Ronai and Ronai
AMERIKAI

Adakozási felhívással emlékezett a CIA Mike Spannre 2011. november 26. szombat 20:29 | RR Forrás: AN

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Adakozási felhívással emlékezett a CIA Mike Spannre

Washington – A CIA tisztjei arra kérnek mindenkit, a hírszerzés soraiban életüket vesztett bajtársaik gyermekeinek támogatásával emlékezzenek meg az afgán háborúban elsőként megölt amerikai halálának tizedik évfordulójáról.

Meglehetősen ritka dolog, hogy a Központi Hírszerző Ügynökség kéréssel forduljon a nyilvánosság felé; most ez történt. Mike Spann a CIA kis létszámú paramilitáris alakulatai egyikében szolgált; tizenhat nappal azután érkezett meg Afganisztánba, hogy Oszama bin Laden bandája 2001. szeptember 11-én több ezer áldozattal járó támadást intézett amerikai célpontok ellen. Nem egészen két hónappal később a CIA és a Zöldsapkás Különleges Egységek megkezdték Afganisztán bombázását, majd véget vetettek az országban a Talibán terrorszervezet rémuralmának.

Mike Spann

Spann nem csatában vesztette életét, hanem akkor, amikor több száz bebörtönzött tálib és al-Kaida tag kitörést kísérelt meg az észak-afganisztáni mázár-i-sárifi várbörtönből, amelyet az amerikaiakon kívül csak maroknyi szövetséges afgán őrzött. Az afgán hadjárat első amerikai hősi halottja feleségét, Shannont – aki korábban szintén a CIA tisztje volt – és három kis gyermekét hagyta hátra.

Spann halála óta huszonhárom további csillag került fel a Cég főhadiszállásának falára a virginiai Langleyben azoknak az emlékére, akik hazájuk szolgálatában veszítették életüket.

Shannon Spann és a három gyermek 2002-ben az apa sírjánál

A titkosságra épülő szervezet ritkán töri meg a csendet, s még ritkábban beszél családról. Most azonban a CIA-tisztek Emlékalapítványa rendhagyó módon tudatta Amerikával és a világgal, hogy ötvenhat olyan gyermeknek van szüksége oktatási támogatásra, akik szülei a CIA soraiban haltak hősi halált az elmúlt tizenhét évben.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +4 ( 4 szavazatból)
Adakozási felhívással emlékezett a CIA Mike Spannre, 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

7 Reader’s Comments

  1. Azt gondolom, hogy a hősi halottak családjait, az illetékes országnak kell támogatni. Nem közadakozásból.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  2. T. rupcsi, tökéletesen igazad van. Sajnos a Nobel– díjas Barack Husszein Obama amerikai elnöknek fogalma sincs róla, hogy mit kéne tenni a nemzet hőseinek a családjával a többi zavaros politikai döntése mellett. Ő most az újraválasztásával van elfoglalva és ópiumgőzös szövegével kábítja az iskolázatlan idiótákat, hogy minden jó lesz, ha még négy évig folytathatja az – Amerika romboló és gyengítő, egyre mélyebb inflációt varázsló – további munkáját.
    .
    Félelmetesen azonos tulajdonsága van, mint I. Orbáncz Vezér nemzetromboló cselekedeteinek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  3. Meglep, hogy a gazdag Amerikában a hazájuk szolgálatában elesett hősi halottak gyermekeinek sorsát közadakozásból kell támogatni. Talán az ottani rendszer sem annyira tökéletes, mint a távolból nekünk látszik. Persze ezek aprónak tűnő dolgok, és ha a hivatalosak nem törődnek is velük, ott mindíg van olyan közösség, aki ezt megteszi szeretetből és a hősök emléke iránti tiszteletből. Irigylem az amerikai népet, és szeretném ha a magyarokban ennek a szolidarításnak csak egy kis töredéke lenne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  4. Én egyébként is Clinton mamának szurkoltam, amikor még a jelöltségről volt szó… hátha indul ő is jövőre…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  5. johnnyboy

    Es mi van az idióta ifjabb Bush-al. Az Iraq elleni hazuságon alapuló aggresszive háboró, a Clintotól maradt felesleg (surplus) billiós deficitté való elherdálása, több alkotmányellenes törvény, stb. Folytassam?
    Mielõtt hülyeségeket mondasz, próbáld meg a tényeket megszerezni.
    Vagy talán te is jobbikos (szándékosan kis ‘j’-vel) vagy?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  6. A hozza szolasokbol latszik hogy fogalmatok sincs az adakozas lenyegerol.
    Ha a kormany utal ki penzt masoknak az egy hivatalos hideg forma, de mikor maganemberek teszik ugyanezt, akkor a megajandekozott erzi hogy szeretik, tudja hogy emlekezenek ra. ( A kormany egyebkent tamogatja az erinettek csaladjat, ez azon kivul toretenik) Itt egyaltalan nem a penzrol van szo, hanem a masikkal valo torodesrol, arrol hogy megemlekezem a kollegamrol a csaladjarol. Ezt sok amerikai felszolitas nelkul is megteszi. A szervezetek tamogatasanak kulturaja van. Eszak amaerikabanpl le lehet vonni az adobol azt az osszeget amit a tamogatasra forditottal. Tamogatni lehet karitativ szervezeteket, drogmentesito kozpontokat, egyhazakat, allat menhelyeket stb stb.

    Nem is gondolnatok mekkora szive van az amerikai nepnek

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  7. sammy, örülök, hogy reagáltál a válaszomra. Ha jól elolvasod, én Obamáról írtam, a JELENLEGI amerikai elnökről. Sem Roosevelt, sem Jimmy Carter, sem Bush elnök erényeiről vagy hátrányairól nem írtam, mert a kizárólagos jelen esetről bátorkodtam a véleményemet kinyilvánítani. Hogy kerül ide Clinton elnök, a többivel?
    .
    „Mielõtt hülyeségeket mondasz, próbáld meg a tényeket megszerezni.” – címzed nekem az otromba kirohanásodat. Kritikát örömmel fogadok bárkitől, aki nem sammy – módra igyekszik a nem tetszését mocskolódással, fröcsögő pofával kifejezni.
    .
    Ez a zagyva, kificamodott befejezésed mi a túrót jelent nálad: „Vagy talán te is jobbikos (szándékosan kis ‘j’-vel) vagy?” Ha nem vagyok indiszkrét, a te sammy neved mit jelent kis s-sel? Remélem, nem a hajdani kutyabőrős ősshy titulusodat takarja nagy méltósággal, hogy az én becenevemet, johnnyboyt nem csíped. Elárulhatom, attól most nem fog reszketni a kezem és nem kell jeges borogatással betakarni magam, nehogy a magas láz kikezdjen.
    .
    Sajnos nem tudok tovabb irni magyar betukkel…
    .
    KESZSEGGEL,
    .
    johnnyboy

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Börtönbe megy a fecsegő CIA-ügynök 2012. október 25. csütörtök | AN

2014 után: utóvéd Afganisztánban 2012. október 21. vasárnap | AN

Washington lemondott az afgán békéről 2012. október 3. szerda | AN

Afganisztán két év múlva magára marad 2012. október 1. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos