esszenciát – a magvas gondolatodnak a folytatását –, valószínű végleg ki leszek tiltva életfogytiglan tőletek.
    .
    Csupán annyit bökök még hozzá: a vitazáró lényeget én már az „arab tavasz” idejében közöltem a hatalmas felhőkarcoló legtekintélyesebb személyiségének a Nagytiszteletű Házmesternek és a disztingvált baráti körének. Akkor majd megszakadtak, úgy vigyorogtak az oldalukat szorongatva. Mit ad Isten… izé… a felettünk lakó, aki helyeslően bicegetett a vastag szalonnanyakán nehezedő kopasz fejével nekem. Elérzékenyülve, könnyes szemmel akceptáltam a kedves ismerősömnek a biztatását, akit mindenki a harminckilenc emeletes felhőkarcolóból a leghülyébbnek tart. (Vele csak este tartok kapcsolatot, amikor senki sem lát.) Nem könnyű a mai időben politizálni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  22. Avi:

    Értem, tehát azért kellene megbocsátania (majd?) egy átlag iráninak családját lebombázó külföldi hadseregnek, mert nem vette a fáradságot arra, hogy magától megszabaduljon az iszlámfasiszta rezsimtől. Ennyire előítéletesen gondolkodni a nácik szoktak, mert tudod, senkinek sincs semmi köze, hogy hány iráni veszi a bátorságot arra, hogy szembeszálljon az elnyomással pontosan úgy, mint nekünk, kommunista kishalként 1956 előtt és után, hiszen mindenkinek egy, azaz EGY élete van, és nem mindegy, hogy egy sikertelen tüntetés vagy rezsimváltás miatt akasztófán vagy sortűz előtt végzed, illetve hogy (jobb esetben?) évtizedekre bebörtönöznek. Militáns vérszomjból persze nem lehet józan, objektív ítéletet mondani erről, nem meglepő, hogy ezen a fórumon sokan kritikátlan Amerika- és Izrael-párti, bele se gondolva, át se érezve a legminimálisabban sem, hogy ellenfeleiket mi hajtja és persze hogy népük miért nem cselekszik.

    Eldrad:

    Avi-hoz hasonlóan te is úgy elvagy ájulva Amerikával, mintha félistenség lenne. Kérdem én, hol volt a hipermodern technológiájuk behozhatatlan előnye Vietnamban, és persze hol van napjainkban Afganisztánban, Irakban? Hol? Miért nem tudták-tudják legyőzni ezen országok lázadóit, felkelőit és terroristáit? Tudod, hiperszuper-célkövetős bunkerromboló bomba ide, orráig felfegyverzett pilóta nélküli drón oda, a háború jellege nem változott több ezer éve, még mindig szükség van a katonák személyes jelenlétére, arra, hogy háztól-házig, barlangtól-barlangig, erdőtől-erdőig bemenjenek, és végezzenek avagy feltartóztassák az ellenséget, és egy olyan szuperhatalom esetén, mint az emberi jogokért állítólag nagyon érzékeny Amerika, nem engedheti meg magának a vietnami stílust, azt, hogy a gerillák miatt a civil lakosságot is lemészárolja, felperzseljen egész országokat vagy következetlenül eltussoljon minden háborús bűnét azzal a kétszínű frázissal, hogy a világbékéért tette. Hát persze, az arab diktatúrák sokaságát támogatta és támogatja ma is annak ellenére, hogy ők csak súlyosbítják a közel-keleti térség helyzetét, “stabilizáló” hatásuk pedig pontosan az idén mondott csődöt jó pár esetben. Aztán csodálkozik, hogy a Nyugattal barátságtalan, sőt akár ellenséges pártok kerülnek hatalomra. Orbán Viktor is hülyére veszi az embert, de hála Istennek legalább semmiféle befolyása sincs a világra nézve, mint az amerikai elnöknek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  23. Eldrad.
    Írásaidat mindig figyelmesen olvasom és elemzem, bár meg kell mondanom, hogy egyéni stílusban osztod az észt.
    Nem tudom emlékszel-e rá 1979. nov. 4. amikor volt a túsz dráma, ami egészen 1981. jan. 20. tartott. Irán több mint 1 éven keresztül fogva tartott amerikai állampolgárokat. Jimmy Carter próbált egy kimenekítő akciót indítani, ami kudarc lett. Az erős „homokviharra” fogták a sikertelenséget.
    A G.I.Joe-k mindent megtettek, de a mentési akció nem sikerült.
    A világ egyik legnagyobb hadereje nem tudta kiszabadítani állampolgárait!
    Aztán itt vannak a Kilo-osztályú tengeralattjárók. Igaz nem sok van belőlük kb. 15-20 db. Viszont olyan halkak, hogy a felderítésük problémás.
    Eldrad, nem szabad lebecsülni Iránt, még meglepetést okozhat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  24. Animebj
    Senki sincs elájulva Amerikától. Irán ügyben pláne. Akkor most fordítsuk meg a véleményed: téged kurvára nem zavar, hogy izraeli civileket készül lemészárolni egy tébolyult vezette ország vezetése? Azokkal akkor most mi van? Amikor a te családodat fenyegetik akkor ne haragudj de rohadtul nem fog érdekelni a fenyegető családi boldogsága!
    Az aztán tényleg sajnálatos, hogy nem tudják eltávolítani az Irániak a mocskos vezetőjüket, de ha jól belegondolsz akkor gondold csak kicsiben Magyarországra a dolgokat. Mi itt páran verjük magunkat az Orbánfasiszta rezsim ellen. Ettől függetlenül én is te is és azok a pár tízezren akiknek nem tetszik a rendszer ugyanúgy viseljük a külföld által különböző leendő szankciókat mint akik széles nyelvvel próbálkoznak a saját diktátorunk hátsó feléhez hozzáférni.
    Speciel az 1956-ról ha szabad akkor nekem azért különvéleményt szeretnék bejelenteni mert én nem látom azokat a dolgokat annyira egyértelműen üdvözölendő cselekedeteknek mint az manapság divatos. Bár ahogy elnézem jövőre már kifogják iktatni a nemzeti ünnepek sorából és Szálasi kivégzésének napját fogják gyásznappá nyilvánítani.
    Te azért nyugodtan viseljél virágfüzért a nyakadban és a régi hippikhez hasonlóan ringasd magad az álmaid világába, mi azért akár Eldrad is próbáljuk valóságosan érzékelni a világot a maga valóságában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  25. stefán:

    1,
    Én nem osztottam most az észt, hanem tényeket írtam le.

    2,
    A ‘79- es túszügy elemzése most nem téma, de ennek az ügynem semmi köze ahhoz, amiről írtam.

    3,
    A KILO teng.alattjáró ócskavas, a hatvanas évek szovjet technológiája.

    Már megjelenése idején sem számított többnek, mint egy átlag alatti termék, egy vészmegoldás. Nehogy már ezt egy lapon említsük a hipermondern amerikai tengeralattjárókkal, flottával…

    Ne már, komolyan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  26. Avi:

    - “Animebj” egyre eszeveszettebb hülyeségeire a legjobb ellenszer, hogy el sem olvasod, mit ír.

    Én már régóta így teszek, de ahogy nézem, mások is – a neki szánt válaszok hiányából gondolom, így lehet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  27. Animebj, én azt hiszem, tán tudom, hol tévedsz, amikor azt mondod, az irániak nem szeretik a saját rendszerüket. Lehet, hogy egy része valóban nem, de abban tévedsz, hogy a diktatúrával van problémájuk. Miként a magyaroknak se azzal van problémájuk, hogy Orbán diktatúrát épít. Kisebb gondjuk nagyobb. Nekik az a gondjuk, hogy nem tömhetik meg a hasukat a semmire. Iránban még érdekesebb a dolog, ott ugyanis van egy borzalmas olajkincs, az ország pedig ezzel 1979 óta nem tud mit kezdeni. Ennek az országnak több mint a fele 16 éven aluli, akik pontosan látják, hogy ha nem történik valami, akkor az ő jövőjüknek lőttek. Ugyanannyi olajon ülnek, mint Szaúd-Arábia, és nem értik, hogy akkor náluk is miért nincs ugyanaz, mint ami Szaúd-Arábiában. De szó nincs arról, hogy demokráciavágy lobogna bennük, vagy hogy nem gyűlölnék eszelősen a zsidót, amerikait és általában a fehér embert. Kanál vízben megfojtanák, kisebbrendűségi érzésből. Elegük van abból, hogy semmi remény, mindenki munkanélküli, és az ajatollahok még kussoltatják is őket. Ennyi a belső ellenzék ideológiája. Ebbe simán belefér, hogy feldúlom a brit nagykövetséget, főleg ha a rendőrség hagyja, és egy kicsit kieresztem a gőzt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  28. Animebj: “Kérdem én, hol volt a hipermodern technológiájuk behozhatatlan előnye Vietnamban, és persze hol van napjainkban Afganisztánban, Irakban? Hol?”

    Magad adtad meg a választ:

    “Amerika, nem engedheti meg magának a vietnami stílust, azt, hogy a gerillák miatt a civil lakosságot is lemészárolja, felperzseljen egész országokat”

    Erről van szó. Ezt a barbár orosz engedheti meg magának Csecsenisztánban. Pedig ez a megoldás. Nem tudom, melyik hadvezér mondta: ‘”Abban a pillanatban, hogy a háborúnak nem az ellenség megsemmisítése a célja, az a háború elveszett”.

    Ezért nem nyer Amerika Afganisztánban. Ha nem csipesszel próbálná kiszedni a polgári lakosság közül a terroristákat, hanem egész provinciákat kiszőkítene, akkor már rég nem létezne az egész alkaida-talibán probléma.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  29. Stefán,a túszdráma idején az lett volna a megoldás, hogy amennyiben a túszok 24 órán belül nem szabadok, Irán megsemmisül. Nem fog létezni tovább. Egy lyuk marad a helyén, ami feltöltődik tengervízzel. De hát egy nyálát folyató, dilinyós georgiai mogyoróültetvényestől nem lehetett ezt elvárni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  30. “osonka”
    Na most aztán egy életre elástad magad Animebj barátunk előtt:)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  31. osonka.
    Hidd el, hogy Iránnak megvan a megfelelő hadiipari felszereltsége. Amikor dúlt az iraki-iráni háború a nyugat és amerikai hadianyaggal látta el Irakot, Irak mégsem tudott győzni.
    Eldrad.
    Ezt a tengeralattjárót most már a kínaiak gyártják a kor követelményének megfelelő technikával.
    Egy atom meghajtású tengeralattjáró, mind egy repülő, kondenzcsíkot húz maga után, hiszen a reaktor hűtéséhez mindig friss víz kell. Ezt infrakamerával nyomon lehet követni.
    Ami meg a légvédelmet illeti kb. 1 éve állították hadrendbe az új S-300. légvédelmi rendszert.
    Ami meg a drónt illeti, a hírek szerint épphogy csak átlépet a határon és már hullott, mint a falevél.
    Na, most ne hogy azt higgyed, hogy el vagyok ájulva az iráni légvédelem hatékonyságától, nem, számolni kell vele. Úgy néz ki, hogy felnőttek a technika alkalmazásához.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  32. Szerintem kár itt vitatkozni, hogy kinek milyen technikája van vagy nincs. Valószínűleg nem kötik az orrunkra. Azért a drón lelövéshez csak annyit, hogy emlékszem a Jugoszláv háborúban mekkora nagy pofával harsogták a lopakodó lelövését egy őskorból való radar segítségével míg nemrégen derült ki, hogy egy az amiknál szolgáló fickó juttatta el a szerbeknek a repülő repülési tervét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  33. Olvasva a Washington Post témában megjelent cikkeit, a történtek miatt elvetik a cyber-támadást, valamint az iréni légvédelem “képességét” a drón lelövésére- irányitásának átvételére.
    OK.
    Akkor nyilván leesett.
    A hiba a feladónál keresendő.
    A postás a hibás.
    Majd meglátjuk, mert akkor nyilván felelősök is lesznek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  34. Avi.
    Egyet értek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  35. Nem tudom, hogy kiadta a mínuszt, de Avinak igaza van az F-117. repülőt egy kőkorszaki radarvezérléssel lőtte le egy MIG 21. vadászgép. Tudták, hogy hová kell települni. Újra hangsúlyozom MIG-21. A következő napokban orosz és kínai „turisták” vásárolták a helyi lakosoktól a szuveníreket. Nem sokkal később megjelent Kína, J-20. lopakodó technikával ellátott repülője. Az oroszok kicsit előbbre jártak.

    Eltértem az eredeti cikk tárgyától, viszont azt fent tartom, hogy Iránt megtámadni felelőtlenség.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  36. Osonka : plusz + 5 :D
    Ja….egy ilyen drónt még vadászpuskával is lelehet lőni..nem kell ahhoz nagy tudomány. Föleg ha egy országnak vannak lefátyolozott amazonokból álló céllövész dandárjai hehehe…
    Kilo osztályú kínai tengerelettjárók…..uggggyan kérem…ne röhögtessük Géyzabácsit , még leesik a hokkedliről.
    Meg az iráni szuperteknika….ami ellen hatástalan a Nyugat dekadens harcmodora…Áááhh..inkább rívok az ekkora hülyeségeken , röhögés helyett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  37. A MIG21 jelenleg bármilyen repülőt le tud lőni , feltéve ha a pilótája meglátja a másik gépet és a másik gép pilótája későn ébred , nem hajt végre az oroszok USA.-ról koppintott levegő-levegő rakétája elől kitérő manővert.
    A MIG21 még MA IS jó gép lenne , kissé korszerűsített alacsonyabb fogyasztású hajtóművel és hát persze modern elektronikával.
    Manőverezni ugyan nem nagyon tud de isszonyatosan gyors !
    Magassági elfogóvadásznak kiváló.
    Csakhát lejárt az ideje.
    Az F117 viszont hangsebesség alatt repül bőven. Csaképpen a FELDERÍTŐ lokátor nemveszi észre. Tűzvezető módban ugyan észreveszi , de akkor meg nemtudja hol keresni a nagy marha égboltban , a keskenyre fogott radarhullám-nyalábbal. Ez itt a probléma.
    Ha ismeretes a lopakodó tervezett útvonala , akkor még kézifegyverekkel is le lehet szegényt lőni.
    Szerintem pont ez történt Szerbiában. Kiálltak a dombtetőre a gép esedékessége előtt fél órával , mint stüszivadász a magaslesre és várták a madarat , csőretöltött Kalasnyikovokkal.
    Láttam a lelőtt gép roncsairól készült fotókat:
    Jól megvolt sorozva , televolt lyuggatva , mintha a Maffia számolt volna le vele !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  38. Geyza.
    Akkor most miről is beszélünk, vitatkozunk?
    Avinak igaza van!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  39. Avi:

    Én soha nem állítottam, hogy a zsidó államnak ne lenne joga megvédenie magát, csak hát a nemzetközi közösséget illetve a hatalmasságokat nem lehet azzal lerázni, hogy Iránt annak nyílt titka, a terrorizmus globális szintű önérdekű támogatása okán egyik napról a másikra letámadjuk. Az USA jól játszotta ki kártyáit a 2003-as iraki invázió előestéjén, képes volt addig elhitetni mindenkivel Szaddám tömegpusztító atomarzenáljának létét, amíg az országot teljesen meg nem szállták, és el nem lehetetlenítették egy időre az ellenállást. Hogy aztán kiderült, hogy nincs nukleáris fegyvere, az már csak hab volt a tortán, a cél, hogy Amerika kemény, és olajban gazdag pozíciót szerezzen a Közel-Keleten, mindennél fontosabb. Ezzel szemben Izrael ugyan rendelkezhet a legmodernebb, legjobban képzett hadsereggel, de ha nem lesz képes ilyen jó kézi vezérlésű médiatálalást adni a hadjáratnak, hanem pusztán csak odarepül oszt’ bumm-bumm, nos akkor biztosak lehetünk abban, hogy a megtámadott rezsim kerül ki győztesként, mint akinek igenis nagy szüksége van az atomfegyverekre, hogy megfélemlítse a rátámadókat. Egy ilyen, nemzetközileg több oldalról is bevédett legitimálás erejét pedig halálos dolog lebecsülni, jutalomként még az iráni nép is mögé sorakozhat fel, hiszen országuk függetlenségét félhetik, így elfeledhetik, milyen egy nyomorult helyzetbe is élnek.

    Amúgy miért vagyok én hippi? Az Iránnal szembeni háborúellenesség talán egyenlő a füves cigi okozta tévképzetekkel vagy mi? Nem hiszem, csak összességében az bánthat téged (is), hogy különvéleményem van, és ezt az iráni rezsim melletti kiállásnak értelmezheted.

    Eldrad:

    Nem kértem, hogy válaszolj hozzászólásomra, főleg akkor nem, ha az iszlám általánosításod után ezen a téren is sikerült kioktatni téged. Hidd el, a lekezelő stílusod ugyan a idetévedő fidesznyikek, neonácik esetén még hellyel-közel érthető, de ha náluk sokkalta komolyabb vitát váró hozzászólóval akad dolgod, az már inkább téged minősít, mint célpontodat. Legalábbis Engem nagyon nem tántorított el halandzsád a technológiáról, Amerika bálványozásáról és sok másról, én ennél sokkal önzőbbnek és bonyolultabbnak tekintem a világot, ahol csak a történelem ritka rossz pillanataiban alakulnak ki a Jó és a Rossz határa, addig mindenki aki megteheti, saját pecsenyéjét sütögetni, bármi máson is kell azért átgázolnia.

    Félre ne értsd, nem tartom magamat intellektuálisan magasabb rendűnek, de inkább cáfold meg állításaimat tényekkel és érdekes megfogalmazással, minthogy nagy ívben félrelöknél, mint egy közönséges habzó szájú őrültet.

    osonka:

    Való igaz, hogy nincs háború ártatlanok halála nélkül, de a vérszomjas hadjárattal sem biztos a siker, főleg egy olyan ország esetén, mint Afganisztán, amelyet egyetlen nagy hódító se tudta teljesen az uralma alá hajtani, amióta világ a világ. A Talibán sem feltétlenül azért tud jól elrejtőzni a civilek között, mert azok félnek a megtorlásától, sokan szegénységük vagy a korrupt hadurak és a magatehetetlen állam miatt állnak be soraikba azt remélve, hogy jó lóra (tevére?) tettek vele, pedig sajnos nem lesz nekik jobb a sorsuk, sőt.

    Ugyanakkor ahogy Te is írtad, Amerika nem Oroszország. Ebbe a szuperhatalomba az emberiség történelme során talán egyedülálló módon lényegesen több lelkiismeret és emberség szorul, mint a közép- és újkori európai nagyhatalmaknak együttvéve (sem) volt, ezért példát kell statuálnia azzal, hogy a legbrutálisabb terrormerénylet után sem fogja az elkövetőket “bújtató” lakosságon bosszút állni. Ezt még a II. világháborúban se tette meg, pedig akkor olyan diktatúrák, mint a Harmadik Birodalom és a Szovjetunió gy.k. természetesnek vette, hogy egész falvakat, kis városokat irtott ki az ellenállók és a partizánok miatt. Tudom, elég gyakran ostorozom az USA-t, de mégis legyen annyi tartása, hogy az adófizetői pénzén jópofáskodjon, támogassa a helyieket és az életképtelen afgán “demokráciát”, mert ez mégiscsak jobb, igazabb, mint simán szétbombázni minden falvat, ahol kidugja a fejét egy nyomorult terrorista. Neki igenis többnek kell lennie, mint a történelem számtalan elnyomó hódítójának.

    Na jöhet a mínuszolás…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  40. Animebj
    2011. december 6. kedd
    20:17
    Örülök, hogy különvéleményed van. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  41. “…Ezt a tengeralattjárót most már a kínaiak gyártják a kor követelményének megfelelő technikával…”

    - Részgazság.

    Kína valóban képes vagy 10 éve magas minőségű fegyvereket gyártani, de ezek még mindig messze elmaradnak a tényleges élvonaltól.

    A KILO t.alattjárókat pedig egyszerűen lehetetlen már modernizálni, mert ezt a felépítésük nem teszi lehetővé (kb. mintha valaki egy régi T 55 tankot akarha hipermodern M1A2- vel vetekedő géppé átépíteni).

    “…Ami meg a légvédelmet illeti – irániak – kb. 1 éve állították hadrendbe az új S-300. légvédelmi rendszert…”

    - Téves, az oroszok 2007- ben elálltak az üzlettől.

    Az irániak bőgték 2010- ben vele a világba, hogy ők biz megépítették a saját s 300- at, ami sokkal jobb mint az eredeti, és mindent lelő, meg ilyenek. (szokásos, gyermeteg iszlámnáci pofajártatás, mindenük van, mindenük a legjobb, legszuperebb, legújabb, stb).

    És még egyszer:

    - Az S 300, de a többi korszerű rakéta sem ér lófütyköst sem, ha nincsenek meg hozzá ezek: megfelelő felderítő- figyelő- kommunikásiós eszközök, ultramodern kibervédelem, kiképzett kezelő- és karbantartó személyzet, és alkatrész utánpótlás.

    Iránnak ebből egy sincs meg.

    “Mig 21VS F 117″

    - Jaj, hagyjuk már ezt az állati baromságot… 1999- es Panoráma adásban Nógrádi György előadásában hallhattuk az akkor már nyilvánosságra került történetet, amit egyébként én is többször leírtam itt, úgy látom, hiába.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  42. “osonka”

    Úgy látom, Ön Animebj-el ellentétben nem nagyon ismeri az iráni viszonyokat. Egy olyan országot szidalmaz, ahol több ezer éve Zarathusztra hagyományai még mindig élnek “jót gondolj, jót mondj, jót cselekedj”. Ahol a világ elsö törvénykönyvét vésték köbe, amikor se a kereszténység, se az iszlám, se az amerikai demokrácia sehol sem volt. Ma a 80 milliós lakosságnak csak egy töredéke fanatikus, a többség igenis Európa-és amerikabarát. Afganisztánnal, Irakkal és Pakisztánnal ellentétben nagyon nagy hangsúlyt fektetnek az iskolázottságra, az egyetemeken a diákok 60%-a nö. Rendkívül vendégszeretöek és ha a Ramadán véletlenül egybeesik a Nouruzzal (perzsa újév), akkor bizony nem böjtölnek, hanem ünnepelnek.

    Az már egy más kérdés, hogy fent azok a diktátorok ülnek, akiknek az elödjét Amerika segítette hatalomra, hogy a fiatal demokráciát a shah elüldözése után szétzilálja, hogy hozzájuthasson a világon egyedülálló minöségü köolajhoz, amit Izrael ma is importál Rotterdamon keresztül (erröl az izraeli EnergiaNews számolt be) és hogy növelhesse a befolyását a térségben. Iránt nem lehet lebecsülni, se katonailag, se gazdaságilag. A gazdasági bojkott miatt önellátók lettek, önállóbbak, mint Magyarország. Kisebbrendüségi érzésük pedig egyáltalán nincs, nagyon büszkék a több ezer éves KULTURÀjukra. Szaúd-Arábiát egy perzsa sem kívánja magának, a perzsák nem arabok. A brit követséget pedig nem az ellenzék dúlta fel, hanem egy fizetett, a város által is ismert verekedös banda.

    A diktatúra ellenére sem idegengyülölök, a magyarok kétharmada pedig a demokrácia (ami szünöben van) ellenére is azok.
    Fanatikus emberek mindenütt vannak, pl. olyanok, mint Ön, akik extrém kifelyezésekkel uszítanak egy egész népcsoport ellen, nem az egyéni, hanem a kollektív felelösséget és büntetést keresve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  43. “…Ha ismeretes a lopakodó tervezett útvonala , akkor még kézifegyverekkel is le lehet szegényt lőni…”

    - Ismeretes volt, mert egy francia NATO összekötőtiszt (magas, bizalmi beosztásban) elárulta a szerbeknek.

    Mit mondjak, nem díjazta a NATO ezt a fajta szolidalitást… :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  44. Eldrad:
    Pont erre céloztam .
    -
    Zarathusztra:
    Noazmár derékdolog lehetett a perzsáktól. Az a jó kis törvénykönyv.
    Kár hogy azóta sem fejlődtek túlsokat , holott már hatezer évvel ezelőtt is az egyik legvérengzőbb hatalomnak számítottak .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  45. Ez meg mi?

    “…olyan országot szidalmaz, ahol több ezer éve Zarathusztra hagyományai még mindig élnek “jót gondolj, jót mondj, jót cselekedj”…”

    - Aha… akkor biztos én értettem félre az iráni népvezéri banda, és az ezeket hatalomra segítő- hatalmon tartó többség őrjöngő, patologikus, és rendszeres dühöngéseit, meg a teljesen nyílt agymosó iszlámnáci médiapropagandát, amit a lakosság nagy része egy az egyben bevesz.

    OK.

    De ez:

    “…- a Shahot – Amerika segítette hatalomra, hogy a fiatal demokráciát a shah elüldözése után szétzilálja, hogy hozzájuthasson a világon egyedülálló minöségü köolajhoz, amit Izrael ma is importál Rotterdamon keresztül (erröl az izraeli EnergiaNews számolt be) és hogy növelhesse a befolyását a térségben…”

    1,
    Aha… értem.

    Hatalomra segítették a Shahot, hogy a Shah BUKÁSA UTÁN szétzilálhassák az új rendszert… WTF??!!???

    És, ezek szerint:

    - Történt, hogy a gonoszimperialistagyilkosterrorista zusákok meg nyilván a zsidókok “hatalomra segítették” a shahot (WTF???), aztán ezzel a shahhal és államhatalmával a nemzetközi színtéren párját ritkító kitűnő gazdasági, tudományos és politikai kapcsolatokat tartottak fent.

    De mivel növelni akarták a befolyásukat (ami egyébként rendkívüli volt, az említett jó kapcsolatok miatt), meg a zolaj is kellet nekik (amiből addig annyit kaptak, amennyit csak fel tudtak vásárolni), ezért aztán:

    RENDKÍVÜL RAFINÁLTAN KIJÁTSZOTTÁK AZ ISZLÁMNÁCIKAT A SHAH ELLEN, EZZEL AZ ADDIG STABIL RENDSZERT TOTÁLIS ANARCHIÁBA TASZÍTVA, MAJD, ERRE RÁTETTEK MÉG EGY LAPÁTTAL, ÉS EKÉPP “a fiatal demokráciát -azaz, az iszlámnácik eszeveszett anarchikus vallási téboly- rendszerét – a shah elüldözése után szétzilálták”, hogy a ZOLAJAT MEG A BEFOLYÁST MEGSZEREZZÉK.

    Azt a qrva életet… ezt most álmodom, vagy tényleg ezt írta?

    Sok idiótával összefutottam már, élőben, és a neten is, de ez akkor is párját ritkítja. Vannak rosszabbak is, de ez TOP 3 megosztott dobogós hely.

    Az iszlám anarchiát “a fiatal demokráciának” nevezni…

    Amit jól szétziláltak a zusákok…

    Mindezt azért, hogy a befolyásukat növeljék (amit teljesen elvesztettek azonnal shah bukásával)

    És hogy megszerezzék a zolajat (amiből addig annyit vehettek, amennyit csak el tudtak szállítani)

    És ez:

    “…A gazdasági bojkott miatt önellátók lettek, önállóbbak, mint Magyarország…”

    - A bojkott ezek szerint csak megerősítette Iránt!!!

    És igen, önellátóan lettek koldusszegények, önellátóan tették tönkre a saját gazdaságukat is, önellátóan nem fejlesztettek sem Hi Techet, sem agráriumot, sem ipart, és önellátóan NEM ÉPÍTETTEK semmiféle petrolkémiai üzemet, pl. finomítókat, ezért aztán az olajban úszó Iránnak IMPORTÁLNIA KELL a finomított olajat…

    Szóval…

    Tattarararam – tamam!

    Srácok, azt gondolom, megvan az új Valóságtudó- Leleplező- Igazságharcos- Mindig Mindent Értelemszerűen Végiggondoló elmebetegünk!

    Úristen…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  46. “osonka”

    Ha félreérthetö volt amit írtam, akkor helyesbítek. A Shah egy diktátor volt, akit az iráni nép elüldözött egy forradalom által a trónjáról. Ezután kialakult kb. 1-1 és fél év demokrácia az országban (erzt neveztem fiatal demokráciának és semmi köze nem volt az utána következö iszlamistákhoz), amit Khomeini (akit Iránban azelött a kutya sem ismert és akit Amerika támogatott) radikális alattvalóival szétvert és kialakított egy újabb diktatútát, amit mostani utódjai tökéletesítenek. Khomeiniröl azt hitte Amerika, hogy majd irányítható lesz ( nem lett az), hogy jobban hozzájuthassanak az olajhoz, amiröl a Shah utáni demokraták maguk akartak rendelkezni. Nem jött be. Amit én kritizálok, az az elítélése egy egész népcsoportnak és az, amit a politikai hatalmon lévök gyakorolnak, az egész nemzetre kiterjeszteni.Ne felejtse el, a nép el van nyomva! Ez olyan, mintha valaki azt állítaná, hogy a világháborúban minden német náci volt, minden cigány lop és Amerika az egész világ megmentöje. Veszélyes nézetek ezek! A fekete és a fehér között millió árnyalat létezik, csak észre kell venni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Kínát sokkolta a Pakisztán elleni támadás 2011. november 28. hétfő | RR

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos