Ronai and Ronai
AMERIKAI

Alabama felülvizsgálja az illegálisokról hozott törvényt 2011. december 11. vasárnap 16:44 | RR Forrás: AN

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Alabama felülvizsgálja az illegálisokról hozott törvényt

Birmingham – Robert Bentley republikánus alabamai kormányzó bejelentése értelmében felülvizsgálják az állam nagy vitát és sok bírálatot kiváltott új bevándorlási törvényét, amelynek értelmében többek közt azért is őrizetbe vehető egy külföldi, ha nem rendelkezik megfelelő személyazonosságot igazoló okirattal.

Bentley Mike Hubbard házelnökkel és Pro Tem Del Marshsal, az állami Szenátus elnökével közösen kiadott nyilatkozatban azt is kijelentik: nem áll szándékukban sem a törvény visszavonása, sem annak gyengítése. Az alabamai jogszabályt a legszigorúbbnak tartják az Egyesült Államokban.

„Elismerjük, hogy változtatások szükségesek annak biztosításához, hogy Alabama ne csak az ország egyik leghatékonyabb, de egyben legtisztességesebb és legigazságosabb törvényével is rendelkezzék, amely elősegíti a gazdasági növekedést, megőrzi a munkahelyet azok számára, akik legálisan tartózkodnak Alabamában, és amelynek hatékonyan, előítéletmentesen lehet érvényt szerezni”, hangzik a nyilatkozat.

A jogszabály bírálói – köztük a Fehér Ház és az igazságügyi minisztérium – szerint a kisebb változtatások nem elégségesek, a törvényt mindenestül el kell törölni. A kormányzó intézkedésére azt követően került sor, hogy az egyik alabamai autógyárból a rendőrség elvitt két külföldit, akiknél nem volt megfelelő okmány és nem tudták igazolni, hogy legálisan vannak az országban. A két dolgozót – egyik a német Mercedes-Benz igazgatója volt, a másik a Honda egy japán alkalmazottja – Bentley kormányzó közbenjárására helyezték szabadlábra.

Egy szövetségi fellebbviteli bíróság novemberben akadályozta meg, hogy Alabama érvényt szerezzen az új törvény egyes részeinek, amely egyebek mellett azzal keltett felzúdulást, hogy kilátásba helyezte: az illegális bevándorlók gyerekeit nem engedi beíratni az adófizetők pénzén fenntartott tanintézményekbe. A törvény több más részét, így a magát igazolni nem tudó külföldi őrizetbe vételének intézményét azonban nem érintette a fellebbviteli bírósági döntés.

A törvény ellen számos alabamai vállalkozás tiltakozott, különösen a gazdák, akik az illegálisok nélkül gyakorlatilag nem tudják elvégezni a szüreti és más mezőgazdasági idénymunkákat. Alabama számukra azt ajánlotta, hogy fegyenceket vezényel az ültetvényekre és velük végezteti el azokat a munkákat, amire eddig hispán zselléreket béreltek fel.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 1.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)
Alabama felülvizsgálja az illegálisokról hozott törvényt, 1.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

2 Reader’s Comments

  1. Na már most,ha a németek bedühödnek,és elviszik a gyárat Alabamából,lesz baj elég.Mit csinálnak ott lent “Délen”.?
    “de egyben legtisztességesebb és legigazságosabb törvényével is rendelkezzék”
    Ugyan már!Mikor törölték az állam törvényéből a “rabszolgatartás jogát” (sic!!!)
    90th végén???? Ott lent,a “mély délen” utálják az idegeneket,ez van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  2. Aki az orszagba engedely nelkul lep be az torvenyt sert. Teljesen jogos hogy ezt a gyakorlatot nem lehet tamogatni. Mas kerdes azonban ha az illeto csdak otthon hagyta a hivatalos papirjait de legalisan van az orszagba. Ha a gazdak nem tudjak legalisan alkalmazott munkasokkat legalisan megfizetni akkor valami nagy gond van a rendszerben. Az megsem jarja hogy az aratas munkajat az illegalis bevandorlasra alapozzak. En is szivesebben dolgoznek Alabamaban mint mondjuk Gyongyospatan, csak innen nehez odaszokni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Arizona nyert a Legfelsőbb Bíróságon 2012. június 25. hétfő | AN

Rubio: „Én is beszöknék az Államokba” 2012. június 19. kedd | AN

Obama feladta Romneynak a bevándorlási leckét 2012. június 18. hétfő | Rákócza Richárd

Obama kockáztat a bevándorlási kártyával 2012. június 17. vasárnap | Rákócza Richárd

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos