Ronai and Ronai
AMERIKAI

Leszámolnak a kommunista utcanevekkel 2011. november 9. szerda 21:05 | AN Forrás: MTI-fidesz.hu

  • Hozzászólások(75)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Leszámolnak a kommunista utcanevekkel

Budapest – Roosevelt, a Köztársaság  és Moszkva után további kommunista utcanevek után folyik a hajsza. Nem ússzák meg az olyan ártatlanul meggyilkolt áldozatok sem, mint Sallai Imre vagy Rajk László. A fiatal kereszténydemokrata szeme éles, messziről kiszúrja a kommunista utcanevet. Külön website-on gyűjtik a fekete listás utcákat, már ezer bűnös utcát találtak.

Mint azt Stágel Bence kereszténydemokrata képviselő elmondta: “sajnos napjainkban is különös időutazásban vehetünk részt, ha az országban bizonyos közterület elnevezésekkel találkozunk. Stágel arról az időutazásról nem szólt, hogy a közterületeken egyeseket nem az tcanévtáblák, hanem az utcákon vonuló, nyilasokra emlékeztető csoportok zavarnak. Stágel hozzátette: “ezek az utcanevek a XX. századról szóló történelemkönyvek fekete lapjaira való nevek és fogalmak kellene, hogy legyenek”. Az országgyűlési képviselő beszámolt arról is, hogy a zsakutca.iksz.net honlapon gyűjtötték össze a totalitárius rendszerekhez köthető személyekről és szimbólumokról elnevezett köztereket. A módosítás 2012 július 1-jétől hatályos.

Stágel Bence felhívta a figyelmet arra, hogy a törvényjavaslat tartalmazza az általános illetékmentességet arra az esetre, amikor közterületi névváltoztatás miatt kell hatósági igazolványt  – például lakcímkártyát – kicserélni. Vagyis az adófizetőknek újabb jelentős pénzébe kerül, hogy ne a Sallai utcában, hanem a Wass Albert utcában lakjanak. Sallai Imre kivégzése ellen egykor Illyés Gyula és József Attila is tiltakozott, akikről köztudomású, hogy szintén kommunisták voltak, és csak idő kérdése, mikor kerülnek fel a listára.

Csöbör Katalin fideszes országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, „az 1990-ben lezajlott változások csak félmegoldásokat hoztak”. Mint mondta, a demokráciában nehezen megy a változás, főleg akkor, ha a rendszerváltozás után sokan a helyükön maradtak az előző rendszer irányítói közül. Lapunk úgy tudja, hogy az előző rendszer irányítói közül a mai magyar közéletben Schmitt Pál köztársasági elnök tölti be a legmagasabb pozíciót, aki kormánytag volt a kommunista diktatúrában, és Orbán Viktor személyes választásaként köztársasági elnök a fideszes “demokráciában”.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az utcák elnevezései mellett számos közintézmény neve is „méltatlan a demokráciában”. Ezeket kell most végre megváltoztatni, hogy tiszta helyzetet teremtsünk – jelentette ki Csöbör Katalin. Hozzátette: ezzel is szeretnék jelezni, hogy a „nemzetközi szocializmus semmivel sem különb, mint a nemzeti szocializmus”. A nemzeti szocializmus eszméit azonban az a színház hirdeti majd hamarosan, amelynek élére a fideszes polgármester nevezett ki két hírhedt nácit.

Sági István fideszes országgyűlési képviselő elmondta, 2002-ben martfűi önkormányzati bizottsági tagként már azon dolgozott, hogy eltűnjenek a kommunista diktatúra emlékét őrző elnevezések a városból, ám akkor nem támogatták az ezzel kapcsolatos indítványokat. Emlékeztetett arra is, hogy 2009-ben “Vörös ködben a Tiszazug” címmel dokumentumfilmet forgattak a témáról. Bízom benne, hogy a mostani törvényjavaslat hatályba tud majd lépni, és végre megváltozhatnak ezek az utcanevek – emelte ki Sági István.

Baranyai Zsolt, a zsakutca.iksz.net honlap szerkesztője beszámolt arról, hogy több mint 1000 utcanevet gyűjtöttek össze, ezekből 500-at már meg is lehet találni a portálon. “Összegyűjtöttük  a neveket, az életrajzokat, a hozzánk beérkezett javaslatokat, és egy térképet is készítettünk, ahol bejelöltük az érintett területeket” – ismertette az eddig elvégzett munkát Baranyai. Alaposságuk biztató arra nézve, amikor a nevekkel végeznek, és az embereket kell majd összeszedni.

Baranyai Zsolt kiemelte, hogy Martfű vezetése úgy döntött, megváltoztatja a totalitárius rendszerekre emlékeztető utcák neveit, mert „belátták, hogy a településükre érkező látogatók visszatetszéssel, ellenérzéssel fogadják, ha lépten-nyomon a kommunizmust idéző, már-már kicsit komikus utcanevekkel találkoznak”. November 15-én a Lenin utcát Gesztenye sorra fogják átnevezni – emelte ki.

“Ha a lakossági igény találkozik a politikai szándékkal, akkor elérhetjük, hogy Magyarországon senkinek ne kelljen szégyenkeznie az utcanévtáblák és a közterületek elnevezése miatt” – húzta alá Baranyai Zsolt.

Újságírói kérdésre válaszolva Stágel Bence elmondta, a vatikáni enciklikákban megfogalmazott szubszidiaritás elvét követve szeretnék a helyi önkrmányzatokra bízni az érintett közterületek és intézmények új elnevezését.

A névirtásnak eddig áldozatul estek olyan kommunisták is, mint Roosevelt amerikai elnök, túl kommunistának találták a “Köztársaság” nevet és Moszkva városának neve is kommunista. Pozsgay Imre nem az, igaz, a kommunisták neveit egyelőre csak a névtáblákról húzzák ki, Orbán Viktor nemzeti konzultációinak tanácsadói közül nem.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.1/5 (9 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +18 ( 20 szavazatból)
Leszámolnak a kommunista utcanevekkel, 4.1 out of 5 based on 9 ratings

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(75)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

75 Reader’s Comments

  1. Mocskos ideológia harca a történelem kisajátítására. :((
    Pótcselekvések helyett a gazdaságot kéne visszaállítani legalább a Bajnai kormány szintjén. Hogy legyen fűtés az iskolákban, gyógyszer a kórházakban, munkahelyek, …. Pfuj!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (32 szavazatból)
  2. Ennyire unatkoznak ezek az emberszabásúak? Menjenek utcát söpörni, lenne mit eltakarítani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (28 szavazatból)
  3. Ez a módszer viszonylag kevés pénzbe kerül, viszont JÓL LEHET TETSZELEGNI A NYUGATI DEMOKRÁCIÁKNAK.
    Azok meg – lelkük rajta – meg is eszik a kefét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (12 szavazatból)
  4. Na jó ,akkor vonjuk ki a volt párttitkárokat , a párttagokat , a volt munkásőröket , ezeknek a rokonságát , ja és a kisztitkárokat a közéletből !!!!!!
    És ne legyenek érvényesek az elmúlt rendszerben szerzett diplomák!!!!!!
    És mindenkit töröljünk aki találkozott kommunistával vagy annak rokona volt!!!
    Van még tovább folytassátok!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (35 szavazatból)
  5. Balogh Lajos egyetlen probléma van. Sajnos ez nagyon sokba kerül. És nemcsak az államnak (új táblák, térképek, adatbázisok stb.) hanem az ott lakóknak is. Új dokumentációk (igazolvány, tulajdoni lap, egyebek). És ez mind-mind pénzbe kerül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  6. Jelentem a helyzet fokozódik. A hülyék tovább folytatják
    a felhomályositással egybefüzött tájékozatlanitást. Ugy sejtem
    még nem értük el a csúcsot. Mivel lehetne másként elterelni a
    bimbózó fasisztoizálódás fejlesztésének gyorsitásáról a figyelmet.
    .
    Egyesek alig várják a Horthy Miklós (út) visszahozását.
    Nomeg a libkomcsi Dózsát is vissza kell “ARÉNÁSITANI”, a 10-es
    villamossal együtt.
    Már csak az éjjeli omnibuszon lévő bili hiányzik, hogy legyen
    valamiben beérni az “ÚJAM”!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  7. Ajaj, a mi Palink megint aláír, és ott a híres „gojostoll „is. Ezt a golyóstollat előbb utóbb múzeumban fogják mutogatni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  8. Már a Moszkva tér átnevezésekor megírtam, hogy az ország ülepe kilóg a nadrágból, de iszonyatosan fontos számolatlanul szórni a pénzt közterületek átnevezésére. Persze ha figyelembe vesszük, hogy egy nyomdának, vagy egy táblagyárnak ez mekkora üzlet, akkor biztosan szükség van rá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  9. Nem noooormáááliiiiisaaaaaaaaak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Kezdve a keresztényekkel,akik csúfot űznek magukból, és mindenből, ami az útjukban áll.
    Lehet az utca, épület, ember,semmi nem számít, csak az eszetlen tobzódásuk!
    Már mindenki megőrült????
    Ki kell írni az országhatárra:Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel!!!!
    /Mert úgy is elveszik tőled,még a reményt is./

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (23 szavazatból)
  10. Nem gondoltam volna, hogy ennyi elmebetegünk van, ráadásul döntési helyzetben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  11. Hová lett megint Bartus L.cikke???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  12. És ez még mindig csak a kezdet !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  13. Bízom benne , hogy közeleg a vég ! Egyre több őrült bújik elő , és egymásra licitálnak , mindegy mi csak nagyot szóljon ! Bár van némi remény hogy ezekre nem kerül sor , mert ugye azt mondá a nagyokos hogy a hatálybalépés ideje
    2012, július 1 , lehet hogy az új választás miatt erre nem lesz idő ! -remélem !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  14. Keresem én is a Bartus cikket – lehet, hogy a szerző vette le, mert talán “elmérgesedett” a “vita”.
    Ez az újabb “névváltoztatási hullám” megint egy őrület.
    Lassan,(nem is olyan lassan!) de biztosan haladunk az államcsőd felé, de nekünk nincs jobb dolgunk, mint átnevezni, “katartikus festményeket” nézegetni, alaptörvény asztalt táncoltatni, stadionok építéséről dönteni, – ez egyszerűen döbbenet!
    Üdv.
    Gábor

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  15. Kedves bumburi és Gábor,

    Gyurcsány Ferenc és pártja körüli indulatos vitákat nem kívánjuk behozni az AN oldalaira, ezért ezeket az írásokat eltávolítottuk, és a jövőben nem kívánunk ezzel a párttal és a tevékenységével foglalkozni. A DK saját honlapján (dkp.hu) tájékozódhatnak a pártról azok, akiket ez a párt érdekel. A magunk részéről ezt a témát lezártuk. Admin

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  16. Óriási a cikk gratula az írójának.
    Csak ezen az oldalon (AN) lehet úgy olvasni egy hírt, hogy az kibontja az érem másik oldalát is, görbe tükröt mutatva az álszent műdemokratáknak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  17. Kedves admin
    2011. november 10. csütörtök
    00:11
    Nagyon sajnálom, hogy azt a kiváló cikket levette.
    A kommentelők kultúráltabb szövegelését nem tudom hogyan lehetne előidézni – kár, hogy a jó helyzetértékelései ezeknek esnek áldozatul. Éppen az alábbi békejobbot küldtem volna Maeldron hsz.-eire, amikor észleltem a cikk hiányát, kérem ragassza a végére, ha nem nagy fáradság.
    Köszönettel gets
    .
    Maeldron
    2011. november 9. szerda 17:40 és 2011. november 9. szerda 17:52
    .
    Végre elkezdtél világosabban fogalmazni.
    A felsorolásod azért piti szerintem, mert nem látod benne a törekvést, hogy a nulláról indulást prezentálja. Mellesleg tudtommal a Táncsics Alapítványhoz már nincs köze, tehát az eleve nem a DK alapozását szolgálta és a támogatás önkéntes.
    Engem ennél sokkal jobban érdekel, hogy milyen egyezséget köthetett az mszp-vel a nem igazán igazságos “kizárásuk” elfogadása előtt.
    Nem vagyok messiás váró, vagy GyF-fan, de szerintem vannak meglepetések még a tarsolyában, amivel időben ki fog rukkolni és amit én sem hoznék idő előtt nyilvánosságra a helyében.
    Szerintem elég reprezentatív elnökséget hoztak össze, ennél az a kérdés, hogy milyen operatív stábot sikerül az elméleti szakik mögé állítani, ezen meg is bukhatnak, de meglepetést is okozhatnak. Ne felejtsük ki a felsorolásból azokat akiket ők egyelőre nem soroltak fel (Bajnai, Bokros, Oszkó, …)
    p.s. Ne provokáld a kommentelőket, ha nem tetszik a válaszuk, nincs jó imázsa a veszekedésnek az ide tévedők szemében.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  18. Ezt nem most hanem a rendszervaltaskor kellett volna megtenni. En sem szeretem a komcsi utcaneveket, de valahol meg kell huzni a hatart. Amikor az orszag sz@#-ban akkor nem ezekkel a koltseges dolgokkal kell foglalkozni. Persze semmi sem draga a politikusoknak hiszen nem ok termelik ki az arat, es az egojukat kenegetik : “Lam ma i scsinaltunk valamit”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  19. no esaz Oktogon helyett megint Adolf Hitler Ter lesz??!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  20. Megneztem a website-ot. Tenyleg vannak meg vaskos komcsi es meglehtosen ketseges nevek. Par eve meg volt Dombradon Sztalin utca is.
    Szoval ezeket az utcakat mar regen at kellet volna nevezni a tudmany, a kultura, vagy a helyi mult nagyjaira.
    De 20 evvel 1989 utan ez az egesz cirkusz nem tobb mint egy doglott dakota lo utlegelese.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  21. “…Ha a lakossági igény találkozik a politikai szándékkal, akkor elérhetjük, hogy Magyarországon senkinek ne kelljen szégyenkeznie az utcanévtáblák és a közterületek elnevezése miatt” – húzta alá Baranyai Zsolt…”

    Nem, az utcanevek miatt valóban nem fogunk szégyenkezni. Lesz – sőt van – éppen elég okunk a szégyenkezésre úgynevezett képviselőink beteges tettei miatt.

    Lassan megszerettetik velem a Kádár-korszakot ezek az idióták (copyright by Kövér).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  22. Csöbör megmondta: az átnevezés demokráciában nehezen megy, viszont most könnyen. Mit akart ezzel vajon mondani?

    én egyre inkább úgy érzem magam, mintha egy nézőtérről egy abszurd drámát néznék, amibe néha bevonják a közönséget. Ti nem? Valahogy elszabadult az elmebaj….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  23. Javasoltam a XII.kerületi Orbán teret átnevezni. )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  24. Épp tegnap írtam számlát egy vásárlónak Kiskőrösön, amikor azt íratta velem utcanévként, hogy “Gagarin”. Nos, ez a nyilvánvalóan kommunista orosz űrhajós vajon mennyire lehet felelős a magyarországi kommunizmusért, annak embertelenségéért? Szerintem semennyire, de a Fidesz és ez a drága honlap hamar megtalálja majd őt is, így végre valahára nem kell minden utcasarkon egy percre megállnom, hogy annak sarkát megnézve megtudjam, nem-e ideológia szellemi és fizikai támogatóiról elnevezett helyszínre teszem be a lábam, ugyanis egy kicsit üldözési mániában szenvedek, és ha van rá mód, a baj elkerülése végett inkább csinálok pár százméteres kerülőutat, hogy “tiszta” utcanév alatt vonulhassak el. Mint ahogy mindenki más is, a magyar is, és a neonáci is.

    Na de komolyra fordítva a szót; a kormánypárt ismét bebizonyította, hogy ideológiai pótcselekvést tud csak rögtönözni, az adófizetők kis pénzéből ugyanis nem lehet semmi értelmeset felhúzni vagy helyrehozni négy év alatt azért, hogy azt a következő választásokon eredményességüknek adhassák el. Ez tovább súlyosbítja az a tény, hogy pontosan ez a kormány látott meg többet az MSZP-nél a ma is keményen elnyomó vadkapitalista Kínában, mint “az új irányt az elbukott Nyugattal szemben”, és ezért képes volt az elnyomott tibetiek hazai emigránsait és támogatóit jogtalanul lesittelni annak ellenére, hogy pár éve ellenzékben élt-halt értük a párt összes katonája. Vajon mikor lesz “Nagy Ugrás” tér vagy “Chiang Kai-shek” utca, persze csak a kínai-magyar barátság jogán?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  25. Berlinben létezik Karl-Marx-Alle, oszt Marx-Engels-Forum, meg a Strausberger Platzon található Marx mellszobra is. Állítólag az NSZK demokratikus ország. Igaz, nem olyen fejlett, mint Hunnia.
    Nálunk a Marx tér Nyugati tér.
    Eszelős egy társulat. A gazdaság fürge csatahajóként roha a csőd felé, ők meg ircsák a komcsi utcaneveket. Oh, Gott, oh Gott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  26. “Utcát neveznének el Eszes Tamásról.” NOL.
    Csodálatos ötlet.
    Ha pedig valaki Baranyi Zsoltikával találkozna, üzenem neki, szégyenkezem, de nem az utcanevek, hanem miatta, a pártja és a kormánya miatt. Azt is szégyellem lassan, hogy ide születtem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  27. En boldogan es gond nelkul setalgattam a Moszkva teren, nem zavart sem a Moszkva sem a ter szo, sot ha kimondtam a nevet az egesz eletem es celjaim atszallohelye volt.
    Idiota hulye banda, ettol senki nem lesz boldogabb, es nem tudja kifizetni az elmaradt szamlait, az eletminosege es kozerzete sem lesz jobb,akkor mirol van szo?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  28. Magyarok hogy élhetnek egyáltalán kommunista neveket viselő utcákban? Már eddig is lázadni kellett volna. Meg van írva: (igaz hogy nem a bibliában, de azt már annyit hamisítgatták, majd miis belejavítjuk. ) A multat végkép eltöröln!, rabszolgahad indulj velünk! A föld fog sarkából kidölni!. Már ha ez a sok piszkos kammenyista utcanév, mint Roosewelt, meg Moszkva,és még Vörös Hadsereg, no meg Felszabadulás továbbra is fennmarad. Hogy fog így kiteljesedni a NER. Kerül, amibe kerul kereszteljük át őket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  29. Ami volt, az volt. Ha jó, ha rossz, hozzá tartozik a történelmünkhöz. Nem kellene kurzusonként mindent átfestni, a multat nem elfedni kell, “a múltat be kell vallani”
    Lehet hogy egyszer “Gojóstoll” utca is lesz , így… és akkor mindenki már csak mosolyog rajta. De szép is lenne… Mikor lesz az, hogy “békévé oldja az emlékezés” ? Itt? Soha!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  30. “Bolond lyukból bolond szél fú…!”
    Gyenge elméktől mit várunk?
    Csak is bugyuta ötleteket és megoldásokat.
    *
    Arról persze, hogy nincs munkahely, nincs adóbevétel és összeveszett a magyar kormány szinte mindenkivel arrogáns, tudálékoskodó magatartása miatt – hallgatnak ezek az elmebeteg képviselők.
    *
    Golyóstoll és a többi hülye, menjenek a 3,14csárdába!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  31. Sneider Fáni. Nem tudtam szavakba foglani amit érzek,de rátapintottál. Igen mintha kivülről szemlélném. De néha azért rádöbbenek hogy ez az ŐRÜLET az én bőrömön csattan. Furcsa érzés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  32. Ez is a Gyurcsányék hibája! Mi a fracér kellett bezárni a diliházat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  33. Úgy látom hogy a volt párttitkárok , párttagok , munkásőrök , és kisztitkárok is olvassák az AN-t , a szapora nemtetszés gomb nyomogatással van bizonyítva !!!
    A végén betiltanak benneteket mint a hajléktalanokat , VISSZAMENŐLEG !!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  34. Rémes ezeknek a szarháziaknak ÁT UGRÁSA onnan ide? hova?
    Ja majd még odább ha süllyesztőbe kerül végre ez a csürhe!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  35. tibi65 – becsapott szaros – Nagyapád ugye nem él már, hogy elmesélje hogy is volt és hol is állt egykoron!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  36. Na és taps méghozzá nagy taps ELNÖK ÚR!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  37. Ezt nevezem. Nem kell O.V. és díszes társasága, de nehogy már ebben a DK.
    benne lehessen. Ugyanolyan szemellenzős kontraproduktív dolog, mint a 4k is ezt sietett bejelenteni.
    Gratulálok, lehet tolni a FIDESZ bebetonozásának szekerét.
    Akik kalandvágyból a bőrükön érzik Orbánt, lehet, nem így gondolják.
    Ennyit az AN véleménynilvánítási szabadságáról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  38. Hogy lehet, hogy most 10:29-kor Álnaiv társ hsze-e 11:25-re datált?

    topi mackó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  39. Jé az enyém is siet egy órát?!

    topi mackó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  40. Csak úgy eszembe jutott. Szálasi szobra még mindig áll Mezőkövesden? Azzal ugye semmi baj nincsen? Vagy csak fél év nem volt elég az eltakarítására? Uram atyám! Még a végén kiderül, hogy mártír volt, és hivatalosan szentté avatják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  41. Nem hiszem, hogy egy olyan társulatnak akik a Kossuth teret az 1944-es évek előtti állapotra kívánja visszaállítani – amely történelmünk legkiválóbb időszakainak egyike, és az akkori politikai közszereplők immáron nemzetünk példaképei –, joga volna bármit is bármire átnevezni. Az átkeresztelések pénzügyi vetületéről nem is beszélve ebben a dúsgazdag országban. Annyira bornírtak a hivatkozások Martfűtől a vatikánig, hogy ehhez már nem lehet mit hozzáfűzni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  42. figyelő:
    ez most irónia volt ? ( a legkiválóbb korszak megállapítás ) Mertha igen , akkor kéretik figyelmen kívül hagyni az általam adott mínuszt !
    -
    A komcsi uccanevek alatti uccákban lakókat bűnvádi eljárás alá kell vonni !!
    Merthogy ( egy utólag meghozandó LEX törvénnyel igazolhatóan ) sorozatos , csoportosan elkövetett , évtizedeken át tartó hazaárulást követtek el !
    A meghozandó lex-törvény értelmében nekik kötelességük minden éjjel , akár életük kockáztatásával is leverni a komcsi uccatáblákat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  43. Geyza
    2011. november 10. csütörtök
    12:27
    Én „komolyan gondoltam” mint a szövegkörnyezetből is kiviláglik :))
    Híve vagyok a tisztességet, tudást, szakértelmet mellőző, de hosszú (és megfelelő helyen tartott) nyelvvel rendelkező urakoknak és hölgyekeknek.
    Persze most az egyszer megbocsátok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  44. Akkor jó.
    Akkor meaculpa.
    Akkó kéretik Figyelő szaktárs általam adott mínuszát pozitívként értelmezni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  45. Eszerint Antall Józsefről sem szabad semmit elnevezni, mert a “koménista” érából múzeumigazgató volt? Pipacs utca maradhat? Már csak a színe miatt kérdem.
    És mondjuk egy ‘Csörcsil’, vagy egy ‘Rúzvelt’? Tudja, akik lepaktáltak Sztálinnal.
    Mi jön még? Vörösmarty Mihály is új nevet kap, például Fehérmarty Mihály, vagy Nyilas Misi?

    Ez a sok újféle, ugorkafára felkapaszkodott alsó-és felcsúti Döbrögi uraimék nagyon-nagyon meg fogják még ezt emlegetni, nem is oly sokára!
    Jön még kutyára vasderes! :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  46. Ezért vesznek fel havi 750 ezret.Rohadjanak meg,szemét fasiszta rohadékok.Seggnyaló farizeusok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  47. velük kéne leszámolni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  48. Felebarátaim, gondoljatok arra, hogy egyáltalán nem mindegy Ságvári Endréről, vagy Tömjén Zsoltról elnevezett utcát sepergetni…
    Aztán meg gondoljatok arra, mennyire egyáltalán nem mindegy a korábbi neveket tartalmazó térképeket + (GPS, utcanévtáblák, satöbbi) cimboravállalkozások hatáskörében forgalmazni úgy, hogy a fene se akarná kicserélni az eredeti térképeket, táblákat, satöbbi.
    Aztán amikor elgondolkoztatok, rájöttök, hogy nem az utcanevek névadóival van igazán bajuk a fijjjjjúknak. csak az árukapcsolásos agymosás az, ami kényszerítőleg hat agytekervénycsökevényükre..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  49. Schmidt ataludta a Gyogyszerosztast biztosan!!
    Apolo Ur!!erre tessek jobban nugyelni legkozelebb!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  50. edelenyinagy!
    Fogd be , vagy te is beleesel az átnevezettekbe ?
    Naná hogy nem vagyok becsapott a szaros meg te vagy !
    A NAGYAPÁM ott volt ahonnan elindult a kommunizmus !!!!
    1918-22-ig volt “vendégül” látva mint hadifogoly aztán “önkéntes” vörös katona.
    Látott annyit amit kellet ahhoz hogy ne szolgálja a kommunistákat és ezt tovább adta a családjának és a rokonságnak.
    Úgyhogy én küldhetem a komenyistákat és a családjukat is ahova akarom mert nem érinti a rokonságot.
    Remélem téged sem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Kis országnak elég egy párt 2011. november 11. péntek | AN

56 mai hősei 2011. november 5. szombat

Országjárásba kezdenek Orbánék 2011. november 4. péntek | AN

Rekviem az alkotmánybíráskodásért 2011. november 3. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos